City vinner till 1,70!!!


God förmiddag!
Manchester City vinner enkelt borta mot Everton idag och är ett mycket bra spel! Mina spel från gårdagen blev riktigt bra och 3 av 4 spel satt :)

Västerås 1,40 vann med 2-0 mot Tingsryd och det var 3 viktiga poäng man tog där. Elfenbenskusten slog Angola med 2-0 trots att nästan alla storstjärnor vilade, de tog 9 poäng vilket är full pott och laget har ännu inte släppt in något mål. Gårdagens bästa spel var Storvreta som vann hur enkelt som helst mot Täby till fina 2,35 och den spelades hårt, hoppas att ni ryggade? 11-5 slutade matchen.

Maritímo 3,30 lyckades tyvärr inte hålla ut och vinna mot Braga...... De ledde med 1-0 men släppte sedan in två snabba vid 70:e minuten. Hade varit en galen dag igår om jag satte den också.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Kazakstan-Sverige 2 (1,13) Bandy-VM
Denna match kan spelas hur hårt som helst. Visst är det ett lågt odds men den kan läggas ihop i en dubbel eller trippel om man vill för den är 110% säker. Sverige har inte ens släppt in ett mål ännu och man slog fjolårets vinnare Finland med 12-0 som Ryssland slog igår med bara 5-4. Idrott är så fascinerande.

Hull-Doncaster 1 (1,50) Fotboll, The Championship
Hull har vunnit 8 och förlorat 5 på hemmaplan medans Doncaster är näst sämst i ligan på bortaplan med endast 2 vinster och 12 förluster. Hull har 3 raka segrar här i ligan och de har inte kryssat nånting på hemmaplan liksom Doncaster inte har gjort på bortaplan så kryss blir det inte. Ettan sitter!

Blackpool-Coventry 1 (1,58) Fotboll, The Championship
Coventry är riktigt jäkla kass och de har inte vunnit en enda bortamatch på 13 försök och man har bara gjort 6 mål framåt. Blackpool ligger där uppe och slåss om kvalplatserna och man är riktigt starka på hemmaplan där man har vunnit 8 av 13 och endast förlorat 2. Dagens säkraste spel skulle jag säga!

Everton-Manchester City 2 (1,70) Fotboll, Premier League
Everton har spelat 4 raka matcher i ligan utan seger och till kvällens match så saknas en hel del spelare laget. Det inom parantes står för: spelade matcher/gjorda mål.
Dessa spelare saknas:
Sylvain Distin (14/0)
Phil Jagielka (19/2)
Leon Osman  (18/3)
Seamus Coleman (13/0)
Jack Rodwell (13/2)
Efter att City blev utslagna i cupen av Liverpool så bör de vara rejält revanschsugna så jag tror att man kör över Everton ikväll. Vincent Kompany är tillbaka i Citytröjan ikväll efter en fyra matchers lång avstängning.

Ha en bra dag!


Storvreta till 2,35 spelas hårt!


God förmiddag!
John Guidetti fortsätter att briljera i sitt Feynoord i Holland och igår stod han för ett hattrick mot Ajax som besegrades med 4-2 och han har nu gjort hela 14 mål på 13 matcher och han MÅSTE bara vara given i den svenska EM-truppen i sommar! Det går verkligen inte att fortsätta att blunda för superguidetti, han ska vara med, så är det bara!

Milan vann igen och Zlatan briljerade som vanligt...... Milan mötte Albin Ekdals Cagliari och Zlatan dunkade in en frispark i vänstra krysset strax innan halvtid, hur jävla snyggt som helst! Nu är han ensam skytteligaledare på 15 fullträffar. Han bröstade sedan snyggt ner en boll som en passning till Nocerino som satte 2-0. Zlatan är så sjukt jävla bra just nu!!!!!

NHL All Star-matchen blev nästan bättre än jag trodde och det är så roligt och se spelarna åka runt och chilla och lattja och surra med varandra och det allra roligaste är när spelarna intervjuas medans de spelar. Både Henke Lundqvist och Claude Giroux som är två av mina absoluta favoritspelare intervjuades medans de spelade och det är så sjukt roligt tycker jag. Giroux blev fälld och ramlade på ett friläge och då gick hans mick "sönder" eller något så han försvann, haha.

Danmark vann handbolls-EM 2012 igår när de slog Serbien med 21-19 och det var verkligen målvakternas match! Niklas Landin i Danmark var helt outstanding under de två sista matcherna (semifinal och final) och han är stor som ett hus, 195cm lång och väger lite över 100kg. Darko Stanic i Serbien var också helt fantastisk, han var kanske den bäste målvakten under hela turneringen. Otroligt roligt att de båda storspelade i finalen, det var en grym match!

Spelen igår var totalt värdelösa och Haparanda 1,95 fick STORstyrk av Tellus med hela 9-4 och jag förstår mig fan inte på Haparanda..... Sedan förlorade även Serbien 2,20 och Pixbo 2,10 fick bara 2-2 mot AIK fast de ledde med 2-0. Även Valencia spelade 2-2 efter att ha släppt in mål i 88:e minuten. Valencia fick en utvisning redan i den 9:e minuten så man fick spela med en man kort under hela matchen. Men Kroatien vann åtminstone, de tog därmed EM-brons och det blev Kroatiens 5:e raka seger mot Spanien.

Jag fick precis höra att Hardy Nilsson sparkades från Djurgårdens IF, jag som Djurgårdare tycker det känns kanon!

Bästa spelen idag från Svenska Spel

Västerås-Tingsryd 1 (1,40) Ishockey, Allsvenskan
Jag tycker att Västerås har ett riktigt bra lag och hemma mot Tingsryd ska det bara bli 3 poäng. Senast körde man över Malmö med 5-2 och Tingsryd slog jumbon Borås med 4-2.

Elfenbenskusten-Angola 1 (1,60) Fotboll, Afrikanska Mästerskapen
Elfenb. har vunnit sina båda matcher och har 3-0 i målskillnad men man har inte varit överlägsen i matcherna. Kryss räcker för att vinna gruppen men det är svårt att gå in med en inställning för kryss. Angola måste vinna för att ta hem gruppen men kryss räcker för att gå vidare.

CaperioTäby-Storvreta 2 (2,35) Innebandy, Superligan
Täby har spelat 7 raka matcher utan vinst. 5 av dessa har slutat med övertidsförlust och 2 har man lyckats vinna. Storvreta har 5 raka segrar och tar man poäng ikväll så är man serieledare igen. Senast besegrade man Pixbo med fina 9-6 hemma i fyrishov. Storvreta har ett rejält övertag på Täby och har 6 segrar gentemot Täbys 2. Myket bra tvåa som spelas hårt!

Maritímo-Braga 1 (3,30) Fotboll, Portugal
Maritimo är årets överraskning och just nu ligger man 5:a med fyra poäng mindre än 3:an Braga. Hemma på Madeira är man känd att vara starka och har vunnit 5 av 7. Braga är i kanonform och har 7 raka segrar om man räknar med cupen men på bortaplan så har man bara vunnit 3 av 8. Ettan kan mycket väl sitta till fina 3,30.

Ha en bra dag!


NHL All-Star Game!


God förmiddag!
Spelen igår var riktigt dåliga men det är jag inte förvånad över eftersom de var bara massa skit med FA-Cupen osv....... Ingen bra dag alls!

Mina spel igår var Galatasaray 1,85, Hull 1,65, Alkmaar 1,72 och Schalke 1,85 och det var bara Schalke som vann och de vände 1-0 till 4-1. Som jag sade igår, Schalke har typ den bästa offensiven i bundesliga, tillsammans med Bayern München.

Skutskär förlorade sin bandymatch mot Haparanda igår med 7-6 och man ligger fortfarande näst sist på 11 poäng precis som Köping och Rättvik men de har en match mindre spelade.

Idag är det EM-final i handboll mellan Serbien och Danmark och jag tror att hemmanationen Serbien som aldrig ens varit i en semifinal tidigare i EM kommer att vinna. Jag hoppas också det!

Dagens bästa spel från Svenska Spel :)

Kroatien-Spanien 1 (2,10) Handbolls-EM, bronsmatch
Kroatien har ett stort övertag på Spanien och de har vunnit de 4 senaste mötena. Jag tror att Kroatien vinner idag och de har ett sjukt tryck på läktaren vilket hjälper till enormt.

Serbien-Danmark 1 (2,20) Handbolls-EM, final
Jag tror att Serbien tar sitt första EM-guld nånsin idag! De har hemmamatch och det är ett sjukt tryck på läktaren i Belgrad, det blir avgörande. Jag vet egentligen inte vilket lag som är favoriter men Danmark är väl kanske ett lite bättre lag i grunden? Serbien har varit otroligt starka i denna turnering.

AIK-Pixbo 2 (2,10) Innebandy, Superligan
Mitt Pixbo ligger 3:a och sist mötte de Storvreta och förlorade med 9-6 och det är inte så mycket att säga om det. AIK ligger på en 10:e plats och senast förlorade man hemma med 7-6 mot Dalen. Pixbos har en riktigt bra form även om de förlorade senast.

Racing Santander-Valencia 2 (1,95) Fotboll, La Liga
Racing förlorade här senast med 2-1 mot Getafe och det var 3 viktiga poäng som gick förlorade. Valencia hade lekstuga med Levante och skickade dom ut ur cupen efter sammanlagt 7-1 och 3-0 i matchen. Formen är kanon och jag tror att man kör över Racing.

Tellus-Haparanda 2 (1,95) Bandy, Allsvenskan norra
Toppmatch mellan 4an och 5an där Haparanda ligger 4:a och får ses som favoriter. Tellus besegrade Finspång igår med knappa 4-3 och Haparanda slog ju Skutskär med 7-6 som jag skrev tidigare. Jag tror att tvåan sitter med marginal.

Ha en underbar söndag och glöm inte NHL, All-Star matchen 22.05 på viasat hockey.



Lördagsgodis!


Godmorgon!
Spelen fortsätter att sitta men jag är lite besviken över att jag inte vågade ta med Arlanda Wings, Åkers och Everton igår som det var tänkt från början.... Alla lagen vann!

Arlanda Wings är mitt favoritlag i division 1 och igår hade de seriefinal hemma mot obesegrade Nyköping som de vann med 3-1 till fina 2,10. Åkers krossae Borlänge med 8-4 till 2,05 och Everton besegrade Fulham med 2-1 till 1,90. Tänk vilken underbar dag det hade blivit om jag hade haft lite mod att stå på mig igår.......

Tottenham var mitt enda spel och de vann med 1-0 till 1,47, inte så mycket att säga om det.

Idag är det inte alls mycket säkra spel så jag står över återigen. Jag gillar inte cupmatcher i fotboll även om FA-Cupen har relativt hög status i England, det är väl landets största och mest statusfyllda cup.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Hull-Crawley 1 (1,65) Fotboll, FA-Cupen
Hull är i kanonform och har 3 raka segrar (ligan och cupen inräknad) och idag möter man Crawley från Ligue 2. Crawley slog visserligen ut Bristol City men då hade man hemmaplan osv. Självklart vill hemmafansen se Hulls segertåg fortsätta och avancera vidare i cupen.

Buraspor-Galatasaray 2 (1,85) Fotboll, Turkiet, Super Lig
Buraspor har spelat 3 raka matcher utan vinst, och laget värvade nyss svenske Labinot Harbuzi (tidigare Malmöspelaren). Galatasaray har kopplat ett supergrepp om ligan och leder med 5 poäng före Fenerbahce. De har en målskillnad på 13-2 på de 4 senaste matcherna och jag tror man vinner idag med.

Roda-Alkmaar 2 (1,72) Fotboll, Holland, Eredivisie
Roda är rätt okej på hemmaplan och har vunnit 6 av 9 matcher. Alkmaar har inlett 2012 med två matcher mot Ajax där man vann med 3-2 i cupen och spelade 1-1 i ligan förra helgen. Nu när PSV vann i fredags så tappade man serieledningen för första gången på länge och det krävs seger idag för att återta den. Alkmaar är ett mycket mycket bättre lag!

Köln-Schalke 04 2 (1,85) Fotboll, Bundesliga
Köln hade ingenting att säga till om senast mot Wolfsburg men man förlorade bara med 1-0 men sett till lägena så hade 3-0 varit mer rättvist. Kölns defensiv spökar och ikväll sätts de på nytt prov mot tuffast möjliga offensiva lag. Schalke är uppe i 4 raka segrar där man senast besegrade Stuttgart med fina 3-1 förra helgen. Mycket bra chans för 5:e raka ikväll.

Ha en underbar lördag!!


Vilodag idag, kasst utbud...


Godmorgon!
Idag är det semifinaldags i handbolls-EM och värdenationen Serbien ställs mot grannlandet Kroatien i ena semifinalen medans Danmark tar sig an Spanien i den andra. Serbien har aldrig någonsin tagit sig såhär långt. Spännande!

Vi har en fantastisk dålig dag med bra och säkra spel idag. De enda bra spelen som jag ser det är handbollsmatcherna för de hade bra odds men de kan ju gå i princip hur som helst. Sedan har vi division 1 hockey och hockeyallsvenskan men det är nästintill bara tuffa matcher. Så där vågar jag mig inte in och därför bestämmer jag mig för en vilodag idag.

