Europa League!


God dag!
Gårdagen blev lite av en besvikelse när Bollnäs tappade sin fina 3-1 ledning nere i Lidköping och Leksand vek ner sig uppe i Sundsvall och förlorade med 4-2 efter att man till och med släppt in mål i powerplay, vilket är alldeles för dåligt.

Valbo kissade ner Sätra/Oppala ännu en gång och igår slutade det 7-3 och därmed har Valbo 13-3 på de två första mötena av fyra i denna derbygrupp. Skönt att även City slog ut Arsenal och avancerade sig till semifinal vilket också Liverpool gjorde efter 2-0 borta på Stamford Bridge mot Chelsea.

Gårdagens vinster:
Barcelona 1,20 (ledning i halvtid), Fribourg 1,40, Southampton 1,52.
Barcelona krossade Vallecano totalt och vann med "bara" 4-0. Det jag menar med bara är att det stod 3-0 redan i halvtid och jag trodde att man skulle ånga på men det är inte alltid så lätt. Fribourg vann komfortabelt med 2-0 hemma mot SCL Tigers.
Angående Southampton så blir jag bara mer och mer imponerad och dom har alltså vunnit 21 (!) raka matcher hemma på St Mary's Stadium som tar in 32 800. Det var dock Hull som tog ledningen och hade 1-0 i halvtid men de röd/vit-randiga Southampton vände och vann med 2-1 till fina 1,52.

Gårdagens förluster: Bollnäs 2,70, Leksand 1,48, Stavanger 2,05.
Leksand är inget topplag och man kan bara glömma spel i Elitserien, det finns ingen chans. Sundsvall var till och med bättre igår tycker jag. Stavanger förlorade tyvärr seriefinalen mot Vålerenga med 4-3 men det gjorde inte speciellt mycket.
Som jag tidigare nämnde så tappade Bollnäs sin 3-1 ledning vilket de även gjorde i hälsingederbyt mot Broberg förra fredagen, dock så blev det förlust då, nu fick man i alla fall en pinne med sig hem.
Något som jag tyckte var lite roligt (jag såg matchen på TV4 sport) var under timeouten i 89:e minuten då man fick höra vad Bollnäs tränare Peter Larsson hade att säga och det lät ungefär så här: Ge bollen till myran (Per Hellmyrs) så får han tugga is. Vad tror ni hände? Myran fick bollen nere vid eget mål och han "tuggade" is hela vägen upp till deras hörnflagga där han fick med sig ett frislag. Per Hellmyrs är enligt mig utan tveckan världens bästa bandyspelare!

Här kommer mina bästa spel idag från

Bofors-Södertälje 1 (1,70) Ishockey, Allsvenskan
Bofors åkte på torsk nere i Oskarshamn senast då jag trodde att man bara skulle plocka 3 enkla och sedan åka hem men nu blev det en otroligt tung och lång hemresa istället. Södertälje är knappast i någon storform och det cirkulerar sjukdomar i laget. Får dock tillbaka Sonntag och nyförvärvet Ziga Jeglic är på gång men inte aktuell ikväll. Ikväll kör Bobcats över stockholmarna.

Skövde-Vita Hästen 2 (1,73) Ishockey, Div 1
Hästen vet vi alla hur bra dom är och det finns inga som rår på dom i denna serie, punkt slut. 1,73 är det överlägset högsta odds som jag har sett på jätten, de brukar ligga runt 1,17-1,30. Tacka och ta emot på svenskaspel.

Frillesås-Motala 2 (1,35) Bandy, Allsvenskan Södra
Nykomlingen Frillesås var ett av tre överlägsna lag i division 1 ifjol och förlorade bara 1 match av 18. Man har inlett med vinst, oavgjort och senast förlust med 10-3 mot Lidköping. Ikväll har man hemmapremiär men Motala är seriens bästa lag och har vunnit alla 5 matcher utan problem. Sjätte raka kommer ikväll utan problem.

Malmö-AZ Alkmaar 2 (1,55) Fotboll, Europa League
Alkmaar saknar Marcelis och avstängde Wernbloom och man brukar ej glänsa borta, men nu möter man ett ringrostigt Malmö som inte alls är i form och spelar enbart för prestige och inget mer. AZ vann senast med 2-0 och har nu fått vila 5 dagar och Austra Wien ligger och jagar precis där bakom så det är en otroligt viktig match nere i Malmö ikväll. Enkel tvåa. Spelas bäst på Betfair om ni tänkte er ett singelspel!

Maribor-Club Brügge 2 (1,85) Foboll, Europa League
Brügge, Birmingham och Braga står samtliga på 7 poäng medans slovenska Maribor har skrapat ihop 1 poäng. Senast lagen möttes så vann Brügge med 2-0 och det lär bli något liknande ikväll då man har ett jätteläge att springa ifrån antingen Birmingham eller Braga som möts i Portugal ikväll.

Rapid Bukarest-Hapoel Tel Aviv 2 (4,60) Fotboll, Europa League
Märklig oddssättning där Rapid ska vila spelare. Duarte och Herea, som avgjorde förra mötet saknas båda ikväll och Rapid som ligger trea i den rumänska ligan har ett viktigt derby till helgen då man möter Sportul. Hapoel kommer från en stark 3-1 seger i derbyt mot Maccabi Tel-Aviv och är därmed i fortsatt ledning i ligan efter tretton omgångar. Hapoels samtliga 5 mål har kommit just på bortaplan. Rolig tvåa!

Rennes-Udinese 1 (2,60) Fotboll, Europa League
Rennes är i strålande form och ligger nu fyra i ligan efter att man hemmaslog Evian i helgen med 3-2. Helgen därinnan slog man storlaget Lyon med 2-1, på bortaplan skall tilläggas. Ett tufft spelschema stör Udinese och dess stjärnor som Di Natale, Armero, Asamoha som alla är slitna, vilket även flera andra ordinarie spelare är. Därför kommer dessa enbart att spela om det verkligen behövs och förmodligen får svenska Joel Ekstrand chansen från start. Rennes har haft lite otur och var det bättre laget i bortamötet, chans på revansch ikväll. Ger skyhöga 2,72 på Betfair
För mer info om denna match: klicka här

Ha en bra dag!

Kämpa här på och BETFAIR...


Alexander Gerndt....


Hallå!
Fick lite insiderinformation igår att det var Alexander Gerndt som låg bakom den skrämmande hustrumisshandeln som det pratas så mycket om. Jag som tyckte väldigt bra om Alexander och han verkar vara en sympatiskt och trevlig kille.....

Spelen igår blev 50/50 och jag valde att ligga lågt återigen och det var väl lika bra när Frölunda lite överraskande förlorade hemma mot Färjestad med 4-1. Malaga vann åtminstone efter att dom tagit ledningen redan i den 4:e spelminuten efter en fint slagen hörna av Santi Cazorla som sedan nickades in av Jérémy Toulalan. Det var Toulalans första mål på 7 år!!! Snacka om en defensiv mittfältare va. Santi Cazorla vann alltså den första drabbningen mot sina gamla kompisar och klättrade nu upp på en 5:e plats i tabellen.

Idag är det en helt underbar dag med matcher som Brynäs-HV71, Villa/Lidköping-Bollnäs, Arsenal-Manchester City, Chelsea-Liverpool, och även ett glödhett derby här i division 2 där Valbo möter Sätra/Oppala hemma i Nickback Arena. Vilka fantastika matcher säger jag bara!! 
Jag håller tummarna för mina Valbograbbar och hoppas verkligen att dom kissar ner Sätra igen, 6-0 blev det senast.

Dagens bästa spel från

Villa/Lidköping-Bollnäs 2 (2,70) Bandy, Elitserien
En galet tuff match mot ett Villa som har en strålande form med 4 raka segrar! Bollnäs är mitt lag och jag tror på dom, samtidigt är man ett bättre lag än Villa och när man då står i skyhöga 2,70 så kan jag inte bara titta åt sidan. Bollnäs har spelat otroligt dåligt på bortaplan och man tappade en 3-1 ledning i hälsingederbyt mot Broberg senast. Revansch ikväll? 

Sundsvall-Leksand 2 (1,48) Ishockey, Allsvenskan
Leksand vann skotten med hela 52-21 senast mot Rögle men fick nöja sig med ett kryss. Sundsvall förlorade med 4-0 nere i Tingsryd och det blir väl något liknande ikväll kanske. Leksand har fortfarande Allsvenskans sämsta powerplay procentuellt sätt. Ikväll finns det chans att förbättra det.

Vålerenga-Stavanger 2 (2,05) Ishockey, Norge GET Ligan
Seriefinal där det skiljer 18 poäng mellan tvåan Vålerenga och ledande Stavanger. Stavnger går som tåget och har tagit 59 poäng av 66 möjliga och det är bara helt sjukt. Senast blev det kryss mot de regerande mästarna Sparta. 2,05 på ett Stavanger som kör över allt och alla, vart kommer det oddset ifrån? Mycket bra spel!

Fribourg-SCL Tigers 1 (1,40) Ishockey, Schweiz NLA
Fribourg-Gotteron har tappat serieledningen efter två förluster på de tre senaste men vi talar inte om någon svacka. Hemma har man 10 vinster och 3 förluster och SCL Tigers passar hemmalaget alldeles utmärkt ikväll. SCL ligger näst sist och har förlorat 3 raka matcher. Fribourg har släppt in minst mål i ligan, 60st. Bra etta till 1,40.

Southampton-Hull 1 (1,52) Fotboll, Championship
Här har vi mitt favoritlag att spela på, Southampton. Detta lag kan bara inte förlora på hemmaplan och har makalösa 20 raka vinster (inte bara i år räknat). I år har man vunnit alla 9 och med en målskillnad på 24-5 medans Hull är otroligt defensiva på bortaplan och har en målskillnad på 9-8. Dock så förlorade de båda i helgen och Hull släppte in 2-3 i 93:e minuten, medans Southampton blev nollat i  Bristol. Räkna med att man är heltaggade ikväll för att köra över Hull. Spelas helst på Betfair där oddset är bättre!

Barcelona-Vallecano 1/1 Halvtid/Heltid (1,20) Fotboll, La Liga
Barcelona förlorade i helgen mot Getafe och tappade sjukt viktiga poäng i kampen mot Real. Nu blir det  nykomlingen Vallecano som får sota för det för ikväll kommer blir det målkalas på Caamp Nou. Jag tippar alltså att Barcelona skall leda vid halvtid och det är synd att inte handicapspel på halvtid finns på svenska spel. 1,83 på att Barcelona ska leda med minst 2-0 i halvtid är ju ett kanonspel!
Så här har Barcelonas hemmamatcher i ligan sett ut:
Barcelona v Zaragoza 4-0 (2-0)
Barcelona v Mallorca 5-0 (3-0)
Barcelona v Sevilla 0-0
Barcelona v Racing 3-0 (2-0)
Barcelona v Atl Madrid 5-0 (3-0)
Barcelona v Osasuna 8-0 (5-0)
Barcelona v Villarreal 5-0 (2-0)
Halvtidsresultat är inom parantes.

Ha en underbar tisdag!

Lycka till om ni ryggar.... Kämpa på och BETFAIR!!!


Senare upplägg!

Jag klargör redan nu att morgondagens upplägg kommer att läggas upp runt ca 14.00 senast! jag har lite ärenden att ta itu med därinnan! måndagen blev lika dålig som den var tråkig dock ser det ut som att Malaga vinner åtminstone och det var ju roligt för den tyckte jag kändes väldigt bra och jag hade bra fakta om den!! Go Malaga!

Zlatans magiska kväll!


God dag!
Milan vann igår med 4-0 hemma på San Siro mot Chievo och Zlatan gjorde sitt 100:e Serie-A mål. Han passade även på att skjuta in sitt 101:a och det via en helt fantastisk straff. Enligt mig går den inte att slå mycket bättre än så då jag bara kan tänka mig att Fabio Grossos straff i VM-finalen 2006 mot Frankrike är bättre. Även Ronaldinhos straff mot Real Madrid i CL-gruppspelet med Milan som slutade 2-2 var helt galen, en stenhård vrist i vänster kryss som Casillas inte ens hann med att se överhuvudtaget.

Corriere dello sport och Gazetta dello sport ger BÅDA Zlatan 8 i betyg och det har jag aldrig ens sett förut och att Zlatan är helt ostoppbar för tillfället är inget snack om saken. Ni kan läsa och se betygen här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/italien/zlatan/article13998239.ab och för er som ännu inte har sett målen kan kika här http://www.youtube.com/watch?v=W3yOE6mHcKM.



Speldagen var absolut inget att hurra för igår och jag stod även över helt och hållet att spela då min känsla sade åt mig att ligga lågt vilket jag gjorde väldigt bra.

Gårdagens vinster: Storvreta 1,25, Milan 1,25, 08 Stockholm 1,43.
Storvreta låg under med 5-2 uppe i Umeå och måste varit lite loja från start, men sedan kom dom igång och det bara small till så stod det 5-5. Jag var aldrig orolig för Storvreta kan bara inte förlora mot Umeå och det gjorde man inte heller, 7-6 vann dom med. 08 Stockholm stod för en gigantisk vändning då man låg under hela matchen och perioderna såg ut så här (24-16, 15-15, 18-12, 9-25). De låg under med 57-43 inför den sista perioden och man var tvungen att vinna med 15 poäng. Jag sade till mig själv att 08 måste bara vinna för man är såå mycket bättre än detta bottengäng, de verkade lyssna på min order och vann den sista perioden med 16 poäng och det var verkligen otroligt starkt och imponerande gjort.

Gårdagens förluster: Pixbo 1,70, Olofström 1,65, Björklöven 1,50.
Dessa tre matcher slutade alla oavgjort därav inget lag knep extrapoängen i sudden. Pixbo släppte in 1-1 med 2 minuter kvar vilket var lite snöpligt. Olofström hämtade åtminstone upp ett 1-3 underläge till 3-3 så dom är säkerligen nöjd med poängen. Björklöven tappade poäng för andra gången i år.

Dagens bästa spel från Svenska Spel!

Frölunda-Färjestad 1 (1,90) Ishockey, Elitserien
Frölunda är helt överlägset det starkaste hemmalaget i elitserien och de har vunnit 11 av 13 matcher. Som alltid är det tuffa matcher när dessa lag drabbar samman. Fredrik Sjöström får nu måste sina gamla lagkompisar för första gången sedan han lämnade Färjestad. Tuff match där ettan står fint till 1,90 på svenskaspel.

Malaga-Villareal 1 (1,60) Fotboll, La liga
Malaga ligger på en fin sjätteplats och klättrar förbi Sevilla upp på en femteplats om man vinner här. Villareal har fantastiskt stora problem denna säsong och man har gjort 1 enda mål på dom 6 senaste matcherna här i ligan och det var senast mot nykomlingen Real Betis. På bortaplan är man inte något starkt kort och har 0 vinster, 3 kryss och 3 förluster med en målskillnad 1-10 vilket är helt förskräckligt. Det är inte nog med det heller utan ikväll har Villareal spelare som dessa borta: Nilmar och Giuseppe Rossi (lagets två i särklass bästa spelare), Camuñas, Bordas, Catalá, Cani och Zapata.
Malaga har satsat rejält inför denna säsong och har en hel drös med fina nyförvärv, Ruud Van Nistelrooy, Toulalan, Mathijsen, Demichelis och Jouaqín (långtidsskadad) och Santi Cazorla som kommer från just Villareal. På hemmaplan har man vunnit 4 av 5 matcher och senast vann med med 3-1 borta mot Racing Santander så självförtroendet är på topp. BETFAIR ger fina 1,80 på denna match jämfört med svenskaspels 1,60.

