Sevilla är dagens bästa spel!


Idag är min först dag som arbetslös sedan 15 sep och jag måste säga att det är väldigt skönt då jag har hunnit med massa olika grejer som jag inte alls har haft tid med tidigare som tex tagit en löptur och tvättat bilen. Jag saknar inte jobbet ett dugg och är glad över att det blev som det blev.

Igår gick det sisådär då Warberg 1,40, Djurgåden 1,50 och Värnamo 2,30 vann. Djurgården var väldigt säker och man vann busenkelt precis som väntat, 1,50 var otroligt överraskande. Värnamo visade också att man är större och starkare än lilla Väsby som tyvärr får fortsätta i division 1 även nästa säsong, tror jag. Likaså Brage var numret större än Sylvia och vann på bortaplan med 3-1 och det känns som att Superettanlagen är bättre rakt igenom.

Olofström tappade igår sin 2-1 ledning mot Nybro och förlorade med 3-2 samtidigt som ledande Kristianstad överraskande förlorade hemma mot Pantern på sudden. Alltså så hade Olofström gått upp i serieledning vid vinst igår. Hedemora svek och förlorade snöpligt med 6-5 mot bottengänget Lindlöven.
Annars var gårdagens störst skräll i handbollen där HK Malmö spöade giganten Sävehof med 30-28. Det blev 3 av 6 spel som satt och så länge jag inte understiger 50% så lär jag vara nöjd. Eftersom insatsen alltid är densamma oavsett odds så kan jag aldrig gå minus, dock så kan jag ändå gå plus eftersom oddsen är alltid olika.

Till något helt annat så måste jag nämna att skandalen då Martin Sevcs kallar HV71:s Daniel Rahimi för "fucking gypsy" (din jävla zigenare) har gått helt över styr. Det snackas alltså om fängelse för Sevcs och hur många gånger har inte folk sagt "din jävla neger, din jävla fitta, negerjävel" osv? Det är ju inte direkt någonting som kan ge men för livet, som tex tacklingar mot huvudet. Visst är det fult och böter och avstängning är självklart, men fängelse? hallå liksom.....

Dagens bästa spel:

Bofors-Rögle 1 (1,75) Ishockey, Allsvenskan
Värmlänningarna har varit överraskande bra i år och ligger på en skön tredjeplats och återigen är man otroligt hemmastarka med 6 av 7 möjliga vinster. Man är också i en bra form då man slog Malmö i fredags med 3-2. Rögle lär spela på sin absoluta toppnivå om man skall ro hem detta.

Örebro-Oskarshamn 1 (1,30) Ishockey, Allsvenskan
Örebro leder serien och är inne i en bra trend med två svåra matcher i ryggen mot Västerås och Leksand där båda slutade med seger. Oskarshamn har tagit ett rejält kliv gentemot förra året men uppe i Närke då ska man vara glad om man lyckas hålla undan första 20.

Storvreta-Täby 2 (2,50) Innebandy, Superligan
Här har vi mötet som dom flesta tror spelar SM-finalen i globen 2012, vilket även jag tror (om inte mitt Pixbo skräller). Täby leder serien och har vunnit allt i sin väg och även om Danne Bron-Sundbom saknas ikväll så är man ändå rejält målfarliga och det är offensiven som är deras styrka. Storvreta har vunnit dom senaste 8 mot varandra men Täby är mycket bättre i år än tidigare. Tufft och jämnt lär det bli men jag spelar Täby till fina 2,50 ändå.

Vålerengen-Fredrikstad 1 (1,42) Fotboll, Norska Tippeligan
Fredrikstad ligger på en svag 14:e plats av 16 lag medans Vålerengen ligger 6:a och vid vinst ikväll är man helt plötsligt delad 2:a med Tromsö. Man förlorade senast mot Ålesund men innan den hade man fyra raka segrar och man lär vara taggade till ikväll.

Stoke-Newcastle X (2,15) Fotboll, Premier League
Kvällens stora utmaning har vi här! Det är ett av världens starkaste hemmalag mot ett Newcastle som ännu inte förlorat. Stoke är obesegrade hemma och kommer sälja sig dyrt ikväll, men Newcastle har inte imponerat på sistone och man åkte faktiskt ut ur ligacupen förra veckan efter 2-2 (4-3 förlängning) mot Blackburn. Revanch att utkräva finns, men jag tycker att ett kryss här är nog båda lagen väldigt nöjda med.

Sevilla-Granada 1 (1,33) Fotboll, La Liga
Kvällens spik har vi här, inget snack om saken. Bortalaget har 0 poäng och 0 gjorda mål på bortaplan medans Sevilla är obesegrade här hemma. Lilla jumbon Granada är inte bra och saknar mittfältarna Jamie Romera och Carlos Benitez som är avstängda. Sedan tidigare saknar gästerna ytterligare sex spelare. Ettan är urstark till 1,33

Ha en trevlig måndag

Kämpa!

Micke Andersson



Back on track!


Nu är man het igen då man satt 5 av 6 matcher igår och det var bara oflyt att KAIS Mora inte också vann för det gör man 8 gånger av 10, men jag är väldigt nöjd ändå.
Även vi vann igår då vi bortaslog Kumla med hela 15-2 och det var nog den tråkigaste match som jag har spelat i Valbotröjan.

Manchester United revancherade sig och slog Everton till 1,77 med 1-0 efter mål av Javier Hernandez. Valencia 1,50 vann enkelt med 3-1, precis som jag trodde. PSG 1,32 och Montepellier var lika enkelt dom med och fortsätter att springa ifrån i Ligue 1.

Mitt underbara Milan vann också igår efter att Zlatan visade prov på en riktigt god form och han avgjorde mötet med två nickmål, det kunde inte bli bättre än så. Bojan Krkic reducerade sedan till 3-2 men något mer än så blev det inte. Snacka om att dom är i toppform och nu är man redan uppe på 2:a plats i tabellen. På 3 matcher har man sprutat in 11 mål, crazy.

KAIS Mora var alltså det enda laget som inte vann och det var en stor skräll av Falun som gav Mora säsongens första fall.

Dagens bästa spel:

Lindlöven-Hedemora 2 (1,50) Ishockey, Div 1
Hedemora ligger på 4:e plats en poäng före jagande Tierp och därför är det en otroligt viktig match idag och Lindlöven är näst sämst i serien. Hedemoras bortaspel är imponerande med 5 vinster och 1 förlust, idag kommer 6:e.

Nybro-Olofström 2 (1,85) Ishockey, Div 1
Hemmalaget har tappat allt från ifjol och är inte ens topp 4. Olofström är seriens bästa lag och man jagar ledande Kristianstad som är 2 poäng före. Det finns inget annat än vinst.