Gårdagens spel satt återigen perfekt: Warberg 1,55, Warberg hcp 1,90 och KAIS Mora 1,55.
Warberg vann sin svängiga match mot Linköping med 9-7 tillslut efter flera klara ledningar och den största var 8-5. Jag sade att man vinner med 3-4 mål men där fick jag fel men handicapspelet 0-1 satt åtminstone och det var huvudsaken.
KAIS Mora hade det lite tuffare då de hade en fin 5-3 ledningen och även 6-4 men Falun kvitterade till 6-6 med 1.30 kvar och jag tänkte, fan nu blir det tufft men jag slutade aldrig att hoppas (det gör jag aldrig numera) och skyttekungen Therese Karlsson som jag skrev om igår, skjuter in 7-6 med 37sek kvar och avgör matchen. UNDERBART!!!!

Jag har ett spel idag men jag har ingen information om matchen..... så spela lugnt här på Svenska Spel!

Watford-Tottenham 2 (1,47) Fotboll, FA-Cupen
FA-Cupen är en viktig cup i England och jag tror inte att Spurs viker ner sig mot Watford även om Premier League-lagen ofta åker ut mot lag i Championship. Det är den fjärde rundan och Spurs går för seger här och det är bara ett enkelmöte så man går nog på rätt så hårt.

Ha en underbar fredag!!


Barcelona är äckliga.....


God förmiddag!
Barcelona tog sig vidare i cupen igår efter 2-2 mot Real Madrid och då har dom lite, eller ganska mycket tur tycker jag.

Real fick friläge redan efter några sekunder men Gonzalo Higuain missade och Mesut Özil hade ett stenhårt skott i undersidan på ribban osv. Real var otroligt oeffektiva och det var därför man inte lyckades vinna matchen och ta sig vidare.

Stundtals så var Barca väldigt bra också, de är fantastiskt skickliga på att rulla boll och det är häftigt att se MEN, jag tål verkligen inte deras alla filmningar!!!! Kolla tex på slutet när Pique kastar sig ned när han inte ens blir träffad av glidtacklingen av Realspelaren, och det resulterade i ett gult kort till han som glidtackla (minns ej vem) och det var droppen, så JÄÄÄÄVLA FULT GJORT!!!! Jag förstår verkligen inte nånstans HUR man kan slänga sig ned och låtsas ha ont när man inte ens blir träffad, det är 0 % kontakt, det är för mig helt obegripligt, som Mathias Månsson skulle säga.

Sedan så har vi Alexis som är en av världens löjligaste fotbollsspelare men tyvärr så blev det faktiskt på riktigt en gång i en duell med Ramos? eller vem det nu var, då skadade han axeln men det var för att han flög som en vante ned i gräset och landade på axeln. Sedan är Busquets otroligt duktig på att filma.

Men det sjukaste under gårdagens galna match var hur Lass Diarra INTE kunde få gult kort när han karatesparkade och hoppade in i Messi som ett brutalt överfall? Det var helt insane! Sedan blev det kaos och alla på planen rusade till domaren och skrek och knuffades och den ENDA som fick ett gult kort, det var målvakten Iker Casillas som enligt mig bara flyttade bort sina lagkamrater? hahahaha, helt sjukt vilken galen match det var!
Sedan fick Ramos ett katastrofalt billigt gult kort och blev utvisad, en närkamp och hans arm hamnade lite högt men det var en solklar frispark men absolut inget gult kort!!!


Gårdagens spel blev helt perfekta och samtliga 3 matcher satt: Skutskär 1,75, Nyköping 1,50 och Makedonien 1,85.
Skutskär var gårdagens bästa spel precis som jag sade och de vann med 5-3 och tog 2 sinnessjukt viktiga poäng. Nyköping krossade Åkers med hela 7-2 och de är fortfarande obesegrade och man verkar riktigt jäkla heta. Makedonien skulle man spela om Danmark och Tyskland tappade poäng men jag spelade dom ändå och det gjorde jag rätt, för de vann med 22-19 mot Serbien.

Dagens bästa spel från Svenska Spel :)

Warberg-Linköping 1 (1,55) Innebandy, Superligan
Ruskigt viktig match för hemmalaget Warberg som har kommit igång rejält här på slutet och tagit poäng i 3 av de 4 senaste matcherna. Sist så besegrade man Jönköping med 9-5 och Linköping har 2 raka förluster så formen är inget vidare. Hemma så är man ett starkt lag och Warberg har fått ordning på skadorna även om Emanuelsson fortfarande saknas. Vinner Warberg här så är man uppe på slutspelsplats igen, så det är en otroligt viktig match. Warberg vinner med ett par mål.

Warberg-Linköping 1 (hcp 0-1) (1,90)
Detta spelas alla dar i veckan, Warberg vinner med 3-4 mål tror jag.

KAIS Mora-Falun 1 (1,55) Innebandy, Elitserien damer
KAIS Mora är Sveriges bästa lag tillsammans med Rönnby och Djurgården. Mora leder serien och har bara förlorat 3 av 19 matcher. Senast vann man med 10-1 och stekhete Therese Karlsson slog till med 5 mål. Falun ligger 5:a och vann faktistk det första mötet med 7-4. Ikväll blir det revansch för Mora.

Ha en underbar dag och missa inte Milan-Lazio 20.45.


Dags för El Clasico igen!


Godmorgon!
Ikväll är det dags för El Clasico igen och snacka om att oddssättningen har förändrats nu efter alla dessa Barcavinster. Barcelona stod i 2,90 sist på Santiago och nu har man låga 1,55 medans Real står i 5,00.

Det ska bli spännande att se matchen och jag hörde att Pepe skall spela även fast han stämplade Messi på handen senast, medvetet! Det var en av de fulaste grejerna som jag har sett just för att det var så nonchalant och medvetet. Eric Cantona hade många fula tacklingar men det här är helt annorlunda eftersom det är så kaxigt liksom.

Gårdagens spel: Västerås 1,90, Slovenien 2,30 och SAIK 1,20.
Västerås vann med 5-3 borta mot Gais och SAIK körde över Tillberga med 8-3, som väntat. Slovenien vann också mot Ungern med 32-30 och jag förstår inte hur dom kunde ha Ungern som favoriter där? Tacka och ta emot. Frankrike 1,80 var det enda som inte gick hem, de förlorade med 29-22 mot Kroatien. Vad är det som händer med landet som ska vara världens bästa??
ROLF-GÖRAN BENGTSSON.

Hur många var det som såg debatten i kvällsöppet 23.00 i måndags? För er som inte har sett den titta här: Anrells och Månssons syn på RGB:s jerringpris spola fram till mitten ungefär så ni kommer förbi debatten om Håkan Junholt.

Ryttaren som står mitt emot Mathias Månsson påstår hela tiden att hästen och ryttaren är ett lag och i ishockey så kan man jämföra hästen med sina lagkamrater osv. Men senare så gick det för långt, han jämförde RGBs häst med Mathias hockeyklubba och det var en av de sämsta jämförelser som jag någonsin har hört!!!
En häst hoppar och han gör det självmant eftersom den vill inte springa rakt in i hindren, såklart?
Men Mathias klubba skjuter ju inte av sig själv varje gång han närmar sig mål? Den dribblar inte varje gång det kommer en motståndare? och den passar inte heller till medspelarna. Utan allt detta styrs av Mathias egna händer och armar, Mathias har klubban som ett redskap och sedan så utför han allt själv! MEN DET GÖR INTE ROLF-GÖRAN BENGTSSON! Han sitter på sin häst och styr den åt olika håll hit och dit, och han har säkert tränat mycket för att lära känna hästen osv men det är heeeelt annorlunda än ishockey, simning och skidor där man utför prestationerna själv (kanske inte ishockey alltför mycket).

Men ta tex Hellner, hans spurt han utförde i backen i Holmenkollen när han KROSSADE Northug och sina övriga motståndare, är inte det en större och bättre prestation än vad Rolf-Göran Bengtsson gjorde? Jo för det är det och ingen kan säga något annat, punkt slut.

Jag håller med Anrell också om att vi idrottsintresserade människor vill INTE läsa om ridsport i sportbladet eller på nätet. Men hur kan då han ha vunnit jerringpriset?  Alla tjejer och unga hästintresserade människor måste ha ringt som galningar. Om folket nu är så hästintresserad så skulle det SJÄLVKLART skrivas om det i tidningarna, men det gör det inte, inte för 5 öre och det finns orsaker till det. Det är bara att inse!

Rolf-Göran Bengtssons tävling/EM-guld sändes inte ens på TV, det säger väl allt?

 



Dagens bästa spel från Svenska Spel

Västanfors-Skutskär 2 (1,75) Bandy, Allsvenskan
Västanfors förlorade med 19-3 senast mot Haparanda och detta lag har ingenting att göra i Allsvenskan. Laget har vunnit 1 av 15 matcher och ligger dyngsist, tråkigt ändå för Västanfors har alltid varit ett hyfsat lag. Skutskär sitter verkligen i skiten nu när man förlorade bottenmatchen mot Köping i lördags med hela 10-4. Det var säsongens överlägset sämsta prestation så nu är man revanschsugna. Solklar tvåa där Skutskär kommer att krossa. Dagens bästa spel!

Nyköping-Åkers 1 (1,50) Ishockey, Allettan mellan
Nyköping är obesegrade och leder Allettan. Åkers har en grym offensiv men förlorade första matchen mot Nyköping med 5-2. Nyköping går som tåget och vinner ikväll igen.

Serbien-Makedonien 2 (1,85) Handbolls-EM
Serbien är klara för semifinal och kommer nog inte att gå förfullt ikväll. Makedoniens semifinaldröm är vid liv men då måste Danmark och Tyskland tappa poäng, och OM dom gör det då vinner Makedonien ikväll för man har ett grymt läktarstöd. OBS. SPELAS ENDAST OM DANMARK OCH TYSKLAND TAPPAR POÄNG!

Ha en underbar dag och glöm inte El Clasico 22.00 ikväll på TV4 Sport.


Sverige krossade Qatar!


Godmorgon!
Handbollsherrarna förlorade igen (24-21 mot Serbien), och nu är medaljchansen borta men det är inte mer än rätt eftersom de bara har vunnit 1 match under hela turneringen........ Sista matchen spelas imorgon mot Danmark.

Desto bättre gick det för fotbollslandslaget som vann med hela 5-0 mot Qatar i staden Doha och återigen var det juniorerna som presterade på topp. 92-gänget var fantastiska och Viktor Claesson stod för en läcker prestetion när han liggandes vallade in bollen på den Qatarianske målvakten. Simon Thern som gjorde debut hamnade även med i målprotokollet efter ett fint och snabbt skott högt till vänster. Det är väldigt roligt och se dessa killar men jag tror inte att de har någon chans på EM, men det har däremot Tobias Hysén som gjorde 2 mål igår. Han är med på allvar inför sommarens mästerskap.

Zlatan Ibrahimović - Vilken fantastisk fotbollsspelare! Italien hade igår sin fotbollsgala och Zlatan blev med i årets lag, han blev årets utländska spelare och han tog även hem det tyngsta av allt, årets spelare. Han prisades i alla kategorier som var möjligt och han blev framröstad som den bästa spelaren i hela ligan och det var stort eftersom även spelarnas röster räknades. Med andra ord så kunde det inte bli bättre!
Det var även fler Milanspelare som fick priser, Kevin-Prince Boateng, Thiago Silva och Alessandro Nesta kom också med i årets lag och Thiago Silva framröstades som årets back. Han är enligt mig överlägset världens bäste back tillsammans med Sergio Ramos.


Spelen igår var 50 procentiga och Southampton förlorade med 2-0 hemma mot Leicester och en så stor förlust har inte hänt på över 2 år och 40 matcher. De har förlorat 2 matcher på 2 år men den slutade 1-0 och kom i den 10:e hemmamatchen i år, nu har man spelat 14.

Det är inte tillräckligt säkra och bra spel idag så jag står över. Mitt tips är en dubbel med SAIK och Västerås. Oddsen är från Svenska Spel!

Frankrike-Kroatien 1 (1,80) Handbolls-EM
Frankrike inledde svajigt med mycket misstag senast mot Slovenien och låg länge under, men vände och vann tillslut med 28-26. Kroatien har ett massivt publikstöd men de förlorade sist med 24-22 mot Spanien och här blir det betydligt tuffare. Frankrike är fortfarande favoriter till guldet enligt mig.

Gais-Västerås 2 (1,90) Bandy, Elitserien
Nu är det fanimej slutlekt för Gais. De har spelat 5 matcher utan förlust och då har de två senaste matcherna varit mot Edsbyn och Bollnäs, båda slutae oavgjort. Nu ställs man mot tvåan VSK och nu blir det stryk inget snack om saken.

Tillberga-SAIK 2 (1,20) Bandy, Elitserien
Seriens sämsta lag Tillberga har släppt in 125 mål vilket är överlägset mest och ikväll blir det en hel del fler det kan ni lita på. SAIK har nämligen gjort 111 mål vilket är mest och man kommer att vinna så sjukt enkelt ikväll.