Ha en bra dag!

Kämpa här på och Betfair.....






Allsvensk bandy är min grej!


God förmiddag!
Gårdagen förvandlades till en mardröm........ Vi förlorade våran superviktiga match igår mot falun med 5-4 på sudden och vi tappade därmed 2 poäng och orkade inte gå om ledande Örebro som fortfarande leder med 1 poäng. Det var riktigt svagt och dåligt av oss då vi vinner skotten med 43-19 och totaldominerar matchen igenom, men så är idrotten.....

Speldagen igår blev desto bättre men även det var en hemskt klen tröst till en början. Dock var det lite komiskt för en kompis i laget hade också spelat på Jönköping mot Stjärnan och inför våran sista period på matchen så kikade han vad det stod och han sade försiktigt till mig: Micke, 3-2. Precis innan vi gick ut till matchen igen så hann Stjärnan kvittera till 3-3 och det var i 86:e minuten och Thegel som han heter blev otroligt besviken. Jag sade åt honom att vara lugn, det är inga problem, Jönköping är bättre och dom kommer att vinna. Jönköping vann med 5-3 och avgörande 4-3 kom i 88:e minuten, häftigt.

Barcelona förlorade också igår och frågan är inte om karma fungerar ibland, vad tror ni? he he. Underbar var det i alla fall och Real vann busenkelt med 4-1 och springer ifrån, HALA Madrid. Ni kan även läsa lite om Barcelonas fula filmningsspel här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article13993773.ab

Gårdagens vinster: Norge 1,20, Jönköping 1,85, Haparanda 1,15, Falun 1,40, Tottenham 1,70, Valencia 2,10.
Norge hade det inte alls lika enkelt denna gång mot Sverige, 32-18 (förra fredagen) blev istället 25-24, vinst som vinst. Haparanda vann enkelt mot Skutskär med 8-4 och även Falun körde över Katrineholm med 12-4, vilket var väntat. Däremot hade Tottenham det lite kämpigare och avgörandet kom inte förns den 83:e minuter där Jermaine Defoe var målskytt, Adebayor kunde sedan göra 3-1 på stopptid. Mitt Valencia ångar på också och visar prov på att den goda formen från veckans Champions Leaguematch sitter i när man besegrade Vallecano med 2-1.

Gårdagens förluster: Leksand 1,40, Leeds 1,60, Rimbo 1,45.
Inte så mycket att diskutera här då Leksand kryssade mot Rögle och Rimbo visade svaghet och förlorade klart hemma mot Önnered. Leeds förlorade också tyvärr vilket inte alls var bra med tanke på tabelläget. Nya tag idag!

Dagens bästa spel från !

Pixbo-Dalen 1 (1,70) Innebandy, Superligan
Pixbo vann senast mot Warberg med hela 10-5 som ni kanske minns och Pixbo vände 2-5 till 10-5. Dalen har tre raka matcher utan seger och detta är en av seriens svåraste matcher. Pixbo har kanonform och har bara förlorat 1 enda match. Mycket bra etta till 1,70.

Umeå-Storvreta 2 (1,25) Innebandy, Superligan
Umeå har 0 vinster på hemmaplan och att den första skall komma mot Sveriges bästa lag är inte troligt. Det är inget snack om saken, Storvreta vinner ikväll.

Piteå-Björklöven 2 (1,50) Ishockey, Div 1
Överodds tycker jag då Piteå har vunnit 2 matcher av 8 på hemmaplan och man ställs som seriens bästa lag Björklöven som har vunnit 15 och endast förlorat 1 (mot tvåan Asplöven). Jag har ingen teori om hur Piteå skall lyckas slå ett sjukt bra Björklöven?

Mörrum-Olofström 2 (1,65) Ishockey, Div
Olofström vann den tuffa kampen mot trean Kallinge och tog sin tredje raka seger och formen är väldigt god. Mörrum förlorade senast borta mot Karlskrona i Telenor Arena som tar in hela 3.500. Olofström är 25 poäng före Mörrum.

Örebro-08 Stockholm 2 (1,43) Basket, Svenska Basketligan
Örebro har förlorat samtliga 13 matcher och ligger dyngsist. 08 Stockholm har spelat 11 matcher och förlorat 7 medans man har vunnit 4. Det säger det mesta och 08 kommer vinna hur enkelt som helst, frågan är bara med hur mycket? Bergsäker tvåa.

Milan-Chievo 1 (1,25) Fotboll, Serie-A
Mitt underbara Milan bara vinner ikväll och jag längtar till att få se Zlatan och Co. briljera ikväll klockan 20.45. Hoppas att Tevez kommer också då blir det riktigt bra tror jag.

Ha en underbar söndag och glöm inte alla fantastiska tv-program som Gossip Girl, Time Out, Filip & Fredrik osv. Missa inte inte heller långfilmen Love Actually som börjar 22.00 på TV3.

Kämpa på BETFAIR och !!! :)


Jag älskar lördagar! & glöm inte stryktipset!


Godmorgon!
Idag har vi match mot Falun hemma och vid vinst där blir vi nya serieledare eftersom Örebro överraskande förlorade igår mot Borlänge, tackar.


Speldagen igår var sådär, jag satt 5 av 8 men gick ändå minus i spelkassan då jag spelade för mer pengar än vad jag vann, tyvärr.

Vinsterna: Vita Hästen 1,30, Kungälv 1,45, Lidköping 1,50, Kristianstad 1,30 och AZ Alkmaar 1,22.
Hästen är Sveriges överlägset bästa Div 1 lag, det räcker så. Kungälv ångar på hemma och tog 4:e raka segern där.
Jag sade ju att LAIK var ett riktigt bra spel igår, dom vann med hela 10-3! Johan Malmqvist och Erik Olovsson som man har lånat in från Villa/Lidköping var inblandade i 6 mål, alltså stod dom får 60 % av målen, vilken galen förstärkning dom har gjort där säger jag.
Kristianstad vann stabilt med 3-1 utan att överdriva och AZ vann med 2-0 efter att Rasmus Elm skruvat in 1-0 på frispark. Hörde ni dessutom att det snackas om aatt United vill lägga ett bud på honom? ett stort sådant, hoppas det blir sanning!

Förlusterna: Ore 1,60, Bofors 1,90 och Bollnäs 2,10.
Ore svek tyvärr hemmapubliken på fredagskvällen och förlorade derbyt mot Falun med 3-1, ingen jätteskräll direkt.. Bofors däremot, det var en JÄTTEskräll och deras segertåg bröts. 16 vinster på 18 matcher blev nu istället 16 på 19 och Oskarshamn som innan matchen hade varit helt odugliga hittade någonstans en helt strålande form och besegrade ett sjukt bra Bofors med 4-2.
Bollnäs förlorade hälsingederbyt igår och jag är fruktansvärt besviken!!! Bollnäs ledde med 3-1 där Liukkonen och Hellmyrs hade gjort 2 poäng vardera och såg för tunga ut för Broberg (precis som jag sade) MEN, därefter tappade Bollnäs allt och Broberg sprang iväg till en 5-3 ledning (!) som slutade 5-4 till slut.

Glöm inte att kämpa om 13 rätt och här på


Dagens bästa spel kommer från

Sverige-Norge 2 (1,20) Handboll, Träningslandskamp, Damer
Detta är den sista matchen innan VM i Brasilien startar och jag tror att Norge kommer att köra över Sverige precis som man gjorde förra fredagen då det blev förkrossande 32-18. Sverige var hemskt skadedrabbat då och har Torstensson, Gulldén och Wiel-Fridén tillbaka idag, dock är det ännu oklart om den stora ledaren Johanna Wiberg kan vara med och spela då hon berörs av en axelskada. Det är viktigt att avsluta bra inför VM och Norge är världens bästa lag vilket dom visade ifjol där man slog just Sverige i finalen.

Dagens dubbel: Haparanda-Skutskär 1 (1,15) Bandy, Allsvenskan Norra
Här har vi mitt favoritlag att tippa emot, Skutskär. Jag kommer själv härifrån och bor här, så jag har full koll på laget och mina vänner spelare där. Haparanda är årets tuffaste bortamatch där grabbarna åkte tåg upp redan igår och det är ingen enkel resa som tar ca 12 timmar. Haparanda förlorade senast mot Örebro med 10-1, här har man chansen att få göra lite mål och skapa självförtroende igen. Storseger väntar och jag tippar: 9-2. Denna spelas i en dubbel tillsammans med Falun här under.

Katrineholm-Falun 2 (1,40) Bandy, Allsvenskan Norra
Falun som värvade 2st från Skutskär till i år kommer att köra över Katrineholm totalt. KVBS har tappat precis allt och har bara tagit 1 poäng på 5 matcher vilket är helt sjukt dåligt. Falun har vunnit 4 av 4 och har en målskillnad på 25-8 så detta blir enkelt, kross väntar och jag hoppas det fortsätter så för Falun är ett klassiskt bandylag.

Stjärnan-Jönköping 2 (1,85) Bandy, Allsvenskan Södra
Här har vi dagens bästa spel. Stjärnan är södra seriens svagaste kort och dom har förlorat alla fyra matcher med en målskillnad på 9-28. Jönköping har visserligen också förlorat alla sina (en match mindre spelad) men dom har mött Motala, Gripen och Lidköping, 1:an, 2:an och 3:an i serien vilket också är seriens klart 3 bästa lag. Alla var för övrigt på bortaplan och ändå så har man gjort 2 mål mer än Stjärnan och framförallt släppt in 10 färre. Stjärnan har inte mött ett enda topplag ännu. Solklar tvåa till fina 1,85. Skynda er innan oddset sänks

Leksand-Rögle 1 (1,40) Ishockey, Allsvenskan

Usch och fy för Leksand, men man är ett hemskt bra hemmalag där man har vunnit 9 matcher och bara förlorat 2. Formen är god och man besegrade Troja/Ljungby med 4-1 senast i en tuff bortamatch. Här blir det enklare tror jag även om Rögle är snäppet vassare än Troja.

West Brom-Tottenham 2 (1,77) Fotboll, Premier League

Mitt favoritlag i Premier är Tottenham och i måndags gjorde man knappast mig besviken när man hemmaslog Aston Villa snyggt med 2-0 efter att båda målen gjorts av Adebayor. Skall man haka på United och City i toppen så vore det bra om man vinner här. W.B.A är rätt så bra i år och vann förra helgen med 2-1 hemma mot Bolton. Idag blir det för tufft och Spurs vinner återigen med 2-0. Ett tips är att spela denna match HÄR

Leeds-Barnsley 1 (1,60) Fotboll, Championship
Mitt Leeds har kommit igång ordentligt nu och förra helgen vände man ett 0-1 underläge till 2-1 mot Burnley. Barnsley är otroligt bortasvaga och har bara vunnit 1 av 8 (dock 4 kryss) så jag tror detta blir för tufft. Leeds siktar på Premier League och hemma på Elland Road är man galet starka. FORZA LEEDS!

Rimbo-Önnered 1 (1,45) Handboll, Allsvenskan
Här har vi en rolig match mellan två topplag där båda siktar på Elitserien. Rimbo förlorade seriefinalen senast mot Skånela som är helt fruktansvärt starka på hemmaplan. Min ex.flickvän (från högstadiet) spelar i Skånela och hon skickade ett filmklipp till mig på introt från den matchen och det var hur coolt som helst, vet inte ens om jag har sett det i Elitserien? Proppfull läktare där biljetterna var slut flera dagar innan och då pratar vi alltså om Allsvenskan, nog om det. Rimbo är löjligt stark på hemmaplan och snittar 37 mål, 10 mål mer än Önnered i snitt. 37-27 slutar matchen? sist jag chansade hade jag bara 2 bollar fel. Stark etta.

Vallecano-Valencia 2 (2,05) Fotboll, La Liga
Nykomlingen Vallecano går bra och ligger på en överraskande 10:e plats med 4-4-4 i matchstatistik. Valencia är i kanske den absolut bästa formen på länge då man i veckan slog Genk med hela 7-0 och målkungen Soldado svarade för ett äkta hattrick, och förra helgen gjorde han 2 mål mot självaste Real Madrid, imponerande. Ett alldeles för högst odds på tvåan där det skiljer hästlängder mellan lagen, Valencia ångar på och fortsätter att vinna här ikväll.

Ha en underbar lördag!

Kämpa... spela på eller BETFAIR


Segertåget fortsätter...


Hallå på er!
Igår blev det lite jobb för min del vilket passade helt perfekt eftersom jag höll mig lågt på spelfronten, i och för sig så fanns det ingenting att spela på typ men ändå. Vi gjorde en marknadsundersökning för Brynäs och frågade folk om deras mejladresser på matchen mot Skellefteå i läkerol arena och det var inte alls speciellt svårt. Vi fick 800kr samtidigt som vi fick se hela matchen så det var kanon.

Kom igen nu mina vänner, registrera er här på Betfair !!!! :)

Caperio/Täby revanscherade sig snabbt efter förnedringen senast när man igår slog Warberg med 7-6 efter en stark sista period. Det var ändå lite "Jönköpingsfeber" över det hela där man tappade sin 3-0 ledning till 3-4 men det löste sig ändå och man vann matchen vilket var huvudsaken. Dock så fortsätter Warbergs problem.... Skönt tycker jag!

Jag gick återigen emot experten Matte Forslund (som jag har lärt mig jättemycket av) och även denna gång visade det sig att det var jag som vann kampen, hehe. Mattes experttips hittar ni här: https://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=264

Dagens bästa spel från

Oskarshamn-Bofors 2 (1,90) Ishockey, Allsvenskan
Bofors bara vinner och vinner även fast man låg under senast borta mot Almtuna så visade man sin starka lagmoral och vänder och vinner i sista perioden. Oskarshamn har tagit 1 poäng på de 5 senaste matcherna och sist förlorade man mot bottengänget Sundsvall, här hemma skall tilläggas. 1,90 på Bofors som vinner enkelt är dagens guldodds.

Tranås-Vita Hästen 2 (1,30) Ishockey, Div 1
Ja vad skall man säga om Hästen? Dom är en maskin och vet inte ens hur det känns att förlora, man kör över precis allt och alla. 1,30 mot femman Tranås är bra, jag hade väntat mig mer 1,17 men det är sällan vi ser sådana odds i hockeyn, så tacka och ta emot. Hästen vinner med minst 4 mål.

Kungälv-Vetlanda 1 (1,45) Bandy, Elitserien
Kungälv är asbra här hemma och har vunnit alla 3 matcher där Vetlanda har gjort precis tvärtom, de har förlorat alla 3 på bortaplan. Kungälv är ett betydligt bättre lag det är inget snack om saken, en fredagsmatch hemma i Göteborg mot Vetlandas avdankade ryssar? Det är bara seger som gäller för kungarna.

