Gott nytt år allesammans!


Halloj!
USA förlorade igår mot Tjeckien i JVM och kommer nu att missa slutspelet!!!!!!! Det tycker jag är årets absolut största skräll,  alla kategorier!!!!!! USA har i år en av sina bästa årgångar genom tiderna och var favorit till att vinna hela turneringen, både av mig och experter. Laget vann tex U18-VM där man slog Sverige i finalen.

Det enda som kunde hjälpa USA vidare i turneringen var om Danmark skulle ta poäng av Finland igår men de föll med 10-1 och USA missar därmed slutspel och får spela i nedflyttningsrundan. Jag kan fortfarande inte fatta det och jag vet inte om jag någonsin kommer att göra det?

Sverige vann också igår enkelt och bra med 9-1 mot Slovakien och Rikard Rakell bjöd på förmodligen årets snyggaste mål, åtminstone JVM:s snyggaste! Kul att se William Karlsson också när han försöker på sig att skjuta mellan sina egna ben där på friläget, det visar vilket självförtroende våra svenska grabbar har. I övrigt så tycker jag Erik Thorell var riktigt bra och det var fullt välförtjänat att han blev matchens lirare!

Gårdagens spel blev helt fantastiska och jag undrar om det inte är en av mina bästa speldagar någonsin? Jag har tidigare satt 7 av 7 vilket är bättre men jag är mycket nöjd!
Något att tillägga är att jag är 100% på Allsvensk bandy.


Gårdagens vinster: SAIK 1,67, Brynäs 1,68, Västerås 1,40, Hammarby 1,50, Falun 1,30, Katrineholm 1,80, och Ljusdal 1,25.
SAIK körde återigen över Kalix och igår blev det hela 11-3 till skillnad från bortamachen då det blev 9-3, därmed satt handicapspelet med 0-3 till Kalix hur lätt som helst. Västerås vann med 8-3 borta mot Vetlanda och Hammarby tog säsongens första bortaseger när man körde över Tillberga med 7-2.
Katrineholm vann bottenmötet mot Västanfors hur lätt som helst, 8-3 till fina 1,80 blev gårdagens klart bästa spel. Falun körde som väntat över Skutskär och matchen slutade 10-3. Ljusdal tog det lite lugnare och vann bara med 4-2 mot Tellus.
Brynäs vann jubileumsmatchen hemma i Läkerol Arena inför hela 8538 åskådare och man gjorde det med nöd och näppe, 2-1 blev slutresultatet.

Gårdagens förluster: Southampton 1,38 och Eisbären Berlin 1,90.
Southampton åkte på sin första förlust på över 2 år hemma på St Mary's Stadium och det såg jag verkligen inte komma. Bristol City är inte ett speciellt bra lag och formen var katastrof men men, så är idrotten. Jag är ändå ruskigt imponerad av Southamptons galna hemmaspel.
Eisbären föll överraskande mot Krefeld som inför gårdagens match hade hela 5 raka förluster, 4-4 slutade matchen och Krefeld vann på straffläggning.

Dagens bästa spel bara från

Lidköping-BolticGöta 1 (1,17) Bandy, Allsvenskan
Lidköping är ett bra lag i år och ligger nu 3:a bakom Gripen och oslagbara Motala. Boltic är riktigt dåliga och ligger näst sist och det bådar inte gott för förening som spelade i elitserien ifjol. Lagen möttes på annandagen och då vann Lidköping klart med 8-3. Liknande siffror väntas ikväll.

Tjeckien-Finland 2 (1,75) Ishockey, U20 VM
Tjeckiens juniorhockey har fallit som ett korthus och den är riktigt dålig just nu. Årets lag verkar dock vara bättre än fjolårets även om man innan turneringen sågade dom rejält och tjeckierna själva sade att det är ett ungt och orutinerad lag, men det har man inte visat ännu. Finland slog USA med 4-1 medans Tjeckien vann med 5-2. Det skall vara stor skillnad på dessa lag och jag tror även att det blir så. Mikael Granlund och Teemu Pulkkinen för Finland till seger. Vinnaren möter vinnaren mellan Slovakien-Schweiz.

Slovakien-Schweiz 2 (1,70) Ishockey, U20 VM
Slovakien förlorade med 9-1 mot Sverige igår och Schweiz vann med 5-3 mot Lettland. Det är en helt avgörande match om att ta sig till kvartsfinal och förloraren får spela i nedflyttningsgruppen. Sverige spelade 3-3 mot Schweiz och dom är ett betydligt bättre och skickligare lag än Slovakien. Mycket bra tvåa.

Sverige spelar mot Ryssland 04.00 inatt och det blir en avgörande match om gruppsegern, seger är ett måste för att bli etta. Hur tror ni att det går? Adda mig på facebook och kommentera vad ni tycker och tror? http://www.facebook.com/profile.php?id=601779923

Tack för det här året, ha nu en mycket trevlig kväll och GOTT NYTT ÅR!!!


En mycket bra fredag!


Godmorgon!
Inatt så besegrade Ryssarna Lettland med hela 14-0 i JVM och supertalangen Jevgenij Kuznetsov svarade för hela 9 poäng, en poäng ifrån Foppas poängrekord mot Japan 1992 som spelades i Gävle och just den matchen spelades faktiskt här i Skutskär, i  "min" ishall, coolt va.

Sverige spelar sin tredje match i turneringen ikväll och man ställs mot Slovakien som inte alls är speciellt bra. Tre poäng blir inga problem, däremot hoppas jag att vi klarar av att spela 60 minuter bra ishockey.

Gårdagens spel blev inte speciellt lyckade och Marit Björgren 1,23 förlorade mot Jystina Kowalczyk med knappa 4/10, alltså mindre än en halv sekund. Therese Johaug lyckades inte att skrälla heller till 2,40 mot Charlotte Kalla som körde på rätt bra efter att ha varit förkyld här precis innan. Johaug har ju knappast sprint som favoritgren utan hon är bäst när det är backigt och jobbigt, hon är en rikitg krigare.

Skuru 2,25 lyckades inte heller vinna borta mot Heid utan förlorade med 28-25 och även om Heid är ett bra hemmalag så ska man slå dom om man vill utmana Sävehof om SM-guldet.

Dagens bästa spel bara från

Brynäs-Växjö 1 (1,68) Ishockey, Elitserien
Brynäs har jubileumsmatch ikväll mot Växjö och det var tänkt att lagkaptenen Andreas Dackell skulle spela hela 2012 i tröja nummer 100, istället blir det nu Jakob Silfverberg som får spela i nummer 100. Jakob som har varit axelskadad gör comeback ikväll och snacka om rätt match att göra comeback i. Hela Läkerol Arena väntas bli fullsatt för det finns endast några ståplatsbiljetter kvar, alla sittplatser gick åt när man sålde de för 100kr st. Växjö saknar viktige Kallio och Hållberg. Ikväll går det undan inne i Gävle, Brynäs kommer senast från en stark 3-2 seger uppe i Ö-vik.

Vetlanda-Västerås 2 (1,40) Bandy, Elitserien
Vetlanda ligger sist i serien och senast spelade man 4-4 uppe i Kalix. Västerås har ett bra go i laget och ligger för tillfället 3:a i tabellen. Svagheten är spelet på bortaplan där man enbart har vunnit 1 av 6 matcher. Ikväll måste det bli seger om man skall vara med och tampas där uppe. Klasskillnad.

SAIK-Kalix 1 (handicap 0-3) (1,67) Bandy, Elitserien
SAIK körde över Kalix med 9-3 senast man möttes och då hade Kalix hemmaplan, räkna inte med att man är ett bättre lag på bortaplan och framförallt inte i Göransson Arena en fredagskväll. Kalix är ett lag som kan stå upp okej men man saknar några riktigt vassa spelare, dom har ett ungt lag. SAIK vinner garanterat med mer än 3 mål ikväll för man är fruktansvärt revanschsugna efter 5-2 förlusten mot Broberg på annandagen. Dagens överlägset bästa spel!

Tillberga-Hammarby 2 (1,50) Bandy, Elitserien
Tillberga förlorade derbyt på annandagen mot storebro Västerås med 7-4. Hammarby spelade 5-5 mot Sirius men där vände man ett 4-1 underläge till 5-4 som sedan blev 5-5 i 91 minuten. Hammarby är verkligen på gång nu och har 5 raka matcher utan förlust även om man ännu inte har vunnit på bortaplan. Tillberga håller ingen vidare klass och Hammarby ligger risigt till i tabellen. Man ska bara vinna ikväll!

Västanfors-Katrineholm 2 (1,80) Bandy, Allsvenskan
Bottenmöte där Västanfors ligger sist och är det klart sämsta laget i serien. Även om båda ligger på 3 poäng så är ändå Katrineholm mycket bättre och man har -20 i målskillnad jämfört med Västanfors -48. Mycket bra spel!!!

Skutskär-Falu BS 2 (1,30) Bandy, Allsvenskan
Skutskär har tappat hela laget inför denna säsong och två av dom är numera i Falun, Jens Wickberg och Marcus Wedin. Falun har vunnit alla sina bortamatcher med en målskillnad på 27-6. Skutskär spelar dagens "hemmamatch" utomhus på Jernvallen eftersom SAIK har match samtidigt mot Kalix så spelar givetvis dom inne i arenan. Lagen möttes tidigare i år i svenska cupen och där vann Falun med 7-4.

Tellus-Ljusdal 2 (1,25) Bandy, Allsvenskan
Nykomligen Tellus möter seriens bästa lag Ljusdal ikväll och tuffare avslutning på året än så går det knappast att få. Ljusdal har vunnit alla 9 matcher med en målskillnad på 67-17. Tellus har vunnit 4 matcher och förlorat 6. Det räcker så. Spelas i en dubbel, tex med Falun.

Krefeld-Eisbären Berlin 2 (1,90) Ishockey, Tyskland, DEL Bundesliga
Krefeld kommer från 5 raka förluster men det har varit täta och jämna matcher ändå och tre av dom slutade med en uddamålsförlust. Eisbären vann senast mot DEG Metro Stars med fina 6-2 och man har nu vunnit 9 av 10 senaste, ruskig form!!! Krefeld är bättre på bortaplan.

Southampton-Bristol City 1 (1,38) Fotboll, Championship
Southampton har tappat lite fart och är nu bara 3 poäng före tvåan Middlesborough och därför är denna match otroligt viktig. Senast så hemmaslog man Crystal Palace med 2-0 och detta är knappast en svårare match. På hemmaplan har Southampton tagit 34 av 36 möjliga poäng och målskillnaden är 30-8. Bristol har 5 raka utan seger och därinann mötte man just Southampton då man överraskade och vann med 2-0. Säker etta.

Otroligt bra matcher idag där jag anser Ljusdal och Falun som stensäkra och även Västerås och Southampton tror jag är mycket troliga.

Kämpa här på Svenska Spel!! :)


Världscupen i längdskidåkning drar igång!


God morgon!
Sverige spelade helt fantastiskt bra i den första halvan av matchen igår men sedan gick det utför och schweizarna var bra, mycket bättre än jag trodde och dom spelade otroligt fysiskt, vilket blev avgörande tillslut. Framförallt på deras första mål så tacklade man båda svenskarna i egenzon och vi hade boxplay så där försvann dom två och Schweiz kontra snabbt och gjorde mål i ett två-mot-ett läge. Syggt mål!

Eisbären Berlin vann enkelt hemma mot DEG Metro Stars och är nu serieledare med två poäng före Adler Mannheim. Det blev en 6-2 seger till fin 1,60.

Sverige 1,15 fick bara kryss mot Schweiz trots att man vann skotten med 53-27 och spelade riktigt bra i 30 minuter och borde givetvis ha avgjort tidigare men Meili storspelade i det schweiziska målet.
USA 1,23 fick rejält med stryk av Finland och det var inte alls bra tycker jag eftersom om Sverige inte vinner mot Ryssland på nyårsafton så kommer vi tvåa i gruppen och det finns nu risk för att USA blir trea i den andra och då möts vi redan i en kvartsfinal. 4-1 blev det och Mikael Granlund stod för 1+1 och Teemu Pulkkinen hade 1 ass vilket är ovanligt för han brukar alltid göra mål.

Idag tänker jag tipsa lite om världscupen i skidåkning, det finns ingenting att spela på idag. Men jag är ingen skidexpert, kom ihåg det. Självklart så har jag lite koll och tycker det är roligt, men spela lugnt om ni ryggar, det är också den första världscuptävlingen för i vinter på konstgjord snö och jag har ingen aning om hur väderförhållandet ser ut.

Dagens spel kommer från

Heid-Skuru 2 (2,25) Handboll, Elitserien Damer
Heid ligger på den sista slutspelsplatsen efter 10 omgångar och hemma i Västra Frölunda så är man obesegrade, samtliga 5 vinster har kommit där. Skurus bortaspel är kanon och har vunnit 4 av 5 och en har slutat oavgjort. Skuru är för övrigt guldfavorit efter jätten Sävhof som har vunnit alla 11 matcher. Med andra ord så skiljer det en hel del mellan lagen och Skuru bör verkligen vinna det här. Tvåan ligger närmast.

M Björgen-J Kowalzyk 1 (1,23) Längdskidor, Världscupen Damer
Björgen har varit sjuk här tidigare men borde vara frisk nu eftersom hon ställer upp. Hon vinner lätt mot Kowalzyk om hon känner sig fräsch. Kowalczyk har dock vunnit denna tävling två år i rad men i år blir det ändring tror jag.

T Johaug-C Kalla 1 (2,40) Längdskidor, Världscupen Damer
Min favorit Therese Johaug är väldigt duktig på fristil och har kommit på en andraplast två år i rad efter Kowalczyk. Charlotte Kalla har varit förkyld och lämnade klartecken för start här i början av veckan. Det väntas nio lopp på kort tid så vi får se hur det går. Kalla vann denna tävling för fem år sedan men ifjol slutade hon 5:a. Jag tror att Johaug kan vinna det här, statistiskt sätt så ser det lovande ut.

A Legkov-D Cologna 2 (1,33) Längdskidor, Världscupen Herrar
Ryske Legkov kommer säkerligen att sluta högt upp i den totala världscupen. Ifjol så slutade han fyra och slog faktiskt Cologna. Dario Cologna är regerade världscupsegrare men i år får han ses som favorit efter "pajasen" Petter Northug. Ifjol slutade han 7:a men tog ändå hem Tour de Ski efter att ha tagit medalj på resterande lopp.

Kom ihåg att dessa spelas lugnt eftersom det är den första världscuptävlingen så det är helt omöjligt att säga hur det kommer att sluta.

Lycka till och kämpa här på Svenska Spel! :)


Schweiz står på schemat ikväll!


God förmiddag!
Gårdagens matcher var väl helt okej även om det kunde bli bättre. Både Swansea och Arsenal hade en 1-0 ledning men tappade till 1-1 vilket även blev slutresultatet i de båda matcherna.

Tottenham ångar på och vann igår med 2-0 borta mot Norwich där Gareth Bale stod för båda målen och han är nu Premier Leagues bästa målskytt av mittfältarna. Han har flyttat in på en centralare position och det gjorde succé, åtminstone igår. Tottenham ligger 3:a och har 4 poäng mer än Chelsea även fast man har en match mindre spelad.

Gårdagens vinster: Tottenham 1,74 och Örebro 1,40.
Spurs hade inga problem med att köra över Norwich, 2-0 och man fortsätter att jaga City och United i tabelltoppen. Örebro vann med 5-2 mot Sundsvall och fortsätter att ha ledningen i hockeyallsvenskan.

Gårdagens förluster: Swansea 2,05 och Arsenal 1,22.
Arsenal tog ledningen redan efter 8 minuter genom Gervinho men Wolverhampton krigade till sig en poäng efter att Steven Fletcher kvitterat till 1-1 strax före halvtid. Hennessey i Wolves målet agerade vägg i andra halvlek och närmast var Varmaelen med ett närskott men även det räddade Hennessey.
Swansea ledde med 1-0 men QPR lyckades få in kvitteringen i den 57:e minuten och det stod sig matchen ut.

Dagens bästa spel kommer bara från

Eisbären Berlin-DEG Metro Stars 1 (1,60) Ishockey, Tyskland DEL Bundesliga
Eisbären har chansen att gå om Adler Mannheim och överta serieledningen eftersom man bara ligger 1 poäng efter. Eisbären har vunnit 10 av 13 hemmamatcher och laget har nu hela 8 vinster på de 9 senaste matcherna så formen är lysande. DEG Metro har istället en mycket dyster tid bakom sig, 7 förluster på de 9 senaste är inte alls bra. Fin etta.

Sverige-Schweiz 1 (1,15) Ishockey, U20 VM
Schweiz förlorade med bara 3-0 mot Ryssland som har ett riktigt bra lag i denna turnering. Sverige vann med 9-4 mot Lettland och försvarsspelet och misstagen måste förminskas till ikväll men det är jag övertygad om. Säker etta som spelas i en dubbel tillsammans med USA.

USA-Finland 1 (1,23) Ishockey, U20 VM
Finland skämde ut sig i premiären mot Kanada som slutade med en 8-1 förlust. Spännande och se om finnarna orkar att stå upp bättre mot jänkarna. Det gäller att duon Granlund/Pulkkinen fungerar, annars är det kört. Denna spelas i en dubbel med Sverige på Svenska Spel.

Ha en underbar dag och ladda till 23.30 då Sverige börjar!

Kämpa....