Ungern-Slovenien 2 (2,30) Handbolls-EM
Oj, vart kommer detta odds ifrån? Ungern förlorae senast med hela 27-21 mot Island och Slovenien besegrade Island med 34-32 förr förra matchen och då släppte man även in massa mål med flit pga bättre utgångsläge i mellanrundan och det skickade även Norge ut ur turneringen så de var rejält arga vilket är förståeligt för det var inte snyggt gjort av Slovenien.

Ha en underbar tisdag!


Zlatan i skytteligaledning!


God förmiddag!
Söndagen blev precis lika bra som jag hade hoppats på och det var bara Bollnäs som inte lyckades vinna. Jag tittade på tv från 14.30 till 01.00 igår men det var hur härligt som helst.

Det började med Manchester City-Tottenham och där vann City efter en ruggigt svängig match. City ledde med 2-0 men Tottenham hämtade upp till 2-2 och i 90+1 så missade Defoe helt öppet mål då han skulle glidtackla in bollen men han gled för sent och bollen gick preciiiiis utanför stolpen, det var en helt ofattbar miss. Därefter får City straff i 90+5 efter att Ledley King har kapat Mario Balotelli bakifrån och det var en solklar straff som Balotelli rullade in och City fortsätter att vara obesegrade på hemmaplan.

Arsenal-United var inte alls lika bra tycker jag men där vann United med 2-1 efter ett sent mål av Welbeck och även i denna match var det en otrolig miss, dock så var det inte i 91:a minuten och matchavgörande utan det var när Arsenal låg under med 1-0 så missade Van Persie ett kanonläge då han sköt utanför.

Milan vann enkelt borta mot Novara med 3-0 och Zlatan blev tvåmålsskytt efter två läckra mål. 1-0 målet så tar han ned bollen på bröstet typ och skjuter sedan på volley och 3-0 målet så klackar han in en retur som retsamt rullar in i bortre gaveln. Zlatan leder skytteligan på 14 mål tillsammans med Antonio Di Natale.

Jag tittade också lite lätt på Frankrike-Slovenien i handboll och Frankrike slarvade otroligt mycket och jag trodde nästan att de skulle förlora men de vann med 28-26 tillslut.

Den sista matchen jag såg var NHL ishockey, mitt Philadephia mötta Boston och de vände ett 1-3 underläge till 4-3 efter ett äkta hattrick av Scott Hartnell. Matchen slutade 5-5 och Flyers förlorade sedan på straffar där Bryzgalov (hans fel att Flyers inte vann) släppte in båda medans Tim Thomas räddade 2 av 3 i Bostonmålet.

Gårdagens vinster: Milan 1,35, Dortmund 1,80, Udinese 1,57 och Kungälv 1,80.
Dortmund vann snyggt med 5-1 borta mot Hamburg och det blev gårdagens bästa spel tillsammans med Kungälv som körde över Tillberga med 7-2, precis som jag trodde. Tillberga är riktigt illa ute nu. Udinese vann med 2-1 på hemmaplan där man är obesegrad.

Idag har vi ett tunt utbud från Svenska Spel

Southampton-Leicester 1 (1,87) Fotboll, The Championship
Southampton har nu tappat serieledningen till West Ham eftersom bortaspelet inte fungerar speciellt bra. Hemma är man läskigt bra och har vunnit 11 av 13 matcher och endast förlorat 1 och målskillnaden är 30-9. Vinner man ikväll så är man ledare igen så jag tror att Leicester kommer att få det svettigt ikväll.

Nashville-Columbus 1 (1,60) NHL, Ishockey
Nashville har vunnit 8 av 10 matcher under 2012 och igår besegrade man Chicago med 5-2. Columbus är klart sämst i NHL. Lagen möttes för tre dagar sedan och då vann Nashville med 3-0.

Ha en bra dag och missa inte Sverige-Qatar 14.00.


Sportsöndag!!!


God förmiddag!
Gårdagen var riktigt riktigt dålig och det var bara tur att jag inte spelade på nån av de jag skrev upp, för då hade man gått back rejält.......

Idag är det en helt galet bra sportdag! Det är alpint på svt och längdskidor på tv4 och sedan är det Manchester City-Tottenham 14.30, Milan-Novara 15.00 och Arsenal-Manchester-Manchester United 17.00. Kan det ens bli bättre än så?

Spelen jag har idag känns fruktansvärt bra och jag anser alla utom Dortmund som stensäkra, men vi får se hur det går.

Bästa spelen idag hittar du hos Svenska Spel

Gais-Bollnäs 2 (1,80) Bandy, Elitserien
Gais spelade 2-2 senast uppe i Edsbyn efter en mycket bra insats och laget har faktiskt spelat 4 matcher utan förlust. Bollnäs hade 3 raka förluster men senast så vann man enkelt med 4-1 hemma mot Sirius och nu är man igång igen. Vinner man idag så är man delad 2:a på 27 poäng tillsammans med SAIK och Västerås så det är en ruskigt viktig match nere på Heden i Göteborg.

Novara-Milan 2 (1,35) Fotboll, Serie-A
Novara ligger sist i serien och skall inte kunna störa Milan idag. Milan ligger 4 poäng efter Juventus som har en match mer spelad så det är viktigt att man vinner här idag och knappar in på ledarna. Enkel vinst.

Udinese-Catania 1 (1,57) Fotboll, Serie-A
Udinese verkar helt oslagbara på hemmaplan och man har vunnit 8 av 9 matcher och en har slutat oavgjort, målskillnaden är 18-3. Catania tar sina poäng på hemmaplan och på bortaplan så har man bara vunnit 1 match av 9. Säker etta.

Hamburg-Dortmund 2 (1,80) Fotboll, Bundesliga
Det blir den första seriematchen sedan innan jul för dessa lag och för Dortmund är det en otroligt viktig match eftersom man nu ligger 4:a bakom Mönchengladbach, München och Schalke. Vinner Dortmund här så är man delad 1:a med de två sistnämnda. Hamburg är sedan tränarbytet till Thorsten Fink obesegrade men det håller ändå inte mot Dortmund. Det är bara vinst som gäller för bortalaget.

Tillberga-Kungälv 2 (1,80) Bandy, Elitserin
Tillberga ligger sist i serien och kommer att få kämpa om nytt kontrakt vilket man inte kommer att klara. Kungälv körde över SAIK med hela 6-2 senast men det kom givetvis hemma på Skarpe Nord, för på bortaplan så har man bara skrapat ihop 4 poäng på 9 matcher. Mot Tillberga ska det bara bli seger och jag tror att man vinner hur lätt som helst. Mycket bra spel!

Ha nu en underbar sportsöndag med massa skidor, fotboll, handbolls-EM och film.


Skutskär vinner igen!


God kväll!
Måste jag säga nu eftersom jag fuskar lite och lägger upp morgondagens spel redan ikväll. Det gör jag på grund av att vi spelar seriefinal mot Örebro imorgon och det är säsongens viktigaste match för laget som vinner imorgon har stor chans att ta hem serien. Önska mig lycka till!

Gårdagens spel (egentligen idag eftersom jag skriver detta 20 januari) var helt bedrövliga och det var bara Villa/Lidköping till fina 2,20 och Hammarby 1,35 som vann. Det räcker så tycker jag och vi glömmer resterande matcher.

Lördagens bästa spel kommer här från Svenska Spel

Skutskär-Köping 1 (1,70) Bandy, Allsvenskan
Bandyallsvenskan är min styrka och Skutskär spelar här sin andra match för säsongen hemma på IP och där är man ruskigt svårslagna och man har bara förlorat 4 matcher på 4 år och förra helgen så körde man över Rättvik med hela 7-2. Köping förlorade mot Katrineholm med 6-3 så formen talar knappast för seger. Skutskär kommer att köra över Köping i denna viktiga bottenmatch där båda lagen står på 9 poäng.
Skutskär är ett klart bättre lag i grunden, framförallt med de 3st SAIK-spelarna som de har rätt att låna in till varje match. Dagens bästa spel.

Gripen-Motala 2 (1,80) Bandy, Allsvenskan
Dagens näst bästa spel är Motala som kommer att vinna denna match men det är ett betydligt tuffare möte än vad Skutskär har. Gripen ligger tvåa med 11 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster. Motala leder serien och har vunnit samtliga 13 matcher. Jag tror att man kör över Gripen och laget siktar på att klara full pott i serien, vilket jag inte tror har hänt tidigare?

Finspång-Falun 2 (1,30) Bandy, Allsvenskan
Klasskillnad där Falun slåss för Elitserien och Finspång i ingemansland. Det räcker så, tvåan sitter.

Mullsjö-Falun 2 (1,45) Innebandy, Superligan
Mullsjö ligger näst sist i serien och här ställs man mot seriens formstarkaste och bästa bortalag. Det kan inte sluta så mycket annat än seger för Falun som är uppe i 11 raka matcher utan förlust och på bortaplan är man ännu obesegrade. Jag tvivlar starkast möjliga på att första förlusten kommer här.

Ha en underbar lördag allesammans!


Bandyfredag!


Godmorgon!
Sverige förlorade igår sin viktiga match mot Tyskland i handbolls-EM och man gjorde det med 29-24, man hade inte en chans.

Nu kom vi 3:a i gruppen och fick med oss minst möjliga poäng till mellanrundan så en semifinal blir väldigt svårt att nå tyvärr, men vi får hålla tummarna. Polen vann åtminstone sin match även fast de låg under med 10-14 i halvtid så vann man med 27-26 och de gav fina 3,30 gånger pengarna, snyggt och skönt att sätta den.

Sverige gav 1,73 men förlorade ju liksom Philadelphia torskade rejält med 4-1 mot Ny Islanders till 1,70. Men Polen till fina 3,30 väger upp gårdagen, som tur var.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Island-Slovenien 1 (1,55) Handbolls-EM
Island kommer tvåa i gruppen om man vinner det här och de kan även vinna gruppen om Norge slår Kroatien men det tror jag knappast. Slovenien måste vinna för att ha chans att gå vidare men Island är bättre och vinner det här.

Broberg-Villa/Lidköping 2 (2,30) Bandy, Elitserien
Broberg har spelat 4 raka matcher utan att vinna och de två senaste har slutat oavgjort. Villa har 5 raka segrar och bättre form än så blir det inte. Mycket bra tvåa!!!

Kalix-Hammarby 2 (1,35) Bandy, Elitserien
Det skiljer för mycket mellan dessa lag så Bajen bör vinna det här ganska enkelt.

Vetlanda-Vänersborg 2 (2,00) Bandy, Elitserien
Vänersborg är ett av seriens hetaste lag just nu och senast spöade man Bollnäs med 6-3 och laget är nu uppe i 3 raka segrar. Vetlanda är riktigt dåliga och senast förlorade man med 12-4 mot Villa och det var lagets tredje raka förlust. Vänersborg är mycket bättre både formmässigt och på papperet.

Edsbyn-Gais 1 (1,20) Bandy, Elitserien
Gais är visserligen uppe i 3 raka vinster men uppe i Edsbyn så tar man inga poäng. Edsbyn förlorade sist mot serieledarna Västerås med 6-2 och lär vara revanschsugna ikväll och hemma i Dina Arena har man bara förlorat 1 av 9 matcher. Solklar etta.

Rimbo-Skånela 2 (1,65) Handboll, Allsvenskan
Rimbo började säsongen strålande och låg delad etta tillsammans med just Skånela. På hemmaplan är man riktigt bra men nu har laget hamnat i en rejäl svacka och laget har inte vunnit på de 7 senaste matcherna!! Skånela har legat etta sedan första matchen och jag tror att man vinner serien rätt så enkelt, laget har vunnit 7 av 8 bortamatcher.

Ha en underbar fredag med mycket sport och tv. Glöm inte Oceans Thirteen på tv3 22.20.


Barcelona vann som vanligt...


Godmorgon!
Barcelona vann gårdagens El Clasico med 2-1 efter att ha vänt ett 1-0 underläge där Ronaldo gav Real ledningen. Barcelona var det bättre laget och förtjänade att vinna av det lilla jag såg men tydligen så var det så hela matchen?

Att Barcelona vann matchen var ingen överraskning tycker jag utan det börjar bli en självklarhet nu eftersom de vinner gång på gång. Men den stora händelsen som var igår var Pepes fruktansvärt fula stämpling på Messi när han satt ned med handen i gräset, Pepe måste fått någon slags blackout och när han gick förbi messi så klev han fullt medvetet på Messis hand med foten och det var nog den fulaste stämpling som jag någonsin har sett. Självklart skall detta granskas och Pepe skall ha en lång avstängning, tycker jag.

Mourinho sade efter matchen angående Pepes stämpling: går det att försvara det han gör? Han buades ut av de egna fansen och han hade såå tur att domaren missade händelsen så Pepe fick inte ens gult kort för incidenten..... Jag längtar redan till nästa El Clasico och jag hoppas att Real kan besegra jätten Barcelona nån gång.

Spelen igår var bra och Katrineholm 1,95, Sverige 1,43 och Västerås 1,60 vann samtliga.

Katrineholm låg under med 2-0 borta mot Köping men sedan vände man och körde över dom med 6-3. Sverige vann sin träningsmatch med 2-0 efter mål av Hysén och debutanten Oscar Hiljemark från Elfsborg. Angående Västerås så hade jag lite fel där och trodde att det skulle bli tuffare än vad det blev, Västerås vann enkelt med 6-2 mot Edsbyn.