Warberg-Sirius 1 (1,35) Innebandy, Superligan
Fjolårs finalisterna Warberg har inte imponerat i år och är på en svag 10:e plats för tillfälltet med två raka förluster i ryggen. Sirius är riktigt dåliga i år och förlorade senast på hemmaplan (där man tar alla poäng) mot Umeå som också är riktigt dåliga. Förra årets poängkung Billy Nilsson flyttade hem till Gävle igen för spel med GGIK i år och visst saknas han i Uppsalalaget. Warberg måste bara vinna här och det gör man med marginal.

Täby-Djurgården 2 (1,50) Innebandy, Elitserien, Damer
Djurgården har inte imponerat i serien ännu men jag tror och tycker att man har Sveriges bästa lag och är stor favorit till att vinna SM-guld igen. Mot Täby ska man bara vinna och jag spelar Djurgåren till 1,50 alla dar i veckan.

Väsby-Värnamo 2 (2,30) Fotboll, Kval till Superettan
Värnamo är ett bra lag och har en trupp för Superettan inget snack om saken. Väsby vann Div 1 Norra efter mycket flyt, Dalkurd hade chansen två gånger att överta serieledningen men sumpade den. Värnamo har ett mycket starkare lag och vinner här trots bortaplan.

HK Malmö-Sävehof 2 (1,40) Handoll, Elitserien
Hemma brukar Malmö vara ett starkt lag men i år verkar det inte stämma alls. Sävehof är Sveriges bästa lag tillsammans med GUIF och det handlar bara om inställning. Mycket bra spel till 1,40.

Nu är det dags för lite gym och sedan blir det soffan hela dagen med massa Serie-A på TV4 Sport och därefter kommer Sporten, Time Out, Gustafsson 3 tr, Filip & Fredrik, Good luck Chuck och Fotbollskanalen Europa. Snacka om att söndag är en galen tv-dag!

Kämpa på och ha en underbar söndag

Micke Andersson


Sämsta tänkbara bandypremiär...


Godmorgon mina vänner!
Jag måste be er alla om världens största ursäkt och jag lovar att jag kommer aldrig mer be folk spela på si eller så sätt, utan det är upp till er själva att bestämma, såklart!

Jag mår hemskt dåligt sedan gårdagen och jag har skuldkänslor till 1000 men det är ingenting som går att ändra på nu, förutom att sätta dagens spel. Jag tänker inte skriva alltför mycket om hur jävla kass jag var igår eller hur jävla dålig Hammarby var som inte lyckas slå ett helt värdelöst Vänersborg och så vidare, utan jag jobbar på och ber som sagt alla om ursäkt och hoppas ni gjorde det bättre igår än vad jag gjorde.

Broberg tog inte ens poäng vilket ändå Bajen gjorde 6-6 (tack vare världens bästa Patrik Nilsson) utan dom åkte på torsk nere i Vetlanda med 7-5 vilket också gör mig helt förvirrad. Det är en omöjlighet enligt mig, usch och fy så jävla dåligt. Två av säsongens stora skrällar är redan gjorda.

Dagens bästa spel:

Everton-Manchester United 2 (1,77) Fotboll, Premier League
Jag har många gånger hört att man inte skall spela på matcher när Everton har hemmaplan för där är man svårslagna, men jag måste ändå gå emot det idag eftersom United ligger redan nu 5 poäng efter segermaskinen City och man har helt enkelt inte råd att tappa några poäng idag, för då ser det betydligt mörkare ut för Fergusons gäng.

Valencia-Getafe 1 (1,50) Fotboll, La liga
Mitt Valencia tog tidigare i veckan en väldigt viktig seger i bortamötet mot Zaragoza, som man brukar ha relativt svårt för och tidigare möten har slutat med hela 4-0 och 5-0 förluster. Nu har man hemmaplan och Getafe är inget starkt lag så på Mestalla blir det tufft. Hoppas och tror på enkel seger.

PSG-Caen 1 (1,32) Fotboll, Ligue 1
Storsatsande PSG fortsätter att rada upp segrar och har nu 8-2-1 och leder serien. Caen är ett mittenlag och är inte så dåliga men i Paris fokuserar man nog för mycket på sevärdheter som eiffeltornet och kommer därför att bli överkörda ikväll.

Montpellier-Nancy 1 (1,53) Fotboll, Ligue 1
Man fortsätter att haka på PSG i toppen och ikväll ställs man mot seriens näst sista lag, även om Nancy har 5 kryss på 11 matcher. Men en 3 poängare är riktigt dåligt och det visar att man är för dålig. Har ingenting att hämta här.

IBF Falun-KAIS Mora 2 (1,90) Innebandy, Damer
Det här är dagens bästa spel och om jag skulle våga lova nånting idag så vore det här. För några säsonger sedan var Falun ett topplag men nu är man utanför slutspelsplats och har bara vunnit 2 matcher på 6 försök, det är inget bra facit. Ett av seriens absolut bästa lag (om inte det bästa?) kommer på besök och fullständigt mosar Falun borta på lugnet. Mora är obesegrade och man har maximala 18 poäng på 6 matcher med en målskillnad på 32-12. Frågan är hur mycket vill man förödmjuka "lillasyster" i slaget om dalarna?

Roma-Milan 2 (2,50) Fotboll, Seria-A
Nu är det äntligen dags, Totti vs Zlatan och jakten på förstaplatsen fortsätter för mitt Milan. Romas form är inget som gör mig orolig och man har bara gjort 9 mål, Milan har gjort 16. Det är kryss som oroar mig mest inför kvällens möte men Milan behöver verkligen 3 poäng för att fortsätta jobba sig upp och man är verkligen i storform då både Nocerino och Boateng har gjort hattrick nu på slutet, även Zlatan och Cassano är i god form och är förhoppningsvis väldigt spelsugna ikväll och det kommer att bli avgörande. Stekelenburg lär vara på tårna ikväll om inte Milan skall göra 4 mål för tredje matchen i rad?

Ha en underbar lördag.

Kämpa kämpa kämpa

Micke Andersson




Elitserien i Bandy!


Jajamensan, idag är det äntligen premiärdags för mitt fina Bollnäs!!! Dom tar emot Kalix hemma på Sävstaås och det kommer bli utklassning så håll i hatten. Kalix har man sett hemskt många gånger eftersom dom alltid har spelat i Skutskärs serie förutom 2 gånger då man tagit steget upp.

Mitt enda spel satt igår, säkert och bra. Känner mig ruskigt het på singlarna nu då jag är felfri hittills. Rosaklädda Palermo är ruskigt ruskigt hemmastarka och nu har man 4 av 4 och 11-4 i målskillnad (bland annat slog man Inter i premiären med 4-3, dock är Inter helt katastrofala såhär långt).