Storseger för juniorkronorna!


God dag!
Till att börja med så måste jag säga Foppa, vilken kung! Dokumentären man gjorde om honom på svt1 igårkväll var riktigt riktigt bra och man fick verkligen en bra syn på hur fruktansvärt överlägsen han var! Enligt mig är han klart Sveriges bäste spelare genom tiderna och tillhör världens bästa tillsammans med Lemiux och Gretzky. Han hade allt, men framförallt så var det hans passningar, teknik och spelsinnet som var utöver det vanliga och med hans vinnarskalle och inställning som är helt oslagbar så blev han dominant och vann precis allt man kunde vinna!

JVM började igår och i den första matchen så besegrade Kanada finnarna med hela 8-1 och Sverige slog Lettland med 9-4 och Timråspelaren Max Friberg blev fyramålsskytt. En typisk premiärmatch med nerver och grabbarna ville visa upp sig. Vi släppte in 4 mål på 13 skott av letterna och det är visserligen inte bra men vi gjorde också 9 mål själva så. Nästa match är imorgonkväll och då möter vi Schweiz, som förlorae med 3-0 mot Ryssland inatt.

Spelen satt bra igår och jag är helnöjd. 4 av 6 spel gick in och då GLÖMDE jag att skriva upp gårdagens bästa spel Lidköping som vann enkelt med 8-3 till fina 1,60. Dåligt av mig!

Gårdagens vinster: UNIK 1,95, Pixbo 1,65, Ryssland 1,17, Västerås 1,25.
UNIK slog Skutskär med 9-7 och Skutskär missade två straffar. Pixbo vann enkelt uppe i Umeå med 7-3 och behåller sin 4:e plats. Ryssland vann med 3-0 som sagt och Västerås körde över Tillberga med 7-4.

Gårdagens förluster: Manchester City 1,40 och Hammarby 1,20.
City fick bra 0-0 mot West Brom och det var den första matchen för i år som City inte lyckades göra mål. Jonas Olsson hade varit grym i försvaret, riktigt kul! Hammarby låg under med hela 4-1 mot Sirius hemma på zinken men vände till 5-4 och sedan så släppte man in 5-5 i den 91 minuten. Synd.

Dagens bästa spel bara från

Sundsvall-Örebro 2 (1,40) Ishockey, Allsvenskan
Toppen mot botten och självklart så ska Örebro vinna det här enkelt.

Norwich-Tottenham 2 (1,74) Fotboll, Premier League
Tottenham spelade 1-1 senast mot Chelsea där det var en riktigt bra fotbollsmatch med högt tempo. Tottenham var laget som inledde bäst och man tog även ledningen via Adebayor men sedan kvitterade Chelsea och det höll sig matchen ut. Norwich är bra på hemmaplan men får inte använda Naughton som är utlånad från Tottenham. Viktige Lennon saknas fortfarande för Spurs men jag tror man vinner det här ändå.

Arsenal-Wolverhampton 1 (1,22) Fotboll, Premier League
Arsenal vann senast med 2-1 mot Aston Villa och Robin Van Persie gjorde mål igen som vanligt. Wolves är riktigt dåliga på bortapan och har endast vunnit 1 av 8 och 6 har slutat med förlust. Arsenal har tvärtom med 6 vinster och 1 förlust på hemmaplan. Wolves saknar viktige O'Hara.

Swansea-QPR 1 (2,05) Fotboll, Premier League
Swansea är ruskigt starka hemma på Liberty Stadium och har endast förlorat 1 av 8 matcher där. De har hållit nollan i 6 av 8 matcher och måskillnaden är 10-2. De senaste tre matcherna här så har QPR lämnat utan att göra mål och jag tror inte att man lyckas ikväll heller. QPR saknar Ferdinand och förmodligen Wright-Philips. Mycket bra etta till 2,05.

Ha en underbar dag!

Kämpa här på Svenska Spel !!! :)


Annandagsderby och JVM!


Godmorgon!
Denna dag kan vara en av de bästa dagarna på året tycker jag. Det är annandagsderby mellan Edsbyn-Bollnäs och det brukar alltid vara Skutskär-Söderfors (allsvenskan bandy) men Söderfors spelar inte längre i allsvenskan tyvärr. Sedan har vi Premier League, och ikväll 23.30 så startar vårat älskade Junior-VM! Glöm inte heller Peter Forsbergs dokumentär på svt1 kl 20.00

Sverige inleder mot Lettland 23.30 svensk tid och det kommer självklart att bli en enkel seger. Sverige har ett riktigt bra lag och kan vinna hela skiten även fast det spelas borta i Kanada. Vi slog dom för några dagar sedan med 5-3 så det är ingen omöjlighet.

Dagens bästa spel bara från !!!!!

Hammarby-Sirius 1 (1,20) Bandy, Elitserien
Hammarby förlorar inte hemma på zinken på annandagsbandyn, så är det bara.

Västerås-Tillberga (1,25) Bandy, Elitserien
Derby i ABB Arena där Västerås ännu är obesegrade och har 49-16 i målskillnad och det är ruskigt imponerande. Tillberga kan hänga med bra i några minuter just pga viljan för det är derby, men sedan blir man överkörda.

UNIK-Skutskär 1 (1,95) Bandy, Allsvenskan
Nu spelar jag återigen emot mitt Skutskär. UNIK spelar sin första annandagsmatch hemma i hallen i Uppsala och jag tror inte att man vill svika publiken. Skutskär gör sina mål på hörnor och frislag av liberon Åke Gillberg som har ett av världens bästa och hårdaste skott (när han spelade i Bollnäs uppmättes det som hårdast i världen). Dennis Henriksen och Victor Janers från SAIK är inlånade till Skutskär idag men det räcker inte. Spelas lugnt.

West Brom-Manchester City 2 (1,40) Fotboll, Premier League
City bara vinner det här och man gör det med stil. 3-0? City har hållt nollan i två raka matcher.

Umeå-Pixbo 2 (1,65) Innebandy, Superligan
Umeå vann umederbyt mot Dalen senaste med 5-4 och Pixbo förlorade med 3-6 hemma mot Falun efter att ha tappat allt i den sista perioden då Falun vann med hela 4-0. Pixbo är i riktigt bra form förutom de sista 20 minuterna som var dålig. Revansch här mot ett av seriens sämsta lag.

Schweiz-Ryssland 2 (1,17) Ishockey, U20 VM
Ryssland har ett av turneringens bästa lag, om inte det bästa? Det finns inte på världskartan att man förlorar det här. Denna spelas i en trippel tillsammans med Västerås och Hammarby.

OBS. Boltic-Lidköping 2 (1,60) Bandy, Allsvenskan, GLÖMDE ATT SKRIVA UPP!
Jag är mycket besviken över att jag glömde att skriva upp dagens bästa spel Lidköping till fina 1,60. De vann också mycket enkelt med 8-3, så där gick man miste om några hundralappar! Dåligt av mig.....

Dagens trippel:
Västerås-Tillberga 1 (1,25)
Hammarby-Sirius 1 (1,20)
Schweiz-Ryssland 2 (1,17)
Odds: 1,76

Ha en underbar annandag med fantastiskt mycket bra sport, film och tv.

Kämpa på Svenska Spel !!!! :)


Juldagen!


Godmorgon!
Hoppas att ni hade en bra och mysig julafton igår, för det jag! Julafton är den klart bästa dagen på året tycker jag men det var också den sämsta julen på ett sätt eftersom det inte fanns nå snö........

Spelen blev så där och Celtic vann sin match med 2-1 mot Kilmarnock och är fortfarande Kilmarnocks mardrömsmotståndare eftersom dom aldrig har vunnit mot Celitc. Glasgow Rangers förlorade överraskande sin match och är nu bara 1 poäng före Celtic. Det började bra och man tog ledningen med 1-0 men sedan blev det mörkare för Glasgow då man fick McCulloch utvisad redan i den 24:e minuten. ST Mirren gjorde 1-1 i 44:e och 2-1 i 45:e och sedan höll man ut hela andra halvlek och tog hem segern.

Idag finns det bara ryska hockeyligan KHL att spela på och det är ingenting jag sysslar med. Så idag blir det inga tips överhuvudtaget så jag önskar er en god fortsättning.

Ha det bra!


GOD JUL mina vänner!


Godmorgon!
Idag är julafton och snacka om att det är noll julkänsla, vi har inte ens snö här ute.... Det märks också att man blir äldre för den där spänningen och nervositeten finns inte alls där längre, som när man var liten så kunde man knappt somna dagen före för att man var så spänd och laddad inför den stora dagen.

Idag ser julafton lite annorlunda ut jämfört med tidigare. Vi ska nämligen spela julaftonshockey 9.15-11.00 ett gäng grabbar, det var en idé som jag fick och gjorde ett evenemang på facebook så vi blir 20 pers som ska spela och det kommer att bli hur kul som helst. Nyspolad och fin is helt för oss själva, helt underbart!

Speldagen blev inte alls speciellt lyckad och idag vilar jag helt från spel även om det finns två matcher som jag tycker är riktigt bra.

Gårdagens förluster: Straubing 1,90, Mannheim 1,75 och Philadelphia 2,55.
Straubing spelade 5-5 mot bottenlaget Hannover trots en 5-2 ledning med 9 minuter kvar av matchen, så visst är det lite snöpligt och otur. Men man tog i alla fall bonuspoängen och vann på straffar men det spelar inte mig någon roll. Adler Mannheim kryssade även dom där matchen slutade 2-2 och där var det gästande Hamburg som tog med sig extrapoängen.
Philly torksade med 4-2 och det kommer inte att bli roligt att se det i nästa veckas 24/7..... j*vla skit....

Återigen en liten påminnelse om att ni skall spela på och i mellandagarna!

Snön ligger vit på taken.
En Färjestadback ligger vaken.
Han kan inte somna fast timmen är sen,
störs av ljuset från månens sken.
Han funderar på morgondagen utan att blunda.
"Hur fan ska vi slå Frölunda?"
I en annan säng i en annan stad,
funderar en man på sin stryktipsrad.
Rädd att göra samma misstag som förra gången.
Alla rätt! Men han glömde att lämna in kupongen.....


Dagens bästa spel från eller

St.Mirren-Glasgow Rangers 2 (1,44) Fotboll, Skottland Premier League
St.Mirren är ett okej lag men inte mer, man har två raka kryss och ligger på en 8:e plats. Glasgow leder serien med 4 poäng före Celtic och man får absolut inte tappa några poäng här. Formen är mycket god och bortaspelet fungerar utmärkt, 8 segrar av 9 möjliga med en målskillnad på 18-2. Säker tvåa.

Celtic-Kilmarnock 1 (1,25) Fotboll, Skottland Premier League
Celtic jagar förstaplatsen och just nu ligger man 4 poäng efter ledarna Glasgow. På hemmaplan tappar man inte många poäng och har 7-1-1 med en målskillnad på 21-4. Kilmarnock är sällan det spelfördelande laget på bortaplan och har bara tagit 1 vinst av 8 möjliga, dock har hälften slutat oavgjort. Historikmässigt så står det 17-0 i matcher till Celtic, eller 17 vinster, 2 kryss och 0 förluster för att vara exakt. Jätteviktig match där tre poäng är ett måste!

Ha en underbar jul allesammans och jag hoppas att åtminstone vissa av er läsare har snö? Glöm inte Kalle Anka som börjar kl 15.00, det är dagens höjdpunkt tycker jag! Undra vilka två program som blir ny för i år?

Kämpa......





Sista dagen innan julafton!


God dag!
Igår kunde spelen helt klart sitta bättre och jag är lite besviken på Jönköping som hade en jätteviktig match mot bottenlaget Mullsjö och så slutar det 5-5.

Valencia som jag rekade förra veckan mot Cadiz i Spanska Cupen slutade överraskande 0-0, igår spelades det andra mötet och då vann Valencia enkelt med 4-0 och är därmed vidare i cupen. Barcelona gick även dom vidare igår och det via ett rejält målkalas, 9-0 slutade matchen mot CE L'Hospitalet.

Jönköping till 1,65 kryssade alltså mot Mullsjö och gick förlorad. Besiktas vann åtminstone, 1-0 hemma mot Kardemir och målskytten var den portugisiske landslagsanfallaren Hugo Almeida. Något annat som är värt att nämna är att mitt favoritlag H43 bortaslog Alingsås med hela 28-23 i handbollen. Alingsås ligger 3:a och är enormt hemmastarka medans H43 ligger 11 vilket innebär kvalplats. Det var en otroligt stark prestation och 2 viktiga poäng kammades in.

Här kommer en liten påminnelse för att spela på och i mellandagarna:

Snön ligger vit på taken.
En Färjestadback ligger vaken.
Han kan inte somna fast timmen är sen,
störs av ljuset från månens sken.
Han funderar på morgondagen utan att blunda.
"Hur fan ska vi slå Frölunda?"
I en annan säng i en annan stad,
funderar en man på sin stryktipsrad.
Rädd att göra samma misstag som förra gången.
Alla rätt! Men han glömde att lämna in kupongen.....

Glöm nu inte att spela och ge bort en massa spännande spel i julklapp!
Och glöm för all del inte att lämna in kupongen. Det gör du enklast på Svenska Spel ;)

11 miljoner i Jackpot på och 1 miljon extra på hockey på annandagen! Lycka till :)

Dagens bästa spel från eller NordicBet!

Mannheim-Hamburg 1 (1,75) Ishockey, Tyskland DEL Bundesliga
Serieledarna Mannheim har en svit på 7 raka segrar (inklusive övertid) och inför den senaste matchen mot DEG Metro Stars så hade laget hållit nollan i 3 raka matcher. Hamburg har en bedrövlig form och har förlorat 3 raka med en målskillnad på 4-15. I övrigt så ligger man 6:a och har 10 poäng mindre än hemmalaget. Etta.

Straubing-Hannover 1 (1,90) Ishockey, Tyskland DEL Bundesliga
Straubing är seriens bästa hemmalag med 11 vinster och 3 förluster och ligger på en 5:e plats. Laget har 3 raka segrar och är inne i ett bra stim. Hannover har säkerligen sämst form i hela Europa. 12 av de 14 senaste matcherna har slutat med förlust och man har 3 raka förluster där man inte ens har gjort MÅL!!! 0-4, 0-2 och 0-3 är lagets 3 senaste matcher. Mycket bra etta till 1,90!!!

NY Rangers-Philadelphia Flyers 2 (2,55) Ishockey, NHL
Mitt älskade Philly Flyers ställs ikväll mot ärkerivalen Rangers där det är lite mer prestige än vanligt eftersom serien 24/7 Road to the NHL Winter Classic är i full gång. Rangers är slitna och har matchats tufft där man hade match inatt occh krigade till sig 2 poäng mot Islanders. Flyers har nu sin största stjärna Claude Giroux tillbaka från hjärnskakning och han började med att göra 1+3 när man slog Dallas med 4-1 i förrgår. Giroux leder poängligan med 3 poäng före Phil Kessel och Henrik Sedin och då har han spelat 5 matcher mindre!!!!! Han är helt outstanding i år och han och Jagr för Flyers till seger ikväll!

Ha en mycket bra dag såhär innan julafton!

Kämpa..... Svenska Spel, Bet365, Unibet, NordicBet.


Storvreta förlorade IGEN....?


Godmorgon!
Storvreta åkte på stryk igår igen och det blev deras tredje förlust för säsongen och den andra på dom tre senaste matcherna. Det var derby borta mot Sirius och hemmalaget vann matchen med 7-5. Vilken skräll!

Manchester City krossade vann med 3-0 och går på juluppehåll som serieledare för första gången på 82 år. Stoke hade verkligen inte en chans precis som jag trodde. Citys måskillnad är 28-4 på hemmaplan och man snittar 3 mål per match.

Det är inte långt kvar till jul nu och ikväll har vi lagfest med julklappsbyte och massa lekar, mest ser jag fram emot inkilningen på de nya grabbarna, det ska bli roligt och se. Förutom det så längtar jag enormt mycket till julafton eftersom vi är ett helt gäng som skall spela julhockey på morgonen.

Gårdagens vinster: Manchester City 1,22, Guif 1,23, Roma 2,20 och Manchester United 1,75.
City mosar allt som kommer i sin väg på hemmaplan, 3-0 igår. Guif vann sin viktiga match mot Kristianstad och om man är ett jättebra handbollslag så är man extremt bra på hemmaplan. Ett lag som verkligen har hittat formen nu är Roma. Tidigare i veckan besegrade man Napoli med hela 3-1 på bortaplan och igår vann man med 2-0 mot Bologna, även den borta. Kul för dom att de har hittat formen för man har ett hyfsat bra lag på papperet.
United hade inga som helst problem att besegra Fulham och den matchen var avjgord efter första halvlek då det stod 3-0. Matchen slutade sedan 5-0 och man får nöja sig med att skugga City här under juluppehållet.

Gårdagens förluster: Dalen 1,55, Storvreta 1,40 och Liverpool 1,55.
Dalen förlorade derbyt med 4-5 mot Umeå inför 2444 åskådare och Umeå var det bättre laget under matchen och kontrollerade det på ett bra sätt. Storvreta vek ner sig och förlorade med 7-5 mot Sirius och efter matchen flydde man in i omklädningsrummet och guldfavoriten är lite i en svacka nu måste man ändå säga. Men det ändrar man snart på då man möter AIK på annandagen.
Liverpool fick nöja sig med 0-0 mot Wigan och jag ångrar mig nu att jag inte lira Arsenal som till och med gav mer än Pools. Det stod mellan dom två och Arsenal vann ju med 2-1 efter att Benayoun nickat in segermålet i 85:e minuten. Det är lätt att vara efterklok, framförallt inom spel.