Wolverhampton 2,00 var det enda laget som förlorade för det var Birmingham som gjorde matchens enda mål.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Polen-Danmark 1 (3,30) Handbolls-EM
Tuff match där båda lagen har vunnit mot Slovakien men förlorat mot Serbien. Polen vann dock med hela 41-24 mot Slovakien medans Danmark vann med 30-25. Laget som vinner ikväll kommer förmordligen tvåa i gruppen och jag tror att Polen mycket väl kan ta detta, 3,30 känns alldeles för högt.

Tyskland-Sverige 2 (1,73) Handbolls-EM
Tyskland började turneringen med att förlora mot Tjeckien och senast så besegrade man Makedonien med 24-23 så man har knappast övertygat såhär långt. Det handlar om viktiga poäng till mellanrundan och Sverige är det bättre laget och man vann senast lagen möttes med 25-22, klar fördel Sverige säger jag.

Philadelphia-NY Islanders 1 (1,70) Ishockey, NHL
Det skiljer så oerhört mycket mellan dessa lag och Flyers brukar alltid vinna mot Islanders, vilket man gjorde när lagen möttes förra veckan. Nu har man hemmaplan och har en fin 5-1 seger mot Minnesota i ryggen. Islanders slog ett blekt Washington med 3-0 men ikväll får man storstryk.

Ha en underbar dag och missa inte Sverige-Tyskland som börjar 18.15!


El Clasico!


God förmiddag!
Idag är det dags för årets första El Clasico och som vanligt är det otroligt mycket prestige även fast det är cupmatch som gäller.

Real saknar viktige Di Maria medans Barcelona saknar Villa och Pedro så det är ungefär lika. Tyvärr så missar jag lite av matchen eftersom jag själv har match som börjar kl 20.00.

Gårdagens spel blev inte alls bra och Bollnäs 1,60 förlorade med hela 6-3 nere i Vänersborg som fortsätter att skrälla gång på gång. Bollnäs missade därmed chansen att gå upp i serieledning tillsammans med Västerås men man har bara sig själv och skylla för man låg faktiskt under med 3-0 efter bara några minuter...........

Gripen 2,15 fick nöja sig med kryss borta mot Lidköping och det verkade som att man bara ville ta poäng för att inte låta Lidköping komma ikapp och nu är kvalplatsen till Elitserien i princip klar för Gripen. Laget låg under med 5-2 med 7 minuter kvar men ändå så lyckades man att göra 3 mål på 2,5 minuters spel och matchen slutade 5-5 så Gripen är säkerligen helnöjd.

Sverige 1,65 vann åtminstone och det var det viktigaste för nu är man med igen och tydligen hade man spelat riktigt bra igår och fortsätter man sådär så skall man tydligen bli oerhört svårslagna, av vad jag hörde. Kim Andersson hade briljerat och han är verkligen helt dominant uppe i luftrummet, mycket tack vare hans längd och fruktade skott. Jag längtar till nästa match för jag missade den igår pga träning. GO Sweden!

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Bahrain-Sverige 2 (1,43) Fotboll, Träningslandskamp
Bahrain är knappast något av de bättre lagen här i världen så självklart är det Sverige som kommer att ta tag i taktpinnen från start. Sveriges startelva är i princip klar och mittfältet domineras av Elfsborgsspelare där Ishizaki, Hult, Hiljemark och Svensson väntas starta. Med andra ord så känner de varandra väl så detta blir nog inga som helst problem. Sverige vinner med minst ett par bollar.

Västerås-Edsbyn 1 (1,60) Bandy, Elitserien
Edsbyn spelade riktigt bra sist och besegrade Kalix med hela 10-4 och hade ett bra driv framåt. Innan det så har man haft det tufft men man ligger ändå på en fin 3:e plats. Västerås var inför säsongen rankad som ett mittenlag av de första 8 men nu leder man serien istället och är obesegrade hemma i ABB Arena. Jag tror att Västerås vinner ikväll men det blir tufft som f*n.

Köping-Katrineholm 2 (1,95) Bandy, Allsvenskan norra
Köping har spelat 3 raka matcher utan förlust och senast blev det 3-3 uppe i Haparanda vilket är riktigt starkt. Lagen möttes den 17:e december och då vann Katrineholm med hela 7-1 men det var på hemmaplan och där är man ett helt annat lag. Katrineholm har vunnit 5 matcher denna säsong och fyra av dom har kommit i de fyra senaste matcherna så laget har verkligen nått toppformen och jag tror att man spinner vidare på den. Mycket bra tvåa!

Wolverhampton-Birmingham 1 (2,00) Fotboll, FA-Cupen
Det första mötet slutade 0-0 och då rörde Birminghamtränaren om rejält i grytan och flyttade på 7 spelare från matchen innan som var mot Peterborough i ligan. Det lär bli något liknande ikväll och lagkaptenen Stephen Carr och mittfältaren Guirane N'Daw saknas pga skada respektive landslagsspel. Eftersom Birmingham nu har fått vittring på playoff-platserna i ligan så ligger allt fokus på The hampionship och det tror jag blir avgörande här. Wolves prioriterar väl inte hellaer den här matchen som högst men man ställer upp ett helt okej lag ikväll och man har hemmaplan där man brukar vara starka så ettan känns vettig till fina 2 gånger pengarna.

Ha en kanondag och glöm inte Real Madrid-Barcelona ikväll för bättre fotboll än så blir det inte....


Detroit tog 15:e raka!


God dag!
Detroit tog sin 15:e raka hemmaseger inatt när man besegrade Buffalo med hela 5-0. Det är rekord för Detroit och kanske för hela ligan? Har dock inte sett att det står någonting om ligarekord men jag skulle inte bli alltför förvånad även om ligan förr i tiden var ganska så ojämn.

Sverige spelar sin andra match i handbolls-EM idag och ikväll tar man sig an Tjeckien som inte alls är i närheten av Sveriges kapacitet. Tjeckien vann överraskande mot Tyskland i premiären och Sverige fick bara 26-26 mot Makedonien men det var typiskt Sverige och premiärer.

Gårdagens spel: Manchester City 1,35 och Detroit 1,65 vann medans Frankrike 1,53 förlorade.
City vann mot Wigan med 1-0 efter nickmål av David Silva och ny har man 3 poängs försprång på United. Detroit vann enkelt med 5-0. Frankrike som är VM-guldmedaljörer, EM-guldmedaljörer och OS-vinnare förlorade sin premiär mot Spanien med 29-26 och det var en stor skräll. Frankrike ser jag som favoriter till att vinna EM återigen men då lär man höja sig några snäpp nu.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Vänersborg-Bollnäs 2 (1,60) Bandy, Elitserien
Vänersborg har bara 3 poäng upp till slutspelsplats och siktar säkerligen på det. Bollnäs förlorade senast borta mot Hammarby i en svängig match där Bollnäs fick spela med en man mindre i 70 minuter. Vinner Bollnäs här så delar man ledningen tillsammans med Västerås på 25 poäng, även SAIK ligger där uppe dock med en match mer. Ikväll får Vänersborg sota för Bollnäs förlust mot Bajen.

Lidköping-Gripen 2 (2,15) Bandy, Allsvenskan södra
Lidköping ligger 3:a med fyra poäng mindre än Gripen som ligger på kvalplatsen, seriesegern är redan klar för Motala. Lidköping har vunnit 5 av de 6 senaste och formen är väldigt bra, förlusten kom mot Motala så det är inget att snacka om. Gripen släppte in hela 5 mål senast mot Stjärnan när man vann med 10-5 och det är absolut inte godkänt. Nu handlar det om att försvara kvalplatsen och då vore det bra om man vinner här för då är det i princip klart. Gripen är det bästa laget.

Tjeckien-Sverige 2 (1,65) Handbolls-EM
Nyckelmatch här för Sverige då vinst är ett måste tycker jag. Tjeckien vann mot Tyskland med 27-24 och det var mycket tack vare målvakten Stochl som storspelade där bak. Sverige måste höja sig ett snäpp sen Makedonienmatchen men man var nog lite tagna av deras enorma läktarstöd och domarna var verkligen bedrövliga. Nu är det ny match och vi är mycket bättre än Tjeckien så detta ska vi bara vinna, annars ser det riktigt mörkt ut. Enkel tvåa tror jag.

Ha det bra och lycka till !!!


Handbolls-EM gick inget vidare....


Godmorgon!
Gårdagen blev en fruktansvärd dag och Milan förlorade derbyt med 1-0 trots massivt spelövertag. Milan skapade några farligheter mot slutet men den absolut bästa var Mark Van Bommels stenhårda ribbskott i 45:e minuten precis innan paus, det hade varit grymt skönt med en 1-0 ledning inför andra.

Milan ligger fortfarande tvåa bakom Juventus och vi hade tur att Udinese som ligger trea förlorade igår och hämtade inte in nånting. Inter ligger 5 poäng bakom Milan vilket ändå är väldigt mycket.

Handbolls-EM drog igång igår och Sverige fick tyvärr bara 26-26 mot Makedonien efter en jättetabbe av Dalibor Doder på 25-24 målet. Dalibor och Sverige var påväg mot anfall och den svenske målvakten gick bort mot bänken för att prata och då tappade Dalibor bollen som siste man och Makedonien kan enkelt sätta sitt 24:e mål i tom bur.
Sverige ledde med 25-22 men tappade till 25-26 på två minuter men domarna var helt förjävliga mot oss. Makedonien fick anfalla i typ 1 min medans domaren höll upp handen efter bara 20 sek när vi anföll, de fick ett straffkaft där det var solklart övertramp osv. Hela hallen var fylld med röd/gula supportrar som gapade och skrek och det påverkade domarna rejält, tyvärr........

Tjeckien skrällde och vann mot Tyskland också, vilka är Sveriges två övriga motståndare.

Vita Hästen 1,90 vann på övertid och Arlanda 1,40 åkte på sin första förlust i Allettan.

Gårdagens vinster: Pixbo 1,40, Storvreta 1,90 och Falun 1,45.
Pixbo ångar på och går som tåget, igår krossade man Tyresö med fina 12-5 och sprang ifrån lite. Storvreta vann med 6-5 uppe i Umeå och ligger fortfarande på samma poäng som ledande Falun som vann med 5-3 hemma mot Linköping. Det var Faluns 10:e match utan förlust.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Frankrike-Spanien 1 (1,53) Handbolls-EM, Herrar
Igår missade jag båda handbollsmatcherna och det är svårt att förutse såhär innan turneringen, men jag tror ändå att Frankrike som är världens bästa lag vinner sin match mot Spanien som inte håller speciellt hög klass.

Wigan-Manchester City 2 (1,35) Fotboll, Premier League
Botten mot toppen och här vinner City klart. Wigan ligger sist i serien och har inte varit speciellt bra framförallt inte på hemmaplan där man bara har vunnit 1 match av 10. City leder serien på samma poäng som United men med en match mindre spelad, så här har man ett perfekt läge att springa ifrån lite.

Detroit-Buffalo 1 (1,65) Ishockey, NHL
Buffalo övertygar knappast och man faller allt längre ner från slutspelstrecket. Detroit är inne i en makalös svit på hemmaplan och man har 14 raka segrar vilket är rekord. Lidström sade såhär: - Även om vi är mitt i ett tajt race för slutspel är detta något vi kan vara stolta över. Den här organisationen har inte haft en liknande vinstrad på hemmaplan sedan 1960-talet och det säger en hel del om vad vi har lyckats åstadkomma här. Självklart är det alltid bra att ha något som motiverar dig lite extra varje kväll och detta har fungerat så för oss, säger "Lidas". Jag tror att Detroit vinner ikväll igen.

Ha en bra dag!


Milanoderby!!!


Godmorgon!
Sitter och tittar på lite alpint här på SVT1 och det är såå skönt att vakna upp till skidor tycker jag, även riktigt roligt att se på men framförallt att ha på i bakgrunden.

Ikväll är det Milanoderby mellan Milan-Inter och det kommer att bli så sjukt kul. Spännande att se hur bra Zlatan är ikväll, han brukar ju alltid höja sig extra i viktiga matcher och mot lag som han tidigare har spelat mot. Ifjol så avgjorde han ju mot Inter.

Jag tror att Milan vinner det här, dom är bättre än Inter och vill verkligen inte förlora denna match för då är Inter med där uppe..........

Handbolls-EM för herrar drar igång idag och Sverige möter Makedonien kl 19.30 ikväll och den matchen ska vi bara vinna.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Arlanda Wings-Falu IF 1 (1,40) Ishockey, Allettan Mellersta
Arlanda håller en högre klass än Falun och övriga lag från division C. Falun har 1 vinst och 3 förluster och kommer inte att gå vidare. Arlanda ligger tvåa och har vunnit 3 och förlorat 1 på sudden så inledningen har varit riktigt bra. Wings är ett ännu bättre lag på hemmaplan.

Kristianstad-Vita Hästen 2 (1,90) Ishockey, Allettan Södra
Kristianstad vann den södra serien och efter att ha inlett med två raka torsk här i Allettan så har man nu två raka segrar i ryggen. Vita Hästen har inte kommit upp på sin nivå ännu men man har en otroligt hög lägstanivå och vinner ändå, senast krossade man Olofström med hela 6-1. Vita Hästen vägrar att förlora.