Broberg-Bollnäs 2 (2,10) Bandy, Elitserien
Årets första hälsingederby! Broberg inledde hemskt dåligt men har spelat upp sig nu och senast besegrade man ett skadedrabbat Hammarby här uppe på Hällåsen. Ikväll gästar dock ett helt annat lag än bajen, nämligen mitt älskade Bollnäs. Dessa derbyn är alltid tuffa men Bollnäs är bättre på alla sätt och vis och det är bara att hoppas på att isen håller sig bra där uppe då tror jag nog att Liukkonen, Hellmyrs och Lukkarila blir hemskt tunga för hemmalaget ikväll. Tips 3-6

Lidköping-Frillesås 1 (1,50) Bandy, Allsvenskan Södra
LAIK har i veckan förstärkt med en av seriens absolut bästa spelare, Erik Olovsson, han höll på att skjuta upp Ale-Surte i Elitserien ifjoll i kvalet mot Vänersborg. Han har fått för lite speltid i Villa/Lidköping och därför väljer dom att låna ut honom, och även Johan Malmqvist. LAIK skall vara glada över samarbetet med Villa för dessa två spelare skulle dom aldrig haft en chans på annars. Ni kan läsa om detta här: http://bandysverige.se/article/12592904/elitserieduo-lanas-ut.
Frillesås saknar sin stora stjärna Stefan Nordén också så jag tror stenhårt på LAIK ikväll. Mycket bra etta!

Ore-Falun (1,60) Ishockey, Div 1
Tvåan Ore mot trean Falun, 1 poängs skillnad. Hemma i furudal är Ore löjligt starka och ett derby som detta på en fredagskväll så vill man allt annat än att göra publiken besviken. Laget har tre raka segrar medans Falun förlorade med hela 7-3 mot Enköping senast. Tuff match som sagt, men jag tror att Ore är det bättre laget och vinner ikväll.

Halmstad-Kristianstad 2 (1,30) Ishockey, Div 1
Halmstad är inte mycket att hänga i julgranen över, dom ligger ganska precis där dom borde, på en 7:e plats. Kristianstad leder serien på 17 vinster och 3 förluster. Dom bara vinner ikväll, slutdiskuterat.
Kvällens match i denna serie sker mellan tvåan Olofström mot trean Kallinge/Ronneby där Kallinge som är lika bra på bortaplan står i fina 2,80, prova gärna.

AZ Alkmaar-Utrecht 1 (1,22) Fotboll, Eredivisie
Rasmus Elms och Pontus Wernblooms AZ Alkmaar imponerar i ligaspelet, framförallt här på hemmaplan. Man har vunnit alla 6 matcher med en målskillnad på 17-2. Utrecht saknar sina tvåa bästa spelare i mittfältaren Nana Asare (avstängd) samt skyttekungen Jacob Mulenga, 7 mål (skadad). Trygg etta till 1,30.

Ha en underbar fredag!

Kämpa på Betfair och för er som är intresserade av poker klickar HÄR


Mitt SJUkt sköna spel! (7 av 7, skrolla ner)


Godmorgon!
Vilken otrolig match vi fick se igår mellan Milan-Barcelona, och enligt mig var det årets bästa och roligaste match. Visserligen kan det vara för att jag håller på Milan men jag hörde bara positivt från de som såg matchen igår med undantag på Barcelonas äckliga filmningar som vi bara ser allt mer av och enligt mig avgjordes matchen just pga det där Xavi ramlade lättare än vad en P12 spelare skulle ha gjort vid samma situation. Med andra ord så valde Xavi att ramla helt på egen hand och han var nästan redan nere i gräset när Aquilani vidrörde hans axel.

Xavi är en av världens bästa spelare och spelar för världens bästa klubblag men ändå så väljer han att fuska till sig fördelar för att vinna matchen, och det är hemskt sorgligt. Tänk vilket snack det hade varit om tex stora starka Zlatan hade ramlat så lätt och filmat till sig en straff som senare ses som matchavgörande, vilket kaos det hade blivit.. Men nu slätas hela situationen över och lika ovärdigt som filmningen var, lika ovärdigt är det när ingen, absolut ingen på Viasat vågar eller vill ifrågasätta straffen.

Nej nu förstår jag i alla fall vad alla Real-fan menade ifjol med att Barcelona har köpt domarna. Den löjligaste straffen och de löjligaste frisparkarna som jag någonsin har sett i hela mitt liv kom igårkväll. Så fort Milan vidrörde en Barcaspelare på axeln eller magen så föll dom som ett korthus och Alex Sanchez kan ha varit en av de fulaste fotbollsspelarna som jag har sett då han ramlade i varenda duell han var inblandad i och lika mycket som han han låg där nere på gräset på San Siro, precis lika jävla mycket gnällde han på domaren ÄVEN fast det var Barcelona som ledde matchen. Jag tycker det är tragiskt att se och det är så förbannat pinsamt och oärligt. Hädanefter kommer jag inte ens höja ett ögonbryn för de som säger att dom filmar i Serie-A, utan jag kommer då lugnt och sansat att svara: har du sett Barcelona spela? Nej mina vänner, HALA Madrid säger jag bara!!

Som helhet så är jag ändå nöjd med Milans insats och jag tycker att dom gav upp till kamp i 90 minuter och det var framförallt i de första 45 som man va strålande där Zlatan styrde och ställde och var involverad i allt. Han hade ett fint inspel från vänsterkanten som Boateng sköt in på halvvolley och Robinho fick ett jätteläge precis framför ögongen på Valdes, men han hann inte riktigt med och sköt strax över på läget som han i vanliga fall sätter 11 gånger av 10. Mål där och Milan hade haft en 2-1 ledning och jag är helt övertygad om att matchenbilden hade sett annorlunda ut då, eller vad tror ni?

Jag tycker att det var helt fantastiskt att få se Zlatan göra mål mot sin gamla klubb hemma på San Siro som verkligen exploderade och i just detta skede så kände jag mig som världens lyckligaste kille. Någonting annat som var helt fantastiskt att se var hur god hans relation till barcelonaspelarna var vilket han också påpekar ett flertal gånger i intervjuerna efter matchen !!!!!



Nu blev det ett långt inlägg så jag skall försöka summera vinsterna snabbt. Jag var stekhet igår och kunde inte egentligen inte göra det bättre, om jag inte valde att ta bort Västerås som stod i fina 2,40 borta mot Mora. Dom låg under med 3-1 men vände till 5-3 i sista perioden. Örebro 1,56 glömde jag helt och hållet att reka så man kan säga att jag borde haft 8 av 8 på bloggen istället för 7 av 7 som det blev nu (Västerås valde jag medvetet bort tyvärr) men det är helt otroligt bra ändå.

Gårdagens vinster: Bofors 2,00, Kovland 1,53, Olofström 1,40, Bollnäs 1,10, SAIK 1,17, Finspång 1,85, och Gripen 1,65.

Bofors ångar på och man bara vinner och vinner på dom som nu tog sin 16:e seger på 18 matcher. Eric Przepiorka i Olofström som jag hyllade igår fortsätter att leverera och hade 2+1 i gårdagens 6-3 seger.
Bandyn fortsätter att gå bra och jag är 100% i bandyallsvenskan. Bollnäs och SAIK spelades i en dubbel till 1,29.
Sen hade jag Örebro 1,56 som jag glömde att skriva upp. Jag spelade 8 matcher igår och vann alltså på samtliga!

Milan-Barcelona räknar jag som inget spel eftersom jag både tipsade om att ettan kan testas och även tvåan var ett bra spel, jag sade egentligen ingenting om vilka som skulle vinna.

Dagens bästa spel från

Caperio/Täby-Warberg 1 (1,60) Innebandy, Superligan
Täby blev förnedrade senast på hemmaplan mot nykomlingen Jönköping som slutade med osannolika 4-14. Täby har dock laddat om efter käftsmällen och man valde att inte prata nåonting om matchen och drog ett svart sträck över det hela. Warberg som förlorade med 10-5 mot Pixbo i måndags är säkerligen också revanschsugna men inte på samma nivå som Täby. Matchen sänds i övrigt direkt på för er som vill titta. Jag tror att hemmalaget blir alldeles för svåra för Warberg ikväll och vinner med marginal.

Det var allt jag hade idag då jag mestadels njuter av gårdagens vinster och ligger lågt ikväll..

Registrera er här på
Betfair där det är mycket bättre odds!


En horribelt dålig dag...


God dag!
Igår blev det en fiasko-dag och det är bara att försöka glömma allt så fort som möjligt. Det gick fruktansvärt bra tre dagar i sträck så jag antog att det kunde bli såhär, därför är et viktigt att ta sig i kragen idag och hitta nya fina spel.

Jag tycker att ni ska registrera er här på: Betfair
för att få dom bästa oddsen! (Obs. För att spela dubbel, trippel, fyrling osv så klicka på komb)

Gårdagens enda vinst var Villa/Lidköping som körde över Vetlanda och dess ryssar med 6-1 till fina 1,65. Det positiva man får hitta i detta är att jag åtminstone satt reken "dagens bästa spel" som jag tycker är ett måste, det är helt förbjudet att missa en sådan rek.

Tänker inte nämna alltför mycket om alla förluster eftersom jag har så fantastiskt mycket bra spel idag så försöker lägga allt fokus där. Men jag kan väl i alla fall säga att jag verkligen tycker att Lyon 1,75 borde avgjort matchen mot Ajax igår där man totaldominerade dom sista 20-25min och Ajax målvakt fick stå för många fina räddningar, framförallt på Bastos skott. CSKA skämde ut sig och förlorade med 2-0 hemma i Ryssland och Manchester City förlorade även dom efter att Edison Cavani gjort 2-1 för Napoli tidigt i andra halvleken och därmed gick dom segrande ur striden.

Dagens bästa spel kommer från

Almtuna-Bofors 2 (2,00) Ishokey, Allsvenskan
Bofors går som tåget och har 5 raka segrar och man har vunnit 15 av dom 17 senaste, hur otroligt är inte det? helt fantastiskt facit och jag gillar laget mer och mer. Almtuna har inte någon bra säsong i år det är bara att konstatera. Visserligen vann man förra matchen hemma mot Oskarshamn med 5-2 men det spelar ingen roll för ikväll blir det stryk oavsett inställning och form.

Njurunda-Kovland 2 (1,53) Ishockey, Div 1
Njurunda ligger 15 poäng bakom Kovland och kan glömma drömmen om allettan. Kovland har 3 raka segrar och är i strålande form då man senast besegrade jätten Östersund med 2-1. Lika bra form som Kovland har Njurunda dålig, förra matchen förlorade man mot jumbon Kramfors-Alliansen med hela 8-4 och dom är verkligen INTE bra, det måste varit pinsamt.

Pantern-Olofström 2 (1,45) Ishockey, Div 1
Skyttekungen Axel Dahlgren som kommer från mitt lag Valbo HC böt från Olofström i år till just Pantern, vilket jag tycker var hemskt konstigt. Olofström ångar på och är riktigt bra i år så det här blir inga problem. Dock förstärkte man laget efter Axels bortgång med division 1 Sveriges bästa målskytt, Eric Przepiork. Han bara öser in mål och har gjort osannolika 20 mål på 19 matcher.

Bollnäs-Vänersborg 1 (1,10) Elitserien, Bandy
Mitt underbara Bollnäs bara vinner ikväll hemma på Sävstaås, det finns ingenting annat. Man är Sveriges bästa lag på hemmaplan vilket man också visade i mötet mot SAIK då man vann stabilt med 3-1. Denna match dubblar jag med SAIK som båda är bergsäkra.

SAIK-Kungälv 1 (1,17) Elitserien, Bandy
Betydligt tuffare motstånd för SAIK än för Bollnäs men man ska vinna detta enkelt för man är otroligt bra hemma i Göransson Arena. Kungälv tar sina poäng på hemmaplan som för övrigt är utomhus (betydligt enklare att grisspela då). Kungälv kommer förmodligen att backa hem ikväll och då blir det mycket anfallsspel vilket gynnar SAIK rejält. Tränaren Thony Lindqvist känner jag väl och jag vet att han har koll på detta.

Finspång-Katrineholm 1 (1,85) Bandy, Allsvenskan Norra
Jag pratade tidigare idag med en kompis som spelar i Skutskär och dom mötte dessa två lag under premiärhelgen för 3 veckor sedan. Finspång är det klart bästa laget och har vunnit 2 av 4 varav ena var mot just Skutskär. Katrineholm har tagit 1 poäng och även det kom mot Skutskär där det blev 4-4. Jag tror också att Finspång är ett bättre lag än KVB och nu när serien har blivit så jämn bortsett från topplagen (Ljusdal, Falun och Örebro) så siktar man nog på en 4:e 5:e plats där man slåss mot Haparanda. Fin etta till 1,85.

Nässjö-Gripen 2 (1,65) Bandy, Allsvenskan Södra
Nässjö har inlett sådär och har två vinster på tre försök. Gripen är ett topplag som alltid men senaste fick man nöja sig med 5-5 mot nykomlingen Frillesås som enkelt spöade Nässjö med 6-2 i den andra omgången. Det skiljer en del mellan lagen och om Gripen vill tillhöra toppen tillsammans med Motala så bör man vinna här.

Milan-Barcelona 1 (4,60) 2 (1,67) Fotboll, Champions League
Här tycker jag att både ettan och tvåan kan testas, för jag som älskar Milan kan inte bara reka tvåan till 1,67. 4,60 på Milan är ett bra odds även om jag vet att det kommer att bli ruggigt tufft. Men Milan måste försöka ta 3 poäng ikväll för att vinna gruppen och det är inte en omöjlighet direkt då förra mötet slutade 2-2. Barcelona saknar Iniesta vilket är ett stort avbräck men man har många skickliga spelare och Fabregas är ju knappast ett dåligt alternativ där. Det blir förmodligen en öppen och rolig match eftersom Milan måste satsa allt framåt och det ska bli spännande att se vad Allegri har för plan.

Ha en underbar onsdagskväll med massa Champions Leaguegodis!

Lycka till och kämpa på Betfair och !!!

Registrera er på Betfair här under!!!!!!

Halloj!
Idag är det äntligen dags för Champions League igen och som jag har längtat. Dock spelas dom bästa matcherna imorgon och då syftar jag självklart på Milan-Barcelona som kommer att bli en helt fantastisk match där jag hoppas att Zlatan spelar bra så han slipper att bli sågad efter hans bok....

Vad tycker ni angående Zlatans bok och han uttalanden? är det rätt eller fel? han står ju för precis allt han säger och det tycker jag ändå är det viktigaste, den enda som har kontrat på något sätt är ju Fredrik Ljungberg men han och Zlatan är ju knappast bra vänner och frågan är om dom ens skulle hejja på stan? tveksamt.

Det blev en bra dag igår återigen där 3 av 4 spel satt och allting går bara bättre och bättre där nya läsare strömmar in, dagligen.