Dagens bästa spel från eller NordicBet!

Jönköping-Mullsjö 1 (1,65) Innebandy, Superligan
Jätteviktig match för hemmalaget som har en match mindre än lagen ovanför i tabellen. Vinner man här så klättrar man från 10:e till 7:e plats och är på en fin slutspelsplats under julen, sedan har man match mot Tyresö 26:e därefter väntar ett litet uppehåll. Mullsjö har vunnit 1 match och det var mot Storvreta förra veckan. På bortaplan mot Jönköping så blir det inga poäng.

Besiktas-Kardemir 1 (1,40) Fotboll, Turkiet Super Lig
Besiktas ligger 4:a just nu med en match mindre och tar man 3 poäng ikväll är man åtminstone på en hygglig 3:e plats vilket man absolut bör vara (om inte bättre). Kardemir är knappast Turkiets bästa lag på bortaplan, 0-1-7 i matchfacit är bedrövligt men man är i och för sig inte speciellt bra hemma heller. Stor klasskillnad mellan lagen och Besiktas bara vinner ikväll. Spelas i en dubbel tillsammans med Jönköping.

Ha en bra dag!

Kämpa på Svenska Spel, Bet365, Unibet eller NordicBet!


10/12 på tre dagar!


Godmorgon!
David Beckham sägs nu vara 99% klar för det franska Paris SG som verkligen storsatsar denna säsong. Kul för Beckham isåfall, man varken ser eller hör ju speciellt mycket från den amerikanska MLS-ligan. Önskar honom alla lycka i Paris, han är ju trots allt en Milan-spelare!

Min fina svit sprack igår men det var väl väntat eftersom det är sällan man sätter alla spel tre dagar i rad. Jag har i alla fall 10 av 12 möjliga så jag klagar inte.

Gårdagens vinster: Füchse Berlin 1,60 och Milan 1,57.
Füchse vann enkelt med 31-27 precis som väntat. Jag tycker att den tyska handbollen är rolig och ganska lätt att tippa faktiskt. Milan gjorde exakt som jag sade, körde över Cagliari och Zlatan gjorde minst 1 mål, helt underbart! Nu är han uppe på 11 mål tillsammans med Atalantas Denis.

Gårdagens förluster: AIK 1,60 och Dortmund 1,61.
AIK orkade inte fortsätta sin trend och förlorade med 7-5 hemma mot Tyresö som återigen visar att man är ett relativt skickligt lag. Man ligger på en fin 5:e plats med 7 vinster och 7 förluster. Dortmund spelade 0-0 mot Düsseldorf, vilket man även gjorde på förlängningen så det fick gå till straffar där Dortmund vann med 5-4.

Idag finns det löjligt mycket spel men jag väljer som alltid ut de säkraste och jag bryr mig inte om oddsen inte är uppe i 1,70-2,00 utan jag spelar på de lagen som jag tror har bäst chans att vinna och oddset får inte understiga 1,20.

Dagens bästa spel från eller NordicBet!

Guif-Kristianstad 1 (1,23) Handboll, Elitserien
Guif är uppe i 4 raka segrar och har en stor framgång i Europacupen så självförtroendet är på topp. Kristianstad har också prickat in storformen men det är framförallt deras hemmaspel som övertygar. Guif leder serien med 2 poäng före Ystad så det är en viktig match som väntar i Eskilstuna ikväll där Guif ännu är obesegrade efter 9 omgångar. För att chansen skall finnas så lär Kristianstad lär göra sin bästa match för säsongen samtidigt som Guif spelar dåligt.

Sirius-Storvreta 2 (1,40) Innebandy, Superligan
Intressant möte mellan botten och toppen i ett derby som Sirius vann med 4-1 förra året. Sirius hemmaspel har knappast varit på topp den här säsongen och man har förlorat alla 4 matcher. Storvreta är mycket bättre än Sirius och vinner det här enkelt.

Dalen-Umeå 1 (1,55) Innebandy, Superligan
Kvällens andra derby sker uppe i Umeå där storebror Dalen tar sig an Umeå. Dalen har varit en besvikelse men senast vann man hemma med hela 7-2 mot Helsingborg som är riktigt bra. Umeå har släppt in klart mest mål i serien och har ligans sämsta försvar och målvakt/er. Det finns inte en chans att Dalen missar det här, det skulle bli en riktigt dålig julklapp isåfall. Etta.

Manchester City-Stoke 1 (1,22) Fotboll, Premier League
City har vunnit 8 av 8 på hemmaplan med en smålskillnad på 25-4. Stoke har visserligen vunnit 4 raka matcher i ligan men då har det varit Europa League osv däremellan och där gick det inte lika bra. Ikväll tar det stopp, man har inte en chans mot City.

Bologna-Roma 2 (2,20) Fotboll, Serie-A
Bologna har Marco Di Vaio och Acquafresca i anfallet men dom har inte fått igång målskyttet alls och senast blev det stryk med 2-1 mot Genoa. Roma då, dom har verkligen kommit igång nu och sist spelade man riktigt bra och bortaslog Napoli med hela 3-1 och ikväll är både Gago och Pjanic tillbaka och åtminstone en av dom spelar nog bredvid De Rossi på mitten. Mycket fin tvåa till 2,20.

Wigan-Liverpool 2 (1,55) Fotboll, Premier League
Pools har hittat formen med två raka segrar och sist mot Aston Villa spelade man mycket bra och vann med 2-0 som man borde vunnit med större. Wigan spelade 1-1 mot Chelsea efter en riktig tavla av Cehc som tappade ut bollen rakt till en Wiganspelare som bara behövde rulla in den.

Fulham-Manchester United 2 (1,75) Fotboll, Premier League
United har tagit mer än dubbelt så många poäng som hemmalaget Fulham och bortaspelet är riktigt bra med 6 vinster, 2 oavgjorda och 14-3 i målskillnad. Fulham vann senast med 2-0 mot Bolton men innan det gick det riktigt tungt. United vann även dom med 2-0 där Rooney gjorde 1-0 redan efter 50 sek. Skall man hänga på City i toppen så har man inte råd att tappa några poäng här. Viktig match!

Ha en bra dag!

Kämpa...... Svenska Spel, Bet365, Unibet och NordicBet!


Återigen full pott!


Godmorgon!
Idag är det dags för lite julklappshandel och det är inte något jag ser fram emot direkt, men även sånt måste göras..... Jag får njuta av gårdagens fina spel istället och hoppas på att jag hittar julklapparna fort.

Jag har precis fixat klart att vi får låna ishallen här i Skutskär på julaftonsmorgonen för att spela match och vi är ett skapligt gäng på runt 20 grabbar och det kommer verkligen att bli hur kul som helst, klart höjdpunkten på dagen, jag längtar redan!!!!

Gårdagens vinster: Braga 1,75 och Kanada 1,22.
Braga vann sin jätteviktiga match inför juluppehållet och nu är man bara 2 poäng bakom trean Sporting Lissabon. Men det såg jobbigt ut ett tag när man låg under med 2-0 men sedan sprang man iväg till hela 4-2 och matchen slutade 4-3 tillslut. Kanada spelade sin första träningsmatch inför JVM igår mot finnarna och vann med 3-1 där Finland hade varit rätt bra, framförallt så har man ett gifitgt power play med en av världens absolut bästa målskyttar Teemu Pulkkinen (mest mål i U18 VM) och en av världens bästa spelare Mikael Granlund som styrde och ställde och det var just i PP som finnarna gjorde 1-0, Teemu gjorde målet och Granlund fick ass. För er som inte vet hur sjuk Granlund är kan titta på klippet HÄR!!!

Idag är det lite halvdana spel så det blir ingen lastning, det skall isåfall vara på Milan som kommer att vinna snyggt ikväll.

Dagens bästa spel från eller NordicBet!

AIK-Tyresö Trollbäcken 1 (1,60) Innebandy, Superligan
AIK har sparkat sin tränare och ersatt med Gunnarzon och legendaren Peter Fischerström har tagit över coachningen och första matchen för dom var senaste mot Mullsjö som man körde över med 8-2. Därinnan så krossade man Umeå med 7-3 så formen är verkligen strålande och AIKs hemmaspel måste fortsätta att gå bra för man ligger fortfarande en bra bit unde slutspelstrecket. Tyresö kommer från en 5-3 förlust mot Storvreta och det är ingenting att säga om, nu slår man i underläge. Jag tror att AIK gnuggar vidare och jobbar in 3 friska ikväll.

TBV Lemgo-Füchse Berlin 2 (1,60) Handboll, Bundesliga NordicBet
Lemgo hade två fina segrar mot bland annat Göppingen med 26-20 innan det blev stortorsk senast mot Magdeburg, 35-29. Füchse Berlin ligger tvåa bakom ledande TWH Kiel som är helt outstanding och har vunnit alla 16 matcher. Füchse kommer senast från en mycket fin 28-20 seger mot Balingen/Weilstetten där det var jämt till en början men när man sedan lade i en högre växel så sprang man ifrån rätt så rejält. Ivan Nincevic blev lagets och matchens bästa målskytt med 8 fullträffar och ikväll gör han ett par till. Füchse har två raka segrar mot Lemgo.

Fortuna Düsseldorf-Dortmund 2 (1,61) Fotboll, Tyskland Cup
Düsseldorf åkte på säsongens första förlust i fredags efter 2-3 mot Paderborn och nu är det juluppehåll, även för Dortmund. Düsseldorf satsar hårt på att ta sig upp i Bundesliga och det kommer man garanterat att lyckas med om de fortsätter såhär, nu får man ett litet smakprov på hur det är och mot svårast möjliga motstånd så räkna med ett heltaggat lag som förmodligen höjer sig några nivåer, för det behövs. Dortmund vann med 4-1 mot Freiburg i lördags så formen är helt okej. Jag tror att man kommer att ställa upp med det bästa möjliga lag här för att försöka ta sig vidare till kvartsfinal och har man en bra inställning så skall inte det vara några problem.

Cagliari-Milan 2 (1,57) Fotboll, Serie-A
Milan är nu uppe i 10 raka matcher utan förlust och i helgen blev det en 2-0 seger över Siena efter straffmål av Zlatan som nu leder skytteligan på 10 mål. Cagliari förlorade med 2-0 på bortaplan mot Chievo och det är bortaspelet som har fungerat bäst där har man vunnit 3 matcher medans man bara har vunnit 1 av 7 på hemmaplan. Nog för att 5 av dom 7 har blivit kryss men man har således bara gjort 3 mål (!!!!) på dessa matcher vilket är helt överlägset sämst i ligan. Milan krossar Cagliari ikväll och Zlatan gör minst 1.

Milan stod i 1,37 på Svenska Spel och här ovanför på Bet365 står man i hela 1,57. Förstår ni då att det spelar stor roll på vilka sidor ni spelar? Regga er på samtliga sidor om det är så, det kostar ju inge pengar för att registrera sig! Det är bara klicka på någon av mina länkar eller bilder så kan ni skriva in er!

Ha en underbar dag! Nu är det dags för shopping.....

Kämpa..... Svenska Spel, Unibet, NordicBet och Bet365!!


Full pott igår!


Gormorgon!
John Guidetti gjorde igår ett äkta hattrick för sitt Feynoord när man slog topplaget Twente med 3-2. Jag tycker att han visar att han är given i den Svenska truppen till EM-slutspelet i sommar.

Han har nu gjort 11 mål på 10 starter och han fortsätter att utvecklas på ett helt fantastiskt sätt. Det är kul för John och han har allti varit en av mina favoritspelare sedan första gången jag såg honom, jag älskar hans attityd. En riktig måltjuv som vet vad det handlar om, han är oerhört ödmjuk samtidigt som han tar för sig på ett respektlöst sätt och har en grymt bra inställning!!

Det var dock inte bara positivt för oss svenskar igår, Daniel Majstorovic fick en smäll i ansiktet och befaras ha brutit både okbenet och käkbenet, inte bra inför EM men det skall absolut inte vara någon fara.

Norge vann handbolls-VM i Brasilien igår efter att ha slagit Frankrike med hela 34-22 så det var knappast någon jämn finalmatch, skönt kan jag tycka då jag ogillar Frankrike eftersom dom slog ut Sverige. Eftersom Norge vann VM så blev Sverige klara för OS i London 2012, underbart!!!!! Det förtjänar vi.

Mina spel kunde inte bli bättre än vad dom blev igår, jag satte alla 6 matcher och nu är jag med i matchen igen.

Gårdagens vinster: Manchester United 1,45, Tottenham 1,38, Kristianstad 1,70, Guif 1,28, Manchester City 1,73 och Mönchengladbach 2,05.
Rooney gjorde 1-0 för United efter ca 50 sekunders spel och så det var aldrig något snack där, 2-0 slutade matchen. Tottenham vann med 1-0 och dominerade helt. Kristianstad hade inga problem med att slå Skövde och det hade inte Guif heller när man slog H43. Lite kämpigare hade Manchester City som slog Arsenal med 1-0, där var det en jämn och bra match men City var det bästa laget, man hade också ett stolpskott av Zabaleta. Mönchengladbach vann stabilt med 1-0 och visar att man verkligen vill vara med där uppe i toppen.

Eftersom det blev full pott igår så spelar jag inget alls idag. Vi har ett klent utbud så man kan lugnt ägna sig åt att bygga snögubbar eller något liknande. Matcherna som jag rekar är inget som lockar även om Kanada kommer att krossa finnarna i JVM-träningsmatchen.

Dagens bästa spel från eller NordicBet!

Olhanense-Braga 2 (1,75) Fotboll, Portugiskska Ligan
Viktig match för Braga som är den sista inför juluppehållet. Man ligger på en fjärdeplats och har 5 poäng upp till trean Sporting Lissabon med en match mindre spelad. Därför är det viktigt att vinna idag mot Olhanense som ligger 10:a. Tvåan bör sitta.

Kanada-Finland 1 (1,22) Ishockey, U20 Träningsmatch
Kanada kommer att köra över Finland som inte alls har nå speciellt bra JVM lag. Det är nästintill omöjligt att vinna mot Kanada borta och om laget får motgångar så kommer dom att spela fult och jävligt och det blir ALLTID till Kanadas fördel. Säker etta.

Ha en underbar måndag och håll tummarna för mer snö!

Kämpa..... Svenska Spel, Bet365, Unibet och NordicBet


Juluppehåll som serieledare!


Godmorgon!
Jag sitter här framför tvn med skidorna på och det finns inget skönare än att sitta och skriva och lyssna på skidor i bakgrunden. Dessutom så känner man vinterkänsla och det är tråkigt att inte vi har lika mycket snö.

Vi vann matchen igår med hela 10-4 mot Hedemora som ansågs att vara en av de tuffare bortamatcherna för säsongen, men så blev det knappast. Vi kör över i princip allt och alla och våran målskillnad är 122-49 på 16 matcher. Skönt att avsluta bra såhär inför juluppehållet.

Åttondelsfinalerna i Champions League blev lottade och klara i fredagskväll och det ser ut såhär
:

Milan-Arsenal
Chelsea-Napoli
Bayern München-Basel
Barcelona-B Leverkusen
Real Madrid-CSKA
Zenit-Benfica
Lyon-Apoel
Inter-Marseille


Vilka lag går vidare?

Gårdagens vinster: Dortmund 1,53, Storvreta 1,20, Milan 1,20, och Lyon 1,32.
Dortmund var gårdagens klart bästa spel som mötte jumbon Freiburg där man vann stort med 4-1. Storvreta revanscherade sig och slog nykomlingen Tyresö. Milan vann också med 2-0 efter straffmål av Zlatan och därmed är han uppe i skytteligaledning på 10 mål tillsammans med Denis i Atalanta och målkungen Antonio Di Natale i Udinese. Det tråkiga var dock att Kevin Prince-Boateng filmade till sig straffen, men samtidigt så nuddar målvakten hans vänstra fot men Kevin hade redan börjat falla då, så hade han bara fortsatt springa så hade det säkert blivit straff ändå. Lyon vann med 2-1 mot Evian och gjorde min gårdag godkänd.

Gårdagens förluster: Chelsea 1,35 och Montepellier 1,70.
Chelsea strulade till det rejält och det var faktistk enbart målvakten Peter Cechs fel då han fumlade till det och tappade ut bollen rakt till en Wiganspelare som bara behövde rulla in 1-1. Detta skedde i 88:e minuten så matchen slutade 1-1. Montepellier tog ledningen med 1-0 och såg ut att gå mot seger men även den slutade 1-1.

4/6 spel får jag ändå se som godkänt och då räknas det som att jag är uppe på benen igen efter den värsta spelveckan i mitt liv. Kanske skall jag fortsätta att skriva upp spelen i panik och strunta i informationen??? Det verkade ju åtminstone funka.

Dagens bästa spel från eller NordicBet

QPR-Manchester United 2 (1,45) Fotboll, Premier League

QPR förlorade senast med 1-0 mot Liverpool där man var totalt utspelade i 90 min och Pools vann avsluten med 9-1. United vann med fina 4-1 senast och är i bra form och Manchester City har en tuff match mot Arsenal idag och förlorar dom samtidigt som United vinner här så är man etta. Säker tvåa.