Pixbo-Tyresö Trollbäcken 1 (1,40) Innebandy, Superligan
Pixbo har 3 raka segrar och formen är god. Tyresö har 2 raka förluster och ställs nu inför en av säsongens tuffaste bortamatcher. Pixbo är extra starka hemma i Wallenstamhallen även om bortaspelet har fungerat utmärkt i år.

Dalen-Storvreta 2 (1,90) Innebandy, Superligan
Sveriges bästa lag Storvreta spelade riktigt bra sist mot Warberg, framförallt i den första perioen då man borde haft en ledning med 3,4 mål men istället stod det 1-0. Matchen vann Storvreta med 5-4 på sudden. Dalen vann med 7-3 mot Tyresö men deras spel blandar och ger och är seriens ojämnaste lag. Storvreta knyter näven i handen och krossar Dalen idag.

Falun-Linköping 1 (1,45) Innebandy, Superligan
Falun leder serien och spelar en fantastiskt bra innebandy, laget har 5 raka vinster och 8 av de 9 senaste har slutat med seger och en med kryss. Linköping kommer inte ha nånting att säga till om idag tror jag.

Tyskland-Tjeckien 1 (1,40) Handbolls-EM, Herrar
Tyskland är ett bättre lag än Tjeckien även om tyskarna inte alls är lika bra som förr. Klar etta.

Sverige-Makedonien 1 (1,20) Handbolls-EM, Herrar
Sverige inleder ikväll 19.30 och det blir perfekt att man ställs mot Makedonien tror jag.

Ha en underbar söndag och glöm inte derbyt ikväll mellan Milan-Inter 20.45!



Katastrofalt av domaren!


God förmiddag!
Idag är det lördag vilket betyder matchdag för oss, därför skall jag nu åka ut till Valbo för att se när grabbarna kör över Skåre BK.

I Bollnäs match ot Hammarby igår så hände en grej som jag aldrig nånsin tidigare hört talas om, Bollnäs spelade nämligen i 25 sekunder med en man mer, 12 man alltså och då väljer domaren att ge Bollnäs rött kort???????????? Det hade bara gått 20 minuter av matchen så Bollnäs fick spela med 10 man i 70 minuter vilket blir förbannat jävla jobbigt, därför förlorade dom också matchen med 4-3. Nån jävla känsla måste ju domaren ha, det räcker ju med att han säger till lagkaptenen Westh: ni spelar med en man för mycket, plocka av honom men jag måste tyvärr ge er en 10:a (utvisning alltså). Domaren har ju bra relation med spelarna i bandyn tycker jag och att det nu blev såhär var fruktasnvärt dåligt. Bollnäs var rikitgt förbannade och besvikna igår, vilket även jag blev.

Gårdagens enda spel Kungälv 2,30 gick inte alls bra och experterna fick rätt.

Här kommer dagens bäst spel från Svenska Spel
Haparanda-Falun 2 (1,65) Bandy, Allvenskan norra
Det är stor skillnad mellan lagen och Falun som ligger 3:a två poäng bakom ledarna Örebro och Ljusdal behöver verkligen vinna denna match som är årets hittills absolut viktigaste. Missar man det här så är man körd, då försvinner chansen till Elitserien.

Mallorca-Real Madrid 2 (1,22) Fotboll, La Liga
Bra odds på Real ikväll, det händer inte ofta så passa på. Dom bara vinner ikväll så det är inget att oroa sig för.

Valencia-Sociedad 1 (1,40) Fotboll, La Liga
Valencia borta på Mestalla är en av de svåraste uppgifterna man har och att Sociedad förlorade med 6-1 i spanska cupen i veckan mot Mallorca var inte speciellt övertygande. Mallorca vilade halva startelvan men ändå så krossade man Sociedad. Valencia har bra form och en lördagsmatch på hemmaplan torskar man inte.

Ha en underbar lördag!


Trippeln satt!


God dag!
Skönt med fredag idag, dock är det inte någon bra speldag alls men det tycker jag är skönt för idag skall jag vara lugn.

All-Star matchen i NHL är uttagen och klar och det är 6 svenskar med, Sedinarna, Edler, Erik Karlsson, Alfredsson och Bäckström. Nicklas Lidström har sedan tidigare sagt att han inte vill vara med i år, han nöjer sig nog med 12st matcher.

Gårdagens vinster: Barcelona 1,30, At.Bilbao 1,25 och Philadelphia 1,90.
Barcelona låg under med 1-0 men vände och vann med 2-1 efter mål av bland annat Alexi Sanchez. Bilbao hade inga som helst problem med att slå ut Albacete utan man vann med hela 4-0. Philly Flyers vann som vanligt mot NY Islanders och matchen slutade 3-2.

Nu är jag lite tråkig kanske, men egentligen så vill jag inte skriva upp en enda match idag eftersom att det är så sjukt svåra matcher. Men 2,45 på Bollnäs borta mot Hammarby är för högt eftersom Bollnäs har Sveriges bästa lag tycker jag med den överlägset bästa defensiven och seriens bästa målvakt, så man är alltid svårslagna och 2,45 är högt jämfört med Hammarbys 1,85. Det är värt att testas tycker jag.

Dagens spel kommer från Svenska Spel

Vänersborg-Kungälv 2 (2,30) Bandy, Elitserien
Här går jag emot Sveriges alla experter. Vänersborg har varit bra på slutet och senast slog man Tillberga med 6-3 så man har säkert en bra känsla inför kvällens match. Vänersborg spelar sin bästa bandy på hemmaplan där man har slagit SAIK, Villa/Lidköping, kryssat mot Bajen osv men statistiken mot lagen som ligger 9-14 i tabellen är helt bedrövlig. Kungälv förlorade senast med 3-0 mot Sirius där Andreas Eskhult stod för samtliga 3 mål i en regnig match. Laget har haft bra träningar efter matchen mot Sirius och grabbarna är heltaggade till matchen ikväll som man vet blir jättetuff. Jag tror att Kungälv tar ledningen på hörna och sedan pumpar man bara på och åker sönder Vänersborg vilket man är jävligt bra på. En fruktansvärt tuff match som kan sluta hur som helst, men det är roligt med utmaningar.

Ha en underbar fredag!!


Älskar bandyallsvenskan!!


God dag!
Skutskär krossade Rättvik i hemmapremiären igår, man vann med hela 7-2 och Åke Gillberg pangade in en hörna och har därmed gjort flest hörnmål i år av alla ligor, Elitserien också.

Jag är äntligen frisk nu så tiderna kommer att bli betydligt bättre här framöver.

Gårdagen blev väldigt bra och 4 av 6 spel satt och Skutskär 1,90 var dagens klart bästa spel. Jag hoppas att många ryggade på den?

Vinsterna: Skutskär 1,90, Ljusdal 1,70, Östersund 1,45 och Västerås 1,35.
Skutskär körde över Rättvik totalt och tog revansch från helgens 7-3 förlust. Ljusdal revanscherade sig också från 5-2 förlusten i lördags, nu slog man tillbaka och vann med 4-2 mot Falun. Östersund vann med 3-2 mot Sollefteå och Västerås vann med 4-3 uppe i Kalix.

Förlusterna: Sverige 1,30 och Bollnäs 1,45.
Sverige förlorade igår mot Ryssland med 27-26 och det var lite snöpligt tycker jag men matchen spelade ju ingen roll för svenskarna och inte ryssarna heller egentligen även om man såg att de verkligen ville vinna.
Bollnäs åkte på sin första förlust för säsongen hemma på Sävstaås och man tappade även serieledningen.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

A.Bilbao-Albacete 1 (1,25) Fotboll, Spanien Cup
Första mötet slutade 0-0 så detta blir helt avgörande om vilka som skall ta sig vidare till kvartsfinal. Bilbao är starka hemma och man ställer bästa tänkbara lag på plan samtidigt som bäste spelare Llorente är tillbaka och mycket tyder på att han startar.

Osasuna-Barcelona 2 (1,30) Fotboll, Spanien Cup
Barca kommer att krossa Osasuna igen tror jag, sist blev det 4-0 och efter helgens 1-1 match mot Espanyol så tror jag att man är lite revanschsugna. Vinst blir det åtminstone.

NY Islanders-Philadelphia 2 (1,90) Ishockey, NHL
Islanders vann med 5-1 hemma mot Detroit i tisdags men det var väl bara flyt. Flyers vann med 2-1 mot Carolina men hade bud på mycket mer än så. Klasskillnad mellan lagen och Flyers brukar oftast vinna mot Islanders.

Ha en bra dag!


Hemmapremiär för Skutskär!


Tjabba!
Nu mår jag mycket bättre men det är kanske för att jag har varit på sjukhuset i 4 timmar och springit runt osv, svårt att känna sig lika sjuk då som när man går runt hemma.

Ikväll har Skutskärs Bandy hemmapremiär för säsongen, sjukt synd att man missar det bara för jag tänker inte stå ute i kylan och titta på bandy i detta skick, det är en sak som är säkert. Skutskär har inge aggregat längre och kör på naturis, därför blir detta säsongens första match hemma på IP.

Dagens bästa spel kommer från Svenska Spel

Bollnäs-Villa/Lidköping 1 (1,45) Bandy, Elitserien
Bollnäs är fortfarande obesegrade hemma på Sävstaås och senast besegrade man Edsbyn där med 4-1 och visade återigen att man är det starkare laget (7-3 på annandagen). Villa har inte mycket att hämta uppe i Bollnäs tror jag.

Kalix-Västerås 2 (1,35) Bandy, Elitserien
Västerås har verkligen hittat sitt spel efter att ha inlett säsongen väldigt osäkert. Kalix är nykomlingar och har det precis som väntat väldigt tufft. Västerås är ruskigt målfarliga och har pangat in 88 bollar vilket är näst mest efter SAIKS 91. Västerås är Sveriges näst bästa lag efter Bollnäs tycker jag, dom och Sandviken. Säker tvåa.

Skutskär-Rättvik 1 (1,90) Bandy, Allsvenskan
Ikväll smäller det nere på IP, säsongens första hemmamatch är kommen och det kommer säkert bli mycket folk, synd att jag själv inte kan kolla. Lagen möttes i lördags och då vann Rättvik med 7-3 men det säger inte speciellt mycket för domarna hade varit helt bedrövliga. Skutskär har lånat in 3 spelare från SAIK vilket är helt okej eftersom dom har ett samarbetsavtal, så ikväll blir man svårslagna det kan ni lita på. Skutskär har bara förlorat 4 matcher på 4 år på IP.

Ljusdal-Falun 1 (1,70) Bandy, Allsvenskan
Ljusdal har gått som tåget men nu har man 2 raka förluster i baken och det är inte alls bra eftersom Örebro har övertagit serieledningen. Lagen möttes i helgen och då vann Falun med 5-2 efter att Ljusdal har gjort ett straffmål i matchens sista sekund typ. Ljusdal är ett bättre lag tror jag och hemma har man vunnit alla med en målskillnad på 39-5. Falun har i och för sig vunnit alla på bortaplan också men att Ljusdal åker på 3 raka torsk tror jag inte på.

Sollefteå-Östersund 2 (1,45) Ishockey, Allettan norra
Sollefteå fick sämsta tänkbara start här i alletan när man förlorade med hela 8-3 mot Kovland. Östersund vann den förra serien helt överlägset och sist lagen möttes så vann bortalaget med 6-0. Östersund ska bara vinna.

Sverige-Ryssland 1 (1,30) Handboll, Landskamp, herrar
Lagen möttes igår och Sverige kontrollerade matchen direkt från start och man vann tillslut med 27-19.  Självklart vinner man ikväll igen eftersom vi är så mycket bättre, men hur kan då oddset ligga på 1,30 idag igen? Tacka och ta emot.

Kämpa.....


Fortfarande sjuk.....


Godmorgon mina vänner!
Jag är fortfarande sjuk och det är 6:e dagen i rad..... Förmodligen har jag säsongsinfluensa, sade hon som jag pratade med imorse. Jag vaknade 05.40 men har bara vilat och jag tänkte uppdatera bloggen lite senare.

Men oroa er inte och känn ingen stress, idag har vi mycket fina bandymatchen även fast oddsen känns lite sådär.

Jag skall till sjukhuset nu för röntgen och ortopedkliniken pga en skada i hockey för 1 månad sen. När jag kommer hem därifrån så skriver jag upp matcherna :)


Messi fick tredje raka guldbollen!


Tjabba!
Lionel Messi fick guldbollen för tredje året i rad och blev därmed historisk tillsammans med Michael Platini som också fick den 3 år i rad. Messi fick hela 49 % av rösterna och det vara bara 2st av alla som röstade som inte hade Messi med på sin top-3 lista, så han är en värdig vinnare inget snack om saken.

Zlatan hade Messi som 1:a, Wayne Rooney som 2:a och Andres Iniesta som 3:a. Något som förvånade mig och övriga världen nå otroligt var att Zlatan tydligen skall ha röstat på Pep Guardiola som bäste tränare? Det är för mig helt ofattbart och jag tvivlar starkt på det. Dock så låter det konstigt om man har "fejkat" Zlatans röstning. Guardiola vann pirset som årets tränare och det delade han med rivalen José Mourinho eftersom han tyckte att han också förtjänade priset. Fjäsk?