Gårdagens vinster: Örebro 1,32, Västerås 1,80 och Tottenham 1,45.
Örebro revanscherade sig snabbt efter förlusten och körde över Mora med 6-4 där man hade en 6-1 ledning innan knätoffsarna från dalarna jobbade upp sig. Västerås hade inga som helst problem med att köra över Sundsvall och siffrorna skrevs till 7-2. Det var vissa som kritiserade mig angående Tottenham igår och deras låga odds, men jag var helt övertygad om att dom skulle vinna hemma på White Hart Lane. Jag sade 2 eller 3-0 och visst hade jag rätt, 2-0 blev slutresultatet där Adebayor gjorde båda målen.

Gårdagens förlust: Warberg 1,75.
Warberg lyckades inte vinna hemma mot mitt Pixbo där man hade en klar 5-2 ledning men sedan vände Pixbo och vann med 10-5 efter 8 raka mål (!). Warberg fick även ett mål bortdömt och i samma skede protesterar Canerstam och drar på sig en utvisning och Pixbo gör mål, och sedan rullar det bara på. Zorrokungen Runnestig gjorde ett fenomenalt snyggt Zorromål där han samtidigt får en rejäl tackling men det var det värt, sade Runnestig efter matchen och flinade.

Jag spelade dubbeln Tottenham och Västerås igår till fina 2,61 så det blev helt klart plus i spelkassan!

Bli medlem här på Betfair och spela redan ikväll på Champions League!


Dagens bästa spel från

CSKA Moskva-Lille 1 (2,20) Fotboll, Champions League. (OBS. Spelstopp 17.59)
Lille är ligger sist i gruppen på 2 poäng och man får se sig som avhängda både här och i ligan. CSKA ligger tvåa på 5 poäng bakom ledande Inter. Ikväll återfår man Keisuke Honda och Vagnar Love som är lagets två ledande spelare och hemma i Ryssland är man alltid starka. Lille kommer att försöka spela trångt så det kommer att bli mycket ytor ikväll för hemmalaget.

Vetlanda-Villa/Lidköping 2 (1,65) Bandy, Elitserien
Detta är dagens bästa spel där Villa kommer att köra över Vetlanda som i princip bara har sina gamla och sega ryssar som man värvade inför säsongen. Sedan Villa tog sin förska seger mot Edsbyn med förkrossande 8-1 så har man vunnit allt i sin väg och senast spöade man Broberg med 7-3. Vetlanda är knappast i bra form och förlorade senast med 4-3 mot Vänersborg.

Napoli-Manchester City 2 (1,88) Fotboll, Champions League
Kvällens hetaste och roligaste match, inget snack om saken. Napoli ligger 2 poäng bakom City och om Bayern slår ett uddlöst Villareal ikväll vilket jag räknar med då säkrar dom gruppsegern. City kan med andra ord sätta spiken i kistan här genom att ta 3 poäng och även för Napoli är det bara seger som räknas, men man är inte tillräckligt bra för det.

Lyon-Ajax 1 (1,75) Fotboll, Champions League
Ikväll är det vinna eller försvinna för Kim Källström och Co. Ajax har sin målfarliga serb Miralem Sulejmani som förhoppninsvis inte räcker till. För dessa två lag handlar det om att kämpa för andraplatsen som för närvarande Ajax tillhandahåller, Real har tagit full pott och vinner gruppen.  Jag tror stenhårt på mitt franska favoritlag här ikväll.

Coventry-Cardiff 2 (2,00) Fotboll, Championship
Coventry har förlorat tre raka matcher och ligger nu näst sist i tabellen. Cardiff är i strålande form och har istället vunnit tre raka matcher och målskillnaden i de tre matcherna är 7-1. Championship är en svår serie men Cardiff svävar på moln och ska bara vinna här.

Ha en underbar tisdagskväll på och Betfair (i särklass de bästa oddsen)


Dagens bästa tips är att ni registrerar er på Betfair nu via länken här under!! Dom har de klart bästa oddsen och du kan boka matcher och sätta egna odds (se på www.spelbors.se hur det fungerar). Jag själv spelar här numera, och jag föreslår att ni med gör det!!!

Nästintill en perfekt helg!


Godmorgon!
Denna helg blev nästan helt perfekt, det enda som fattades var en Milanvinst. Domaren blev helt avgörande och blåste Milan på segern, tyvärr är det sånt som händer, men med tanke på dominansen så borde man självklart vunnit ändå.

Det var många fina spel som satt igår och det snyggaste var Falun som vann borta mot AIK med 8-7 till 2,00 gånger pengarna. Jag fick det tipset av en spelare i Falun i lördagskväll och det är bara att tacka och ta emot och gratulera Falun till segern, kul!

Kungälv 1,40 vann enkelt med 5-1 mot Tillberga, Storvreta vann med 3-1 till 1,45 och sprang ifrån Täby lite som överraskande förlorade hemma mot Jönköping med förkrossande 14-4.
Asplöven 1,45 gjorde som vanligt ingen besviken och vann stabilt borta mot Teg med 5-2. Arlanda Wings 1,58 ångar på och tog sin 7:e raka seger efter att ha vänt underläge 3-4 till 6-4 mot Järfälla. Även Kallinge/Ronneby fortsätter att vara starka och vann med 2-1 till 1,50.

Gårdagens förluster blev FC Köpenhamn 1,78 som fick stryk mot Bröndby med 2-1 och PSG 1,30 lyckades inte ens vinna hemma på Parc des Princes mot seriens svagaste bortalag Nancy.

Det blev ett rejält plus i spelkassen denna helg och sammanlagt satt jag 12 av 15 spel och det anser jag som fantastiskt.

Dagens bästa spel från

Örebro-Mora 1 (1,32) Ishockey, Allsvenskan
Örebros fantastiska segersvit på 12 raka matcher bröts senast nere i Malmö efter att Linus Klasen avgjorde på friläge med sitt 5-4 mål. Örebro är ett mycket bättre lag än Mora och vill snabbt komma till rätta igen.

Sundsvall-Västerås 2 (1,80) Ishockey, Allsvenskan
Västerås bortaspel är mycket bättre än på hemmaplan och Sundsvall är seriens överlägset sämsta lag. Dock gör Emil Sandin debut ikväll för hemmalaget och det ska bli spännande och se hur han sköter sig. Emil lämnade Brynäs tidigt i år för spel i Rögle där han startade riktigt bra, jag hoppas på en nytändning för Empa. Det är en jätteviktig match för Västerås.

Warberg-Pixbo 1 (1,75) Innebandy, Superligan
Jag brukar inte spela emot lagen jag håller på men ikväll måste jag göra ett undantag. Warberg är i bra form efter 6-0 segern borta mot Dalen. Pixbo saknar fortfarande sin viktigaste spelare Calebsson som nu hjälper till som ass.coach. Warberg känns starka och även om Pixbo är mitt favoritlag så tror jag dom får det tufft ikväll.

Tottenham-Aston Villa 1 (1,45) Fotboll, Premier League
Aston Villas bortaspel är helt OK där 4 matcher har slutat oavgjort och 1 med förlust. Tottenham blir hela tiden starkare och hemma på White Hart Lane är man riktigt bra. Jag tror att Spurs vinner snyggt ikväll med 2 eller 3-0.

Ha en underbar dag, även fast det var klent med spel..

Kämpa på !

Söndagsgodis!


Godmorgon!
Till en början var gårdagen riktigt bra då vi krossade Avesta med hela 16-2 på bortaplan och spelen gick bra, fram till Milanmatchen..... Stryktipset är jag ändå nöjd med där det blev 11 rätt och 4 av 5 spikar satt. Tyvärr missade jag krysset mellan Birmingham-Peterborugh där jag hade 1,2, och QPR bortaslog Stoke där jag spikade ettan.

Det var först och främst Ljusdal 1,30 som vann med 11-1 hur enkelt som helst, gårdagens bästa spel som jag sade. Sedan vann Haparanda stabilt med 6-3 till 1,55 mot Finspång och Bollnäs vann med 5-4 borta mot Sirius till fina 1,50. Men där satt det hårt inne, 4-3 gjorde Bollnäs i 88:e minuten, Sirius gör 4-4 90.41 och målkungen Juho Liukkonen avgör och skjuter in 5-4 92.43, matchen blåses av 93.01. Pjuuuhh, den var skön.

Det var bara SAIK av bandymatcherna som inte gick in och dom blev förödmjukade borta mot Västerås, hela 10-4 blev det till VSK. Skäms SAIK...

Gårdagens snyggaste var solklart Leeds United som vann borta mot Burnley med 2-1 till höga 2,70! Southampton gjorde också vad man skulle och klädde av Brighton rejält och vann snyggt med 3-0 till 1,42 och därmed tog man 20:e raka vinsten på hemmaplan.
Montepellier satt också snyggt till 2,50 efter 1-0 hemma mot Marseille som jag tror har allt fokus på Champions eftersom ligan är redan förlorad.

Milan lyckades inte vinna borta mot Fiorentina till 2,00 men det kan vi tacka domarna för som var helt odugliga och blåste Milan både på en straff och ett mål som vinkades för offside. Det var Seedorf som gjorde 1-0 på pass av Zlatan och det var så sjukt långt ifrån offside, men så är det inom idrotten tyvärr. Philadelphia 2,00 lyckades inte revanchera sig mot nystartade Winnipeg utan fick se sig besegrade med 6-4 efter mål i tom kasse.

Dagens bästa spel från

Kungälv-Tillberga 1 (1,40) Bandy, Elitserien
Kungälv är ett av Sveriges starkaste hemmalag och har vunnit 2 av 2 i år. Tillberga är ett svagt kort och det skiljer ganska mycket mellan lagen ändå. Tillberga försöker ta sina poäng på hemmaplan (slog Bollnäs där) men i Göteborg blir det inga poäng.

Bröndby-FC Köpenhamn 2 (1,78) Fotboll, Danmark Superligan
Det skiljer 21 poäng mellan lagen och att FCK är det bättre laget är inget snack om saken. FCK har vunnit 6 a 7 på bortaplan och ångar på, sist jag spelade på dom gav dom vika borta mot Horsens men jag gör ett nytt försök idag och 1,78 känns kanon.

Storvreta-Helsingborg 1 (1,45) Innebandy, Superligan
Storvreta har besvisat att man är Sveriges bästa lag och inte bara för att man vann SM-guld ifjol utan för att man vann den tidiga "finalen" i år med 7-5 mot Täby där förstafemman med världens bästa Mika Kohonen som styrgubbe svarade för en helt osannolik sistaperiod. Helsingborg tar sina poäng hemma där det är ett bra tryck, man har förlorat samtliga 6 matcher i Storvreta.

AIK-Falun 2 (2,00) Innebandy, Superligan
Jag pratade igår med en spelare i Falun och fick tips om att dom kommer vara heta ikväll. AIK saknar sin bäste spelare vid namn Karl-Johan Nilsson som spelar i förstafemman tillsammans med landslagskollegen Kim Nilsson men utan varandra skapar dom inte mycket. Falun är ett riktigt bra lag i år och med en het Enström som bara öser in poäng. Ifjol slog Falun ut AIK i kvartsfinal och man har stockholmarna som i en liten ask.

Teg-Asplöven 2 (1,45) Ishockey, Div 1
Asplöven förlorade seriefinalen igår mot Björklöven med 6-0 och jag frågade en vän i Asplöven varför och han svarade med att dom har inte en chans mot Löven, tyvärr. Första matchen vann Asplöven men nu blev man överkörda. Teg har ingenting att komma med idag då Asplöven kommer att köra över hemmalaget för att hitta tillbaka till glädjen som man hade innan gårdagen.

Järfälla-Arlanda Wings 2 (1,58) Ishockey, Div 1
Dagens finaste odds har vi här där Arlanda är ett säkert spel. Man har 6 raka vinster och man måste fortsätta ta poäng eftersom Huddinge jagar där bakom. Järfälla är inget bra lag och det här blir en enkel seger, säker tvåa.

Halmstad-Kallinge/Ronneby 2 (1,50) Ishockey, Div
Kallinge vann senast med 2-0 och jagar förstaplatsen som Kristianstad håller fast vid. Det skiljer dock bara 3 poäng och mycket hinner ändras. Halmstad är inte bra och här tar Kallinge 8:e bortasegern för året.

PSG-Nancy 1 (1,30) Fotboll, Ligue 1
PSG har 6 vinster och 1 förlust på hemmaplan medans Nancy har 1 oavgjord och 5 förluster på bortaplan. Montepellier klev efter segern igår upp på samma poäng som PSG så det är bara vinst som gäller här för hemmalaget. Nancy kommer inte att ha en chans i Paris.

Ha en underbar dag med mycket tv-tittande. Club Calcio är tillbaka igen efter landslagsuppehållet och sedan har vi Gossip Girl, Sporten, Time Out, Filip & Fredrik och en bra film som heter The Holiday.

Kämpa här på !!

Vilken underbar lördag!


Godmorgon!
Brynäs förlorade igår hemma mot Färjestad med 1-0 och Niklas Czarnecki höjde näven i skyarna efter slutsignalen och visst hade han all rätt att vara glad. I övrigt tipsade jag inte om några matcher då jag enbart skrev inför stryktipset som börjar idag.

Idag har vi en helt fantastisk speldag där det är galet många bra matcher och jag har med 7st tvåor vilket är lite smått galet.

Stryktipset hittar vi här

Dagens bästa spel från

Skutskär-Ljusdal 2 (1,30) Bandy, Allsvenskan
Ljusdal är seriens klart bästa lag på alla sätt och vis men det är framförallt deras offensiv som är bra. Jag rekade förra helgen Örebro till fina 1,50 mot Skutskär och vann enkelt med 10-6, här blir det ännu enklare och det är synd att oddset har sänkts då Ljusdal stod i 1,40 till en början. Dagens säkraste.

Finspång-Haparanda 2 (1,55) Bandy, Allsvenskan
Finspång har haft lättast möjliga spelprogram i dom tre första matcherna och nu sätts man på prov. Här har man ingen chans och Vesa Voukila och grabbarna åker inte över 100 mil för att förlora.

Västerås-SAIK 2 (1,90) Bandy, Elitserien
SAIK är betydligt bättre än VSK och är samtidigt i väldigt bra form. VSK kommer att bli överkörda hemma i ABB tror jag.

Sirius-Bollnäs 2 (1,50) Bandy, Elitserien
Sirius har börjat på värsta tänkbara sätt och ligger sist. Bollnäs har krossat allt motstånd på hemmaplan och har 25-9 i målskillnad där. Dock har man bara spelat en bortamatch hittills och den förlorade man med 4-3 vilket är helt ofattbart. Idag vänder man på den trenden och tar årets första bortaseger på Studenternas IP.

Burnley-Leeds 2 (2,70) Fotboll, Championship
Burnley har två torsk i ryggen och båda har slutat 1-3. Leeds vann senast borta mot Leicester med 1-0 och jag hoppas att man fortsätter på den vägen idag eftersom jag håller på dom. Klasskillnad mellan lagen.

Southampton-Brighton 1 (1,42) Fotboll, Championship
Här har vi dagens roligaste spel till fina 1,42. Southampton är alla lags mardröm på bortaplan. Man har 19 raka vinster här hemma och man kör över precis allt och alla. Häftigt!