Tottenham-Sunderland 1 (1,38) Fotboll, Premier League
Spurs är retat efter förlusten senast borta mot Stoke där man hade lekstuga med hemmalaget men ändå så förlorade man med 2-1. I veckan vann man med 4-0 mot Shamrock i Europa League men det är inget att hänga i julgranen över. Sunderland får det tufft här, att möta Blackburn på hemmaplan där Seb Larsson avgjorde på frispark i matchens sista sekund är inte sammalika som att möta Tottenham på White Hart Lane.

Kristianstad-Skövde 1 (1,70) Handboll, Elitserien
Ett av Sveriges starkaste hemmalag tar sig an Skövde som har 5 raka matcher utan vinst. Kristianstad har 3 raka segrar och bortaslog Redbergslid med 33-29 i onsdags. Nu väntar storpubliken hemma i Kristianstad Arena och Skövde lär få det oerhört tufft.

H43-Guif 2 (1,28) Handboll, Elitserien
Nu går jag emot laget som jag håller på, men det med all rätt för man möter Sveriges bästa handbollslag Guif från Eskilstuna. H43 spelade 34-34 senast mot Skövde där man tappade en ledning på 33-30. För Guifs del blev det revansch från SM-finalen ifjol och man piskade dit Sävehof med 30-27 och är nu 7 poäng före göteborgarna.

Manchester City-Arsenal 1 (1,73) Fotboll, Premier League
Arsenal har kommit igång bra nu men jag tror ändå inte de rår på City som är ruskigt bra på hemmaplan. City förlorade senast med 2-1 mot Chelsea trots en rejäl dominans i första halvleken. De saknar Clichy som är avstängd men jag tror man bara vinner det här. 7/7 på hemmaplan med en målskillnad på 24-4. Dagens överlägset bästa match, njut!

Mönchengladbach-Mainz 1 (2,05) Fotboll, Bundesliga

Mönchengladbach får idag tillbaka Havard Nordtveit som kommer att ge balans åt mittfältet och framför allt så återkommer Marco Reus som är lagets målkung med fina 10 mål. Man lär vara otroligt revanschtaggade efter magplasket senast då man förlorade mot nykomlingen Augsburg. Mainz var bara minuter från häng-matchen mot Köln tidigare i veckan men glödheta Podolski satte 1-1 med fem minuter kvar. Mainz är nu uppe i tre raka kryss. Mönchen är obesegrade på hemmaplan.

Lycka till och glöm inte dagens höjdpunkt mellan Manchester City och Arsenal med start 17.10.

Kämpa..... Svenska Spel, bet365, Unibet, NordicBet!


HINNER EJ LÄGGA UT DAGENS SPEL!


Godmorgon! Jag sitter i en helt värdelös buss påväg till Hedemora för bortamatch och tyvärr så finns det inge ström här i bussen och min data dör nu så idag får ni klara er på egen hand! Det kanske är lika bra det....

Dagens bästa spel lite snabbt:

Freiburg-Dortmund 2 (1,53) Fotboll, Bundesliga

Wigan-Chelsea 2 (1,35) Fotboll, Premier League

Lyon-Evian 1 (1,32) Fotboll, Ligue 1

Milan-Siena 1 (1,20) Fotboll, Seria-A

Storvreta-Tyresö 1 (1,20) Innebandy, Superligan

Montepellier-Tolouse 1 (1,70) Fotboll, Ligue 1

OBS. Samtliga spel är tagna från !!!!!!!

Ha en bra dag!!!!

Kämpa....




Lagkaptenen borta för resten av året!


Godmorgon!
Nu står det klart att backen Chris Pronger missar resten av säsongen pga en hjärnskakning som han ådrog sig i slutet av oktober. Chris är lagkapten i mitt Philadelphia Flyers där han är lagets bäste back tillsammans med finländaren Kimmo Timmonen.

Chris lider av huvudvärk, synsvårigheter och illamående så därför bestämde läkarna i laget att det är slutspelat för den här säsongen, inklusive slutspelet. Hoppas dock att det inte blir så för han kommer att bli otroligt saknad i slutspelet om han inte finns med. Bara att ha honom på isen skapar en otrolig respekt hos motståndarna för han är inte speciellt liten och snäll, samtidigt som han öser in poäng. En världsspelare av högsta klass.

Listan på tunga NHL-stjärnor som just nu lider av hjärnskakningar och riskerar att missa delar av säsongen börjar bli förbannat lång: Sidney Crosby i Pittsburgh (världens bäste), Claude Giroux i Philadelphia (ettan i poängligan), Milan Michalek i Ottawa (etta i målligan), Jeff Skinner i  Carolina (fjolårets rookie), Mike Richards i LA Kings (Kapten i Flyers ifjol), Kris Letang i Pittsburgh, Marc Staal i New York Rangers, Andy McDonald i St Louis och ALLA dessa är stora profiler i sina lag. Det här är ju helt sinnessjukt!!! Och i natt kom alltså ett verkligt dråpslag

I förrgårnatt så kom det första avsnittet av den världsberömda serien av HBO 24/7 Rangers-Flyers: Road to the NHL Winter Classic ut och det gjorde succé precis som väntat! Jag kunde inte önska mig något mer än att dom skulle följa Philly Flyers 24 timmar om dygnet. Det blev helt klart årets bästa julklapp! För er som inte har sett det ladda hem det HÄR!!!!

Något mer som hände igår var ju David Villas otäcka skenbensskada. Han bröt främre skenbenet i en duell med två spelare i World Cup men det var inget fult utan bara otur. Han nämnde redan i sista EM-gruppspelsmatchen att han hade ont i smalbenet/skenbenet och förmodligen var det nånting som inte var riktigt rätt. Otur för Barcelona och framförallt för Spnien OM han inte kan delta i EM, David har ju gjort mest mål genom tiderna i det spanska landslaget. Hoppas han hinner bli frisk!

Gårdagens förluster: Storvreta 1,35, AZ Alkmaar 1,50.
Här kom årets största skräll i alla kategorier, Storvreta förlorade mot Superligans sämsta lag Mullsjö med 4-2. Mullsjö hade inte vunnit en enda match på hela säsongen innan igårkväll, och då har man ändå spelat 11 matcher. Storvreta hade vunnit 10 av 11 matcher och att Mullsjö skulle lyckas slå guldfavoriten från Uppsala ansåg jag som en omöjlighet. Återigen får vi klartecken på att allt kan hända i idrott.
AZ Alkmaar spelade 1-1 mot ett reservbetonat Metalist och gick vidare till slutspel.

Gårdagens vinst: Birmingham 1,45.
Birmingham vann med 1-0 mot Maribor men det räckte inte för Club Brügge kryssade mot Braga så dom båda hamnade på 11 poäng och Birmingham på 10, så det hade inte spelat någon roll om man vann med 10-0 och på så sätt så tror jag ändå att dom är nöjda efterso 1-0 hemma mot Maribor är inget bra resultat.

Dagens bästa spel från och NordicBet!

Fortuna Düsseldorf-Paderborn 1 (1,61) Fotboll, Bundesliga 2
Jag klargör mig tidigt att detta är inte någon match som ni ska lasta på, utan det är ett bra spel som kan kombineras med flera om ni vill få lite odds. Det är en toppmatch i tyska andraligan och Paderborn är ett rätt bra lag och ligger delad 4:a med St Pauli på 36 poäng. Man har 6 raka utan förlust men Düsseldorf är seriens bästa lag och är ännu obesegrade efter 18 omgångar och på hemmaplan har man tagit full pott med 8 vinster och 23-8 i målskillnad. Sista matchen innan vinteruppehållet.

Tillberga-GAIS 2 (1,95) Bandy, Elitserien
GAIS är nog de bästa nykomlingarna på många år och man fortsätter att ta poäng match efter match. Senast blev det 2-2 hemma på Heden mot Hammarby och det var GAIS som låg närmast segern. Poäng i 5 raka matcher. Tillberga har 1 vinst och 4 förluster på hemmaplan och är inte i närheten av GAIS kapacitet, men man är i ett stort poängbehov skall tilläggas. Lars Karlsson, Tony Eklind och Magnus Muhrén för GAIS till seger ikväll och då går man upp på slutspelsplats, förmodligen. Mycket bra spel till höga 1,95.

Vetlanda-Edsbyn 2 (1,38) Bandy, Elitserien
Vetlanda är dåliga i år och har förlorat de 6 senaste matcherna så formen är knappast bra. Edsbyn älskar fredagsmatcher och har vunnit alla 5 med en målskillnad på 36-12. Sina tidgare långresor har slutat med 8-1 förlust mot Villa/Lidköping och 6-2 mot Kalix men nu blir det tredje gången gillt, kross väntar! Tvåa.

Motala-Lidköping 1 (1,35) Bandy, Allsvenskan Södra NordicBet
Motala är helt överlägsna och vann seriefinalen mot Gripen/Trollhättan med klara 5-1. Det finns inga som rår på Motalalaget så är det bara. De har vunnit alla 7 matcher och målskillnaden 50-17 säger det mesta. Lidköping ligger 4:a och Erik Olovsson och Johan Malmqvist som man lånade in från Villa/Lidköping är nu tillbaka i Villa. Säker etta!

Orduspor-Galatasaray 2 (1,90) Fotboll, Turkiet, Super Lig
Orduspor är inget lag jag känner till men man ligger på en svag 14:e plats och har 5 raka förluster. Nu ställs man mot Turkiets hetaste lag Galatasaray som leder ligan och har 4 raka vinster. Med så mycket luft under vingarna så svävar man bara förbi och tar 3 poäng här.

OBS. Ni ryggar på egen risk och spela lugnt idag, för formen är inte speciellt god!

Kämpa på Svenska Spel, bet365, Unibet eller NordicBet!


Sista omgången i Europa League!


Godmorgon!
Julen närmar sig och det har ännu inte kommit någon snö, suck..... Spelen gör knappast det hela bättre och jag är inne i den tyngsta perioden någonsin, känns det som. Men igår var det väldigt dramatiska resultat.


Fulham 1,22 blev utslaget igår och missade slutspel efter 2-2 hemma mot danska Odense och det kunde inte bli mer olyckligt. Fulham hade full kontroll hemma på Craven Cottage och ledde med 2-0 efter 32 minuter och såg ut att ha säkrat andraplatsen, men så blev inte fallet. Odense reducerade till 2-1 i 64:e minuten på en frispark och sedan i matchens sista sekund typ, minut 92:48 (3min tillägg) så skickade Espen Ruud in ett perfekt inlägg från långt håll och Dijby Fall lyckades sätta pannan på den och kvitterade till 2-2 och därmed slog man ut Premier League laget. Att ett lag från SAS-ligan i Danmark, som dessutom ligger på en 8:e plats där, ska slå ut Fulham i Europa League är nästintill omöjligt tycker jag, det får bara inte hända. Jag vågar inte ens tänka på hur besviken Fulhamlaget och fansen är idag.

Övriga förluster var: Malmö 1,55 och Maccabi haifa 1,90.
HK Malmö vek ner sig rejält uppe i Stockholm och förlorade mot nykomlingen Tumba som inför gårdagens match bara hade vunnit 1 av 16 matcher.

Maccabi Haifa missade sin chans att ta sig vidare till slutspel eftersom man förlorade med hela 3-0 mot reservbetonade Schalke. Men även det hade sin förklaring. Maccabi inledde på det sämsta tänkbara sätt och gjorde självmål i den 9:e matchminuten och redan där började uppförsbacken. Man dominerade matchen och hade fullt med lägen men lyckades inte sätta dit bollen och när man sedan fick straff i 73:e minuten så trodde man att vändningen skulle komma, men Timo Hildebrand gjorde en felfri debut i Schalkemålet och räddade straffen som var slagen lågt nere i högra hörnet. Maccabi satsade allt framåt och pressade på men då kontrade Schalke och gjorde 2-0 och sedan gjorde man 3-0 i 90+2 och det syntes verkligen att hemmalaget satsade allt framåt för det var 2 respektive 1 back kvar hemåt på de sista målen, kolla HÄR.

Gårdagens vinster: Lazio 1,53 och PSG 1,55.
Lazio gjorde precis vad man skulle för att gå vidare till åttondelsfinal, 2-0 vinst hemma mot Sporting Lissabon som vilade sina fem bästa spelare. PSG har jag med här eftersom jag rekade dom halva dagen igår men sedan ändrade jag texten och skrev att man skulle avstå eftersom jag inte var säker på hur hårt man var villig att kämpa för att vinna men tydligen ganska hårt eftersom man gjorde 3-2 i 85:e och 4-2 i 90:e på straff. Salzburg ledde redan innan PSGs forcering men det visste förmodligen inte spelarna om, och tyvärr så hjälpte dessa två sena  segermål ingenting alls. Salzburg och Athletic Bilbao gick vidare från gruppen.

Dagens bästa spel från och NordicBet
(väljer alltid ut det bästa oddset)

Mullsjö-Storvreta 2 (1,35) Innebandy, Superligan
Svenska spel hade överlägset bäst odds här, vilket inte är speciellt vanligt. Botten mot toppen, Mullsjö har 0 vinster på 11 matcher och Storvreta har 10 vinster på 11 matcher. Sveriges bästa lag ställs mot Superligans sämsta, det räcker så! Stensäker tvåa.

AZ Alkmaar-Metalist 1 (1,50) Fotboll, Europa League
Kryssar AZ här samtidigt som Austria Wien vinner hemma mot Malmö med 6 mål så går österrikarna vidare och det tror jag inte att AZ tänker riskera för Malmö reser inte med något bra lag då både Figueiredo och Pekalski saknas. Metalist är klar gruppsegrare och har Manuel är avstängd och spelare som Taison, Cristaldo, Xavier och Sosa väntas att få vila. Hemmalaget har ett perfekt läge fö att säkra slutspelsplatsen.

Birmingham-Maribor 1 (1,45) Fotboll, Europa League
Här har vi en spännande match. Om Club Brügge förlorar med 2-0 mot Braga samtidigt som Birmingham vinner med 3-0 mot Maribor så går Birmingham vidare och det är absolut ingen omöjlighet. Maribor har 6-14 i målskillnad på 5 matcher och snittar alltså 3 insläppta mål per match, ungefär. Dessutom saknar dom Viler och Mejaca och frågetecken för viktige Volas, så det kan absolut bli en hel del mål ikväll.
Birmingham ställer ett offensivt lag på benen och gasar direkt från avspark. Måste gå för seger!

Det var allt jag hade idag, tycker det är svårt att hitta bra spel när det är slutomgång och de flesta grupper är redan klara. Hoppas den tunga trenden vänder ikväll!!

Kämpa..... och NordicBet!


Bet365 är min sista partner!


Godmorgon spelvänner!
Nu är man inne i en tung period, ajaj. Det finns inte så mycket man kan göra heller utan det är bara att fortsätta jobba på så vänder det för det är onekligen rejäla skrällar det bjuds på, någon gång tar det slut. Jag hoppas att det blir idag.

Spelen igår var Östersund 1,67, Valencia 1,40 och Sevilla 1,42 och de två förstnämnda missades och Östersund som hade fina 36-3 i målskillnad på de fyra senaste matcherna blev nollade av Kovland. Även Valencia nollades men dom släppte åtminstone inte in 3 mål, utan den matchen slutade 0-0. Sevilla var det enda laget som vann och det gjorde man med 1-0 efter mål av Frederic Kanouté.

Nu har jag bestämt mig för att mina spelpartners är klara, bet365 är och förblir min sista partner och det lovar jag. Ni som inte är registrerade kan göra det här på länken bet365 och ta del av en öppningsbonus på 100%

Ikväll är det den sista omgången i Europa League för hälften av lagen och resterande spelar imorgon. Jag tror och hoppas stenhårt att trenden vänder ikväll, nu kör vi och lycka till!

Dagens bästa spel från och NordicBet

Caperiotumba-HK Malmö 2 (1,55) Handboll, Elitserien
Tumba är nykomlingar och ligger sist i serien med 5 raka förluster i ryggen. Man har bara vunnit 1 match i år gentemot Malmös 7 och visst ska det oerhört mycket till för att vinna här ikväll. Malmö ligger en poäng bakom Skövde som har den 8:onde och sista slutspelsplatsen och självklart siktar skåningarna på slutspel. Senast krossade man Lugi med hela 35-22 och formen är strålande. Mycket bra tvåa.

OBS AVSTÅ!!!! Paris SG-A Bilbao 1 (1,55) Fotboll, Europa League
Jag räknade fel och 1,55 (numera sänkt) lockar inte alls med tanke på att dom har en ruskig viktig ligamatch i helgen mot trean Lille. Det skiljer 3 mål mellan PSG och Salzburg som möter jumbon Bratislava, vinner dom så är det typ kört för PSG. Men jag tror att man vinner men eftersom man är beroende av Salzburgs resultat och med den viktiga ligamatchen framför sig så vet jag inte hur mycket man är villig att offra?
Noterbart att veta är att hemma på Parc des Princes så har man vunnit båda här i cupen. Bilbao vilar Martínez, Amorebieta, De Marcos och Herrera.

Fulham-Odense 1 (1,22) Fotboll, Europa League
Här är det bara 3 poäng som gäller för hemmalaget och Odense har knappast överraskat när man har förlorat 4 av 5 matcher. Fulham ligger på samma poäng som trean Wisla Krakow som ikväll möter ledande Twente hemma i Polen men det skall mycket till för att Krakow ska gå vidare. Dom måste nämligen jobba upp ett 9-måls underläge för att stå lika med Fulham och det gör dom inte. Därför säkrar Fulham avancemang vid seger ikväll och lita på att man inte missar den chansen.