Imorgon så spelar Skutskärs bandy sin första match för säsongen på hemmaplan, tidigare har man fått spela i Göransson Arena/Jernvallen (SAIKS planer). Vi har naturis nere på IP (bandypanen) och eftersom det äntligen har kommit lite kyla så kommer isen vara perfekt tills imorgon. Jag längtar tills att jag får stå där och heja på de underbara grön/gula grabbarna och lyssna på blossa-kören. Man har inte riktigt trott på detta eftersom det har varit en sådan kass vinter hittills men nu så, är det äntligen dags.

Gårdagens två spel var Kungälv 1,45 och Arsenal 1,22 och Kungälv förlorade med 3-0 mot Sirius på en riktigt dålig is pga regn. Arsenal vann med 1-0 och slog ut Leeds ur FA-Cupen och vilken fest det blev när Theirry Henry kom in på planen. Han blev inbytt i 68:e minuten och i 78:e så rullar han snyggt in 1-0 i högra stolproten från vänsterkanten. Det var på ett sätt som påminner Henry om sina bästa dagar och snacka om glädjefnatt, han blev helt överlycklig så jag tyckte att det var skitkul för Henry att just han fick göra mål, i debuten dessutom. Det var trots allt 5 år sedan han spelade där sist.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Hästö-Hallby 1 (1,60) Handboll, Allsvenskan
Hallby har blandat och gett och förlorade båda mötena mot Djurgården här i början av januari då serien vände. Hästö hade sitt dubbelmöte mot tabellettan Skånela och första förlorade man med 29-23 men matchen efter slutade överraskande oavgjort. Hallby saknar sin lagkapten och ytterligare 4 spelare.

Sverige-Ryssland 1 (1,45) Handboll, Landskamp
Sverige är bättre än Ryssland och ska vinna det här. Formen är god efter helgens Croatia Cup där man som väntat slutade 2:a efter Kroatien, såklart.

Hannover-Eisbären Berlin 2 (1,80) Ishockey, DEL Bundesliga
Eisbären har inlett det nya året på bästa sätt och tagit två raka vinster medan Hannover har förlorat en och vunnit en. Eisbären leder serien 1 poäng före Mannheim trots att man har 2 matcher mindre spelad. Hannover ligger näst sist och har 31 poäng mindre än Eisbären.

Barnet-Swindon 2 (1,95) Fotboll, England Johnstone's Paint Trophy
Båda lagen spelar i League Two men Barnet ligger på en svag 20:e plats medans Swindon ligger 4:a. Barnet har tagit 15 av sina 23 poäng i serien här på hemmaplan. Swindon måste spela den bästa fotbollen just nu och förra veckan så tog man ett rejält kliv och slog ut Wigan ur FA-Cupen. Swindon har förlorat 1 match av de 18 senaste.

Ha en bra dag, kämpa......


Kungälv har 8 raka på hemmaplan!


Godmorgon!
Spelmässigt är denna dag ungefär lika dålig som min sjukdom.... Jag är fortfarande sjuk och jag vet inte vad et är för fel för så här sjuk har jag aldrig varit, nånsin.

Manchester United tog revansch på City från förnedringen i ligan där man förlorade med osannolika 6-1. Nu fick City dock spela med en man kort redan efter 12 minuter då Vincent Kompany fick rött kort??? Frispark? ja. Rött kort? inte en chans. Gult? mycket tveksamt. Det var en av de billigaste utvisningarna som jag har sett på denna nivå och jag tror att det var därför United vann. City låg under med 3-0 men snyggade till siffrorna till 3-2 och man pressade United med en man kort, det är starkt.

Gårdagens vinster: GAIS 1,40, Pixbo 1,55, Falun 1,55 och Milan 1,55.
Gais tog sin första seger på otroligt länge och det var verkligen välbehövligt. Pixbo avslutade starkt mot Mullsjö och gjorde 4-3 med 30 sekunder kvar. Falun ledde stort hela matchen uppe i Umeå men slutade tillslut med 8-7.
Milan och Zlatan hade en tuff match igår mot Atalanta där man var pressade vissa stunder. Zlatan gjorde mål i 6:e matchen i rad och återigen var det på straff som Pato fixat. Zlatan assisterade sedan snyggt till Kevin-Prince Boateng som satte slutresultatet 2-0.

Gårdagens förluster: Björklöven 1,50 och Manchester City 2,05.
Björklöven fick kryss mot Kiruna efter att ha tappat in 3-3 på slutet. City förlorade som sagt med 3-2.

Dagens bäst spel kommer från Svenska Spel

Kungälv-Sirius 1 (1,45) Bandy, Elitserien
Kungälv är glödaheta för tillfället och har 8 raka segrar på hemmaplan och 5 raka matcher utan förlust. Sirius har jobbat upp sig en del efter att ha legat sist i serien och senast tog man en poäng hemma mot Bajen som man egentligen borde ha vunnit eftersom Bajen kvitterade på hörna i 94 minuten. Otroligt tuff uppgift för uppsalalaget Sirius.

Arsenal-Leeds 1 (1,22) Fotboll, FA-Cupen
Jag håller på Leeds och matchen sänds på viasat fotboll så det här ska bli riktigt kul att se. Tyvärr så tror jag att Arsenal vinner, ganska så enkelt till och med, för det skiljer ändå en del lagen emellan.

Ha en bra dag och krya på er alla sjuka för det är verkligen det värsta som finns.......




Vilken fantastisk sportsöndag!


Godmorgon!
Jag är fortfarande sjuk och är inte alls speciellt sugen på att skriva här på datan så därför kommer jag att vara mycket mer kortfattad angående minaa spel.

Det är en galen sportdag vi har framför oss med skidor, Milanmatch, Manchesterderby, Innebandy osv.

Gårdagens vinster: Derby 1,85, Tranås 1,30 och Motala 1,60
Derby vann FA-cupmatchen mot Crystal Palace med 1-0. Tranås vann med knappa 5-4 hemma mot Blåsut och Motala körde återigen över Lidköping, hela 9-3 slutade matchen. Jag som sade att det blir betydligt mindre siffror denna gång men så blev det inte. Motala är alldeles för bra för Allsvenskan.

Gårdagens förluster: Mölndal 1,55 och Malaga 2,13.
Mölndal fick nöja sig med 5-5 mot Frillesås efter att ha kvitterat i den 90:e minuten. Malaga fick bara 0-0 hemma mot At.Madrid.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

GAIS-Kalix 1 (1,40) Bandy, Elitserien
Det skiljer bara 1 poäng mellan lagen men lagmässigt så är det stor skillnad då GAIS är mycket mycket bättre. GAIS har 4 raka förluster så det är på tiden att man vinner nu.

Manchester City-Manchester United 1 (2,05) Fotboll, FA-Cupen
City har inte förlorat på hemmaplan sedan 2010 och jag tror inte att man gör åker på torsk idag när det är så turbulent i United. United har 2 raka förluster med en målskillnad på 2-6.

Atalanta-Milan 2 (1,55) Fotboll, Serie-A
Äntligen drar Serie-A igång igen för mitt Milan och man möter Atalanta som har spelat riktigt bra i år. Atalanta fick börja säsongen med -6 och egentligen skall man ligga 6:a före både Napoli och Roma. Laget har heller inte förlorat på hemmaplan ännu men idag får man stryk, lita på det.

Kiruna-Björklöven 2 (1,50) Ishockey, Div 1 Allettan
Björklöven var överlägsna i den första serien och vann de båda mötena mot Kiruna. Återstår att se om man tar hem denna serie lika övertygande? Bra tvåa.

Mullsjö-Pixbo 2 (1,55) Innebandy, Elitserien
Mullsjö har 2 raka vinster mot Warberg och Dalen men nu tar det roliga slut. Pixbo är i bra form och sist blev det suddenvinst med 7-6 mot Linköping inför rekordpublik. Viktige Calebsson som är en av seriens absolut bästa spelare är tillbaka och det höjer laget fruktansvärt mycket. Pixbo vinner!

Umeå-Falun 2 (1,55) Innebandy, Elitserien
Falun ligger tvåa i serien och har överraskat rejält på bortaplan där man är obesegrad efter 8 matcher (7 vinster och 1 oavgjord). Umeå skrällvann senast borta mot Caperiotäby men nu ställs man mot glödheta Falun som har 4 raka segrar.

Kämpa.......


Allsvensk bandy i fokus!


Goddag!
Jag blev jättesjuk igår efter att ha gymmat med feber och tung förkylning så igårkväll hade jag ont i hela kroppen, bröstet, halsen osv. Det är inget bättre idag så det blir soffan hela dagen, usch........

JVM grabbarna kommer hem idag, 12.10 landar man på Arlanda och därefter väntas besök på slottet för att träffa Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, det är ju hur stort som helst tycker jag. 16.00 så befinner man sig i kungsträdgården för att bli hyllade och det sänds på tv för er som vill se.

Spelen igår hade varit riktigt bra om jag hann klart med inlägget i tid eftersom alla 3 bandymatcher som hann börja innan jag var klar vann. Det var SAIK 1,40, Kungälv 1,35 och Västerås 1,30 där resultaten blev 7-4, 2-1 och 8-1.

Gårdagens vinster: Sverige 1,30 och Bollnäs 1,50.
Sverige vann sin första träningsmatch nere i Kroatien enkelt och man gjorde det mot Slovakien med 31-21. Bollnäs fortsätter att vinna mot Edsbyn och igår blev det 4-1 hemma på Sävstaås. Nu är man serieledare före just Edsbyn och det känns helt fantastiskt bra.

Gårdagens förlust: LF Luleå 1,55.
Luleå åkte på sin första förlust nånsin mot Borås och resultatet blev 95-108. Man var inte speciellt nära med andra ord.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Tranås-Blåsut 1 (1,30) Bandy, Allsvenskan Södra
Tranås har vunnit 6 av de 7 senaste matcherna och man vann båda derbymatcherna här på annandagen och nyårsafton mot Nässjö med uddamålet. Senast besegrade man Jönköping med hela 7-2 och kvalitén i laget har höjts sedan man fick in Akhlestin på lån från Vetlanda. Blåsut ligger 6 poäng bakom och sist besegrade man Frillesås med fina 9-1. Tranås blir för tuffa och ettan ska sitta.

Frillesås-Mölndal 2 (1,60) Bandy, Allsvenskan Södra
Frillesås har 7 raka utan vinst och på hemmaplan har man förlorat alla 5. Sist fick man storstryk av Blåsut. Mölndal är i bra form och besegrade tvåan Gripen med 5-3 sist vilket var en jätteskräll för när lagen möttes 21 dec så vann Gripen med 9-2. Det var faktikt den första allsvenska bandymatch som jag missade, någonsin. Jag satt ca 30 matcher i rad. Mölndal bara vinner det här.

Lidköping-Motala 2 (1,60) Bandy, Allsvenskan Södra
Toppmatch där 3:an Lidköping ställs mot jätten Motala som ännu inte har tappat poäng. Motala vann det första mötet med förkrossande 10-1, idag blir det mindre siffror men jag tror ändå stenhårt på seger. Mycket bra tvåa till 1,60.

Derby-Crystal Palace 1 (1,85) Fotboll, FA Cupen
Oj vad oddset sänks, nyss stod dom i 2,10. Derby har en mycket bra form och man satsar stenhårt på FA-cupen och kommer med ett bra lag. Crystal Palace har semifinal i Ligacupen på tisdag och kommer säkert vila flera spelare, man saknar också Marrow, Williams, Hills samt Moxey. Sen vilas förmodligen McCarthy och Wright vilket försvagar laget mycket. Derby har 3 raka segrar och förra veckan bortaslog man Hull med 1-0 till fina 4,15 som jag satt. Palace har förlorat 2 av de 3 senaste.

Malaga-At Madrid 1 (2,13) Fotboll, La Liga
Hemmastarka Malaga har 5-1-1 i matcher på hemmaplan och At.Madrid har bara tagit 1 poäng på 7 matcher å bortaplan vilket är sämst i hela ligan. Malaga mötte Real förra veckan i Spanska Cupen och man ledde faktiskt med 2-0 men sedan tappade man till 2-3. At.Madrid har 4 raka förluster om man bortser från Europa League-matchen mot Rennes.

Kämpa.....



JVM GULD!!!!!


SÅ SJUKT JÄVLA UNDERBAAAAAART OCH VÄLFÖRTJÄNT!!!!!
Det är så det känns.... 10.09 in i förlängningen så kommer Mika Zibanejad fri och avgör JVM-finalen inför 19.000 galna åskådare i Scotibank Saddeldome Arena, Calgary, Kanada, och Sverige är världsmästare!!!!!
(det har bara hänt en gång tidigare och det var 31 år sedan)

Jag ryser så fruktansvärt mycket när jag ser det här, jag kan inte sluta klicka på play: Mika Zibanejad avgör JVM-finalen mot Ryssland
!
Segervrålen, sångerna och guldfirandet från omklädningsrummet hittar ni här: VMGULD-VMGULD-VMGULD!