OBS. Är ni villig att spela för 5000kr då garanterar jag er att ni vinner. En singel på Hammarby och ni får 1000kr i vinst, det är den säkraste match jag någonsin i hela mitt liv har sett som överstiger 1,07 i odds. Visst låter det konstigt att riskera så för "så lite" men den är bombsäker. Det är bara att lassa!!!!

Finns även handicapspel som var helt sjukt, 3-0 till från start gav 2,00. Tack för kaffet säger jag, herregud!

Dagens bästa spel:

Vänersborg-Hammarby 2 (1,20) Bandy, Elitserien
Kvällens säkraste match alla kategorier! Har ni ekonomin och är redo att lassa, så kör. Här rådar det klasskillnad som att jämföra Barcelona och Gefle IF, typ. Hammarby har seriens bästa lag tillsammans med SAIK och Vänersborgs bästa spelare är lika gammal som jag och kommer få ett stort genombrott i år. Dom har även fixat hall så ni behöver inte vara oroliga över någon dålig is osv. Bajen vinner hur lätt som helst och minst med 5 mål.

Vetlanda-Broberg 2 (1,55) Bandy, Elitserien
Hemmalaget har tappat Tim Persson till Villa, Thomas Knutson till VSK, Johan Löfstedt till SAIK (årets bästa värvning) och man har värvat två ryssar 34 respektive 36 år och en från Kazakstan 36 år, inga världsvärvningar direkt. Inomhus i all ära, men visst hade Vetlanda gynnats av lite duggregn ikväll. Broberg är Sveriges skridskostarkaste lag och man har likaså det mest talangfulla. Dom var bra redan ifjol men man är mycket bättre i år. Det är en solklar tvåa.

Tillberga-Edsbyn 2 (1,55) Bandy, Elitserien
Andreas Bergwall har lämnat målet i Västeråslaget för spel i Ryssland och Herajärvi från Haparanda har kommit.  Han är en av världens bästa målvakter så det är inget nerbyte. Men man har för tunn trupp för att utmana, man missar slutspel i år igen och Edsbyn har fått ihop det hela på ett bra sätt med tanke på den trupp man har. Inomhusmatch betyder att det finns inget väder heller som kan förstöra, så man tar hem dom 3 poäng som man har åkt ner för att hämta.

Borås-Västerås 2 (1,55) Ishockey, Allsvenskan
Borås har vunnit 3 och förlorat 10, det säger det mesta. Västerås kommer från en snöplig uddamålsförlust i seriefinalen mot Örebro. Man var det bättre laget och skapade mängder med målchanser varav 3 skott tog i ramen. Revanch att utkräva och det är Borås som blir straffade, enkel seger.

Mickes trippel:
Vänersborg-Hammarby 2
Vetlanda-Broberg 2
Tillberga-Edsbyn 2
Insats: 300kr
Odds: 2,88

Ha en underbar fredag!!

Kämpa

Micke Andersson


Hemskt dålig speldag...


Godkväll!
Mina spel satt till 80% igår och det var bara Hannover till 1,95 som inte lyckades vinna hemma mot Mainz, därmed åkte man på säsongens första förlust på hemmaplan, tråkigt. Idag är det en jäkla skitdag så idag finns det inte mycket att hurra för tyvärr.

Olofström 1,40 vann enkelt hemma precis som jag sade, 9-3 och Przepiorka fortsätter att ösa in poäng och gjorde 4 assist igår. IKSU vann Umeåderbyt också, men det var tight och det slutade med uddamålsseger, 3-2. IKSU startade däremot i ett rasande tempo och ledde med 3-0 första kvarten.

Manchester City 1,37 gjorde vad man skulle och körde över Wolves med 5-2, inget snack om saken. Levantes segertåg bara fortsätter men det var med nöd och näppe. 90+3 kom 3-2 målet vilket innebar seger, det är riktigt häftigt tycker jag, Cristiano Ronaldo tjänar tex 1 ½ gånger så mycket som HELA Levantes lag är värt, sinnessjukt.

Jag spelade IKSU 1,75, Levante 1,73 och borde tagit City 1,37 men ville som vanligt höja oddset och tog Hannover 1,95 och rök på den, okyligt av mig och spelkassan förminskade.

Dagens bästa spel:

Palermo-Lecce 1 (1,45) Fotboll, Serie A
Hemmalaget är kanske Serie A:s bästa lag på hemmaplan och man vinner nästan allt på ön Sicilien. Hittills är man 100% och har 9 poäng på tre matcher. Lecce som tappade 3-0 i helgen mot Milan är ett av ligans absolut sämsta lag och ikväll tar man inga poäng. Sund etta.

Jag står dock över spelandet idag och laddar upp inför morgondagen istället då resterande lag i bandyelitserien har premiär, yäää!

Kämpa

Micke Andersson


Många som vann igår?


God förmiddag!
Jag måste börja med att säga att jag är grymt nöjd över att jag fick så många vänner att vinna igår via singelspel på SAIK 2,35. En del lassa, en del spelade lite säkrare men hur som helst så blev det vinst och när oddset är så sjukt överhöjt så blev det ändå ett bra klirr i spelkassan. Det bästa med bandyn är att spelbolagen har ingen koll på den, vilket gör att jag kommer att hitta många fina rekar där i vinter.

I övrigt var det en medioker gårdag där Arsenal vann till 1,47 medans Linköping 2,65 förlorade och Sevillas starka segersvit på hemmaplan bröts, 2-2.

Idag finns det såhär mycket spel igen, handboll, fotboll, hockey, innebandy.... vad skall man välja? Såg att serieledande Ystad som har sex raka segrar sedan premiärförlusten mot mitt favoritlag H43 har hela 2,15 borta mot trean Redbergslid, hur tänkte dom där??? Hemmalaget står som favoriter på 1,85 och det tycker jag är helt fel. Jag tänker dock inte reka den med tanke på att göteborgslaget vann senast med galna 40-24 men att det är för högt odds det vågar jag garanterat påstå.

Mina bästa spel idag:

Olofström-Mörrum 1 (1,40) Ishockey, Div 1
Hemmalaget har inlett med 9 segrar och 2 förluster och ligger för nuvarande på en andraplats bakom Kristianstad. Bortalaget har startat ganska svagt med 5 segrar på 12 matcher, men senast slog man Karlskrona med 4-0 och det var starkt. Men idag blir det för tufft då man möter seriens bästa lag enligt mig och Eric Przepiorka leder som väntat poängligan.

Dalen-IKSU 2 (1,75) Innabandy, Elitserien, Dam
Laddat Umeåderby där Dalen är lillasyster till guldkandidaten IKSU. Ifjol blev det silver efter förlust mot Djurgården i finalen och man har redan förlorat två matcher av sex. Dalen har skrapat ihop 9 poäng och ligger på sista slutspelsplats, men ikväll ramlar man med all säkerhet ner om laget därunder vinner för IKSU vinner det här lätt.