Montepellier-Marseille 1 (2,50) Fotboll, Ligue 1
Marseille har inte övertygat i år och har redan nu allt fokus på Champions League. Montepellier har vunnit 5 av 6 hemma och kör över de flesta. Skall ha bra chans här och måste vinna för att jaga ledande PSG som ligger 2 poäng före.

Fiorentina-Milan 2 (2,00) Fotboll, Serie-A
Ett av dagens bästa spel till 2,00 pengarna är Milan som är i toppform och öser in mål efter Zlatans alla framspelningar. Fiorentina saknar förmodligen Vargas och Jovetic och det är hemskt stora avbrott. Milans segertåg fortsätter ikväll på Tv4 Sport kl 20.40

Winnipeg-Philadelphia 2 (2,00) Ishockey, NHL
Flyers går som tåget och har 8 raka utan förlust. Senast blev det en av NHL historiens märkligaste matcher och den slutade 9-8 till Winnipeg efter att Flyers vänt 6-2 till 7-6 men sedan tappat igen. Revanch krävs inatt och man gör det med stil. Samtliga i Flyers är i god form men frågetecken kring Jagr som gick av efter 1.33 senast. Vettig tvåa.

Ha en underbar lördag!

Kämpa på !


Inför Stryktipset 19/11


Godmorgon!
Idag tänkte jag köra stryktipset för första gången och det passar väldigt bra tycker jag då det inte finns nånting spelbart på lången förutom Brynäs hemma mot Färjestad till fina 1,95. Jag tror och hoppas, att dom kör över fd. Brynästränaren Niklas Czarnecki och hans grabbar.

Min dubbel igår/inatt satt inte som förväntat då Santos till 1,60 kryssade, men det är man nog nöjd med för målet kom i den 90:e minuten. Philadelphia 1,75 vann enkelt hemma mot Phoneix även om resultatet bara blev 2-1 så dominerade Philly matchen och bombaderade Smith i Phoneixkassen.

Vill ni gå in och kika så klicka här

Stryktipset lördag 19/11 hittar ni här

1. Manchester City-Newcastle 1
City är läskigt starka i år och på hemmaplan har man vunnit alla 5 och med en målskillnad på 16-2. Newcastle är tillsammans med City dom enda lagen som är obesegrade. Krysset rensar bra på 17% just nu men jag väljer att spika ettan.

2. Everton-Wolverhampton 1 (X)
Everton har inte varit bra i år men bortsett från resultaten så är man alltid ett starkt hemmalag och har haft tuffa matcher hemma hittills, Aston Villa, Liverpool, United, QPR och Wigan (vilket är det enda lag man slagit). Wolves är bra i år men odugliga på bortaplan och har tre raka förluster där, jag garderar med ett kryss som känns kanon.

3. Stoke-QPR 1
QPR har en dålig form och har inte vunnit på länge. Stoke är som vanligt starka hemma och skapar sina målchanser via fasta situationer. Även dom har förlorat på slutet och Newcastle förstörde deras fina hemmasvit senast. Revanch gäller här mot nykomlingen.

4. Sunderland-Fulham 1 (X)
Otroligt tuff match, båda lagen har 2-4-5 i matcher och ligger precis bredvid varandra i tabellen. Men jag tycker att Sunderland är ett bättre lag och hemmaplan talar för vinst men jag garderar med krysset.

5. West Brom-Fulham 1
W.B.A har mött Arsenal respektive Liverpool och har därför 2 förluster i ryggen. Fulham krossade Stoke med 5-0 hemma senast men jag tror att man får det tufft här. Kan sluta hur som helst.

6. Wigan-Blackburn X (2)
Wigan är seriens sämsta lag enligt mig och har precis som motståndarna bara vunnit 1 match. Blackburn har åtminstone gjort 13 mål medans Wigan håller sig nere på 7.

7. Middlesborough-Blackpool 1 (X)
Här hemma är man obesegrade men kryssar gärna, 3 vinster och 5 kryss hittills. Blackpool vinner inte här.

8. Reading-Cardiff 1 (X2)
Omöjlig match att tippa men enligt statistiken talar det för Cardiff som just nu ligger fyra. Reading har samma matchfacit hemma som Cardiff har borta, men måste jag tippa så ligger tvåan närmast.

9. Birmingham-Peterborough 1 (2)
Lagen har tillsammans 3 kryss och nöjer sig sällan med 1 poäng. Allt talar för att nått lag vinner men jag har ingen aning om vilket. Birmingham är obesegrade hemma så ettan låter bra, men tvåan rensar bra med bara 15%.

10. Coventry-West Ham 2
2:an mot 23:an, 19 poängs skillnad, visst råder det klasskillnd. West Ham är bortastarka och bör vinna enkelt.

11. Derby-Hull 1 (X2)
Omgångens svåraste match och jag kan inte säga nånting som ändrar någons uppfattning. Poäng och målskillnad är allting samma, förutom att Hull har spelat en match mindre

12. Nottingham-Ipswich 1 (X)
Nottingham har floppat rejält i år och det är dags att höja sig nu. Man har ett bra lag och är starka hemma och Ipswich som har förlorat 3 i rad passar perfekt.

13. Watford-Portsmouth 1
Portsmouth har tagit 3 poäng på bortaplan via 3 kryss och 5 förluster. Watford har förlorat 4 av 8 på hemmaplan men mot seriens svagaste bortalag bör man vinna.

Detta var ett av dom svåraste stryktipsen som jag någonsin har sett men jag hoppas att det går bra. Vad tycker ni, var det en lätt eller svår omgång?

Ha en underbar fredag!

Kämpa på !!



Dagens dubbel!


God dag!
Det blev en rätt så bra dag igår även om tipsen inte riktigt satt fullt ut. 4 av 6 spel är ändå mer än godkänt och vi vann våran match mot Borlänge med 11-2 där det urartade totalt i slutet av den andra perioden och det blev ett galet slagsmål. Tre spelare från Borlänge hoppade in från båset och slogs och det är bland det fulaste som finns tycker jag och ett direkt matchstraff. Tyvärr missade domaren vilka det var och kunde därför ej ge ut några straff, dom var 8 mot 5 i slagsmålet.

Asplöven går verkligen som tåget där uppe och igår tog man återigen en enkel seger efter 6-3 borta mot Piteå till fina 1,75. Därmed har man gjort fantastiska 28 mål på dom 4 senaste matcherna och något att påpeka är poängkungen Henrik Thegel gick poänglös från isen igår.

Arlanda Wings 1,25 vann stabilt mot Nynäshamn, Bollnäs 1,25 körde över Kungälv efter ett hattrick av Juho Liukkonen och HK Malmö 1,50 vann med knappa 28-27 uppe i Eriksdalshallen mot Hammarby.

H 43 lyckades tyvärr inte vinna hemma mot bottengänget Aranäs till 1,45 utan det blev förlust med 23-25 även om man pressade hårt mot slutet. Aranäs målvakt hade i och för sig storspelat hörde jag. Drott 2,30 orkade inte hela vägen nere i Kristianstad och fick se sig besegrade med uddamålet, 30-29.

Dagens bästa spel från

Santos-Atletico GO 1 (1,60) Fotboll, Brasilien Serie A
Santos såg länge ut som ett slaget lag i helgens bortamatch mot Ceara. Man hade ett reservbetonat lag och låg under med 2-1 men lyckades ändå vända och vinna med 3-2. Nu fattas det 5 poäng upp till en Copa Libertadores-plats och vinner man här samtidigt som Figueirense tappar poäng så blir det en otroligt spännande slutspurt. Atletico är ett dåligt bortalag och Santos är otroligt hemmastarka och med anfallsduon Borges och underbarnet Neymar så bildar man en sylvass offensiv.

Philadelphia-Phoenix 1 (1,75) Ishockey, NHL
Flyers har inte förlorat på 7 raka matcher och det var efter den omtalade 9-8 förlusten mot nystartade Winnipeg som vändningen kom. Senast besegrade man Carolina enkelt med 5-3 och duon Giroux/Jagr hade lekstuga oh svarade för 3 poäng vardera.

Ha en underbar torsdag! Själv är jag ledig från hockeyn och ska därför gå på bio ikväll med några kompisar från laget, det blir: The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1, hoppas den är lika bra som jag har hört.

Kämpa här på !

Riktigt bra spel igår!


God dag!
Nu är jag glad igen och formsvackan varade inte särskilt länge vilket är väldigt viktigt.

Jag satte alla spel igår som jag spelade ordentligt på och verkligen trodde skulle vinna. Det var bara Bosnien/Hercegovina till galna 8,60 som inte satt och dom förlorade med 6-2 (tidigare möte 0-0) och därmed blev Portugal det 4:e och sista lag att ta sig till EM 2012.

Övriga lag som tog sig vidare via playoff var: Tjeckien mot Montenegro (3-0), Kroatien mot Turkiet (3-0) och Irland mot Estland (5-1). Resultat inom parantes visar det sammanlagda resultatet.

Sverige U21 gjorde vad man skulle nere på Malta och vann med 1-0 till 1,20 efter mål av Malmöspelaren Jiloan Hamad. Kuwait 1,60 hämtade upp ett 0-1 underläge mot Förenade Arabemiraten och vann tillslut med 2-1 och Arabemiraten fortsätter att gå poänglösa.

I det sydamerikanska kvalet som brukar vara väldigt svårtippat så satt jag båda matcherna och det är främst Argentina som jag är nöjd över. Dom hade en förlust och ett kryss i bagaget inför gårdagens tuffa bortamöte i Colombia och det krävdes hårt jobb innan belöningen kom. Sergio Agüero gjorde 2-1 i den 85:e minuten och Argentina tog sin andra seger i kvalet till fina 1,95.
Venezuela 1,45 började 02.30 inatt och dom vann hemma mot Bolivia med 1-0.

Det blev ett fint klirr i spelkassan och det är bara att kämpa vidare idag!

Dagens bästa spel från

Piteå-Asplöven 2 (1,75) Ishockey, Div 1
Det skiljer 10 poäng mellan lagen och Piteås hemmaspel har varit under all kritik där man har vunnit 2 av 7 matcher. Asplöven har bara förlorat 2 matcher i år och vunnit 10. Henrik Thegel är glödhet och gjorde fina 5 poäng senast i 8-1 segern mot Kalix, lita på fler poäng ikväll.

Arlanda Wings-Nynäshamn 1 (1,25) Ishockey, Div 1
Oddset lockar knappast, men jag ser det som en säker seger då Wings har 5 raka segrar och krossat allt i sin väg. Senast besegrade man jätten Visby/Roma och man gjorde det med 3-0. Kampen om en plats till allettan fortsätter och därför är det bara seger som gäller ikväll.

Bollnäs-Kungälv 1 (1,25) Bandy, Elitserien
Bollnäs förlorade senast mot Tillberga efter att ha tappat en 3-1 ledning till 4-3 och det räknar jag som årets största skräll. Bollnäs ska bara vinna den matchen och det är 1 på 20 att man förlorar, ungefär. Nya tag ikväll mot göteborgslaget, spiketta.

H 43-Aranäs 1 (1,45) Handboll, Elitserien
Bottenmöte där mitt favoritlag H 43 har 2 poäng mer och man är ett bättre lag, dock kommer man inte från några positiva möten då man har släppt in hela 72 mål på två matcherna. Här måste man bara vinna och fjolårets MVP Zoran Roganovic kommer att se till att det blir så.

Hammarby-HK Malmö 2 (1,50) Handboll, Elitserien
Malmö är fortfarande i bra form även om det blev kryss senast mot Kristianstad 27-27. Men innan det slog man Sävehof och krossade H 43. Hammarby har inte mycket positivt att ta del av från dom 4 senaste, så ikväll blir det tufft och det ska mycket till för att Hammarby ska kunna rubba Malmö.

Kristianstad-Drott 2 (2,30) Handboll, Elitserien
Tuff match väntar nere i Skåne men Drott är inne i en fantastisk period och har 3 raka vinster vilket har tagit laget till en fin 4:e plats. Oddset lockar väldigt mycket och det enda som talar för Kristianstad är hemmaplan, för i det övriga vinner Drott alla dar i veckan.

Ha en underbar onsdag

Lycka till och kämpa på !!



Värdelös var ordet!


Tjena!
Nu är jag inne i en ruggig svacka och jag satt otroligt nog bara 1 match av 5 möjliga igår och det är under all kritik.

Västerås kryssade hemma mot Almtuna, HK Malmö kryssade hemma mot Kristianstad 27-27, Edsbyn fick storstryk med hela 8-1 nere i Villa/Lidköping och därmed tog Villa säsongens första seger. England fick överraskande stryk med 2-1 borta mot Belgien och där rök segersviten.

Det var alltså en riktig pissdag igår och spelkassan förminskades rejält, men vi tar nya tag idag men det spelas försiktigt.

Dagens bästa spel från

Malta-Sverige 2 (1,20) Fotboll U21, EM-kval
Sverige bara vinner här. Man är bättre på alla platser och det är en viktig match för att komma ikapp Slovenien som ligger 3 poäng före men med två matcher mer spelade. Säker tvåa.

Portugal-Bosnien/Hercegovina 2 (8,60) Fotboll EM-kval, Playoff
Vad i hela friden är detta..? Bosnien ger 8,60!!!!!!!! så mycket ger inte ens Blackburn på bortaplan mot City eller Cesena borta på San Siro mot Milan, så hur i helvete tänkte dom här???? Inte direkt så att det är jättestor skillnad mellan lagen då jag tycker att Portugal är världens mest överskattade fotbollslandslag och Bosnien kan MYCKET väl vinna det här och gå vidare. Jag spelar en liten slant på tvåan och håller tummarna för att Dzeko gör en kanonmatch.

Kuwait-Förenade Arabemiraten 1 (1,60) Fotbolls VM, Kval, Asien
Arabemiraten har 0 poäng oh 4-10 i målskillnad och senast lagen möttes vann Kuwait med 3-2. Nu har man hemmaplan och blir knappast ett svagare kort då, etta.

Colombia-Argentina 2 (1,95) Fotbolls VM, Kval, Sydamerika
Colombia är ett bra lag och har 1 vinst och 1 kryss hittills. Argentina har inlett sådär vinst, förlust och kryss nu senast mot jumbon Bolivia då Messi och Higuain var totalt osynliga matchen igenom. Efter många dåliga matcher och ett bedrövligt dåligt kval till VM senast (man tog sig vidare i sista omgången) så vill man absolut höja sig i detta kval och förhoppningsvis kommer Messi ställa till med oreda för Colombia här inatt.

Venezuela-Bolivia 1 (1,45) Fotbolls VM, Kval, Sydamerika
Precis som Argentina så har Venezuela inlett med en av varje och man var faktiskt laget som slog just Argentina, med 1-0. Bolivia trivs oftast bäst på hemmaplan precis som Venezuela och visst ses man som underdog här ikväll då jag tror hemmalaget vinner med 2-0.

Ha en bra dag och håll tummarna!

Kämpa här på !!!

Banken satt bergsäkert!


God förmiddag!
Gårdagen blev väldigt jobbig även fast min fina bank till 1,50 satt hur säkert som helst. Det var tack vare våran dåliga match borta i Grums som orsakade det hela. Vi tillbringade 9 timmar i buss för att spela match och vi är inte ens med från start, hur illa är inte det? Därmed halkade vi ner på en andraplats nu och Örebro övertog ledningen och har 2 poängs försprång.