Lazio-Sporting Lissabon 1 (1,53) Fotboll, Europa League
Sporting Lissabon är redan klar som gruppetta och vilar Pereira, Polga, Capel, Wolfswinkel och Elias stannar hemma. Fem juniorer är med i truppen och matchen är verkligen helt betydelselös för Sporting. Men det är den inte för Lazio som behöver vinna för att inte riskera något. Allt handlar om hur många mål Vaslui gör mot Zürich vid vinst, för Lazio leder på målskillnaden 5-5 gentemot Vasluis 5-6.
Maccabi Haifa- Schalke 04 1 (1,90) Fotboll, Europa League
Dagens bästa spel är israeliska Maccabi Haifa som har allt i sina egna händer för att ta sig vidare. Man har alltid varit ett utpräglat hemmalag, precis som samtliga lag från det landet och spelet i ligan har gått sådär den här säsongen och ligatiteln är nog körd för den här gången, därför är den här matchen så grymt viktig. Haifa får nu använda Europa League för att göra någonting bra av den här säsongen. Schalke däremot är redan klara gruppsegrare och reser med ett b-betonat lag och utan tränaren Stevans som fick reda på att hans mor hade blivit akutsjuk och avbröt resan för att flyga hem till Holland istället. Schalke låter Raúl, Huntelaar, Unnerstall, Jones, Fuchs, Papadopoulos, Holtby och Matip vila och träna på hemmaplan. Inte heller succémannen Teemu Pukki är med, men han får inte ens spela i Europa League eftersom han redan spelat för HJK i samma tävling. Det är även stor sannolikhet att målvakten Timo Hilderbrand får göra debut i A-laget. Grupptrean Steua Bukarest har kritiserat Schalkes handlande och menar att detta minskar deras chans att ta en andraplats.
Varför "die Königsblauen" ställer upp med detta lag är för att på lördag så väntar en toppmatch hemma i Bundesliga mot mitt favoritlag Werder Bremen (som är i toppform) som bara är två poäng bakom Schalke och i sin tur själv är man bara tre poäng bakom serieledarna Bayern München. Så att tyskarna kommer att offra hörntänder för att ta onödiga poäng här ikväll känns bara löjligt. Dagens bästa och roligaste spel!!!

Ha en mycket bra onsdag och håll tummarna för att trenden vänder!

Kämpa på Svenska Spel, bet365, Unibet, eller NordicBet!


Nordicbet är min nya partner!


Godmorgon!
Sverige åkte tyvärr ut igår efter förlust med 26-23 mot Frankrike i åttondelsfinalen. Men jag är jätteimponerad av tjejerna som gjorde en helt fantastisk första halvlek framförallt, men sedan tappade man tålamodet och blev trötta samtidigt som fransyskorna bjöd på ett 5-1 försvarsspel som Sverige inte alls är vana med och visste inte riktigt hur man skulle göra för att ta sig igenom.

Sverige ledde med 15-12 i halvtid och hade även en 20-18 ledning och hade chans på mer men slarvade, sedan tog Frankrike time-out och ryckte upp sig rejält och med sitt tuffa 5-1 försvar så sprang man iväg till 24-21 och vann med 6-0 under en period.

Vid 58:00 och ställning 24-23 till Frankrike så fick Sverige straff men duktiga Johanna Ahlm missade den, hon som hade varit så säker tidigre under matchen och inte missat en straff. I anfallet efter gjorde Frankrike mål och då var matchen körd, men jag är ändå stolt att Sverige var så otroligt bra i första halvlek, det är bara synd att det inte räcker hela vägen.

Frankrike 1,30 och Kroatien 1,55 var det som satt igår, Kroatien vände 18-15 till 28-27 mot Rumänien och gick vidare. Juvetuns 2,00 fick nöja sig med 1-1 borta mot Roma.

Nu skall jag börja med att länka NordicBet också som jag vet att många vill vilket är förståeligt för dom har väldigt bra odds, som Unibet. Ni som inte har konto på NordicBet och vill registrera er där kan göra det på länken här: Registrering med 200% i startbonus !!!
Tyvärr så är det ett dålig utbud idag men imorgon blir det en bra dag.

Dagens bästa spel från: och NordicBet

Kovland-Östersund 2 (1,67) Ishockey, Div 1
Kovland slutar 4:a och tar den sista platsen till allettan, man har dock 17 poäng mindre än ledande Östersund som har fantastiska 36-3 på sina 4 senaste matcher där två av dom slutade 12-0. Kovland vann senast med 3-2 mot Härnösand (som förlorade med 12-0 mot Östersund) men annars har det gått knackigt. Jag tror dom vinner lätt, som vanligt. Mycket bra tvåa!

Cadiz-Valencia 2 (1,40) Fotboll, Spanien Cup
Cadiz är ett lag som spelar två divisioner under Valencia så visst ska det bli en enkel seger här för bortalaget om man bara vill. I helgen åkte man på en snöplig förlust när man tappade in 1-1 i 91 och sedan 1-2 i 94:e och där rök deras fina vinstsvit. Revansch ikväll.

San Roque-Sevilla 2 (1,42) Fotboll, Spanien Cup NordicBet
San Roque spelar i samma serie som Cadiz men jag har ingen koll på vare sig Cadiz eller Roque men jag tycker inte att det behövs för det skiljer så otroligt mycket lagen emellan och det är upp till Sevilla liksom Valencia om man skall vinna eller ej och det är 16dels final så det kan väl vara roligt om man vinner och går vidare. Spelas i en dubbel med Valencia.

Idag ligger jag lågt och väntar in morgondagen istället som erbjuder allt man har att önska, ishockey, bandy, innebandy och Europa League-fotboll, där skall det nog finnas några fina drag.

Kämpa här på , Unibet eller NordicBet !!!


Ny vecka, tack för det!


Godmorgon!
Jag trodde att gårdagen skulle bli rejält mycket bättre än lördagen men så blev inte fallet. Igår satt jag 2 av 5 och det är andra raka dagen som är långt under 50 % vilket inte har hänt förut vad jag kan minnas, så självklart är jag fruktansvärt besviken.

Nu är det bara till att ladda om och 17.30 så hejar vi på vårt Sverige som spelar åttondelsfinal i dam handbolls-VM, motståndarna är Frankrike som är lite av en guldfavorit i detta mästerskap. Det är ingen lottning som vi skall vara nöjda med för fransyskorna har väldigt lätt för oss och de har världens bästa mittnia och är riktigt målfarliga. Skulle det bli så att Sverige får jaga i underläge så kommer dom att krossa oss, vi måste spela ett perfekt försvarsspel och hela tiden försöka att hålla ledningen. Kom igen nu Sverige!

Dagens bästa spel från och

Rumänien-Kroatien 2 (1,55) Handbolls-VM, Åttondelsfinal, Damer
Rumänien slutade 3:a i sin grupp efter Franrike och hemmanationen Brasilien och Kroatien slutade 2:a i Sveriges grupp efter Danmark och före oss. Kroatien är ett bättre lag och ska bara vinna det här. Jag är inte orolig. Bra tvåa.

Frankrike-Sverige 1 (1,30) Handbolls-VM, Åttondelsfinal, Damer
Frankrike har alltid ovanligt lätt mot oss och är en av dom stora kandidaterna till guldet i år. Sverige har varit usel i detta mästerskap och senast i måstematchen mot Danmark förlorade man med 20-19 och den matchen bör man vinna egentligen. Tyvärr tror jag inte att vi räcker till även om jag hoppas det. Vid vinst väntar den andra guldfavoriten Ryssland så det ser onekligen tufft ut.

Roma-Juventus 2 (2,00) Fotboll, Serie-A (direkt till Serie-A här)
Obesegrade Juventus får tillbaka sin fantastiska Andrea Pirlo till kvällens match efter avstängning. Roma är ett lag som spelar helt utan självförtroende nu och om livet ser ljust ut för Juve så är det kolsvart för Roma och i kvällens match väntas stora förändringar. Burdisso och Kjaer är skadade och Juan är avstängd så i princip så saknar man hela lagets backlinje, även Bojan och Gago saknas. De Rossi väntas gå ner och bilda mittlås tillsammans med Heinze och även Taddei får ta klivet ner och spela ytterback. Det är spelare som absolut inte är vana att spela på dessa positioner och de känner inte till varandras roller och därför tror jag att Juventus vinner klart ikväll.

Ett annat spel som är värt att testas är Entracht Frankfurt som möter Greuther Fürth och det är en toppmatch där Frankfurt är 2:a med två poäng mer än 3:an Fürth. Jag tror hårt på ettan ikväll som står i hyggliga 1,85 på både Svenska Spel och Unibet men jag undviker den ändå. Frankfurt är obesegrade på hemmaplan.

Ha en bra dag och missa inte kvällens toppmatch mellan Chelsea-Manchster City med start 21.00!

Kämpa på och Unibet!


Dra åt helvete vilken dålig dag......


God dag!
Egentligen så vill jag inte ens prata om gårdagen för att den var så sjukt kass........ Allt jag sade blev precis tvärtom, förutom Werder Bremen då som krossade Wolfsburg!

Till att börja med så kan jag säga att gårdagen bestod av sjuka skrällar och matcher. Valencia ledde med 1-0 och gick mot seger men släppte in 1-1 i 90+1 och sedan 1-2 i 90+4 och förlorade mot Betis som är urkass. Mönchengladbach som var i storform förlorade mot nykomlingen Augsburg som hade vunnit 2 av 15 matcher inför gårdagens match. Palermo åkte på sin första förlust för säsongen på hemmaplan mot seriens sämsta lag Cesena. På 6 matcher på bortaplan så hade dom 0 vinster och 1 enda mål, igår gjorde man 2.
Southamptons fantastiska svit bröts igår när dom kryssade 2-2 mot Blackpool. Sviten stannade på 22 raka vinster och det varade i över 1 ½ år, tror jag (?).

Gårdagens förluster: Southampton 1,60, Mönchengladbach 1,95, Montepellier 2,70, Valencia 2,35, Palermo 1,60.
Montepellier var den enda matchen som jag kan acceptera att den gick förlorad. Man mötte ett Valenciennes som hade tagit poäng i 6 av 7 hemmamatcher, men jag trodde man skulle åka på stryk igår med tanke på Montepelliers fina form, men så blev det inte. Valenciennes tog därmed sin första seger mot Montepellier sedan 2004, stort grattis! Resterande matcher har jag redan halvförklarat och det får räck så, orkar inte ägna nå mer tid på dessa skitmatcher..... Enormt besviken på mig själv och jag hoppas att inte många följer mig igår!

Gårdagens vinst: Werder Bremen 1,60.
Underbart att åtminstone favoritlaget kunde vinna! Bremen är som jag sade väldigt hemmastarka och det visade man prov på igår när man körde över Wolfsburg totalt och vann med hela 4-1. Jag nämnde också att motståndarna snittar ca 3 insläppta mål per match på bortaplan och snittet blev knappast mindre igår. Markus Rosenberg gjorde mål igen också, riktigt kuhttp://publishme.se/2560702/entries/article/new/l för honom GO Markus!

Dagens bästa spel från och

Utrecht-Feynoord 2 (2,05) Fotboll, Eredivisie, Holland
på hemmaplan dessutom. Förutom det så har man 3 raka utan vinst och målskillnaden ligger på 4-10. Feynoord är i sin absolut bästa form och spöade svensklaget PSV med fina 2-0 förra helgen där John Guidetti assisterade till ett av målen. 8-1 och 3 raka vinster är facit och fortsätter man så har man häng på topplagen, helt klart. Fin tvåa som spelas lugnt.

Bologna-Milan 2 (1,48) Fotboll, Seria-A, Unibet direktlänk
Milan är i kanonform och körde över Chievo förra helgen med 4-0 där samtliga mål gjordes i den första halvleken. Bologna har varit helt OK på slutet och tagit 4 av 6 möjliga poäng. Men idag möter man inte vilket lag som helst utan ett världens bästa, storstryk väntar. Denna spelar jag i en dubbel tillsammans med Bayern München.

Udinese-Chievo 1 (1,48) Fotboll, Serie A, Unibet direktlänk
Hemma har Udinese vunnit samtliga 6 matcher och har en målskillnad på 12-1. Chievo är dåliga och har 1-1-4 med målskillnaden 4-12 på bortaplan. Udinese bara vinner här.

Stoke-Tottenham 2 (2,05) Fotboll, Premier League Unibet direktlänk
Tottenham har Michael Dawson, Niko Kranjcar och Tom Huddlestone på skadelistan men så har det varit en längre tid. Däremot är det tveksamheter kring Gareth Bale, Jermaine Defoe och Ledley King och det är desto oroligare, men jag hoppas att dessa kan vara med ändå. Tottenham går verkligen riktigt bra just nu och senast vann man enkelt med 3-0 mot Bolton och ligger nu trea 2 poäng bakom Manchester United. Vinner man här så är man förbi United och tar över andraplatsen. Därför tror jag att Spurs kommer att gå stenhårt för seger. Stoke har två raka vinster men dom räcker inte till idag. En sjukt viktig match men den spelas försiktigt.

Stuttgart-Bayern München 2 (1,55) Fotboll, Bundesliga
Viktig match där Bayern har chans att springa ifrån Schalke lite som också står på 31 poäng. Stuttgart är helt okej och spelade 2-2 senast mot Köln där Lukas Podolski blev tvåmålsskytt för gästande Köln. Man är fortfarande kvar under Europacup-strecket även om det är långt kvar att spela. Bayern mötte Manchester City tidigare i veckan och förlorade med 2-0 men den var ju helt betydelselös för tyskarna som fick en behövlig vila på många stjärnspelare. Idag har man fullt lag och samtliga är fräsch så det ska mycket till för att man tappar poäng här. Bayern har en målskillnad på 38-9.

Ha en underbar sportsöndag med VM-final i Innebandy, Serie-A, Club Calcio osv.

Lycka till och kämpa på Unibet och !


El Clásico!


Godmorgon mina vänner!           
Vilken underbar lördag vi har framför oss om vi bortser från det dåliga vädret, blött, slaskigt och grått. Är det någon som har bra väder? Hoppas bara att det blir kallt och bra med mycket snö till jul. Det är årets häftigaste match klockan 22.00 ikväll och den spelas på Santiago Bernabéu Stadium mellan Real Madrid och Barcelona. Hur tror ni att den slutar? Jag hoppas i alla fall att Real Madrid vinner, och det tror jag också.

Igår påpekade jag att det skulle bli kraftig vind på matchen mellan Gais-Bollnäs nere i Göteborg, på heden för att vara exakt. Jag skrev att det skulle bli upp emot 17 sekundmeter men på kvällen var det över 20 m/s vilket gjorde det omöjligt att spela. För er som spelade på matchen så får ni säkerligen pengarna tillbaka, jag vet inte riktigt hur det funkar eftersom jag har aldrig varit med om det tidigare.

Gårdagens vinster: Paderborn 1,65, SAIK 1,40, Bofors 1,30.
Paderborn satt snyggt igår och dom vann enkelt med 2-0 mot H Rostock som fortsätter att drömma mardrömmar. Det blev 8 gula kort i matchen så dom krigade säkerligen men dom verkar vara för dåliga helt enkelt. SAIK körde över Kalix rejält och nu är dom nere på jorden igen, precis som jag sade igår. 9-3 slutade matchen och Mikko Aarni var planen gigant och hade 3+2 mot sitt gamla lag Kalix. Bofors körde över Sundsvall med 6-2 och Bofors kritiserade deras spel rejält efter matchen och sade att det var som att komma 10 år tillbaka i tiden, med ett syfte på att dom spelade man-man spel.

Gårdagens förluster: Några sådana blev det inte.

Dagens bästa spel från och OBS. Glöm inte

Southampton-Blackpool 1 (1,60) Fotboll, Championship
Southampton vinner allt hemma på St Mary's Stadium, och då menar jag verkligen allt. Laget har vunnit alla 10 matcher med en målskillnad på 26-6. Blackpool har vunnit 2 av 10 på bortaplan och kommer givetvis inte att ha en suck idag. Forza Southampton!

Augsburg-Mönchengladbach 2 (1,95) Fotboll, Bundesliga
Nykomligen Augsburg ligger sist i serien och har bara vunnit 2 matcher varav 1 på hemmaplan. Senast fick man stryk uppe i norr mot Schalke med 3-1 och nu möter man ett ännu vassare Mönchengladbach som senast mötte jätten Dortmund och det var en stor fotbollsunderhållning och det var helt rättvist med delad pott, 1-1. Vill man fortsätta att kriga på uppe i toppen så är det viktigt att vinna här. Mycket fin tvåa till 1,95.

Werder Bremen-Wolfsburg 1 (1,60) Fotboll, Bundesliga
Favoritlaget i Tyskland är W Bremen och dom är väldigt hemmastarka och har vunnit 6 av 7 med en målskillnad på 16-8 medans Wolfsburg är totalt odugliga på bortaplan. Man har 1-1-6 i matcher och en sjukt dålig målskillnad på 8-21, nästan ett snitt på 3 insläppta mål per match. Senast förlorade Bremen med 4-1 men då mötte man Bayern München, vilket får ses lite som ett undantag. Det positiva var dock att våran Markus Rosenberg gjorde lagets enda mål, riktigt snyggt var det också. Spola fram till 1,15 HÄR.