Hannover-Mainz 1 (1,95) Fotboll, Bundesliga
Cupmatch är alltid svårtippat, men Mainz har varit odugliga i år och man gick vidare här i cupen via förlängning medans Hannover vann med klara 6-0. Dessutom vann Hannover senast mot Europas hetaste lag Bayern München med 2-1 och därmed sprack Manuel Neuers hållna nolla och chansen att skriva in sig i historieböckerna. För att slå Timo Hilderbrands rekord i Bundesliga så behövdes ytterligare 123min, men 1 147min lär väl hur som helst anses som fantastiskt.

Levante-Real Sociedad 1 (1,72) Fotboll, La Liga
Skrällaget Levante fortsätter att imponera och senast slog man Villareal med 3-0 och man har bara släppt in 3 mål på 8 matcher vilket är minst i hela ligan, Barcelona har släppt in 4. Hemma är man starka och har vunnit alla tre med en målskillnad på 7-1. Bortalaget Sociedad har allt annat än imponerat, 8 poäng jämfört med Levantes 20 är inget att hänga i julgranen.

Wolverhampton-Manchester City 2 (1,37) Fotboll, England, Ligacupen
Behöver inte ens förklara mig angående City och dess form, vi alla vet att man körde över United i helgen och man är inte nöjd över att åka ut i den 4:e rundan mot ett lag som Wolves här i Ligacupen. City kommer med säkerhet att försöka vinna här cupen också, som för övrigt är väldigt stor i England.

Jag hade kunnat tagit med hur många andra matcher som helst, Leeds 3,10 borta mot Birmingham, Nynäshamn 1,50 mot Vallentuna, Mora 2,05 borta mot Borås och Udinese till skyhöga 4,00 mot Napoli. Udinese ligger tvåa med 4 poäng före Napoli och då hade väl 2,10-2,60 varit ett mer passande odds än 4,00? Det sista laget jag skulle spela på ikväll vore i alla fall Napoli.

KÄMPA

Micke Andersson




Premiärdags för bandyn!


Nu jäklar är det äntligen bandydags och det är Villa-Lidköping-SAIK som har premiär ikväll, resten spelar väl på fredag tror jag?....

Igår var det en av årets sämsta speldagar då jag bara såg en spelvärd match och det var mitt Philadelphia Flyers som mötte Toronto hemma och vann enkelt med 4-2 efter 2 mål av JAGR! Det var hans första i Phillytröjan och dom var heeeelt identiska via två solklara frilägen från mittzon och avslut i mitten på vänstra hörnet, två fina mål. Han hade ett till friläge innan men då gjorde "monstret" Jonas Gustafsson en fin benparad, annars så var det en het Jagr inatt och 1,83 var ett otroligt bra spel på dom men jag har lite fobi för att spela NHL och därför hoppade jag just det, typiskt.

Dagens bästa spel:

Färjestad-Linköping 2 (2,65) Hockey, Elitserien
Linköping är på gång och man vann senast med 2-0 uppe i Skellefteå. Att FBK också är på gång ska jag inte sticka under stolen med för man har tre raka segrar men LHC förstärker ikväll med sina två super-tjeckier, Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka, och det blir avgörande, framförallt i PP blir det farligt.

Arsenal-Bolton 1 (1,47) Fotboll, England, Ligacupen
Hemmalaget är inne i en bra trend och vinner ganska enkelt ikväll, hemmaplan gör inte saken sämre.

Sevilla-Racing Santander 1 (1,35) Fotboll, La Liga
Tillsammans med Barcelona och skrällaget Levante är Sevilla ännu obesegrade och på hemmaplan är man 100 procentiga med 4 vinster och 6-2 i målskillnad. På bortaplan är det lite mindre positivt då man har 4 kryss. Ikväll vinner man igen och utökar statistiken till 5-0-0.

Villa Lid-SAIK 2 (2,35) Bandy, Elitserien
Villa har tappat Johan Esplund som var fjolårets bästa och viktigaste spelare tillsammans med brorsan Daniel Andersson. SAIK har tappat 2 av sina 3 bästa spelare och det är verkligen tungt men man har förstärkt med målsprutan Johan Löfstedt från Vetlanda. Daniel Mossberg och Mikhail Sveshnikov har lämnat för spel i Ryssland men Daniel Berlin är kvar och han har fått ett bra grepp om laget och är den stora ledaren. 2,35 på SAIK är helt j*vla galet tycker jag då det är stor skillnad på lagen, dom möttes tidigare i år och då körde man över Villa rejält.

Kämpa..

Micke Andersson





Mår som man förtjänar...


Denna dag har varit den jobbigaste och värsta i mitt liv. Jag var på Madeleine Nilssons 20 års fest igår och det blev en heeeel del alkohol må jag säga, och det fick jag känna på idag. Festen var helt otrolig med jättegod mat och tårta och massor med lekar och spel, den kunde inte bli bättre.

Vi vann matchen igår mot serieledande Örebro med 4-3 på straffar, vi låg under med 3-0 efter första perioden, dom gjorde tre mål på 62 sekunder. Det var hemskt orättvist för vi spelade ut dom totalt och det fortsatte vi med i andra och tredje och jobbade upp oss till 3-3 och vi borde avgjort mycket tidigare än på straffar med tanke på att vi fick avsluta matchen med 5 min powerplay. Men nu blev det vinst på straffar istället och vi är nya serieledare.

Hade jag inte mått så förskräckligt dåligt idag så hade jag spelat en fyrling som jag ansåg som bergsäker. Den bestod av Sirius 1,15, Umeå 1,15, Dalkurd 1,60 och Väsby 1,45, samtliga lag var piskade att vinna för att kämpa om direktplatsen och kvalplatsen till Superettan och visst gjorde dom det. Därmed tog Umeå direktplatsen upp och Väsby får kvala, Sirius  hamnade också på 50 poäng precis som Väsby och man missade kvalet pga målskillnad. 51, 50, 50, 49, så blev alltså poängställningen för dessa fyra topplag. Jämnaste någonsin?

Fler matcher som jag skulle rekat idag var Tottenham, Milan och Manchester City och dom tre vann också, jag hade med andra ord satt 7 av 7 rekar idag. Visst är det lätt att sitta och säga så nu i efterhand men det är sanningen. Alla som pratade med mig igår vet att jag sade att City skulle vinna och Milan förlorar inte mot Serie-A:s sämsta lag, sen Spurs tyckte jag var ett bra spel till höga 1,80.

Med andra ord är jag väldigt besviken på ett sätt men det fanns inte en möjlighet att spela idag eftersom jag har sovit hela dagen och mått så dåligt som det bara går att må.