Det som var mest sjukt med finalmatchen var att jag var aldrig nervös, inte en enda gång! Det måste ha varit för att vi inledde så fruktansvärt bra och därefter var jag var helt säker på att vi skulle vinna.

Ungefär såhär kände jag: "Går man ut i en VM-final och spelar med så total dominans så vinner man. Annars är det bara att lägga ner den här sporten" Citerat Roger Rönnberg.

Dagens bästa spel från Svenska Spel
(jag hann inte få klart inlägget i tid.)

Kungälv-GAIS 1 (1,35) Bandy, Elitserien

SAIK-Broberg 1 (1,40) Bandy, Elitserien
Tillberga-Västerås 2 (1,30) Bandy, Elitserien

Bollnäs-Edsbyn 1 (1,50) Bandy, Elitserien
Bollnäs är obesegrae hemma på Sävstaås men ikväll är det derby så allt kan hända. På annandagen så vann Bollnäs med 7-2.
Sverige-Slovakien 1 (1,30) Handboll, Landskamp, Herrar
Sverige förbereder sig inför EM i Seribien som drar igång 15 januari. Träningsläger i Kroatien med matcher mot Slovakien, Iran och Kroatien väntar. Klasskillnad mellan lagen.
LF Luleå-Borås 1 (1,55) Basket, Svenska Basketligan
1:an mot 3:an Borås och Luleå har vunnit 10 av 10 matcher mot Borås, det räcker så.

JVM-FINALEN:
  • Som jag tidigare har sagt så pratade Sverige om att göra den BÄSTA matchen sist och snacka om att man lyckades! Jag har aldrig någonsin sett ett svenskt landslag spela så bra och man totaldominerade finalen mot Ryssland som alla var såå rädda för? Jag var helt övetygad om att vi skulle vinna guld. Jag var inte ens lite orolig när vi låg under med 2-0 mot Finland inför den sista perioden och när det stod 2-1 med 2 minuter kvar så sade jag ändå: det är lugnt, vi vinner, lugna dig! Jag slutade aldrig att tro och jag tvekade ALDRIG på Sverige.
  • Under de två första perioderna så ledde Sverige skotten med sjukliga 39-4 (!!!). Det kan omöjligt ha hänt tidigare? Jag tror inte ens att Sovjet var så överlägsna på sin tid? Ryssland kom verkligen inte ur egenzon på de första 40 minuterna och jag sade ju att nyckeln var hård press och långa anfall för deras defensiv och deras backar är totalt värdelösa och det fick vi gott och väl se under nattens makalösa finalmatch.
  • I tredje perioden så ryckte ryssarna upp sig, rejält. Man åkte skridskor och kämpade och skapade några vassa möjligheter men det gjore även Sverige. Sedan under förlängningen så var det Sverige för hela slanten och Ryssland skapade inte ett enda läge så segern var den mest rättvisa som inte slutade efter fulltid som jag någonsin har sett.

  • Evgeni Kuznetsov säger: Svårt att bortförklara en vinst för oss hade inte varit rättvist med tanke på hur finalen såg ut. Det känns stort att höra det från världens bästa spelare.
  • Sverige käkade upp Ryssland och åkte sönder dom totalt. Under period 1 och 2 så fick vi verkligen se vilken backchecking det svenska laget gjorde eftersom Ryssland hela tiden anföll med 1-2 man mot Sveriges 4. Konstigt att man inte skapade ett enda läge under de första 40 minuterna? Det var fullt välförtjänat att Ryssland bara fick iväg 4 st skott på mål.
  • Sverige vann som ett lag och alla var lika delaktiga i segern. Kolla istället på Ryssland, utan Nail Yakupov och Evgeni Kuznetsov så är dom ingenting. Matchens bästa spelare är omöjligt att säga men Oscar Klefbom och Patrik Nemeth var helt strålande och Johan Gustafsson och Johan Sundström höjde sig ordentligt. Jag tycker nästan att samltliga spelare gör sin bästa match i finalen!

  • : "Nu har vi tagit det här jävla guldet"!! Citerat Oscar Klefbom.

  • Oscar Klefbom och Max Friberg kom båda med i All-Star Team.
Jublet som uppstår när Sverige gör mål är helt sinnessjukt, vilket jävla tryck!!!!  19.000 människor som står i Kanadatröjor och jublar och hejar på Sverige, det var helt magiskt. För att se hela förlängningen, jublet och prisutdelningen så klicka här.
Imorgon då kommer Sverige till Kungsträdgården i Stockholm för att firas.

SVERIGE ÄR VÄRLDSMÄSTARE 2012 !!!!!!

 


JVM Final 02.00!!!


God morgon!
Inatt är det dags för JVM final  i Scotibank Saddledome Arena i Calgary inför 19.000 åskådare mellan Sverige och Ryssland. Jag längtar så otroligt mycket, jag kan knappt bärga mig. Fast först ut är det bronsmatch mellan Kanada-Finland som börjar 21.30.

I bronsmatchen så tror jag att Kanada vinner lätt för skulle man förlora den så blir det ett fiasko som lär vara det största under 2000-talet, åtminstone i JVM. Finland skyllde lite på Granlunds "dåliga" spel mot Sverige för att han hade matchats för hårt under turneringen och orkade inte därför mot Sverige och visst kan det stämma, han var fruktansvärt trött under sudden och han orkade knappt ta sig till båset.

Finalen kommer bjuda på den bästa matchen och den bästa hockeyn i denna turnering det är jag helt övertyga om. TSN har hyllat Sverige i massor hittills och sagt bland annat att Sverige har de senaste åren spelat den bästa hockeyn och haft de bästa lagen men har tyvärr inte presterat när det gällt som mest. Max Friberg är tillsammans med Finlands Mikael Granlund den bästa spelaren i turneringen osv. Det är såå kul när Kanada berömmer oss tycker jag :)

Roger Rönnberg har länge pratat om att göra den bästa matchen sist, för efter semifinalförlusten ifjol mot Ryssland så kom man fram till en del ändringar och man förändrade framförallt uppladdningen inför JVM som förra året var två internmatcher som var "uttagningen" till laget. I år så var laget uttaget och klart redan innan så man kunde i lugn och ro spela ihop sig där under uppladdningsveckan nere i Uppsala. Det blev mycket bättre tycker jag.

Inför JVM-finalen:
Ryssland är bäst i världen på att kontra och det är något man söker hela tiden. Kontringsspelet och målvaktsspelet har varit strålande men i övrigt så är jag inte alls imponerad och vi såg ju hur mycket vi dominerade mot dom i gruppspelet i den 3:e perioden? De kom inte ens ur egenzon och jag hoppas att det blir en favorit i repris inatt. Sverige är det enda laget som är obesegrade.

Vad måste vi göra?
Vi skall checka stenhårt på deras backar för dom gillar verkligen inte att bli pressade i egenzon och det kommer att bli nyckeln i denna match. Deras backar är fruktansvärt dåliga och klart deras svaghet, därför ska vi ha långa anfall med hård press. I försvarsspelet så ska vi hela tiden ligga tätt och göra det svårt för Nail Yakupov och Evgeni Kuznetsov och klarar vi det så vinner vi matchen och blir världsmästare.
Jag tror stenhårt på guld och det gjorde jag redan innan turneringen började.

Gårdagen blev inget vidare där Gripen 1,45 förlorade mot Mölndal med 5-3 och Fenerbahce 1,52 fick bara 1-1. Falun till fina 1,65 blev gårdaste bästa spel och krossade Helsingborg med 8-3. Motala 1,35 vann men fick nöja sig med 5-4 nere i Nässjö.

Dagens bästa spel kommer från Svenska Spel!

Gävle GIK-Älvsjö 1 (1,30) Innebandy, Allsvenskan Norra
GGIK som man säger, har ett otroligt bra lag och var topptippat inför den här säsongen eftersom man fick hem poängkungen Billy Nilsson efter ett års spel i  Elitserien med Sirius. Billy var fruktansvärt bra ifjol och han kom 8:a eller något i poängligan och var otroligt nära att få debutera i landslaget. Till denna säsong valde han att flytta hem igen och han har lekstuga i varje match, han snittar 3 poäng per match. Älvsjö ligger sist i serien och det råder klasskillnad mellan lagen.

Pixbo-Linköping 1 (1,50) Innebandy, Superligan
Linköping har 3 raka segrar mot Dalen, Jönköping och AIK så formen är god. Pixbo krossade Umeå sist och är alltid grymt svårslaget nere i Göteborg. Jag håller på Pixbo och vet vad dom kan, man är ett mycket bättre lag än Linköping. Matchen visas på Tv4 Sport 19.15.

Kanada-Finland 1 (1,20) Ishockey, U20 VM Bronsmatch
Kanada har ett fruktansvärt bra lag och man åkte ut redan i semifinalen mot Ryssland. Man har hemmaplan och lita på att man vill vinna turneringens sista match, både för publik och de själva. Storseger väntar.

Sverige-Ryssland 1 (2,45) Ishockey, U20 VM-Final
Detta är inget säkert spel och inget man ska lasta på, men jag tror på seger som sagt.
Sverige har pratat om att göra den bästa matchen sist och det är nu det gäller. Grabbarna är fruktansvärt laddade och det kommer att bli en oförglömlig match. Ryssland har en dålig defensiv och Sverige har koll på deras svagheter. Vi har övertag från segern i gruppspelet. GO SWEDEN!!!!

Lycka till och börja ladda inför JVM-FINALEN !!!!!


Sverige-Ryssland i JVM-Final!!!


God dag!
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att det blev ett sånt sent inlägg men det blev en hemskt sen natt eftersom jag satt uppe och kikade på Ryssland-Kanada också och jag ångrar mig inte en sekund.

Sverige hade lekstuga med Finland under hela matchen tycker jag och skotten blev hela 58-24 till Sverige. Det var en fruktansvärt bra ishockeymatch som innehöll allt, framförallt nervositet eftersom vi hade ett 2-0 underläge inför den sista perioden. Sverige gjorde 2-1 i PP genom en mycket tursam styrning av William Karlsson på skott av Johan Larsson och sedan började trycket komma rejält och Sverige körde och körde och tillslut så gjorde man 2-2 med 1.44 kvar av matchen och det var en tabbe av målvakten Aittokallio som åkte ner bakom mål och sköt iväg pucken men Johan Sundström lyckades att plocka ner den med handen och spela fram Max Friberg som stod helt fri framför mål och behövde bara raka in den, såååååå underbart!! Vilket adrenalin man fick, herregud.

Sedan vann vi på straffar där Collberg och Friberg satte sina två stensäkert vilket även Finlands Joel Armia gjorde. Syndabock i Finland blev turneringens störste stjärna Mikael Granlund. För er som inte vet så var det han som gjorde det berömda och helt otroliga zorromålet i semifinalen mot Ryssland under senior-VM ifjol, det finns till och med på frimärke. Målet ser ni HÄR!

Ryssland-Kanada blev inte mycket sämre den, snarare bättre. Ryssland körde över Kanada totalt och ledde med hela 6-1 och såg ut att gå mot en klar seger och folket i hallen började att traska hem. Med 10.40 kvar av matchen gjorde Kanada 6-2 genom backen Dougie Hamilton och då jävlar blev det fart i matchen. 6-3 kom, 6-4 kom och även 6-5 kom inom loppet av 5 minuter. Hela hallen KOKADE, det var ett sådant sinnessjukt tryck så man trodde att hallen skulle explodera. Evgeni Kuznetsov blev avgörande och hade 3+1, vilken fantastisk ishockeyspelare.


Fruktansvärt skönt att se Ryssland besegra Kanada i Kanada inför 19.000 åskådare!

Gårdagens vinster: Broberg 1,50 och Tottenham 1,30.
Broberg vann enkelt uppe i Kalix och resultatet blev 4-1. Tottenham vann med 1-0 ot West Brom.

Gårdagens förlust: SAIK 1,40.
SAIK förlorade nere i Vänersborg för första gången på 14 år men man ägde matchen totalt och borde ha vunnit med 10-4, säger tränaren Isaksson. Bara oflyt, inget annat.

Dagens bästa spel kommer från Svenska Spel!

Orduspor-Fenerbahce 2 (1,52) Fotboll, Turkiet Super Lig
Nykomlingen Orduspor har 7 raka förluster och på de 3 senaste matcherna har man en målskillnad på 2-9 och det är helt horribelt. Fenerbache ligger tvåa 5 poäng bakom Galatasaray med en match mindre spelad. Otroligt viktig match och en vinst är ett måste. Laget har hållit nollan i ca 300 minuter.

Falun-Helsingborg 1 (1,65) Innebandy, Superligan
Falun ligger tvåa i serien och går som tåget. Helsingborg ligger på en 6:e plats och gör det OK. Rasmus Enström i Falun är en av världens bästa spelare nu och bara öser in poäng, 44 poäng på 15 matcher. Mycket bra etta.

Mölndal-Gripen 2 (1,45) Bandy, Allsvenskan Södra
Det är klasskillnad mellan lagen så det råder ingen tvekan om att tvåan sitter. Lagen möttes 21 december och då vann Gripen med 9-2. Säker tvåa.