Speldagen blev dock jäkligt bra där bara Skånela till 1,90 inte lyckades vinna borta mot Önnered, man förlorade överraskande med 30-28.

Rimbo är urstarka hemma och man fortsätter att bara ösa in mål. Igår vann man hur enkelt som helst till 1,25 hemma mot Hallby och man gjorde det med 38-25, jag sade att dom skulle vinna med 37-24 om man går efter statistiken och jag var ju onekligen fantastiskt nära, det var häftigt!

Gripen/Trollhättan 1,70 körde över Tranås med 6-2 på bortaplan och förstörde precis som väntat deras säsongspremiär. Jag rekade Örebro SK till hela 1,50 som gårdagens bank och dom vann med 10-6 efter 5 mål av skyttekungen Lars Buskqvist (minns ni jag nämnde honom?). Det var många som spelade hårt på Örebro igår och spelbolagen måste ångra sig idag angående deras höga odds, men vi andra säger tack för kaffet!

Dagens bästa spel från

Finland-Sverige 1 (1,45) Ishockey, Karjala Cup
Sverige har inlett hemskt och har -6 i målskillnad efter gårdagens 4-1 förlust mot ryssarna. Finland har varit desto bättre och vann med 4-0 mot Tjeckien igår och förstafemman med Granlund, Immonen och Pesonen imponerar. Sverige har ett svagt lag och idag debuterar 19-åringen Johan Gustafsson från Luleå och det ska bli spännande att se hur han sköter sig. Finland bara vinner idag.

Caperio/Täby-AIK 1 (1,50) Innebandy, Superligan
Sveriges värsta hatmöte där Täby enkelt går hem som segrare. Det hela började för några år sedan när lagen möttes i slutspelet och det blev ett krig utan dess like i varje match där det urartade med slagsmål osv. AIK har tappat stora delar av fjolårets lag men storstjärnorna Kim Nilsson och KJ-nilsson är fortfarande kvar och det är dom som bär laget. Täby har aldrig varit bättre och det skiljer klasser mellan lagen nu idag, samtidigt är man fruktansvärt målfarliga så lita på en storseger ikväll.

Tillberga-Bollnäs 2 (1,35) Bandy, Elitserien
Mitt Bollnäs är ännu obesegrade och har vunnit alla 3 matcher. Tillberga är inte alls bra och det är just därför dom ligger sist med bara 1 poäng. Bollnäs har hittat en otrolig trygghet i sitt spel och försvarsspelet som är deras stora styrka har varit strålande hittills. Man har också bara dragit på sig 25 utvisningsminuter varav 10 fick Lukkarila vid en situation där båda lagen fick utv och 5 minuter fick Aaltonen när han stod för nära vid ett frislag mot SAIK. Tryggt, stabilt och diciplinerat. Om något måste förbättras så är det skärpan i avsluten, men Juho Liukkonen leder ändå skytteligan i serien på 7 mål och ikväll gör han mål igen, lita på det. Säker tvåa.

Surahammar-Hedemora 2 (1,38) Ishockey, Div 1
Surahammar ligger näst sist i serien och jag ser inte några tecken på att man kommer att klättra. Hedemora måste vinna idag för kampen om allettan och det är bara 2 poäng upp till fyran Falun. Senast jag spelade på Hedemora blev det 6-5 torsk mot Lindlöven men jag tar nya tag idag och jag är inte orolig.

Värmdö-Vallentuna 1 (1,38) Ishockey, Div 1
Nykomlingen Värmdö började säsongen överraskande bra men nu har man kommit ner på jorden igen och ligger för tillfället på en 6:e plats men det är bara 3 poäng upp till 4:an Huddinge. Jumbon Vallentuna kommer att åka ur och det skiljer hela 23 poäng mellan lagen.

Nybro-Kallinge/Ronneby 2 (2,20) Ishockey, Div 1
Kallinge bara fortsätter att imponera och ligger på en stark 3:e plats med 35 poäng, ledande Olofström har 37 poäng precis som tvåan Kristianstad. Nybros siffror är desto sämre och har bara skrapat ihop 21 poäng. Kallinge har vunnit 6 av 8 på bortaplan och jag tror man siktar på seriesegern nu efter att man tvålade dit Kristianstad senast. Bra tvåa till fina 2,20.

Sollefteå-Örndsköldsvik 2 (2,35) Ishockey, Div 1
Tuff match ikväll mellan tvåan och trean. Ö-vik är tvåa på 35 poäng och Sollefteå trea på 29. Jag spelar Ö-vik för jag tycker att dom är ett bättre hockeylag men matchen gäller egentligen ingenting men bortaspelet talar för seger då man har vunnit 7 av 8 möjliga.

Ha en underbar söndag med mycket tv-godis: Gossip Girl, Sporten, Time Out, Gustafsson 3 tr, Filip & Fredrik och massa annat. Det enda som saknas är Club Calcio men Serie-A har liksom övriga Europa uppehåll pga landskamper.

Kämpa här på ...



Igår var man kall....


Godmorgon!
Nu sitter jag i bussen påväg till Grums för att spela match, jag åkte hemifrån 05.25 imorse och har sovit en del på bussen nu, otroligt skönt.

Mina spel igår var inte alls lika heta som tidigare och det var nästan lite dåligt men jag håller mig ändå på 50% och jag tycker faktistk det är godkänt och jag hittade två stycken med fina odds så det blev ändå plus i spelkassan.

Holland 1,28 fick bara 0-0 hemma mot ett skadedrabbat Schweiz och det var lite av en besvikelse, samt Tyskland kryssade mot Ukraina på bortaplan men dom låg under med 3-1 i halvtid så dom är säkert nöjd med resultatet.
Det tredje och sista laget som gick bort var mitt Bollnäs som bara vann med två mål hemma på sävstaås mot Vetlanda, dom ledde med 7-3 i 90:e minuten och såg ut att gå mot en säker vinst. Sedan gjorde Vetlanda både 7-4 och 7-5 och därför räckte inte 7-5 med handicapspelet 0-3 till 1,85 tyvärr.

Högoddsarna vann åtminstone och det var framförallt Italien borta mot Polen som gjorde det snyggt och vann med 2-0 till 2,05 efter mål av "problembarnet" Mario Balotelli och Interspelaren Giampaolo Pazzini. Storvreta gjorde också vad man skulle och vann toppmötet mot Falun med 4-1 och det var den fantastiska förstafemman som svarade för 3 av målen och tränaren Thomas Brottman är säkerligen glad med tanke på att han tidigare tränade just Falun.
Toppmötet nere i lund mellan Lugi-Guif slutade med seger för eskilstunalaget Guif 27-24 till 1,55 och man verkar helt ostoppbara.

Play-off till EM gick väldigt bra och jag satt alla 4 med halvgarderingar, hoppas att det hjälpte er på euroatipset nånting? Kroatien anser jag som klara efter 3-0 nere i Turkiet Estland och även Estlands EM-dröm krossades efter galna 0-4 hemma mot Irland. Tjeckien vann med 2-0 efter mål på tilläggstid och det kan bli avgörande nu då Montenegro måste vinna med minst 2 hemma men jag hoppas att man klarar det.
Bosnien-Portugal slutade som väntat 0-0.


Dagens bästa spel från

Önnered-Skånela 2 (1,90) Handboll, Allsvenskan
Nykomlingarna Skånela leder lite överraskande serien efter 7 vinster, 1 oavgjord och 0 förluster varav full pott på bortaplan. Det är en del skillnad mellan lagen och i tabellen skiljer det 6 poäng vilket är väldigt mycket när det är 2 poäng för vinst. Mycket bra tvåa.

Rimbo-Hallby 1 (1,25) Handboll, Allsvenskan
Rimbo har samma statistik som Skånela men med färre gjorda mål. På hemmaplan har man vunnit allt i sin väg och snittar 37 mål vilket är helt sinnessjukt. Jämför man på så sätt så borde Rimbo vinna med 37-24 ikväll. Enkel etta.

Tranås-Gripen 2 (1,70) Bandy, Allsvenskan
Tranås hamnade precis ovanför nedflyttnignssträcket ifjol och man siktar på en bättre placering i år. Gripen som alltid är ett topplag fick inte riktigt till det ifjol och slutade på en svag fjärdeplacering. Premiären vann man med 6-4 efter underläge med 0-3 och därmed är man varm i kläderna vilket inte Tranås är som gör säsongspremiär.

Skutskär-Örebro 2 (1,50) Bandy, Allsvenskan
Här har vi dagens bank!!!!! Jag bor i Skutskär och har full koll på laget och jag kan enkelt säga att man har inte en chans mot storfavoriten Örebro ikväll. Jag fick höra att Skutskär har förstärkt med Rasmus Forslund från SAIK men det skall inte vara något som sätter käppar i hjulen för bortalaget. Inför säsongen värvade man både Adam Wijk (assistkung ifjol) och Thomas Ahlström (lagkapten) från just Skutskär och året därinnan Johan Sandh. Med dessa spelare och skyttekungen Lars Buskqvist så kommer dom att krossa ikväll och visst skulle Skutskär må bra av lite duggregn och dålig is i en sådan här match, men tyvärr säger jag som skutskäring, så spelas matchen inomhus i Göransson Arena. 1,50 bank, tack för kaffet!!

Ha en underbar lördag!

Kämpa här på

Full pott igår = full fart framåt idag!



God dag!
Igår var det en bra dag där alla spelen satt men jag var är inte speciellt glad ändå eftersom jag avstod att spela själv igår och gick därmed miste om en fin vinstsumma. Jag hade tänkt köra en dubbel på Slovenien och Göteborg och sedan ett singelspel på Italiens fina 2,20.

Jag pratade förut om att Columbus Blue Jackets är NHL:s sämsta lag på många år och visst hade jag rätt. Man är det sämsta laget på hela 2000-talet och har hittills tagit pinsamma 5 poäng på 15 matcher och fortsätter man såhär slutar man med ett poängsnitt på 0,33 poäng per match, klart det sämsta genom tiderna (av det som fanns att jämföra med).

Göteborg slog ut Hjörring ur Champions League och är nu klara för kvartsfinal, roligt att det finns andra lag än Umeå som verkar fungera OK ute i Europa, men man lär ta sig längre än så här om det ska räknas som bra för än är jag inte imponerad.
Slovenien 1,33 vann enkelt med 2-0 mot Litauen och Italien vann även dom med 2-0 nere i turkiet till höga 2,20 och återigen fick man ett rött kort precis som i det första mötet.

Play-off till EM börjar idag och så här tror jag om kvällens matcher:
Turkiet-Kroatien 1 (2) - Turkiet är bra hemma och Kroatien har många borta tex Pjanic och Kranjcar.
Bosnien/Hercegovina-Portugal X (1) - Portugal går för X och avgör sedan hemma men Bosnien är riktigt bra.
Tjeckien-Montenegro X (1) - Svåraste matchen enligt mig, kan mycket väl bli 1 eller 2. Men X känns bra.
Estland-Irland X (2) - Estland är inte speciellt bra och Irland har många skador. Irland avgör hemma.

Dagens bästa spel direkt från

Falun-Storvreta 2 (2,00) Innebandy, Superligan
Falun hade 4 spelare med i landslaget nu i EFT där målvakten Rehn och Carlström var debutanter. Rehn blev utbytt efter första perioden mot Finland och Carlström spelad uselt så deras självförtroende är nu nere på 0. Storvreta hade också en hel del spelare med i turneringen dock så vilades Mattias Samuelsson och Henrik Stenberg den sista matchen och är pigga och fräscha. Mika Kohonen spelade samtliga matcher för Finland men han är en rutinerad räv så han är inte det minsta sliten. Storvreta vann med 14-3 i Kuriren Arena ifjol och det skall mycket till för att stoppa Sveriges i särklass bästa femma där vi hittar Berggren, Samuelsson, Stenberg, Kohonen och Öhman. Jag spelar Storvreta till 2,00 gånger pengarna alla dar i veckan.

Bollnäs-Vetlanda 1 handicap 0-3 (1,85,) Bandy, Elitserien
Bollnäs är glödheta och har bara släppt in 2 mål på lika många matcher och senast besegrade man SAIK med 3-1 här hemma. Smålnningarna kommer inte att göra flera mål än 3 och visst kommer Bollnäs minst att göra 7 mål. Liukkonen vill fortsätta målkalaset efter hattricket senast och Lukkarila behöver höja självförtroendet så ikväll blir det en brutal överkörning från dom orangeklädda.

Lugi-Guif 2 (1,55) Handboll, Elitserien
Lugis fina form förstördes sist när man åkte på pumpen uppe i Skövde med 29-28 men man svarade för en fin andra halvlek iaf. Lugi är i övrigt ett väldigt starkt hemmalag och bortsett från ifjol så brukar man vinna sina hemmamatcher mot Guif. Det man då ska ha i åtanke är att Guif aldrig har varit något topplag utan det är 3:e säsongen i år som man är riktigt bra och jag måste säga att man har sprungit ifrån Sävehof en aning och är nu seriens bästa lag och absolut det mest formstarka då man körde över Ystad totalt i seriefinalen i tisdags med 34-22. Allt annat än en 2:a är skräll.

Holland-Schweiz 1 (1,28) Fotboll, Träningslandskamp
Holland har Robben och Afellay borta men det gör ingenting för man har så många duktiga fotbollsspelare ändå och är liksom Tyskland en segermaskin. Schweiz har många på skadelistan och får en tuff uppgift här.

Ukraina-Tyskland 2 (1,60) Fotboll, Träningslandskamp
Behöver inte säga alltför mycket här då enbart Schweinsteiger och Klose saknas. Tyskland vinner allt i sin väg oavsett motstånd och i EM-kvalet vann man samtliga 10 matcher vilket man aldrig tidigare har lyckats med och jag vet inte om det överhuvudtaget har inträffat? Joachim Löw kommer garanterat att bolla runt med olika spelare. Trolig tvåa.

Polen-Italien 2 (2,05) Fotboll, Träningslandskamp
Förberedelserna inför EM börjar här och hemmanationen Polen kommer säkerligen bjuda upp till kamp. I Italien får vi se en Milanspelaren Iganzio Abate debutera, och han kommer att spela från start. För första gången på länge så verkar Italien hungriga och man vann EM-kvalgruppen med målskillnaden 20-2. Med denna starka startelva så borde man klara av ett svagt Polen på ett ganska komfortabelt sätt.

Buffon
Abate, Ranocchia, Chiellini, Criscito
Pirlo, De Rossi, Marchisio
Montolivo
Pazzini, Balotelli.

Kämpa

Lycka till om ni ryggar här på .....




94:e minuten förstörde gårdagen!



Godmorgon!
Spelen fortsätter att gå bra och igår satt 4 av 5 matcher och sammanlagt 17 av 21 på dom senaste 5 dagarna vilket är sjukt bra!

Dock är jag inte helt nöjd med gårdagen eftersom jag borde ha varit 100%. Det var nämligen matchen Vänersborg-Västerås som jag hade en 2:a till 1,45 som slutade 3-3 och det var domarens fel att jag inte vann. Det räknades till 2,5 minuters tillägg och matchen skulle alltså slutat vid ca minut 92.30, men domaren lät spelet fortsätta och Vänersborg kunde turligt göra 3-3 via ett frislag i 94:e minuten!!!!!!! Herregud säger jag bara.