Idag skrevs historia och det var Manchester Citys 6-1 seger över Manchester United borta på Old Trafford. Lillebror visade att man verkligen tänker utmana om seriesegern i år och jag sade redan förra sommaren att nästa år vinner City och självklart står jag fast vid det efter dagens makalösa utförande. 38 matcher utan förlust blev det för United hemma på Old Trafford och idag mötte man City och det resulterade i den största förlusten genom tiderna för världens största fotbollsklubb.

Mitt älskade Milan var illa ute idag när man låg under med 3-0 (!) mot Lecce efter den första halvleken. Därefter satte man in Kevin-Prince Boateng och det var då showen startade. Han sköt och sköt och han hade verkligen bestämt sig för att vända på det här. Pang-pang-pang så hade han gjort ett äkta hattrick, på bara 14 min! Två av dom målen var helt sinnessjuka halvvolleyskott, det bara small i nätmaskorna bakom Benassi. Mario Yepes blev matchhjälte med sitt 4-3 mål och det var hans första mål i Milantröjan, det var en magisk andra halvlek och jag är så lycklig över att jag fick ta del av det.

Ha en underbar söndagskväll och glöm inte att det är farligt mycket tvgodis ikväll, Time Out, Vem kan slå Filip och Fredrik, Härmed förklarar jag er Chuck och Larry, Cluc Calcio.

Micke Andersson



Seriefinal + 20-års fest :)


Godmorgon!
Mitt spel igår satt lika säkert som guldet på Fort Knox och det var fantastiskt skönt och verkligen välbehövligt. Jag tvekade aldrig en sekund på GUIF igår och spelade hårt. Plus i spelkassan är såklart både väldigt viktigt och roligt, nu har man självförtroende igen och jag hoppas att det hjälper dagens spel och även kanske lite på dagens seriefinal vi har mot Örebro.

Vi har fått ett nyförvärv från Brynäs J20 som deltar i dagens match, så vi ser oerhört starka ut nu och det ska mycket till för att Örebro ska rubba oss på hemmaplan. Efter matchen ska jag på 20 års fest och det är min goda vän Madeleine Nilsson som nyligen har fyllt år och vi ska fira henne ikväll, det ska bli jättekul. Det kan bli en helt magisk lördag idag.

Dagens bästa spel:

Qviding-Assyriska 2 (1,50) Fotboll, Superettan
Assyriska kan fortfarande ramla ner på kvalplats men då krävs att både Jönköping Södra och Hammarby tar poäng men det är ganska osannolikt. Hammarby möter Ängelholm borta som siktar på en direktplats till Allsvenskan och Jönköping möter GIF Sundsvall som just nu ligger på direktplatsen och tappar man poäng idag samtidigt som Ängelholm vinner då byter dom två plats. Assyriska tänker ändå inte riskera något och man vill gärna spela bra och vinna årets sista match mot jumbon och det kan nog ramla in en hel del bollar bakom hemmalagets målvakt.

Aston Villa-West Brom 1 (1,80) Fotboll, Premier League
Att hemmalaget senast förlorade med 4-1 gör ingen uppmärksam eftersom det var Manchester City som stod för motståndet. Hemma på Villa Park är man ännu obesegrad efter 4 matcher och målskillnaden lyder 6-2. West Brom vann senast men det räcker inte till här.

Newcastle-Wigan 1 (1,48) Fotboll, Premier League
Toppen mot botten, Wigan kommer med dåligt självförtroende efter 3-1 förlusten mot ett Bolton som hittills har varit helt bedrövliga. Newcastle spelade senast 2-2 mot Tottenham efter en sen kvittering, förutom dom själva så är det är bara United och Chelsea som också ännu är obsegrade. Wigan får det hemskt jobbigt idag.

Bolton-Sunderland 2 (3,05) Fotboll, Premier League
Bortalagets odds är väldigt konstigt tycker jag då det råder klasskillnad här mellan. Seb Larssons Sunderland är underskattade och tappade förgäves 1-1 senast mot Arsenal i slutminuten, Sunderlands mål gjordes av Seb på frispark, årets hittills snyggaste och bästa frispark. Han blev därefter hyllad av både Van Persie och Arsene Wengar och blev klassad som hela Premier Leagues bästa frisparksskytt och tillhörande av ett av dom bästa skotten i hela ligan, det är stort tycker jag. Bolton har förskräckliga 4-15 i målskillnad på hemmaplan och 4 raka förluster.

Dagens chans: Fiorentina-Catania 2 (4,70) Fotboll, Serie A
Fiorentina har inlett sådär och man är ett mittenlag, kanske lite högre än så. Men Catania förmodar jag är i storform eftersom man förra helgen slog Inter med 2-1. Visserligen är inte Inter speciellt bra just nu vilket jag är hemskt glad över, men ändå. Det är en betydligt mindre skräll om man vinner här, jag anser inte Catania som ett sämre lag, men kolla oddset?! helt galet.

Ha en underbar lördag!

Kämpa...

Micke Andersson


Fredagssingel!


Igår var det åter igen en tung dag där 2 spel satt och 5 gick bort.... Schalke vann busenkelt borta på Cypern med 5-0 till fina 1,55. Stoke 1,37 som jag rekade som typ världens säkraste match vann också, 3-0 blev segersiffrorna där och deras makalösa hemmaspel bara fortsätter.

Förutom det var det mycket svaga insatser, tex Rennes som ledde med 1-0 tappade mot ett riktigt svagt Celtic och A.Bilbao låg under med 0-2 mot Salzburg men jobbade i och för sig upp sig till 2-2 men det räknas ju inte..... Synd att Standard Liege och Lazio kryssade för dom två lagen är verkligen heta just nu och jag trodde stenhårt på dom. Imorgon tar vi nya tag och det är dags att ta tag i detta med hårdhandskarna.

Dagens bästa spel:

HK Malmö-GUIF 2 (1,70) Handboll, Elitserien, Herrar
Här ser GUIF sin chans att gå upp i serieledning för främsta guldkandidaterna Sävehof (såklart) har redan förlorar två matcher och visat prov på svaghet. Senast blev det ett riktigt onödigt poängtapp mot nykomlingen Tumba dr man tappade 25-21 till 27-27, snacka om att Malmö kommer att få lida för det ikväll. Bergsäker tvåa.

Ha en underbar fredagskväll med mycket tv-tittande!

Kämpa på där ute!

Micke Andersson


Dags att leverera!


Nu är det dags att börja leverera igen, på allvar. Det har gått tungt nu ett tag och det är dags att jobba upp sig ur formsvackan.

Valencia förlorade uppe i Tyskland mot ett betydligt bättre Leverkusen och Olympiakos körde över Dortmund med 3-1. Milan var det enda lag som vann igår och det var ändå huvudsaken, och Zlatan fick briljera igen och gjorde även ett mål, riktigt kul.