Valenciennes-Montepellier 2 (2,70) Fotboll, Ligue 1
Valenciennes har spelat en rätt bra fotboll på hemmaplan och har 3 vinster, 3 kryss och endast 1 förlust. Men på bortaplan så är man helt hopplöst dåliga och efter förra helgens 2-1 förlust mot Evian så är man nu nere på samma poäng som Nice och Nancy under nedflyttningsstrecket. Att ta några poäng av serieledarna blir otroligt tufft och att man inte har slagit Montepellier på sex långa år gör det knappast lättare. Montepellier går som tåget och har 3 raka vinster och sist körde man över Lorient med 4-0 och det fanns fyra olika målskyttar i protokollet, imponerande. De har helt enkelt inte råd att tappa några poäng här då storsatsande PSG skuggar 3 poäng bakom. Dagens bästa drag till ett skyhögt 2,70.

Real Betis-Valencia 2 (2,35) Fotboll, La Liga
Valencia åkte på en rejäl smäll uppe i England här tidigare i veckan, matchen slutade 3-0 till Chelsea som överraskande vann gruppen eftersom Leverkusen bara fick 1-1 mot belgiska Genk. Valencia spelar ett otroligt diciplinerat bortaspel och har bara gjort 7 mål på 6 matcher även fast 4 av dom har slutat med seger. Jag tror man är grymt revanschsugna efter förlusten i CL och därför hoppas jag att man kör över ett Real Betis som inte har vunnit sedan 22 september. Det är La Ligas klart fomsvagaste lag och de har tagit pinsamma 1 poäng på de 10 senaste matcherna, det räcker så.

Palermo-Cesena 1 (1,60) Fotboll, Serie-A
Dagens roligaste spel. Palermo är helt äckligt bra på hemmaplan och helt äckligt dåliga på bortaplan, lyssna noga nu. Hemma på ön Sicilien så har man tagit full pott och vunnit alla 6 matcher med en målskillnad på 16-6, på bortaplan så har man 2 kryss och 5 förluster med en målskillnad på 0-9 (!), de har inte gjort ett enda mål på 630 minuter. Cesena då, näst sist i serien med 1 vinst och 5 förluster på bortaplan och målskillnaden 1-8 är knappast positiv. Ett av seriens bästa lag på hemmaplan möter Serie-A:s sämsta lag, ettan bör sitta på alla sätt och vis.

OBS. EJ REK. Real Madrid-Barcelona 1 (2,60 på ) 2 (2,95 på ) Fotboll, La Liga
Ojojoj vilken gaaaalen match detta kommer att bli!!!! Längtar redan nu. Jag hoppas stenhårt på att Real Madrid vinner då jag hatar Barcelona efter deras match mot Milan på San Siro för någon vecka sedan. Dom filmar och fuskar mer än alla andra lag i hela världen, och det är det fulaste jag vet! Detta är inte någon rek eller något jag tipsar er att spela på utan det är bara vad oddsen ger på de olika bolagen. Men jag tror på ettan! HALA Madrid.
PS. Det finns otroligt mycket bra livespel på denna match ikväll:

Snacka om att dagens bästa odds var överlägsna till Unibet, som alltid har de bästa oddsen på fotboll (förutom på Barcelona ikväll). Glöm nu inte heller att spela på stryktipset:

Kämpa på Unibet och


Bandygodis och idolfinal!


Godmorgon!
Igår var det verkligen skrällarnas kväll i hockeyallsvenskan där samtliga "favoritlag" förlorade. Mina spel satt till 50% så det är väl ändå godkänt med tanke på vilka skrällar det blev.

Förutom Örebro och Västerås så förlorade även Leksand mot Borås, Mora mot Oskarshamn och Malmö mot Rögle med 4-2 men det räknas i och för sig inte riktigt som en skräll då Rögle är ett bra lag och Malmö är tamefan helt jävla sämst, sååååå skönt! Linus Klasen tjänar mer än vad HELA Boforslaget gör tillsammans och då ligger Bofors tvåa i serien, Malmö ligger 6:a.

Snart kommer jag även att börja länka NordicBet, förmodligen. Eftersom de flesta redan har Unibet eller Svenskaspel så kanske folk vill prova något nytt, och oddsen är ungefär detsamma som på Unibet. Vad tror ni om det? Är det några som vill eller kanske redan spelar där? Kommentera gärna och säg.

Gårdagens vinster: A Bilbao 1,40, Skånela 1,55.
Bilbao som spelade med sitt ordinarie lag igår vann stabilt med 1-0 och gick vidare därmed vidare i cupen. Skånela är oerhört tunga och kör över i princip allt och alla, igår kom säsongens 10:e seger när man slog Hästö med fina 29-23.

Gårdagens förluster: Örebro 1,75, Västerås 1,70.
Södertälje skrällde till rejält igår när man nollade Örebro efter 3-0, det var ingenting som jag såg komma tyvärr. Västerås blev även dom nollade men det var åtminstone på sudden där Tingsryd drog det längsta strået och vann med 1-0.

Dagens bästa spel från och

Paderborn-H Rostock 1 (1,65) (OBS. Spelstopp 17,59) Fotboll, Bundesliga 2
Paderborn har helt klart häng på topplagen och ligger just nu på en stabil 5:e plats, förra helgen spelade man 1-1 mot topplaget St Pauli som man egentligen borde ha vunnit men tyvärr lyckades man att tappa in 1-1 på stopptid. Matchen innan det så blev det 2-2 mot storfavoriten Frankfurt så man är verkligen med i kampen. Rostock har vunnit 1 av 17 och det säger det mesta, 3-11 är målskillnaden på dom tre senaste. Stortorsk återigen.

Bofors-Sundsvall 1 (1,30) Ishockey, Allsvenskan
Tidigare i veckan blev det klart att Bofors Bobcats kommer att byta namn här mitt under säsongen. Det är Karlskoga som har bestämt sig för att köpa namnet och döpa om dom till Karlskoga, plus nånting mer. Klubben får 700.000 kronor per år i fem år för namnet, samt en bonus på 200 000 kronor om laget går till kvalserien. Tråkigt tycker jag men dessa pengar kommer att göra dom gott, nog om det. Bofors förlorade senast med 3-1 mot formstarka Rögle så det är ingenting att skämmas över. Sundsvall har ryckt upp sig rejält men ikväll får man se sig besegrade, Bofors har nämligen vunnit 13 av 14 hemmamatcher och mot ett bortasvagt Sundsvall så tappar man inga poäng.

GAIS-Bollnäs 2 (1,80) Bandy, Elitserien (direktlänk)
GAIS är visserligen ingen "vanlig" nykomlingen och man har självaste Magnus Muhrén som speldirigent på mitten men det spelar ingen roll ikväll. Bollnäs bortastatistik är inte direkt något att hänga i julgranen över då man endast har vunnit 1 av 4, men det är skitsamma, jag vet precis hur bra Bollnäs är och det är en enorm klasskillnad mellan dessa lag. GAIS spelar snålt och kommer säkert att försöka spela tight och stänga till ytor men isåfall så gynnar det Bollnäs som är bäst i Sverige på hörnor, och fasta situationer överhuvudtaget. Det enda som bekymrar lite är att det blir ett dåligt bandyväder nere i Göteborg med 5 plusgrader och en hård vind, ca 17 m/s. Men oroa er inte, Bollnäs spelar också utomhus. Dagens bästa tvåa.

Kalix-SAIK 2 (1,40) Bandy, Elitserien (direktlänk)
Nu är det slutlekt för nykomlingen Kalix, nog för att man spöade Edsbyn här hemma senast men att man slår SAIK ikväll det finns bara inte. Isåfall så kommer hela Kalixgänget att köpa trisslotter efter matchen, det vågar jag lova. SAIK är bättre på alla positioner och behöver verkligen vinna för att jobba uppåt i tabellen, just nu ligger man 3:a. Visst kan det bli lite halvjämt och så, men man förlorar inte. Det blir ett perfekt bandyväder med ca 1 minus.

Ha en underbar fredag och glöm inte idolfinalen ikväll! Vem ska man heja på? Filmtips för er som inte har sett Black Hawk Down, (en verklighetsbaserad film från slaget i Mogadishu) sätt på tv3 22.00.

Kämpa på Unibet och !


Olympique Lyonnais!!!


Goddag!
Återigen blev det en helt galen tillställning i Champions League då jag givetvis syftar på Lyons storkross borta i Kroatien mot jumbon Dinamo Zagreb, matchen slutade 7-1!!!.....

Vart och hur skall jag börja, hmm..? Lyon var tvungen att jobba in 7 mål på Ajax som låg tvåa inför gårdagens matcher och det började helt fantastiskt dåligt då Zagren tog ledningen med 1-0 efter 40 minuters spel, med en man kort skall tilläggas, för man fick mittfältaren Jerko Leko utvisad i 28:e minuten. Hur som helst så såg det helt kört ut men Bafètimbi Gomis ville annat och kvitterade till 1-1 i 45:e precis innan paus. Därefter började målkalaset och Lyon gjorde 2-1, 3-1 och 4-1 på bara fem minuter!!!! Sedan rullade det bara på och man vann matchen med hela 7-1 och Bafètimbi Gomis blev fyramålsskytt. Tänk så rätt jag fick då jag skrev att jag hoppades på målkalas ikväll (läs igår), synd bara att Kim Källström inte fick vara delaktig i detta då han satt på bänken.
Det är många som är skeptisk och misstänker att Zagreb har lagt sig mot betalning och vad vet jag, det kanske kan stämma. Vad tror ni? Hittade även ett klipp från sporbladet som ni borde se HÄR

Manchester United och Manchester City är båda utslagna och missar slutspelet och därmed får man nöja sig med Europa League vilket är pinsamt, precis som Unitedbacken Patrice Evra säger här och han erkänner även att dom förtjänade att åka ur och det tycker jag är strongt gjort. United hade dock allt i egna händer och behövde bara vinna matchen mot Basel men förlorade överraskande med 2-1. City vann sin match mot favoriten Bayern München med 2-0 men det spelade ingen roll eftersom Napoli också vann i sin match mot Villareal och därmed gick dom vidare.

Italiens fantastiska framgång gör att man idag är det ledande landet ute i Europa!
England har 2 lag kvar i Champions League-slutspelet, liksom även Tyskland, Frankrike, Spanien och Ryssland. Italien har däremot 3 (!) lag kvar och då är ändå inte ens Juventus med och dom har slagit både Milan och Inter och spelat oavgjort mot Napoli i år. Italien har kommit igång ordentligt och det tycker jag är fruktansvärt roligt eftersom det är min absoluta favoritliga. Forza Serie-A!!!!

Gårdagens vinster: Falun 1,45, Kungälv 1,45, Villa/Lidköping 1,35, Pixbo 1,90, Real Madrid 2,20, Lyon 1,90.
Falun vann med knappa 3-2 mot nykomlingen Tellus som fortsätter att spela tajt mot topplagen. Kungälv och Villa vann enkelt med 5-1 respektive 8-4 och jag sade ju David Karlsson i Villa skulle göra ett par mål, han gjorde 4st. Pixo går som tåget i Superligan och igår klädde man av Helsingborg TOTALT och vann med 8-1 efter årets bästa match och numera är man 2:a efter ledande Storvreta. För er som vill veta mer om matchen så finns det en intervju här med stjärnan Isaac Rosén: http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=102&aid=42858

Real tog sin 15:e raka seger efter 3-0 mot Ajax och innehar nu det bästa gruppresultatet i Champions Leagues historia. Lyon vann med 7-1 som sagt och det är verkligen något som imponerade på mig, en helt otrolig prestation. Det enda som grämer mig är att jag inte hann föra över pengar och spela på den dubbeln som gav fina 4,18 gånger pengarna. Jag missade många tusenlappar igår tyvärr.......

Gårdagens förlust: Edsbyn 1,30.
Detta var ett skämt, Edsbyn som var i sin bästa form genom tiderna (???) mötte nykomlingen Kalix på bortaplan, och visst är det tufft att spela där uppe i kylan och efter en lååång resa, men...... Man får bara inte förlora mot Kalix om man heter Edsbyn! Det är 1 gång på 20 att det inträffar och tydligen var den gången igår. Tråkigt för alla som rök på den matchen.

Dagens bästa spel från och

Tingsryd-Västerås 2 (1,70) Ishockey, Allsvenskan
Tingsryd är inte i någon bra form och har 3 klara förluster i rad med en måskillnad på 3-12. Västerås tog en stark 2-0 seger nere i Malmö i tisdags och är seriens starkaste bortalag tillsammans med Örebro, båda har 11 vinster och 3 förluster. Västerås befinner sig just nu på en 3:e plats och vill gärna ligga kvar där uppe. Mycket bra tvåa.

Södertälje-Örebro 2 (1,75) Ishockey, Allsvenskan (direktlänk)
Södertäjes form är urusel och har fått ihop 2 poäng på de 5 senaste matcherna och det är under all kritik. Jag tror inte ens att det finns en chans för SSK att nå kvalserien, vilket jag inte hoppas att dom gör heller. Örebro vann senast med 4-2 mot Oskarshamn och innan det 5-4 mot Leksand i Ejendals Arena. Noterbart är att Örebro har en fruktansvärd bredd i laget då deras storstjärnor har varit lite svala på slutet, men det ändras idag.

Hästö-Skånela 2 (1,55) Handboll, Herrallsvenskan (direktlänk)
Mittenlaget Hästö ligger just nu på en 9:e plats med 10 inspelade poäng medans nykomlingen Skånela bara fortsätter att vinna och ligger 2:a med en match mindre spelad och har endast förlorat 1 match. Hästö har 3 vinster och 3 förluster på hemmaplan och ställs nu mot seriens bästa bortalag. Tvåan sitter.

R Oviedo-A Bilbao 2 (1,40) Fotboll, Spanien Cup
Athletic Bilbao-tränaren Marcelo Bielsa tar inga risker inför kvällens Copa del Rey. Han skickar ut en näst intill ordinarie startelva. De saknar enbart Llorente. Real Oviedo har en hel del bekymmer. Man har skador på Moré, Martínez, Rodríguez, Candela och Abasolo. Sedan saknas även Owono som är avstängd. Detta kan inte sluta med något annat än vinst på tvåan till 1,40.

Har ni fortfarande inte reggat er på Unibet så föreslår jag att ni gör det via länken här under:
Registrera er och få en startbonus på upp till 1200kr

I övrigt så önskar jag er en underbar torsdag!

Kämpa på Unibet och !


Bandygodis!


Godmorgon!
Jag skall fatta mig kort gällande gårdagen som blev den pissigaste dag sedan bloggens start! Allt gick emot mig och jag satt knappa 2 av 8 spel (Valencia inräknat). Men räknar jag mina ordentliga och troliga rekar så blev det 2 av 7 eftersom jag skrev klart och tydligt att Valencia inte var något säkert spel.

Nu skall jag börja lägga upp länkar och banners för Unibet och jag lägger ned Betfair helt och hållet eftersom det inte är några som spelar där. Unibet spelar däremot ALLA på och även jag gör det så jag hoppas och tror att ni kommer att spela mycket via mig. I alla fall dom gånger ni ryggar mig så tycker jag att ni borde spela via mina länkar/bilder så blir det som ett litet tack för mitt jobb. Men det är ju såklart upp till var och en!

För er som ännu inte är kund hos Unibet klicka här!

Gårdagens vinster: Olympiakos 1,90, Spanien 1,60.
Dessa två lag var dom enda som lyckades vinna igår och jag lider verkligen med Olympiakos som det är riktigt synd om. Man gör en strålande match och vinner med 3-1 mot Arsenal och ser ut att gå mot slutspel, men då vänder Marseille 0-2 till 3-2 borta mot Dortmund och både 2-2 och 3-2 gjordes med mindre än 5 minuter kvar, helt otroligt. Därmed lyckades inte Olof Mellberg och Co. att ta sig vidare. Spanien vann stabilt med 29-26 mot Sydkorea.

Gårdagens förluster: Bollnäs 1,50, B Leverkusen 1,40, Valencia 4,60, BATE Borisov 2,00, ZUG 1,67, Drott 1,80.
Bollnäs fick bara 4-4 hemma på Sävstaås och där rök deras 5 matcher långa vinstsvit. Leverkusen skämde ut sig och lyckades inte ens vinna mot Genk som är helt odugliga och hade 1-15 i målskillnad innan gårdagens möte. Nu vann Chelsea gruppen istället och jag hoppas att Leverkusen får svårast möjliga motstånd i åttondelen, gärna Real. Valencia som var en chansning hade inte en suck på Stamford Bridge och förlorade med 3-0 efter Drogbas fantastiska prestation med 2 mål och 1 ass. BATE lyckades inte heller vinna även fast man hade en 2-0 ledning från start.
Zug spelade 0-0 i NLA, Schweiz, och det var 120 gånger pengarna på det resultatet. Drott vek ner sig och tog stryk av bottengänget Aranäs.

Det blev rejält med back i spelkassan igår och det kan bara bli bättre idag!

Dagens bästa spel: (OBS. Jag väljer det högsta oddset - från eller Unibet.)

Kalix-Edsbyn 2 (1,30) Bandy, Elitserien.
Här ställs nykomlingen Kalix mot Sveriges hetaste lag Edsbyn och det kommer att bli rejält med stryk, lita på det. Edsbyn har 4 raka segrar med en målskillnad på fantastiska 27-5, och då har man mött SAIK, Västerås, Bajen och GAIS. Bättre facit än så är en omöjlighet. Kalix har inte en chans ikväll. Säker tvåa.