Arsenal damer 1,27 hade inga som helst problem att spöa Rayo Vallecano och det blev 5-1, ungefär vad jag tipsade om. Östersund 1,50 vann enkelt hemma med 5-3 liksom Broberg vann stort med 9-5 mot Tillberga till fina 1,60. Edsbyn 1,55 var lite mer försiktig och vann bara med 3-2 men det spelar ju ingen roll inom spelbranschen.

Idag finns det knappt nånting att spela på men jag hittade ändå en trippel men jag vet ännu inte hur jag skall göra om jag kanske kör en dubbel och ett singelspel på Italien U21, vi får se.

Dagens bästa hittar vi här på

Kopparberg/Göteborg-Hjörring 1 (1,50) Champions League, damer
Göteborg vann det första mötet här i åttondelsfinalen med 1-0 och visst är man storfavorit även här vilket vi också ser klart och tydligt på oddset då dom stod i 3,00 senast. Hemma knyter man ihop säcken ordentligt och vinner med ett par bollar.

Slovenien-Litauen 1 (1,33) Fotboll U21, EM-kval
Slovenien leder gruppen före vårt Sverige men man står på samma poäng och leder pga att man har gjort ett mål mer, tror jag. Sverige har +6 och Slovenien har +5 och mötet däremellan slutade 1-1 så det enda jag kan se är att man leder för att man har gjort 8 mål och inte 7? Litauen ligger näst sist efter nationer som Malta bland annat och man har tagit 3 poäng på 5 matcher och visst blir det rejält med stryk här idag. Säker etta.

Turkiet-Italien 2 (2,20) Fotboll U21, EM-kval
Italien vann första mötet stabilt med 2-0 även fast man spelade med en man mindre på slutet så hotade aldrig Turkiet riktigt. Italien har 12-2 i målskillnad jämfört med Turkiets 12-4 och då har dom spelat 2 matcher mindre än turkarna. Vinner Italien idag så går man upp i ledning och vinner med stor sannolikhet gruppen. Trolig tvåa men spelas försiktigt.

Ha en bra dag!

Kämpa här på ....




Igår sprack den galna sviten!


God dag!
Det blev en sämre dag än väntat igår och min fina svit måste ses som avslutad.


Örebro blev precis som jag skrev, gårdagens absolut bästa spel till höga 1,95. Matchen vann dom stabilt med 3-0 och dom verkligen vägrar att förlora, det blev den 10:e raka segern igår och det skiljer 10 poäng ner till tvåan Bofors.

Det mest negativa från gårdagen var att jag rekade Hammarby till låga 1,65 och dom blev totalt överkörda av SAIK. Jag tipsade några kompisar om SAIK igår och sade att jag är övertygad om att dom vinner men när jag skrev här på bloggen så blev känslan något helt annat och vart det kom ifrån undrar jag fortfarande???? Riktigt dåligt av mig och är det nånting man lär sig gång efter gång så är det att den första känslan är alltid bäst!

Jag lär gratulera mina vänner som satt SAIK till fina 3,00 gånger pengarna och jag önskar verkligen att jag inte ändrade mig sådär. 7-2 blev slutresultatet och stålmännen klev upp som ny serieledare. Gårdagens andra miss var Sundsvall Dragons som tappade allt och förlorade med 68-92 mot Luleå. Dragons som hade full pott på hemmaplan tappade allt mot slutet. Därmed blev det minus i spelkassan och det svänger i spelbranschen, det är bara att ta nya tag.

Här kommer dagens bästa spel från:

Arsenal-Rayo Vallecano 1 (1,27) Fotboll, Champions League damer
Senast slutade det 1-1 borta i Spanien och Arsenal var det klart starkaste laget och borde vunnit med ett par mål. Ifjol slutade det 4-1 när Arsenal hade hemmaplan och jag tror det blir något liknande ikväll.

Östersund-Sollefteå 1 (1,55) Ishockey, Div 1
Det skiljer 7 poäng mellan serieledande Östersund och trean Sollefteå. Sollefteå har sina två bästa backar vid namn Niklas Öhman och Sebastian Öhman på skadelistan liksom målvakten. Han som vaktar kassen ikväll spelar sin 3:e match från start och är knappast i god matchform. Östersund som är ett ruskigt starkt hemmaplan tuggar på i vanlig ordning och man har revanch att utkräva på Sollefteå sedan premiärförlusten med 4-0.

Sirius-Edsbyn 2 (1,55) Bandy, Elitserien
Edsbyn har börjat säsongen starkt och ligger 2:a i serien efter 8-3 vinsten senast mot Vänersborg. Jag kan däremot inte säga detsamma om Sirius som inför säsongen verkade mycket vassare än tidigare år. Dom inledde med 1-1 mot GAIS och därefter blev det pinsamma 10-1 mot VSK och senast förlorade man borta mot nykomlingen Kalix med 2-1 och det är verkligen mardrömssiffror. Edsbyn kommer att krossa Sirius ikväll, lita på det.

Tillberga-Broberg 2 (1,60) Bandy, Elitserien
Västeråslaget Tillberga har inlett ungefär som väntat med 2 förluster och 1 oavgjord. Broberg är på gång efter segern sist hemma på Hällåsen med 6-5 mot Kungälv. Broberg har ett väldigt bra lag och Jocke Hedqvist har börjat skjutit sig in i truppen mer och mer och visst kommer han att stänka in ett par hörnmål ikväll.

Vänersborg-Västerås 2 (1,45) Bandy, Elitserien
Egentligen borde jag vara orolig här då Vänersborg skrällde hemma mot guldfavoriten Bajen i premiären och kryssade. Men det har jag glömt nu och sist blev man rejält överkörda av Edsbyn. Västerås är samtidigt i toppform och spelar en bra offensiv bandy så det här skall inte vara några problem. Det råder stor klasskillnad mellan lagen.

Ha en bra dag! kämpa.....

100 % !!!


God dag!
Igår var jag för första gången 100 % på bloggen om man räknar över 3-4 matcher. Det gick riktigt bra även i lördags då 5 av 6 spel satt och det var många fina odds medans det var lite lägre igår men Tottenham gav ändå 2,03 och det var ett snyggt spel.


Igår visade Värnamo 1,42 återigen att man är flera nummer större än Väsby och vann kvalet med sammanlagda 3-0 och därmed klarade sig båda Superettanlagen kvar, Brage var det andra. Milan vann hur enkelt som helst till 1,28 och Zlatan hade världens show och var helt fantastiskt bra och han fick 8 poäng av alla tidningar i Italien, tex La Gazetta Dello Sport. Poäng över 8 och under 4 är nästintill omöjligt att få och jag kan inte ens minnas att Zlatan BARA har fått 8:or förut? 7,5 vet jag att han har fått många gånger men inte 8.
Udineses starka spel fortsätter precis som Tottenhams. Italienarna vann med 2-1 igår till 1,50 medans londonlaget till 2,03 vann med 3-1. Mora 1,57 i hockeyallsvenskan spöade Almtuna med 5-3.

Det har varit en grym helg med andra ord där både vi vann och tippen satt, totalt sett så var det 10 av 11 spel som gick hem och det blev ett rejält plus i spelkassan. Nu väntar däremot en horribelt dålig sportvecka där jag hade stora problem att hitta spel idag.

Dagens bästa spel:

AIK-HV71 2 (1,95) Ishockey, Elitserien
AIK är inte speciellt heta just nu och blev nollade sist mot Luleå men även HV förlorade senast hemma mot Brynäs med 4-3 och där rök deras svit på 8 raka matcher utan förlust. Jag tror att Jönköpingslaget revancherar sig fort och man har ännu inte smällt fjolårets utskåpning med 4-0 i matcher mot AIK så lite på ett taggat HV71 ikväll.

Erzgebirge Aue-E Frankfurt 2 (1,70) Fotboll, Bundesliga 2
Eintracht Frankfurt är det enda laget tillsammans med serieledarna Fortuna Düsseldorft som ännu är obesegrat. Laget ligger på en 3:e plats och vid kryss så går man återigen upp på direktuppflyttningsplats men självklart siktar man på seger. Bortaspelet har fungerat utmärkt med 5 segrar och 2 oavgjorda. Det skall mycket till om hemmalaget Aue lyckas ta poäng ikväll.

Spela med förnuft ikväll, det kommer jag att göra.

Kämpa...



Ikväll är det äntligen dags för fotbollsgalan och Jihde och Anna Brolin sägs ha fått ihop det på ett perfekt sätt och utlovar en spektakulär show som dom hoppas på att bli den bästa galan någonsin.



Guldbollen ska ju självklart gå till Zlatan trots att han redan har fått den 4 år i rad. Men han har ju ingen konkurrens för han är våran enda riktiga toppspelare ute i Europa och han är hela Milans ryggrad (kolla bara på matchen igår mot Catania tex), sen har han inte varit speciellt bra i landslaget men guldbollen går ju till den bästa fotbollsspelaren och inte den som ha presterat bäst i landslaget, right? För isåfall så skulle ju aldrig Lionel Messi ha blivit utsedd till världens bästa spelare heller då han inte alls spelat speciellt bra i Argentina. Det är också bara det som håller honom bakom Maradona för att vara den bästa genom tiderna, hans spel i landslaget. Förbättrar han det vilket jag är övertygad om, då blir han den bäste.

Barcelona fick bara kryss igår borta mot At Bilbao och det var tack vare just Messi som gjorde det viktiga 2-2 på övertid och nu har Real Madrid ett stadigt grepp om ligan inför El Classico. Dom leder med 3 poäng och igår krossades Osasuna med hela 7-1 efter ett hattrick av Cristiano Ronaldo. Det var Cristianos 4:e hattrick på 11 matcher i år, helt otroligt.

Ha en underbar dag..

Micke Andersson


Underbara söndag!


God förmiddag!
Segertåget fortsätter efter gårdagens lekstuga med Borlänge 4-1, samtidigt tappade största rivalen Örebro 1 poäng mot jumbon Hudiksvall, tack för det. Jag måste hylla vårt gäng lite då man aldrig slutar att imponeras, vi är så fantastisk bra och hur det än blir så lyckas vi ändå alltid att knyta ihop säcken, vi har en otrolig lagmoral.

Speldagen igår var också riktigt bra och det blev ett stort plus i spelkassan, endast 1 av 5 spel missades. Det var Vetlanda som fick 4-4 hemma mot Tillberga och det var min 4:e bandymatch i år och 3 av dom har slutat med ett kryss (!). Det är svårt att kryssa i bandy och det händer så väldigt sällan men nu har jag faktiskt tre raka kryss i bandytippningen, jag kan inte tro att det är sant.

Brage 1,47 vann med 4-2 och gjorde precis som jag sade med att bjuda publiken på en fin säsongsavslutning. Helsingborgs säsong blev magisk igår efter att man säkrade trippeln hemma mot Kalmar 3-1 i finalen i Svenska Cupen (SM-guld och Supercupen är de övriga) och man gjorde det till fina 1,70.
Chelsea 1,45 tog sig i kragen igår och vann med 1-0 och mitt Valencia hade inga som helst problem med att besegra Levante på bortaplan, 2-0 blev slutresultatet och Valencia hade skyhöga 2,20, tack för kaffet.

I NHL så hade mitt favoritlag Philadelphia Flyers lekstuga med Columbus och vann med hela 9-2. Efter 2 perioder stod det 8-0 och Columbus har bara tagit 5 poäng i år och ligger överlägset sist, kan detta vara NHL:s sämsta lag på många år???

Det blev alltså en väldigt bra lördag och jag hoppas att denna dag levererar ännu bättre.

Dagens bästa spel:

Värnamo-Väsby United 1 (1,42) Fotboll, Kval till Superettan
Jag säger lika här som jag gjorde inför Brage-Sylvia igår.. Jag hoppas att hemmalaget vill bjuda publiken på en fin avslutning och dom är numret större än Väsby så är det bara. 2-0 blev det på bortaplan och jag hoppas på något liknande idag, bra spel till 1,42.

Fulham-Tottenham 2 (2,03) Fotboll, Premier League
Fulham håller ingen vidare klass men det gör Tottenham som verkligen är på gång efter en tung inledning med förlust mot City och United, därefter har man inte förlorat en enda match. Dom hänger på i toppen och därför måste man vinna idag och det gör man med marginal.

Milan-Catania 1 (1,28) Fotboll, Seria-A
Mitt älskade Milan är i toppform i ligan men man hade ett svagt resultat i Champions i veckan då man bara fick 1-1 mot BATE Borisov. Dom hade chanser för att vinna med 4,5,6 mål men istället blev det kryss och Barcelona klev upp på förstaplats. Glödaheta Zlatan briljerar förhoppningsvis idag med och bjuder på lite show, det här blir inga problem. Visas på TV4 Sport 15.00.

Udinese-Siena 1 (1,50) Fotboll, Serie-A
Här har Udinese guldläge för att gå upp i serieledning då Juventus har en jättetuff match mot Napoli ikväll och jag tror det mycket väl kan bli kryss där. Det vore därför bra om Udinese vann här och hittills på hemmaplan har man vunnit allt och målskillnaden är 8-0. Siena har varit bra i år men på bortaplan har man bara kryssat och förlorat.

Mora-Almtuna 1 (1,57) Ishockey, Allsvenskan
Almtunas tunga trend fortsätter och Mora är lite på gång igen efter seger i fredags borta mot Södertälje 3-1. Hemma brukar man vara bra och det tror jag att man är ikväll med.

Ha en underbar tv-kväll med Serie-A, Sporten, Gustafsson 3 tr, Filip och Fredrik, Time Out, Gossip Girl, Club Calcio och kvällens långfilm Trubbel i paradiset med Vince Vaughn. Är det ens möjligt att ogilla söndagar?

Kämpa

Micke Andersson


Sämsta lördagen någonsin!


Godmorgon!
Då var man nere på jorden igen efter gårdagens tafatta spel där bara 50% av spelen satt. Idag finns det inte alls mycket bra och roliga spel men jag har ändå hittat några halvbra spel.

Jag pratade igår om att första knallen snart kommer för Bofors och visst hade jag rätt, den kom redan igår tyvärr. Bofors vann men man gjorde det på straffar och här i spelvärlden räknas det som kryss och därför missade jag den matchen. Även Kristianstad åkte dit igår efter en lång tids spel utan förlust och jag är lite förvånad ändå men Kallinge är ett bra lag, det visar dom nu.

Örebro 1,65 vann (som vanligt) med 3-2 mot Almtuna och det var 9:e raka segern, formkurvan fortsätter att peka brant uppåt, likaså Vimmerbys starka hemmaspel, dom vann med 4-2 mot Tranås till 1,47.