Idag finns det helt fantastiskt mycket spel, svårigheten är att välja ut vilka man skall ta med.

Dagens bästa spel kommer här:

Larnaca-Schalke 04 2 (1,55) Fotboll, Europa League
Cypriotiska Larnaca ligger sist i grupp J och det är också där man kommer att sluta. Schalke har spelat väldigt bra på slutet och senast vann man hemma mot Maccabi Haifa med 3-1. Det är hemma på ön Larnaca skall ta poäng men ikväll blir det ruskigt tufft.

Rennes-Celtic 1 (1,60) Fotboll, Europa League
Gamla "svensklaget" Rennes hänger med bra i ligan och är strax bakom topplagen. Celtic som har massor av skador b.la på forwarden Samaras och senast i helgen ledde man med 3-0 mot Kilmarnock men tappade till 3-3. Rennes är ett betydligt bättre lag än Kilmarnock och på hemmaplan är man obesegrad efter 8 omgångar i år. Storseger väntar ikväll.

W.Krakow-Fulham 2 (2,15) Fotboll, Europa League
Wisla Krakow är dyngsist i gruppen och har förlorat med 3-1 och 4-1 mot Odense respektive Twente. Hemma i Polen måste man ta poäng ikväll för att inte bli avklädda totalt, men Fulham är också taggade och har chans och kapacitet för gruppsegern.

A.Bilbao-Salzburg 1 (1,30) Fotboll, Europa League
Bilbao är i toppform och kommer med bra självförtroende efter helgens derbysger med 3-1 mot Osasuna. Här i Europa League leder man gruppen på 6 poäng efter segrar mot Slovan Bratislava och Paris SG. Det finns ingenting som tyder på att bortalaget skall komma hem med några poäng i bagaget.

Stoke-Maccabi Tel Aviv 1 (1,37) Fotboll, Europa League
HÄR HAR VI KVÄLLENS SÄKRASTE MATCH! Hemma på Britannia Stadium är man i princip omöjliga att slå. Man spöade Liverpool där med 1-0, man spelade 0-0 i premiären mot Chelsea och man blev årets FÖRSTA lag att ta poäng av självaste Manchester United efter 1-1, allting hemma på Britannia Stadium!!!!!.. Bortalaget har också tre av sina ordinare spelare borta. Stoke är alltså ett helt otroligt starkt hemmalag och jag skulle vilja säga att man tillhör ett av världens starkaste hemmalag.

Standard Liege-Vorskla Poltava 1 (1,50) Fotboll, Europa League
Bortalaget har inlett gruppspelet med två raka förluster och i bortamötet mot FC Köpenhamn hade man inte ett enda avslut på mål. Standard Liege är ett bra lag och man har inlett helt tvärtemot dagens motståndare och leder gruppen. Hemma i Belgien är dom mycket starka och känslan är bestämt att ukrainarna inte räcker till här.

Zürich-Lazio 2 (2,15) Fotboll, Europa League
Båda lagen har inlett med en oavgjord och en förlust och på så sätt är det alltså jämt. Lazio har en bra känsla och ett härligt go i laget efter helgens fantastiska och dramatiska derbyseger mot Roma. Miroslav Klose gjorde 2-1 i sista sekunden och segerjublandet var enormt, det var häftigt att se. Kloses målfarlighet och lagets självförtroendet kommer att bli direkt avgörande, man har också en starkare trupp och man är även i ett stort poängbehov för att kunna ta sig vidare. Det är bara vinst som gäller för Lazio, tvåa.

Glöm inte Tottenham-Rubin Kazan 21.00 på TV4 Sport.

Ha en bra dag

KÄMPA

Micke Andersson



Champions League dag 2


Mina spel från gårdaren satt inte speciellt bra där enbart City vann till 1,30, och det var med nöd och näppe för man gjorde segermålet med 9 sek kvar av tilläggstiden. Agüero var mannen som frälste miljardbygget och det var tur det för annars hade det blivit grymt svårt att ta sig vidare från gruppspelet.

Det är i särklass den absolut tuffaste och mest spännande gruppen, för Napoli och Bayern München ser onekligen starka ut och imponerar stort, dom spelade 1-1 mot varandra igår. Leeds United kryssade också hemma mot Coventry och även där slutade det 1-1.

Våran match gick desto bättre för vi vann med 7-6 borta i Falun efter alldeles för stor och onödig dramatik. Vi ledde med både 4-1 och 7-4 men det slutade alltså 7-6. Falun tog ut målvakten med 10 sek kvar och det var tekning i våran zon, då gjorde seketariatet EXAKT samma som Frölunda gjorde nere i Göteborg för något år sedan, man startade inte klockan och spelet bara fortsatte hur mycket vi än banka och skrek och värst av allt, Falun lyckades att göra mål under tiden!
Domarna åker iväg och tar ett gemensamt beslut, men man väljer att slutsignalen hade gått och att matchen var över, därmed vann vi med 7-5 (trodde man??) men i protokollet stod det 7-6, HA HA HA, jag säger bara en sak, ALLTING kan hända i Falun, jag har slutat att bli förvånad.

Dagens bästa spel:

Olympiakos-Dortmund 2 (1,95) Fotboll, Champions League
Måstematch för bägge lagen men jag tror att Dortmund är klart bättre och dessutom har Mellber och co. problem och saknar Fuster och förmodligen också Torrosidis och Fejsa. Jag tror Dortmund vinner den här måste matchen och spelar dem till 1,95.

B.Leverkusen-Valencia 2 (2,90) Fotboll, Champions League
Nu väntar ett dubbelmöte och det kommer att bli direkt avgörande om vilka som följer med Chelase vidare från gruppspelet. Leverkusen har en vinst och en förlust medans Valencia har kryssat sina två, här är det dags för första segern. Det är alldeles för högt odds på tvåan och jag har Valencia som ett andra favoritlag så för mig är det inget svårt spel.

Milan-BATE Borisov 1 (1,15) Fotboll, Champions League
Milan är givetvis det laget jag älskar och håller på i alla lägen, och här har man absolut inga problem med att ta 3 poäng, frågan är bara om hur mycket man vill förnedra det vitryska laget? Hoppas att Zlatan spelar bra och gör poäng, varför inte lite fler magiska framspelningar och få igång Cassano och Robinho ännu mer? Campione del AC Milan.

Jag har träning ikväll och missar därför Milan.....

Ha en underbar fotbollskväll

Micke Andersson



Champions League


Min dubbel igår gick åt helvete eftersom FC Köpenhamn förlorade borta mot Horsens med 2-0 (!). En riktig skräll med andra ord, men Djurgården vann i alla fall, riktigt skönt, kul också att man gjorde 3 mål varav alla var riktiga läckra. Sjölund bombade in 1-1 på distans, Toivio lade en frispark ala Källström mot Holland (fast inte lika snygg såklart) och Jonson chippade in ett friläge. 1,87 på Dif var sjukaste oddset på länge.