Kungälv-Vänersborg 1 (1,45) Bandy, Elitserien. (direktlänk till bandyn här)
Kungarna är otroligt starka på hemmaplan men så fortfarande utan seger på bortaplan. Vänersborg är mycket bättre än väntat i år men man rår ändå inte på Kungälv och absolut inte på bortais. Ettan bör sitta.

Tillberga-Villa/Lidköping 2 (1,35) Bandy, Elitserien.
Tillberga lyckades överraska och vinna senast i bortamatchen mot Vänersborg med 6-4. Villa har spelat 6 raka matcher utan att förlora och den trenden byggs på till 7 raka ikväll. David Karlsson bara sprutar in mål och leder skytteligan före Juho Liukkonen (Bollnäs självklart) och säkerligen kommer han att göra ett par mål ikväll. Storseger.

Tellus-Falun 2 (1,45) Bandy, Allsvenskan Norra. (direktlänk til bandyn här)
Tellus är nykomlingar och ligger på en överraskande 4:e plats med 4 vinster och 2 förluster, sist spöade man Haparanda på bortaplan och det var riktigt starkt gjort. Falun är favoriter till att vinna serien efter Ljusdal och ikväll sätter man Tellus på plats genom att köra över dom. Faluns bortastatisk är 3 vinster med en målskillnad på 24-3.

Pixbo-Helsingborg 1 (1,90) Innebandy, Superligan
Mitt favoritlag Pixbo är oerhört svåra att möta och har endast förlorat 1 av 11 matcher och just nu ligger man på en 4:e plats med 6 poäng före 5:an Helsingborg. Senast vann man enkelt med 6-3 mot Sirius och Helsingborg förlorade mot nykomlingen Jönköping med 6-5. Hoppas den goda trenden håller i sig och att Peter Runnestig "zorrar" friskt ikväll.

Dagens dubbel:
Ajax-Real Madrid 2 (2,20) + Dinamo Zagreb-Lyon 2 (1,90) Unibet, Champions League
Real Madrid är uppe i 14 raka segrar och vinner man här ikväll innehar los blancos det bästa gruppresultatet i Champions Leagues historia. Ajax kommer att göra allt för att ta poäng och framförallt för att inte släppa in för mycket mål eftersom att målskillnaden förmodligen blir avgörande ikväll, om man inte lyckas att ta poäng vill säga. Real kommer med en stark trupp och går för seger även fast inte Cristiano Ronaldo, Casillas och Ramos är med. Mer fakta om matchen hittar ni HÄR.

Lyon kommer att ge järnet direkt från avspark för att man har 7 mål att jobba in på tvåan Ajax. Real Madrid kan dock hjälpa till på travet genom att göra några mål och försämra Ajax målskillnad men då krävs det att Lyon gör ett par stycken själva också men det skall inte bli några problem då man möter ett urdåligt Zagreb som har 0 poäng på 5 matcher och en målskillnad på 2-15. Hoppas att Kim Källström och grabbarna lyckas med ett målkalas ikväll samtidigt som Real vinner.

Ha en underbar dag och glöm inte att registrera er här på Unibet om ni inte redan är det.

Kämpa......


Full pott igår!


God eftermiddag!
Igår jobbade jag på Brynäs match mot Luleå, vi fortsatte med marknadsundersökningen som jag skrev om tidigare. Dock så blev det betydligt skönare denna gång då vi enbart skulle fråga folk som hade TIPPAT på matchen (passade mig perfekt). Så det blev otroligt lugnt och skönt samtidigt som vi fick se matchen helt ostört. 800 spänn för att kika på hockey och snacka lite tips, kan det bli bättre än så? Tveksamt.

Mina spel från igår satt helt fantastiskt och jag lyckades att hjälpa en av mina jobbarkompisar med att vinna och det var framförallt det som jag var nöjd över. Han spelade gårdagens matcher i en trippel som gav fina 5.31 gånger pengarna! Grattis till det.

Gårdagens vinster: GAIS 1,65, Fortuna Düsseldorf 2,05, Sevilla 1,57.
GAIS gjorde precis som jag sade och tog säsongens första seger hemma på Heden i Göteborg, det enda som inte blev rätt var att Muhrén och Eklind skulle bli matchvinnare, man vad gör det? GAIS ledde med 1-0, 2-1, 3-2, 4-3, 5-3, 6-3 och vann tillslut med 6-5. Düsseldorf är rena rama ångvälten och mosar allt och alla hemma i Tyskland. Igår kom 17:e raka matchen utan förlust och man leder Bundesliga 2 med tre poäng före tvåan Eintracht Frankfurt.
Sevillas starka hemmaspel fortsätter och Getafes förskräckligt dåliga bortaspel har nu förvandlats till en mardröm. Dom har 1 poäng på bortaplan med en målskillnad på 6-16, pinsamt.

Dagens bästa spel från

HK Aranäs-Drott 2 (1,80) Handboll, Elitserien
Drott är inne i en strålande period och har 5 vinster på de 6 senaste och är med i toppen och kämpar. Aranäs kommer från en 30-26 förlust mot Malmö och det skall mycket till för att man vinner det här. Jag tror stenhårt på tvåan som bara ska sitta ikväll. Bara på svenskaspel.

Bollnäs-Hammarby 1 (1,50) Bandy, Elitserien (OBS spelstopp 19,14)
Hemma på Sävstaås tappar inte mitt Bollnäs poäng mot 08:orna, så är det bara. Man har haft 5 hemmamatcher och vunnit alla med en målskillnad på 29-10. Man snittar 2 insläppta mål per hemmamatch vilket är helt sjukt när det gäller bandy. Skadeläget har ljusnat lite för Hammarby men man saknar fortfarande sin bästa spelare Patrik Nilsson. De har spelat 3 matcher på bortaplan och inte vunnit någon. Per Hellmyrs och Juho Liukkonen kommer att krossa Bajen, kom ihåg att jag sade så. Matchen sänds på TV4 sport och spelas på svenskaspel.

Ambri Piotta-ZUG 2 (1,67) Ishockey, Schweiz NLA (OBS spelstopp 19,44)
Dagens bästa spel är ZUG! Laget är uppe i 5 raka vinster och ligger nu tvåa i serien bakom Fribourg med två poäng. Ambri är i sin absolut sämsta form och har förlorat 3 i rad med en målskillnad på 4-18. ZUG är det sista laget som Ambri borde möta idag. Det luktar storseger!

Chelsea-Valencia 2 (4,60) Fotboll, Champions League (OBS spelstopp 20,44)
Detta kan bli dagens drag! Bortser man från förlusten mot Real Madrid för 4 matcher sedan så är Valencia uppe i 7 raka segrar och formen kan inte bli mycket bättre än så. Chelsea har haft det riktigt tungt och struligt men verkar ha fått ordning på saker och ting nu i och med 3-0 segern över Newcastle i lördags. Seger eller 0-0 är vad som krävs för att hemmalaget skall gå vidare medans seger och 1-1, 2-2 osv räcker för Valencia. Det är kamp om slutspelet så lita på en fantastisk intressant och rolig match. Betfair ger 5,50!
Jag rekar INTE denna som säker! Utan jag spelar bara en liten slant på tvåan för att den ska bli roligare att se på + att jag håller på dom och har en väldigt bra känsla inför kvällen.

Barcelona-BATE Borisov 2 (hcp 0-2) (2,00) Fotboll, Champions League
Kvällens roligaste spel är vitryska BATE som kommer att ge järnet för att ta 3:e platsen som innebär en direktplats i Europa Leagueslutspelet. Och det är knappast en omöjlighet eftersom Barcelona ställer upp med B-laget. Dessa spelare vilar ikväll: Victor Valdés, Dani Alves, Carles Puyol, Eric Abidal, Javier Mascherano, Seydou Keita, Sergio Busquets, Xavi, Andres Iniesta, Cesc Fabregas, Leo Messi, Alexis Sanchez och David Villa. Även tvåan kan testas försiktigt till 11 gånger pengarna. Vill ni ha mer fakta så klicka HÄR.

Genk-B Leverkusen 2 (1,40) Fotboll, Champions League
Stackars Genk från Belgien hamnade i dödens grupp och med bara två inspelade poäng och 1-15 i målskillnad så är det klart att man slutar sist i gruppen. Senast blev det en hemsk 7-0 förlust borta mot Valencia och det radades upp med två 0-2 förluster i ligaspelet. Det är någonting som inte står rätt till nu. Leverkusen ångar på och vinner man ikväll så säkrar man gruppsegern och slipper att möta Barcelona, Bayern München eller Real Madrid i en åttondelsfinal. Därför tror jag att laget går för fullt borta mot ett även hårt skadedrabbat Genk som håller god Allsvensk klass. Stensäker tvåa! 1,51 på betfair.

Olympiakos-Arsenal 1 (1,90) Fotboll, Champions League
Skadedrabbade Olympiakos är piskade till att vinna ikväll hemma mot Arsenal samtidigt som Dortmund måste slå Marseille hemma på Signal Iduna Park för att ha chans att gå vidare. Arsenal är sedan tidigare klara gruppsegrare och ställer upp med ett reservbetonat lag (även om det inte är dåligt) och det är inte lätt att åka till Grekland och plocka poäng av ett heltaggat Olympiakos. Stark motivationsetta!

Sydkorea-Spanien 2 (1,60) Handbolls VM, Damer (OBS spelstopp 23.14)
Sydkorea har inlett med en vinst och en förlust precis som Spanien. Båda lagen har ställts mot jätten Ryssland och Spanien förlorade med 22-28 medans Sydkorea blev överkörda med 39-24. Spanien är ett mycket bättre lag och att Sydkorea tog VM-brons i Kroatien 2003 är knappast något som sitter i idag. Säker tvåa.

Ha en underbar tisdagskväll med mycket tv-tittande! Först ut är Bollnäs-Hammarby 19.15 därefter väntar Champions League.

Kämpa på BETFAIR och !!!


Fotbolls EM 2012


Godmorgon!
Det blev en tung dag för spelkassan igår även fast jag satt 4 av 7 spel så blev det en rejäl förminskning eftersom jag missade mina två dubblar.

Jag har ju glömt att skirva om Fotbolls EM och grupperna som lottades i fredagskväll och jag är faktiskt väldigt nöjd med våran grupp. Jag anser att vi skall vara glada över att vi fick Ukraina från seedningsgrupp 1 och att vi fick England skrämmer inte mig särskilt eftersom vi aldrig förlorar mot dom i mästerskap och förlusten i träningsmatchen senast var den första på över 43 år. Sedan fick vi även Frankrike från den 4:e och sista seedningsgrupp och det hade visserligen kunnat blivit ett lättare lag där men nu är det som det är och det är bara att hoppas på att Frankrike fortsätter att floppa och underprestera i detta mästerskap.

Enklaste gruppen var överlägset grupp A där Polen, Ryssland, Grekland och Tjeckien drabbar samman och jag hade GÄRNA sett att Sverige fick Greklands plats där. Den svåraste gruppen är inte heller svår att utse då vi fick en "dödens grupp" och det är grupp B, där har vi Holland, Tyskland, Portugal och Danmark och det är bara att önska vårt grannland lycka till (även fast det inte hjälper det minsta).
Vad tror ni om EM och vilka lag tar sig vidare? Fick vi en bra grupp? Ni hittar grupperna HÄR

Gårdagens vinster: Cardiff 1,93, Pixbo 1,30, Caperio/Täby 1,90, Schalke 04 1,30.
Cardiff har fortfarande luft under vingarna och vinner igen, nu är man uppe på en fin 3:e plats. Pixbo vann stabilt med 6-3 och Täby vann med 6-4. Schalkes starka hemmaspel fortsätter och det blev en 1-0 seger mot nykomlingen Augsburg igårkväll.

Gårdagens förluster: Tyskland 2,10, Olofström 1,38, Karlskrona 1,25.
Tyskland som inledde på bästa möjliga sätt när man slog förra årets vinnare av VM Norge med fina 31-28 hittade inte riktigt rätt igår och förlorade mot VM-debutanten Montenegro med 24-25. Jag fick dock höra att Montenegro har chans på medalj i detta mästerskap och skall tydligen vara rätt bra, även fast man förlorade premiärmatchen mot ett svagt Island med 22-21. Därför trodde jag inte att man skulle ha en chans igår mot ett Tyskland i storform, men det hade man tydligen. Olofström vek ner sig och förlorade och Karlskrona kryssade mot krislaget Nybro.

Dagens bästa spel från

GAIS-Vänersborg 1 (1,65) Bandy, Elitserien
Här tror jag att GAIS tar sin första seger någonsin i den högsta serien. Hemma på heden är man starka och senast blev det 1-1 mot Broberg där man var det bättre laget och låg närmast segern. Vänersborg imponerar inte på bortaplan. Magnus Muhrén och Tony Eklind leder GAIS till seger ikväll.

Duisburg-Fortuna Düsseldorf 2 (2,05) Fotboll, Bundesliga 2
Duisburg har varit ett bottenlag men har jobbat sig upp efter 7 poäng på de tre senaste matcherna och det är mycket tack vare nyförvärvet Daniel Brosinski som har gjort 3 mål på de två senaste. Düsseldorf tappade serieledningen i lördags efter Eintracht Frankfurts 2-0 seger mot Karlsruhe. Formen är helt fantastiskt och man är fortsatt obesegrade efter 16 omgångar. Poäng här så är man är etta igen.

Sevilla-Getafe 1 (1,57) Fotboll, La Liga
Sevilla bortaslog jumbon Zaragoza med 1-0 senast men vad är det att jämföra med Getafes 1-0 seger över Barcelona? Getafe är starka på hemmaplan och har endast förlorat 1 match, men man är ett helt annat lag på bortaplan. Där har de har förlorat alla matcher utom en som slutade 0-0 Mot Sociedad. Sevilla är relativt starka på hemmaplan och duon Negredo/Kanoute borde lösa ettan.

Regga er här på betfair om ni skall spela fotboll!

Ha en bra dag!

Lycka till och kämpa på och Betfair!


Nu är jag tillbaka igen!


Tjena!
Gårdagen blev riktigt jäkla bra och allt utom Southampton gick in, vilket var en rejäl skräll med tanke på att Doncaster inte hade besegrat Southampton hemma på över 52 år, men igår lyckades dom, stort grattis till dom!

Förutom att speldagen gick bra så gick det även bra för mitt lag Valbo, vi bortabesegrade Sunne med hel 13-2 och det var första gången på 4 år som jag fick vara med att vinna där nere i Helmiahallen. Serieledande Örebro tappade poäng uppe i Grums efter vinst på straffar och det var allt som behövdes för att vi skulle ta tillbaka ledningen som vi absolut förtjänar. Vi båda har 35 poäng men vi leder helt överlägset över dom på målskillnaden då vi har +69 och dom har +35.

Gårdagens vinster: Leeds 1,90, Lille 1,50, Arsenal 1,50, Storvreta 1,25, Montepellier 1,77, Valencia 1,45.
Leeds vann äntligen hemma på Elland Road efter fyra matcher utan seger, skönt både spelmässigt och känslomässigt eftersom jag håller på dom. Lille vann med 3-2 efter att Cristiano Ronaldo-kopian Eden Hazard avgjort på straff i 80:e minuten. Storvreta vann busenkelt med 6-1 hemma i Fyrishallen, likaså Montepellier vann stensäkert med 4-0 på hemmaplan. Mitt Valencia går som en ångvält och tog 7:e raka segern (bortsett från Real Madridmatchen) och det var skyttekungen Soldado som avgjorde och satte 2-1 målet.

Gårdagens förlust: Southampton 1,65.
Tråkigt att Southampton fortsätter att spela uselt på bortaplan, dom har inte äns plusstatistik där. 3-3-4 är matchfacit på bortaplan medans hemmafacit är 10-0-0 med en målskillnad på 26-6. Doncaster tog sin andra seger för året och sin första på 52 år mot Southampton.

Jag hann tyvärr inte spela igår då internet på bussen var riktigt värdelöst och det var så fruktansvärt jobbigt och irriterande då jag skulle ha gått flera tusen plus........ Hoppas att ni andra ryggade och gjorde det istället?
Jag vill också påminna er om att Betfair har de klart bästa oddsen på fotboll. Kolla bara hur mycket mer Cardiff ger där än på svenskaspel tex.

Dagens bästa spel direkt från

Cardiff-Birmingham 1 (1,93) Fotboll, Championship
Cardiff är glödheta just nu och har 9 raka matcher utan förlust där bara två har slutat oavgjort. Tidigare i veckan slog man ut Premier League laget Blackburn med 2-0 i ligacupen. Birmingham förlorade sin superviktiga match i Europa League mot Braga borta i Portugal och är med all säkerhet ganska slitna till dagens match. Cardiff har rejält med luft under vingarna nu så jag tror man bara vinner här idag. Birmingham trivs i övrigt klart bäst på hemmaplan där man är obesegrade. Betfair ger hela 2,16.

Halmstad-Olofström 2 (1,38) Ishockey, Div 1
Hemmalaget är knappast i god form och har fem raka förluster med en målskillnad på 5-20. Olofström är i strålande form och senast besegrade man Nybro med 10-5. Tvåan sitter säkert.