Dagens bästa spel:

Vetlanda-Tillberga 1 (1,55) Elitserien, Bandy
Vågar jag på mig en bandymatch idag? Ja det gör jag faktiskt. Tillberga är verkligen inte bra och man förlorade sist mot nykomlingen Kalix med hela 8-0! Det skall mycket till om man blir nollade i bandy, det ska ni veta. Premiären förlorades också, 7-2 mot Edsbyn. Vetlanda har börjat betydligt bättre och man chockade med att slå det förväntade topplaget Broberg och sedan hade man en 3-0 ledning sist mot SAIK men tappade tillslut till 5-4. Man kommer att krossa Tillberga hemma på tjustkulle.

Brage-Sylvia 1 (1,47) Fotboll, Kval till Superettan
Brage vann första mötet med 3-1 och visade att man är mycket starkare än division 1 laget från Norrköping. Det som kan hända här är att man spelar på resultat och är nöjd med 3 gjorda mål på bortaplan, men förhoppningsvis sätter man spiken i kistan genom att göra 1-0 och spelar en bra fotboll och bjuder publiken på underhållning i säsongens sista match.

Helsingborg-Kalmar 1 (1,70) Fotboll, Svenska Cupen, Final
SM-guldet gick till Helsingborg och man kommer att ta guldet här också. Kalmar har ingenting att säga till om borta på Olympia Stadion.

Blackburn-Chelsea 2 (1,45) Fotboll, Premier League
Bottenlaget Blackburn med svensken Martin Olsson är i stort poängbehov och ligger just nu på nedflyttningsplats. Chelsea har varit katastrofala på sistone och man fick bara 1-1 tidigare i veckan mot Racing Genk i Champions League. Nu krävs seger.

Levante-Valencia 2 (2,20) Fotboll, La Liga
Nu har det tagit stopp för Levante och det slutade på 7 vinster och 2 oavgjorda innan Osasuna förstörde det roliga. Hur som helst så är det en fantastisk prestation dom har gjort och jag hoppas att man inte faller som ett korthus nu, vilket många tror. Valencia är i kanonform efter Champions League och ikväll blir det kross till fina 2,20.

Ha en bra dag

Kämpa

Micke Andersson


Fantastiskt bra spel från mig igår!


God eftermiddag!
Igår var jag riktigt het och satt fina 6 av 7 spel där bara Udinese till 5,80  (jag tipsade om försiktigt spel) förlorade.

Även om jag tycker att Europa League är riktigt svårt så lyckades jag sätta alla 5st matcher och det är jag väldigt nöjd över. Metalist 1,23 slog som väntat Malmö och det gjorde man enkelt med 3-1 och jag hoppas att alla har märkt hur långt efter våra Allsvenska lag ligger jämfört med övriga Europa?
PAOK 1,75, Lokomotiv Moskva 1,85, Lazio 1,45, Fulham 1,27 och Borås 1,77 var dom övriga lagen som vann. Borås var alltså min första basketmatch som jag har spelat och det gick ju bra.

Dagens bästa spel:

Almtuna-Örebro 2 (1,65) Ishockey, Allsvenskan
Örebro fortsätter att ånga på och man är nu uppe i 8 raka segrar och segertåget fortsätter ikväll mot ett svagt Almtuna med dålig form. Jag är riktigt imponerad av Örebro och jag hoppas att det går vägen i år.

Bofors-Troja/Ljungby 1 (1,50) Ishockey, Allsvenskan
Bofors är årets stora överraskning och dom ligger faktiskt på en andraplats nu i och med segern senast. Deras powerplay har varit en stor framgång på slutet och man har mycket vunnet tack vare det. Bara därför så kommer väl första knallen snart men jag tror och hoppas inte att det är ikväll. Hemma i nobelhallen är man ruskigt starka dessutom och har endast förlorat 1 av 8.

Vimmerby-Tranås 1 (1,47) Ishockey, Div 1
Vimmerby är nykomlingar men ändå ligger man på en klar 2:a plats efter jätten Vita Hästen. Dom är grymma på hemmaplan och har 7 raka vinster och målskillnaden lyder 35-11. Bortalaget Tranås blev rejält överkörda senast mot bottengänget Kumla. Jag tror Vimmerby vinner klart ikväll. Bra spel till 1,47.

Kallinge/Ronneby-Kristianstad 2 (1,85) Ishockey, Div
Här har vi kvällens tuffaste division 1 match. Kristianstad är riktigt bra i år, man har bara förlorat 2 av 15 matcher och man vill inte tumma på något här ikväll. Kallinge är för tunna och har mycket unga spelare i truppen, dom ska vara riktigt nöjda med sin 3:e plats. 1,85 är ett bra odds på tvåan!

Ha en underbar fredagskväll, kämpa!

Micke Andersson



Plus i spelkassan!


Det blev plus i spelkassan igår efter att Bofors vann till jättefina 1,80 borta mot Sundsvall som fortsätter att vara riktigt riktigt dåliga och Manchester City 1,47 vann enkelt borta mot Villareal precis som jag sade, 3-1 blev slutresultatet.

Tredje matchen som jag hade på min trippel var Kristianstad 1,45 och dom vann med 3-0 mot jumbon Kungälv och fortsätter att vara ledere i sveriges klart tuffaste division 1 serie.

På minuskontot så fanns Edsbyn som bara lyckades få 2-2 hemma mot Kungälv vilket inte händer ofta, varken målsnåla resultat eller att det blir kryss tillhör varadagen inom bandyn. Sen förlorade Leeds stort hemma mot Blackpool och jag är riktigt bekymrad över det, det slutade med förskräckliga 5-0 och -5 i baken.

Dagens bästa spel:

Lazio-Zürich 1 (1,45) Fotboll, Europa League
Bottenmöte där Lazio ligger sist i gruppen på samma poäng som Zürich även 3:an, alla ligger på 2 poäng. Lazio är näst intill piskade att vinna och man är i bra form efter helgens 3-0 seger mot Cagliari. Eventuellt vilar dom en del spelare här ikväll men jag tror man vinner klart ändå.

Sh.Rovers-PAOK Salo 2 (1,75) Fotboll, Europa League
Rovers blev i helgen mästare hemma på Irland och är förmodligen lite mätta efter det, men det spelar egentligen ingen roll eftersom man är dyngsist här i gruppen och har ingenting att spela för. PAOK däremot har chansen att behålla andraplatsen efter ledande Tottenham vid vinst ikväll och jag tror man vinner enkelt.

Solna Vikings-Borås 2 (1,77) Svenska Basketligan
Detta blir min första basketmatch och jag har ingen vidare koll egentligen men jag vet att Solna har börjat väldigt dåligt med 2 vinster och 5 förluster. Vinsterna har kommit på hemmaplan men dom är i en dålig form medans Borås är i toppform med fyra raka segrar och har precis tvärtom gentemot Solna, 5 vinster och 2 förluster. Borde klassas som en vettig tvåa.

Metalist-Malmö FF 1 (1,23) Fotboll, Europa League
Dagens säkraste spel och Malmö kommer inte att ha en chans, återigen. 4-1 förlorade man med senast och då hade man hemmaplan, borta i Ukraina blir det knappast enklare. Metalist går för gruppsegern.

Fulham-Wisla Krakow 1 (1,27) Fotboll, Europa League
Fulham är lite på gång nu efter helgens seger borta mot Wigan med 2-0. Krakow vann med 1-0 hemma i Polen men man lär få det betydligt tuffare här i England.

AEK Athen-Lokomotiv Mosvka 2 (1,85) Fotboll, Europa League
Grekerna har 0 poäng och måste bara vinna ikväll för att ha någon som helst chans. Moskva vann med 3-1 i hemmamötet och är mycket bättre, jag tror dom vinner stabilt.

At.Madrid-Udinese 2 (5,80) Fotboll, Europa League
Dagens galnaste odds hittar vi i denna seriefinal. Jag kan inte förstå varför Udinese har hela 5,80, dom är till och med ett bättre lag än spanjorerna. I helgen vann man med 1-0 hemma mot Palermo efter mål av målkungen Antonio Di Natale så formen är inte dålig heller. Gruppsegern är säkrad vid vinst, därför spelar jag en liten slant på Udinese.

Ha en bra dag!

Kämpa

Micke Andersson






Vi bara fortsätter att vinna!


Godmorgon!
Vi hade match uppe i Hudiksvall igår och kom hem med en seger efter knappa 3-2. Det var en hemskt match där vi hade domaren emot oss efter första nedsläpp och det var bland det absolut sämsta jag har sett i hela min karriär, därför spelade vi hela matchen i box play (kändes det som) men vi löste det på ett bra sätt och jobbade hårt för varandra och tog dom viktiga 3 poängen. Vi är fortfarande serieledare vilket vi kommer att vara hela vägen fram tills vi tappar poäng.

Gårdagens spel var relativt bra och satt 75% där bara Milan inte vann vilket jag är otroligt besviken över. Abate fixade olyckligt en straff till BATE och dom gjorde 1-1 och sedan kunde inte Milan göra mål då Robinho hade ett flertal lägen att göra mål på med stolpskott och liknande. Efter Zlatans 1-0 mål så hyllade Milan Antonio Cassano genom att Kevin-Prince Boateng hade Cassanos tröja på sig under sin egna och drog upp sin och så stod alla och pekade på Cassanos namn på Boatengs rygg, det var riktigt fint gjort och man blev alldeles rörd.
Valencia 1,63 vann enkelt med 3-1 och Dortmund 1,40 och Southampton 1,50 vann med uddamålet.

Dagens bästa spel:

Sundsvall-Bofors 2 (1,80) Ishockey, Allsvenskan
Sundsvall har förlorat 13 matcher och tagit 5 poäng på 15 matcher vilket innebär att man är klart sist i serien. Bofors gör jättesuccé och har vunnit 8 av 9 senaste och sist mot Rögle låg man under med 5-3 men visade styrka och vände och vann med 7-5 efter ett riktigt bra PP-spel som man i övrigt är otroligt farliga i. 1,80 på Bofors är ofattbart.

Kungälv-Kristianstad 2 (1,45) Ishockey, Div 1
Botten mot toppen och jag behöver inte säga så mycket mer. Det skiljer 22 poäng mellan lagen och att det råder klasskillnad är inget att sticka under stolen med. Sund tvåa!

Edsbyn-Kungälv 1 (1,20) Bandy, Elitserien
Edsbyn började starkt och körde över Tillberga totalt med 7-2. Kungälv började också bra genom att besegra Västerås med 6-3 på en urusel is där det var Kungälv som behärskade underlaget bäst eftersom VSK spelar inomhus i ABB Arena. 15 minuter var allt som gick och sedan var isen kass och då är det inte roligt att spela bandy. Edsbyn kör över göteborgarna uppe i byn.

Leeds-Blackpool 1 (1,90) Fotboll, Championship
Leeds missade en drös med chanser senast mot Cardiff som slutade 1-1. 3 poäng är viktigt ikväll för att haka på i toppen och man är just nu på en 7:e plats, bättre utdelning ikväll? Blackpool har bra material men får det inte riktigt att stämma, bortaspelet är inget att hurra över heller med en seger på 7 försök. Vettig etta!

Villareal-Manchester City 2 (1,47) Fotboll, Champions League
Villareal är ett lag i kris just nu, stryk borta mot Real med 3-0 tidigare i veckan, innan det stryk hemma mot Levante med 3-0 och gången innan det 0-0 mot Getafe. Man har alltså inte gjort mål på 3 matcher och det är inte okej för ett lag av Villareals kaliber. I CL har man åkt på tre raka förluster och allt fokus ligger nu på att komma på rätt spår i ligan. Enligt min mening finns det två killar som kan vända på detta och det är Nilmar och Giuseppe Rossi och dom båda finns inte med idag. Vill City ha ett bra utgångsläge för att ta sig vidare i gruppen så vore det passande om man vann här och man brukar ju säga att motivation slår klass, City har både motivation och klass. Ikväll kör man över spanjorerna.

Ha en bra dag!

Kämpa

Micke Andersson




Southampton är dagens bästa spel!


God eftermiddag!
Ikväll är det dags för Champions League igen och det är många viktiga matcher, bland annat för Valencia och Dortmund är det måstematcher.

Valencia är ett lag jag håller mycket på och jag tror stenhårt på dom ikväll för dom spelar en riktigt bra fotboll men har haft lite problem med målskyttet här i Champions. Hemma på Mestalla Stadion ikväll så kommer det förhoppningsvis att lossna och Leverkusen kommer få det kämpigt. Jag tror också att Dortmund kommer att höja sig ikväll, hemma på Signal Iduna Park är man riktigt svåra och det är världens (kanske bästa) tryck på den arenan. Den är känd speciellt för ena kortsidan som tar hela 25.000 åskådare, ståplats! Det är där stora delar av trycket kommer ifrån och det kallas för den gula väggen, die gelbe wand som det heter på tyska.

Mina spel igår var helkassa och det blev back i spelkassan. Bofors 1,75 och Örebro 1,30 var dom enda lagen som lyckades vinna, inte äns Sevilla vann igår då man mötte jumbon Granada som hade 0 gjorda mål på bortaplan. Sevilla tog visserligen ledningen med 1-0 i den första spelminuten men sedan gick det utför, Granada gjorde 1-1 i 79:e och sedan 2-1 i 90:e. Täby förlorade återigen mot Storvreta och man har nu 9 raka förluster mot dom. 7-5 blev det igår och Mika Kohonen var planens stora gigant och dominerade fullständigt, framförallt levererade han en helt magisk passning till den finländske landslagsspelaren Hannes Öhman som sköt in 6-5 i krysset.

Newcastle vägrar verkligen att förlora och igår körde man över Stoke med 3-1 efter ett hattrick av Demba Ba och därmed blev det Stokes första poängtapp på hemmaplan. Jag är väldigt imponerad av Newcastle.

Dagens bästa spel:

Bate Borisov-Milan 2 (1,50) Fotboll, Champions League
Vitryska Bate Borisov har ingenting att komma med här då Milan är bättre över hela banan. Antonio Cassano som är en av nyckelspelarna i Milan fick föras till sjukhuset efter matchen i söndags då han tappade talförmågan och synen och det ryktas om en stroke, vilket jag inte hoppas stämmer. Milan kommer att göra allt för att vinna idag och man ägnar alla tankar till Cassano och dom spelar för honom ikväll.

Dortmund-Olympiakos 1 (1,40) Fotboll, Champions League
Signal Iduna Park, 80.000 åskådare, bäst tryck och antal åskådare 2 år i rad i Europa, behöver jag säga så mycket mer? Grekerna saknar tre spelare och dom kommer att vara livrädda ikväll, samtidigt måste tyskarna vinna för att ha en chans att gå vidare.

Valencia-B Leverkusen 1 (1,63) Fotboll, Champions League
Måstematch för Valencia och jag hoppas av hela mitt hjärta att dom vinner ikväll för man är i en väldigt god form just nu och har några vinster i ryggen så jag hoppas att självförtroendet sitter kvar. Leverkusen saknar Augusto, Ortega och Barnetto och jag tror att dom får det svårt ikväll.

Southampton-Peterborough 1 (1,50) Fotboll, Championship
Southampton är ruskigt bra i år och leder serien. På hemmaplan har man 18 raka segrar och dom vinner lätt ikväll. Bra spel!

Ha en underbar fotbollskväll framför tv:n, själv har jag match mot Hudiksvall dit jag är påväg nu.

Kämpa

Micke Andersson


RSS 2.0