Just nu sitter jag i bussen påväg till Falun för match, hoppas att sviten håller i sig och att vi fortsätter att spela bra.
Lite synd bara att det är Champions League idag som vi missar, men det är ju matcher imorgon med som tur är.

Här har vi dagens bästa spel:

Manchester City-Villareal 1 (1,30) Fotboll, Champions League
City är riktigt illa ute i gruppen och är i stort sett piskade att vinna ikväll för att CL-äventyret skall fortsätta. Villareal ser inget vidare ut och man saknar viktige Nilmar ikväll. Jag tror City vinner måstematchen.

Napoli-B München 2 (1,85) Fotboll, Champions League
Napoli är alltid svårslagna på hemmaplan men jag tror inte att det räcker ikväll för Bayern är ruskigt heta just nu. Man har inte släppt in ett enda mål på 13 matcher och över 1100 minuter...!!!! Det är ett helt sjukt facit av målvakten Neuer, hoppas att det håller i sig. Robben saknas i övrigt för bortalaget men jag tror man går som segrare ändå.

Leeds-Coventry 1 (1,60) Fotboll, Championship
Leeds är mycket bra på hemmaplan och är klasser bättre än Coventry. De har 7 raka hemmasegrar mot Coventry och jag tror de vinner lätt idag. Att Coventry dessutom saknar sin ordinarie målvakt Murphy gör det ännu lättare för Leeds. Leeds var faktiskt det första fotbollslag som jag började att heja på, då spelade man i Premier League och var ständigt ett topplag, tillslut gick man i konkurs. Hoppas dom klarar att ta sig upp i år.

Ha en underbar kväll.

Kämpa

Micke Andersson



Ny vecka med nya möjligheter!


Godmorgon!
Det blev en snöplig förlust igår där Warberg gav vika. Sirius med 1,95 vann stort borta mot Vasalund med 4-0 och man är fortfarande 3:a på samma poäng som 2:an Väsby, det kunde inte bli mer spännande än såhär inför slutomgången. Det handlar om 4st (!!!) lag som kan vinna Div 1 Norra, det är helt galet, men samtliga lag möter betydligt sämre motstånd än dom själva så förmodligen står tabellen sig precis som i nuläget, tyvärr.

Förutom Sirius med fina 1,95 så vann Öster 1,30 med 2-1, där trodde dom flesta på en rejäl överkörning men det blev ganska lugnt istället. Jag spelade också AIK som gav hela 2,03 hemma mot Häcken och den gick också hem efter 2-1 seger. Warberg förlorade med 6-5 mot AIK som INTE hade Kim Nilsson med i spel, förmodligen var inte lagets näst största stjärna K-J Nilsson heller med, men Warberg som var i storform lyckades ändå inte vinna och det är jag grymt besviken över, helt klart gårdagens största skräll. Med andra ord så blev det lite back i spelkassan igår men det löser man förhoppningsvis idag.

Serie-A hade en väldigt speciell omgång igår, innan Roma-Lazio-mötet som började 20.45 så var det bara ett enda lag som hade lyckats göra mål, och det var Bologna borta mot Novara. 11 av 12 lag blev mållösa, det blev 5 st 0-0 matcher, helt otroligt.

Här har vi dagens bästa spel:

Horsens-FC Köpenhamn 2 (1,75) Fotboll, Danska ligan
Här råder det klasskillnad må ni tro ojojoj, och att FCK har 5 raka vinster på lika många försök på bortaplan gör inte saken sämre, vinner man idag är man redan efter 12 omgångar 8 poäng före tvåan. Sund tvåa

Halmstad-Djurgården 2 (1,87) Fotboll, Allsvenskan
Halmstad är sämst i Allsvenskan, överlägset. Hemmalaget har ingenting att spela för medans Djurgården måste ta minst 2 poäng till för att helt säkert undvika kval, så här går in stenhårt för seger och man kommer att göra det med marginal. Säker tvåa, inget snack om saken.

Ha en underbar dag.

Kämpa på..

Micke Andersson


Klassiska söndagstippningen!


God förmiddag!
Det blev en rätt så bra dag igår där 2 av 3 matcher satt samtidigt som vi körde över Skåre totalt med hela 10-3, på bortaplan (!). City var som jag sade stensäker och dom vann till 1,32 med 4-1 och Pixbo 1,85 vann med knappa 4-3. Synd att inte mitt Valencia orkade hålla ut borta på ön Mallorca, man släppte in 1-1 i 90+2, det var lite surt, hade inte suttit fel med full pott på mina rekar. Men nya tag idag.

Här har vi söndagens bästa spel:

Vasalund-Sirius 2 (1,95) Fotboll Div 1, Norra
1 Väsby 47p (uppflyttning till Superettan)
2 Umeå 45 (kval till Superettan)
3 Sirius 44
4 Dalkurd 43
Där har vi tabellen med 2 omgångar kvar (utom Väsby som bara har 1). Då förstår ni att detta är en viktig match för Sirius. Man måste helt enkelt bara vinna för att ha chansen på spel i Supettan som var målsättning inför säsongen. Därför tycker jag att det är ett väldigt bra spel med 1,95 mot ett hemmastarkt Vasalund som inte har något att spela för. Sirius har 2 raka segrar medans Vasalund har 2 raka förluster.

AIK-Warberg 2 (1,80) Innebandy, Superligan
Warberg imponerade när de slog Storvreta tidigare i veckan och trots att de saknar Lindblom, Brobakken och Emanuelsson så tror jag STENHÅRT på dem idag, för AIK saknar sin storstjärna Kim Nilsson som är avstängd samt att K-J Nilsson är tveksam och bestämmer efter uppvärmningen om han spelar eller ej. Warberg är bättre och vinner idag, mycket bra spel till 1,80. Skynda er för oddset sänks garanterat fram till matchstart.

Öster-Qviding 1 (1,30) Fotboll, Superettan
Här blir det bara vinst för hemmalaget, Qviding har 1-14 i målskillnad på sina 5 senaste och grabbarna har redan avslutat säsongen som förlorare. Det blir väl en 3,4,5-0 seger här för dom rödklädda, dagens i särklass säkraste spel. Spela gärna med hcp om ni spelar via internet!

Glöm inte heller Gustafsson 3 tr ikväll och därefter börjar the wedding crashers med Owen Wilson och Vince Vaughn som är en kanonfilm. För alla fotbollstokiga så har vi som vanligt vårt älskade club calcio
på tv4 sport med Jesper Hussfelt och Simon Bank, det är min söndagsrutin att avsluta kvällen med det.