Nybro-Karlskrona 2 (1,25) Ishockey, Div 1
Här har vi Sveriges största krislag för tillfället, Nybro Vikings. Pengarna är slut och spelarna bara flyr från det sjunkande skeppet vilket inte passar speciellt bra inför hatmötet mot Karlskrona. Inför dagens möte väljer lagets i särklass två största stjärnor Andreas Elofsson och Jonny Ågren att lämna laget. Spelarna är verkligen klubbens själ och hjärta och har gjort 26 respektive 28 poäng och lagets tredje bästa poängplockare har gjort 14. Därmed blir grabbarna spelare nummer fyra och fem att lämna laget på kort tid. Ni kan läsa om det hela HÄR!

Pixbo-Sirius 1 (1,30) Innebandy, Superligan
Banketta där Pixbo kommer att köra över uppsalalaget Sirius. Sirius har vunnit 1 match i år och ligger näst sist medans Pixbo ligger fyra med bara 1 förlust.

Dalen-Caperio/Täby 2 (1,90) Innebandy, Superligan
Caperio är seriens näst bästa lag inget snack om saken och man kommer senast från en 7-6 seger mot Warberg. Tufft möte men jag tror inte att Dalen håller och dom har varit ruskigt svajiga i år även om dom lyckades vinna på sudden senast mot Pixbo som totalt dominerade matchen och borde ha vunnit.

Schalke 04-Augsburg 1 (1,30) Fotboll, Bundesliga
Jumbon Augsburg tog säsongens andra seger senast då man besegrade Wolfsburg med 2-0. Schalke krossar allt i sin väg hemma på Veltins Arena i Gelsenkirchen och sist blev det en promenadseger via 4-0 mot Nürnberg. Det blir något liknande idag och Klas Jan-Huntelaar och Raul kommer båda att göra mål tror jag.

Tyskland-Montenegro 1 (2,10) Handbolls VM, Damer Grupp A
Tyskland kunde inte få en bättre start än vad man fick, man slog världens bästa land Norge med 31-28. VM-debutanten Montenegro fick det jobbigt och förlorade inledningsmatchen mot Island med 22-21. Att Montenegro står som favoriter med 1,75 på denna match kan jag inte förstå? Är det någon annan som vet någontin? Tyskland ska bara vinna det här för man är ett bättre lag på alla sätt och vis. Dagens drag på svenskaspel!

Ha en underbar söndag med massa tv-godis som Gossip Girl, Sporten, Filip & Fredrik och långfilmen Lucky You. Glöm heller inte Club Calcio på TV4 sport!

Kämpa på BETFAIR och !!!


Zlatans show fortätter!


Godmorgon!
Milan vann igår igen och nu är man äntligen serieledare för första gången i år, får se bara om det håller i sig efter denna omgång. Zlatan jobbar vidare och öser in mål och gjorde 1-0 igår på en fantastiskt snygg straff.

Förutom Milanmatchen så blev det en riktigt dålig dag men spelkassan gick plus eftersom jag bara singlade Milan och avstod resterande matcher.

Gårdagens förluster: SAIK 2,55, Crystal Palace 2,00, Benfica 1,60.
SAIK orkade inte uppe i byn och förlorade klart med 6-3 efter att ha fått 50 utvisningsminuter medans Edsbyn enbart dragit på sig 10. Dock kom 30 av dom mot slutet då det redan var avgjort men ändå. Crystal Palace tappade sin 1-0 ledning i 75:e minuten och fick nöja sig med ett kryss efter bragdmatchen i onsdags. Något som jag är ledsen över är att jag missade att Palace fick två tunga skador i mötet med United och jag ber om ursäkt för det. Benfica åkte på sin första förlust sedan mars och åkte ut ur cupen.

Därför var det tur att jag enbart singlade Milan och vann på det. Jag hoppas att det var fler som gjorde så?

Här kommer dagens bästa spel från och glöm inte idag!

Leeds-Millwall 1 (1,90) Fotboll, Championship
Leeds är ett starkt lag hemma på Elland Road men nu har man fyra raka utan vinst på hemmaplan vilket är otroligt förvånande. Senast körde man över Nottingham så det stod härliga till och det blev tillslut hela 4-0 så formen är god. Millwall har bara vunnit 1 match på bortaplan och är ett svagt lag i jämförelse. Det är dags för Leeds att bjuda fansen på en seger i eftermiddag. Betfair ger 2,02.

Doncaster-Southampton 2 (1,65) Championship
Här möter mitt favorit "tipplag" Southampton ett fruktansvärt dåligt Doncaster som ligger dyngsist. Man har vunnit 1 av 9 matcher på hemmaplan och har stora skadeproblem där El Hadji Diouf, Pascal Chimbonda och Shelton Martis missar matchen. Southampton vann med 2-1 senast mot ett Hull som man spelade ut efter noter. Doncaster har inte vunnit mot Southampton hemma på 52 år. Enkel tvåa som står i 1,83 på betfair.

Wigan-Arsenal 2 (1,50) Fotboll, Premier League
Wigan hade rejält med flyt senast när man slog Sunderland med 2-1. Seb Larsson orsakade en straff som Wigan tog vara på och gjorde 1-1 och sedan gjorde man även 2-1 i 92:a minuten efter en jättemiss av Sunderlands försvar. Arsenal förlorade tidigare i veckan mot City men båda lagen var reservbetonat och Arsenal vilade 10 av 11 spelare så man bör vara pigg och fräsch till denna match och förutom 1-1 matchen mot Fulham senast (som man dominerade) så har man varit glödheta. Robin Van Persie avgör för Arsenal.

Storvreta-Linköping 1 (1,25) Innebandy, Superligan
Storvreta är Sveriges bästa lag och kör över alla. Senast låg man under med 4-0 uppe i Umeå men inte ens det var några problem och man vände och vann med 7-6 tillslut. Linköping har två raka vinster men då har man mött Mullsjö och Helsingborg och idag ställs man mot vreta i Fyrishallen vilket blir en helt annan grej. Säker etta på svenskaspel.

Ajaccio-Lille 2 (1,50) Fotboll, Ligue 1
Jumbon Ajaccio har bara vunnit 1 av 15 matcher i år och nu ställs mot ett formstarkt Lille som bara har förlorat en match i ligan (och det på hemmaplan) vilket är minst av alla. Lille svarade för en en stark prestation nyligen då man slog CSKA borta i Ryssland i Champions League och därefter vann man enkelt hemma i ligan med 2-0 mot Brest. Viktig match och mycket talar för 3 nya poäng här.

Montepellier-Lorient 1 (1,77) Fotboll, Ligue 1
Serieledarna Montepellier går som tåget och har fyra raka matcher utan förlust och ligger 3 poäng före storsaatsande PSG. På hemmaplan är man nästintill oslagbara och har vunnit 6 av 7 med en målskillnad på 16-7. Lorient är allt annat än bortastarka då man har vunnit en av sju möjliga med endast 5 gjorda mål. Jag tror inte att ledande Montepellier sumpar det här. Vettig etta.

Valencia-Espanoyl 1 (1,45) Fotboll, La Liga
Mitt Valencia är grymt starka i år även fast man har tappat spelare som David Silva, Juan Mata och David Villa. Hemma på Mestalla tappar man inte många poäng och bortsett från 3-2 förlusten mot Real Madrid förr förra helgen så har man 6 raka vinster. Espanyol har inlett säsongen rätt svajigt kommer till matchen med ett dåligt självförtroende eftersom man har 4 matcher utan vinst. Ska vi låta tabellen tala för sig så ska det inte vara några som helst problem att vinna ikväll. Betfair ger 1,59.

Ha en underbar lördag!

Kämpa här på och BETFAIR !!!


Aldrig mer norsk hockey........


Halloj!
Bocken brann ner inatt vid 03.00 tiden och det var ett tecken på att denna fredag kommer att bli en god dag, till skillnad från gårdagen........... Vi har även vår fantastiskt spännande och intressanta lottdragning ikväll inför Fotbolls EM 2012 i Polen/Ukraina med start 18.00, GO Sweden!!!

Ja det blev inte någon kanondag igår direkt när det norska laget Stjernan med fd. Leksandsspelaren Johan Skinnars-89 i laget tappade 5-2 till 5-5 på 10 minuter, mot seriens sämsta lag (genom tiderna???) Frisk Asker. Nej usch, det förstörde hela dagen igår och jag kommer aldrig mer att spela på den norska GET Ligaen.

Gårdagens vinster: Besiktas 1,90, Anderlecht 1,95.
Besiktas vann sin otroligt viktiga match borta mot Maccabi Tel-Aviv men det satt hårt inne. Man ledde stabilt med 2-0 och såg ut att gå mot en klar seger, men Tel-Aviv ville annat och kvitterade till 2-2 i 70:e minuten. En vän till mig sade precis innan det om det kanske inte var värt att spela "dubbel chans 1X" för att säkra matchen, men jag sade, det är lugnt, det behövs inte. Pang, så stod det 2-2 och han blev ledsen. Jag står på mig och säger: det är lugnt Eric, dom vinner, oroa dig inte! Trollgubben Quaresma från Portugal kliver fram igen (han gjorde även 2-0) och avgör med ett helt fantastiskt solomål i 92:a minuten!!!! Helt galet verkligen.
Belgiska Anderlecht gjorde vad man skulle och vann med 2-1 i Grekland mot AEK Athen och därmed vann man sin grupp.

Gårdagens förluster: Stjernan 1,40, Maccabi Haifa 2,10.
Stjernan kan bara gå och........ det räcker så. Maccabi Haifa är nog allt annat än glada idag efter gårdagens förlust mot cypriotiska Larnaca med 2-1 och nu väntar en måstematch mot jätten Schalke 04 i slutomgången. På hemmaplan är man dock starka och har vunnit de två tidigare matcherna här i gruppen och tyskarna är redan klara gruppsegrare så dom ställer absolut inte upp med det bästa laget där. Enkelt sagt är att man måste ta tre poäng för både Steua Bukarest och Larnaca ligger bara en poäng efter. Vilken spänning det kommer att bli i grupp J.

Här kommer mina bästa spel idag från

Edsbyn-SAIK 2 (2,55) Bandy, Elitserien
Edsbyn har varit helt galet bra på slutet, framförallt hemma i Dina Arena. 9-0 blev det senast mot Västerås och gången innan det 7-0 mot Hammarby, men det var bara en tillfällighet och bajen hade mycket skador och gjorde en riktig plattmatch. SAIK har inte förlorat mot Edsbyn sen 2008 vad jag får det till, och senaste 4 mötena har SAIK haft ett rejält övertag med tre storvinster och ett kryss. Jag tycker att SAIK har en starkare trupp på alla sätt och vis och formen är god, det kan bli en rolig fredagskväll för stålmännen uppe i byn. Bra tvåa till 2,55 bara här på svenska.

Genoa-Milan 2 (1,75) Fotboll, Serie-A
Oj vad svenskaspel kommer att gå back på denna match. Vi alla vet vilken form Milan och Zlatan är i och sist lekte man katten och råttan och körde över Chievo med 4-0. Zlatan ångar på och öser in mål vilket han förhoppningsvis gör ikväll också och då kommer det att bli en stabil seger för mitt älskade milanolag ikväll. Jag spelar ett hårt singelspel på Milan, lycka till om ni ryggar! Betfair ger fina 1,87!

Crystal Palace-Derby 1 (2,00) Fotboll, Championship
Glenn Murray blev syndabock förra helgen när han missade sin straff i 73:e minuten mot Millwall och matchen slutade 0-0, men i onsdags så fick han revansch genom att skjuta självaste Manchester United ut ur ligacupen på Old Trafford inför 52.624 människor. Derby har en hemsk form med fem raka förluster och en målskillnad på 3-12. Vid seger här så klättrar Crystal från 12:e till 6:e plats och då är man med i racet igen vilket man ska vara. Fin etta till dubbla degen.

Maritimo-Benfica 2 (1,60) Fotboll, Portugal Cup
Hemmalaget ligger på en överraskande fjärdeplats i ligan och har tagit dubbelt så många poäng som ärkerivalen Nacional. Hemma på Madeira är man fortfarande obesegrade i år och senast kommer man från en 2-2 match mot just Nacional där man räddade poäng i 96:e minuten på straff via inhopparen Heldon. Benfica ligger delad etta tillsammans med Porto och laget har inte förlorat på över ett halvår vilket är en enorm svit. Senaste förlusten var mot Braga i Europa League-semifinalen och trots bortaplan ikväll så skall Benfica ändå givetvis stå som klara favoriter. Maritimo har inte vunnit mot Benfica sedan 2002. Betfair ger hela 1,82!

Hoppas att ni får en underbar fredagskväll och håll tummarna för att Sverige får en lätt grupp i Fotbolls-EM!

Kämpa på BETFAIR och !!!


$hit vilken bra dag!


Godmorgon!
Manchester United åkte igår ut ur ligacupen efter 1-2 förlust mot Crystal Palace, på hemmaplan (!). Vilken jätteskräll. Läs vad Sir Alex säger efter gårdagens fiasko
här.
Även Tottenham överraskade och förlorade mot grekiska PAOK med 1-2 hemma på WHL och missar nu med stor sannolikhet slutspelet. Dock vilade man 9 av 11 spelare från helgens möte mot West Brom.

Gårdagen bjöd på fantastiska prestationer, uppvisningar och spänning där jag framförallt syftar på Club Brügge. De hade en superviktig match mot jumbon Maribor på bortaplan och skulle bara ta 3 enkla poäng och skapa sig ett perfekt utgångsläge inför den sista omgången mot Braga. Men det såg verkligen helt kört ut då man låg under med 3-0 i 74:e minuten, sedan kom vändningen. Club Brügge vände ett 3-0 underläge till en seger på 16 minuter, något sjukare än så har jag aldrig tidigare hört talas om. Det enda som fattades var att jag inte såg matchen. Här kan ni åtminstone se målen från matchen: Maribor-Brügge

Nu behöver Braga och Brügge bara kryssa mot varanda så är de båda klara för slutspel och Birmingham blir därmed chanslösa för avancemang.

Gårdagens vinster: Club Brügge 1,85, Bofors 1,70, Motala 1,35, Hapoel Tel-Aviv 4,60 (!!!).
Bofors revanscherade sig snabbt efter förlusten nere i Oskarsham, 5-1 blev det mot SSK. Motala går som tåget nere i Allsvenskan södra och mosar allt i sin väg och igår blev det hela 10-2 mot Frillesås. Jag har fortfarande inte missat en enda Allsvensk bandymatch!
Hapoel Tel-Aviv vann stabilt med 3-1 till hela 4,60!!! Jag har aldrig någonsin tidigare satt en sådan högoddsare så det kändes extra bra och jag var rätt så övertygad om att dom skulle vinna med tanke på deras form samtidigt som Rapid vilade sina två bästa spelare och har ligan att fokusera på där man bara ligger trea.
Club Brügge svarade för årets sjukaste vändning alla kategorier så det blev en underbar dag igår med stort plus i spelkassan.

Gårdagens förluster: Vita Hästen 1,73, Rennes 2,60, AZ Alkmaar 1,55.
Hästen kryssade för sin andra match i rad efter att man tappat en 3-1 ledning och Rennes fick 0-0 hemma mot Udinese. AZ blev jag väldigt besviken på eftersom de blev nollade nere i Malmö och nu är man piskad att ta minst 1 poäng i sista matchen mot ledande Metalist.

Här kommer mina bästa spel idag från

Larnaca-Maccabi Haifa 2 (2,10) Fotboll, Europa League
Cypriotiska Larnaca är sist i gruppen och det skall ske ett mirakel för att man ska ta sig vidare men det finns en teoretisk chans, men det ska vi inte gå in på. Om Schalke vinner hemma mot Steua Bukarest ikväll så säkrar Maccabi slutspelsplatsen om man vinner det här vilket man borde göra med tanke på att man är ett betydligt bättre lag. Betfair ger 2,18.

AEK Athen-Anderlecht 2 (1,95) Fotboll, Europa League
Botten mot toppen, AEK Athen har 0 vinster och 0 poäng med en målskillnad på 4-12. Anderlecht har 4 vinster, 12 poäng av 12 möjliga med en målskillnad på 11-1. Så vad talar för att grekerna skall ta poäng här? I ligan går det desto bättre då man ligger en poäng efter serieledarna Panathinakos, men har två matcher mer spelade, och i helgen väntar en viktig match mot bottenlaget Kerkyra, så det är fullt fokus på ligan. Anderlecht behöver en vinst till för att säkra gruppsegern och anfallaren Matias Suarez har gjort mål i samtliga fyra matcher. Mycket bra tvåa. Betfair ger 2,08.

Frisk/Asker-Stjernen 2 (1,40) Ishockey, Norge GET Ligan
Frisk/Asker måste vara ett av det sämsta lagen som någonsin har spelat i denna liga och man ligger dyngsist med blott 2 segrar på 22 matcher. På de fyra senaste matcherna har man en målskillnad på 4-33. Stjernen har i alla fall vunnit 7 matcher och ligger 16 poäng före. Bergsäker tvåa som jag spelar i en dubbel på svenskaspel med någon av de övriga.

Maccabi Tel-Aviv-Besiktas 2 (1,90) Fotboll, Europa League
Maccabi har en hemskt dålig form med bara en seger på de 11 senaste och här i gruppen ligger man sist med endast en poäng tagen. Besiktas är i bra form där man i helgen besegrade Trabzonspor med 1-0. Här har man ett litet grepp om andraplatsen och vinst här innebär att man förmodligen följer med Stoke till slutspel. Betfair ger 2,06.

Ha en underbar dag!

Kämpa på och BETFAIR!


RSS 2.0