Nässjö-Motala 2 (1,35) Bandy, Allsvenskan Södra
Nässjö har förlorat samtliga 4 hemmamatcher i år och det är under all kritik. Motala leder serien och kommer att spela i Elitserien nästa år, laget har inte ens varit i närheten av en förlust och i seriefinalen mot Gripen så blev det en enkel 5-1 seger. Laget mötte senast Stjärnan där man vann med pinsamma 16-1. Dagens säkraste spel.


Ha en underbar dag och njut av Sveriges fantastiska seger!

Kämpa på Svenska Spel....... :)



JVM Semifinaler


Godmorgon!
Nu står det klart att det blir Finland som vi möter i kvällens semifinal medans Kanada tar sig an Ryssland. Sveriges match börjar 23.00 och Kanada-Ryssland spelar 03.00.

Jag såg ingen av gårdagens kvartsfinaler men jag vet att det satt mycket hårt inne för ryssarna som gick vidare via sudden där det var en SOLKLAR hög klubba vid segermålet, se själva HÄR! Finland vann med 8-5 mot Slovakien och fick också jobba hårt för segern så jag hoppas att finnarna är lite halvtrötta och slitna till kvällens match mot Sverige, dock tror jag inte att det behövs eftersom att vi vinner lätt ändå.

Winter Classic vanns av NY Rangers med 3-2 efter att ha vänt ett 2-0 underläge till seger. Det var Flyers som var det bättre laget och framförallt i den sista perioden där pressade man hårt och Henrik Lundqivst var som en vägg i målet (som vanligt....) och det var han som blev matchhjälten för utan honom hade Rangers fått storstryk igår. 2-2 målet som Rangers gjorde var en STOR målvaktstavla av den ryske Sergeij Bobrovski i Flyers-målet, så jag skyller faktiskt förlusten till stor del på honom. Däremot så hade Flyers fruktansvärt mycket lägen och borde gjort många fler mål än 2 och dom fick även straff med 20 sekunder kvar men Danny Briere lyckades tyvärr inte att överlista våran svenske Henrik Lundqvist.
Det är kung-henrik som vinner matcherna åt Rangers, gång efter gång och det är bara därför laget leder NHL för laget i sig är inte i närheten av så bra.......

Kvällens häftigaste semifinal blir ju självklart den andra matchen och det skall bli roligt och se hur Kanada står upp ikväll för de brukar ju alltid förekomma fula grejer och lite fusk om Kanada ligger i underläge och i år har man även målvaktsproblem så det blir en spännande match.

Gårdagens vinster: Derby 4,15, West Ham 1,40 och Chelsea 1,55.
Gårdagen blev väldigt bra ändå eftersom jag satt Derby till skyhöga 4,15 gånger pengarna och det är jag mycket nöjd med. Laget vann med 1-0 borta mot Hull efter mål av Robinson i 46:e minuten.
West Ham vann med 1-0 hemma och det var duktige Kevin Nolan som avgjorde. Chelsea tog en viktig seger borta mot Wolves där Frank Lampard avgjorde i 89:e minuten så det var verkligen med nöd och näppe.

Gårdagens förluster: Southampton 1,97, Ipswich 2,35 och Philadelphia 2,35.
Southampton fick stryk med hela 3-0 borta mot Brighton och det är för mig väldigt konstigt eftersom Brighton hade 4-6 startspelare borta, kanske mer till och med. Ipswich var inte heller nära och förlorade mot Nottingham med 3-1 och därmed sprack Nottingham sin dystra svit på 7 matcher utan mål.
Philadelphia förlorade med 3-2 som sagt och även fast man hade en 2-0 ledning och förde spelet i stora delar av matchen så tappade man det hela. Flyers ägde den sista perioden och körde över Rangers men man fick inte in pucken eftersom Henrik Lundqvist storspelade.

Dagens bästa spel från och

GAIS-Tillberga 1 (1,45) Bandy, Elitserien
GAIS har 3 raka förluster och en av dom var mot just Tillberga där siffrorna skrevs 8-4 till hemmalaget. GAIS gjorde en bra match sist uppe i Bollnäs och man förlorade bara med 5-4, då ska man veta att det är årets tuffaste och svåraste bortamatch. Vändningen måste komma nu snart så därför tror jag att det blir perfekt att få möta ett bottenlag som Tillberga ikväll.

Kalix-Broberg 2 (1,50) Bandy, Elitserien
När lagen möttes på Hällåsen för 3 matcher sedan så vann Broberg med 6-2 och den matchen var klar efter bara 10 minuters spel. Kalix är ett bättre lag på hemmalpaln men inte tillräckligt bra för att plocka poäng av Broberg. Bra tvåa.

Vänersborg-SAIK 2 (1,40) Bandy, Elitserien
SAIK har pratat igenom det gågna året och vad som var det sämsta respektive bästa. Det sämsta var poängtappet hemma mot Vänersborg som slutade 6-6 där Viktor Weiselius slog 5st långbollar som ledde till friläge där samtliga blev mål. Långbollar är absolut inget vapen för hemmalaget ikväll för det kommer SAIK framförallt att sätta stopp för. En rejäl revansch finns att utkräva och SAIK kommer köra över Vänersborg, eller kanske inte resultatmässigt men det räcker i alla fall för att vinna matchen.

Tottenham-West Brom 1 (1,30) Fotboll, Premier League
Tottenham har få problem i laget och hemma på White Hart Lane är man otroligt starka och har endast förlorat 1 match. Senast blev det 1-1 mot Swansea vilket man inte när nöjd med. W.B.A förlorade hemma mot Everton med
1-0 och kommer att få det tufft idag. Det är en för bra chans för Tottenham att missa.

Ha en underbar hockeykväll/natt och glöm inte Sverige-Finland 22.35 på TV3!

Kämpa på Unibet och Svenska Spel!


NHL Winter Classic, Flyers vs Rangers!


God dag mina vänner!
Ikväll spelas årets häftigaste ishockeymatch, nämligen NHL Winter Classic mellan Philadelphia Flyers och New York Rangers på Citizien Bank Park som är Philadelphia Philles hemmaarena i baseball. Jag håller på Philadelphia så för mig blir det extra kul att kolla, jag längtar redan!

Jag har nu sett Sveriges 3:e period mot Ryssland som spelades på nyårsnatten två gånger och jag blev lika imponerad båda gångerna. Sverige var helt fantastiska, jag har aldrig någonsin sett en sådan överlägsenhet mot en världsnation som Ryssland, det var spel mot ett mål och skottstatistiken blev 19-4 till Sverige och det var såå rättvist att det var vi som vann matchen även fast vi låg under med 3-0 efter 7 minuter. Ni som inte har sett matchen eller bara missat den sista perioden och förlängningen MÅSTE titta på det, klicka på länken här: Sverige-Ryssland

Gårdagens enda match var Manchester City och dom föll med 1-0 och målet gjordes i den 9e:e minuten. Riktigt svagt av City att inte ta chansen man fick när United förlorade mot Blackburn. City vilade David Silva, Sergio Agüero och Mario Balotelli men både Silvo och Agüero fick göra inhopp men det räckte tyvärr inte.

Dagens bästa spel kommer från

Wolverhampton-Chelsea 2 (1,55) Fotboll, Premier League
Wolves har kryssat i tre raka matcher och senast blev det 1-1 borta mot Bolton. Chelsea fick storstryk mot Aston Villa och trots att man tog ledningen med 1-0 på straff i 23:e minuten så blev det förlust. Chelsea var det bättre laget och kryss hade varit rättvist. Wolves saknar viktige O'hara.

Brighton-Southampton 2 (1,97) Fotboll, The Championship
Brighton är helkassa just nu och har 4 raka förluster med en målskillnad på 0-7. Man saknar även en hel del spelare pga skador och Navarro, Barnes, Dunk och Vincelot är avstängda. Jag ser inte en möjlighet till att nykomlingen skall kunna plocka poäng av ledande Southampton ikväll. Southampton förlorade senast hemma mot Bristol City och det blev lagets första 0-poängare på hemmaplan på över 2 år, men man kan inte vinna jämt. Ett mycket revanschsuget bortalag vinner lätt idag. Dagens bästa tvåa.

Hull-Derby 2 (4,15) Fotboll, The Championship
Två lag med helt olika formkurvor. Hull hade 4 raka segrar fram tills den näst senaste matchen då man föll med 1-0 mot Middlesborough och det följdes upp med en ny 1-0 förlust i helgen mot Burnley. Derby har istället 2 raka segrar och det kom först mot Leeds och nu i helgen besegrade man topplaget West Ham med 2-1. Det skiljer 5 poäng mellan lagen. Tvåan till sjuka 4,15 måste testas.

West Ham-Coventry 1 (1,40) Fotboll, The Championship
Toppen mot botten där West Ham har visat en tveksam form på slutet och har bara vunnit 1 av de 4 senaste matcherna. De har tappat 2:a platsen till Middlesborough och West Ham vill ta sig upp över strecket så snabbt som möjlig. Coventry har inte vunnit en enda bortamatch än utan man har 3 kryss och 8 förluster. West Ham får finna sig i att vara storfavoriter här på hemmaplan ikväll.

Ipswich-Nottingham 1 (2,35) Fotboll, The Championship
Ipswich har ett intressant lag med framförallt Lee Bowyer i spetsen, man ligger nu på en 19:e plats men man är bättre än så. I helgen förlorade man mot ett superstarkt Reading med 1-0 men innan det så var formen okej. Nottingham är just nu överlägset sämst i ligan och laget har inte gjort mål på hela 7 matcher!!!!!! Det är det sämsta jag har hört i en sådan jämn och tuff liga som Championship. Mycket bra etta till 2,35.

Philadelphia-NY Rangers 1 (2,35) Ishockey NHL Winter Classic
Här har vi en av årets höjdpunkter och det blir förhoppningsvis mitt älskade Philly Flyers som tar hem denna coola, häftiga och prestigefyllda utomhusmatch. Statistik är oväsentligt i detta sammanhang. Jag tycker att Flyers har ett bättre lag men det är inte därför jag tror på seger utan för att jag håller på dom och hoppas att dom lyckas sätta dit rivalen Rangers. De två tidigare mötena har slutat 2-0 och 4-2 till Rangers där Henrik Lundqvist har storspelat i båda. GO PHILLY!!!

Lycka till och glöm nu inte Winter Classic som börjar 21.00 på Viasat Hockey. TV10 skulle också visa den men pga dåligt väder i USA så ändrades tiden och då krockar det med JVM på TV10 och därför flyttades matchen bort helt från TV10, synd........

Kämpa på Svenska Spel.........


VILKEN VÄNDNING!!!!


God dag mina vänner!
Sverige gjorde en helt makalös prestation och svarade för årets vändning imorse när dom vände 0-3 till 4-3 seger på sudden mot Ryssland och tack varer det så vann vi nu gruppen och är semifinalklara där vi ställs mot vinnaren mellan Slovakien-Finland. Förmodligen blir det de sistnämnda laget vi möter och roligare semifina än så går det inte att få!

Jag själv stod för årets misstag i alla fall när jag gick och lade mig efter den andra perioden då vi låg under med 3-0, snacka om att jag fick äta upp det när jag vaknade. Jag kommer aldrig att förlåta mig själv för detta!

Jag ska se matchen igen senare idag, eller åtminstoine sista perioden, första perioden var ju inte skitbra direkt så den hoppar jag nog över med.

Spelen gick inget vidare igår och jag höll mig kall och spelade väldigt lugnt, vilket jag är glad för, jag ville inte avsluta året dåligt liksom.

Gårdagens enda vinst: Finland 1,75.
Finland var mycket bättre än Tjeckien och vann enkelt med 4-0 precis som jag sade. Mikael Granlund och Teemu Pulkkinen var inblandade i två mål tillsammans. Nu ställs de mot Slovakien i en kvartsfinal och vinnaren där möter Sverige och givetvis blir det Finland. Men jag skall inte säga för mycket nu eftersom USA missade ju slutspel och det var det absolut sista jag skulle gissa på.

Gårdagens förluster: Schweiz 1,70 och Lidköping 1,17.
Lidköping svarade för en jätteskräll igår när man bara fick 3-3 hemma mot Boltic. Undra vad som hände där egentligen? Hade man börjat fira det nya året redan kanske och glömde bort att spela bandy? Schweiz lyckades tyvärr inte att slå Slovakien så man missar nu kvartsfinal och får istället spela i nedflyttningsgruppen istället. Starkt av Slovakien att slå Schweiz tycker jag eftersom man är inte alls lika bra som dom enligt mig.

Dagens bästa spel från

Sunderland-Manchester City 2 (1,45) Fotboll, Premier League
United förlorade överraskande och föll igår hemma på Old Trafford mot jumbon Blackburn med hela 3-2. När släppte United in 3 mål på hemmaplan senast förutom mot Manchester City då de blev totalt överkörda med 6-1, det var säkerligen många år sedan? Perfekt läge för City att springa ifrån lite för båda står på 45 poäng så City tackar och tar emot genom att köra över Sunderland idag, det kan ni lita på.

Hoppas att ni hade en underbar dag igår och jag önskar er alla ett gott nytt år! Starten på det nya året med Sveriges vändning kunde ju knappast bli bättre? Awesome!

Kämpa..... :)


RSS 2.0