Ha en underbar söndag.

Kämpa..

Micke Andersson


Bortamatch på G!


God morgon!
Gårdagens spel satt precis som planerat och Djurgården vann hemma med 3-2. Jag själv sitter i bussen påväg mot Karlstad för bortamatch mot Skåre. Det kommer att bli en tung hemresa om vi inte fixar 3 poäng men det tror jag inte skall vara några problem.

Dagens bästa spel:

Manchester City-Aston Villa 1 (1,32) Fotboll, Premier League
City är ett fantastiskt starkt hemalag och man har 3-0-0 i matchstatistik, man har inte ens släppt in ett mål ännu, 9-0. Aston Villa är inte heller speciellt bortastarka, 3 raka kryss säger det mesta. Etta.

Tyresö Trollbäcken-Pixbo 2 (1,85) Innebandy, Superligan
Tyresö är nykomlingar som jag ofta påpekat, men man har en galen form där man senast slog seriens hemmastarkaste lag Dalen och innan det slog man fjolårs finalisterna Warberg. Men nu tar det stopp, Pixbo är ett betydligt bättre lag och 1,85 är ett riktigt bra odds som man inte får missa.

Mallorca-Valencia 2 (2,10) Fotboll, La Liga
Mallorca är i vanliga fall ett starkt hemmalag där man nästan alltid plockar poäng, men nu har man redan förlorat en match av 3 hemma och Valencia som är i kalasform tror jag bara vinner, Soldado öser in mål.

Ha en underbar lördag!

Kämpa...

Micke Andersson










Gästbloggare i helgen?


God eftermiddag!
Hammarby förlorade som jag anade borta mot Värnamo igår och nu är vinst mot Jönköping ett måste. Även om Hammarby vinner där så blir det svårt eftersom de har sämre målskillnad än Jönköping och sen har Jönköping Sundsvall i sista matchen och då kan de redan vara klara för Allsvenskan. Medans Hammarby har Ängelholm som förmodligen fightas om en direktplats till Allsvenskan. Så nästan allting talar för att Hammarby får kvala för att hålla sig kvar i Superettan. Tänk att spela div 1 fotboll på den nybyggda Stockholmsarenan vid Globen som tar 30.000 åskådare, vilket skämt.

Imorgon ryktas det om att en expert skall in och gästblogga här. Jag har bortamatch i Karlstad och vi åker väl ca 06.00 senast så då passar det perfekt eftersom det finns inte en chans att jag kan skriva om det inte finns trådlöst internet på bussen då..

Dagens bästa spel:

Djurgården-Endre 1 (1,40) Innebandy, Elitserien, Damer
Djurgården har bästa laget i landet och kommer förmodligen vinna SM-guld i vår. Endre tar sina flesta poäng hemma på Gotland och jag tror att Djurgården vinner klart här, säker etta.

Ha en mycket bra dag

Micke Andersson


Play-off till EM 2012


Godkväll!
Jag är för sent ute för att skriva om några matcher då jag har sovit i ungefär 1,5h. Jag måste påpeka en sak som jag glömde att skriva om där efter Sverigematchen och det var Rasmus Elms superlånga inkast! Jag förstår inte hur jag lyckades missa det men det är verkligen ett väldigt bra offensivt vapen som jag hoppas att vi kan använda oss mycket av i framtiden. Ola Toivonen var ju fruktansvärt nära att göra mål vid ett av inkasten i första halvlek då han bröstade ned bollen och på volley sköt strax över.

Lottningen till play-off till EM 2012 lottades idag och matcherna blev såhär där första laget inleder hemma:

Estland-Irland
Tjeckien-Montenegro
Turkiet-Kroatien
Bosnien-Herzegovina-Portugal

Jag längtar redan nu till mitten av november och tycker det ska bli galet intressant att följa dessa matcher och jag tror att det blir stentufft i samtliga.

Estland-Irland
Irland går vidare, man har för det första ett bättre lag och mer rutin och det blir avgörande. Estland skall vara stolt att dom överhuvudtaget tog sig hit vilket ingen hade räknat med. Två raka segrar för Irland

Tjeckien-Montenegro
Här blir det tufft, näst intill omöjligt att förutspå men jag tror och hoppas på Montenegro där Juventusstjärnan Marko Vucinic är född. Jag var på semesten i Montenegro förra sommaren och det är ett fantastiskt fint och härligt land och just därför hoppas jag att man skall klara detta och får vara med och tävla i mästerskapet. Viktigt med målskillnaden som jag tror blir avgörande.

Turkiet-Kroatien
Kroatien var också ett av landen jag besökte förra sommaren och jag gillar det lika mycket som Montenegro, dock är Kroatien mitt absoluta favoritlag efter Sverige, nog om det. Nere i Turkiet kommer det att bli stentufft, dom är verkligen helt fotbollstokiga i där vilket jag upplevt då jag var där under VM 2010 och då var dom själva inte ens med. Inledande bortamatchen blir en tuff uppgift för dom schack-rutiga kroaterna, men Turkiet är inte alls lika bra som man var vid EM 2008. Där skrällde man gång på gång och kom hela vägen till semifinal där det äntligen tog stopp mot Tyskland 3-2. Kroatien vinner här med 2-0 i matcher.

Bosnien-Hercegovina-Portugal
Kvalets tuffaste match, vet knappt själv vad jag tror. Men jag går på vad jag själv hoppas och det är att Portugal går vidare. Vi vill inte missa världens näst bästa fotbollsspelare pga ett Bosnien där jag bara kan tre st speare, Edin Dzeko, Miralem Pjanic och Vedad Ibisevic. Dock är det roligt att Bosnien har kommit fram och blivit ett superstarkt lag och man pressade Frankrike rejält här i förrgår, man ledde länge med 1-0 efter mål av Citys superstjärna Dzeko sedan klev Samir Nasri fram och gjorde 1-1 på straff. Portugal går vidare på målskilland.

Ha en underbar kväll.

Micke Andersson




Läskigt bra match av Sverige!


God eftermiddag!
Igår spelades den absolut bästa match jag någonsin har sett det svenska fotbollslandslaget göra och jag tror att det är fler som håller med mig? Det var i princip en felfri match där samtliga spelare spelade på sin toppnivå och visade tydligt att man skulle bara vinna denna match. Jag vill inte sticka under stolen med att Holland var det bättre laget och ägde dom största delarna av matchen och hade makabra 71-29 % i bollinnehav. Men vi vann matchen och vi tog oss till EM precis som vi skulle!

Lottningen sker den 2 december och jag längtar redan dit, men det mest nervösa är inte att få veta gruppmotståndare, utan det är att få veta i vilket land vi hamnar. Polen eller Ukraina? Jag har redan spikat att jag skall åka ner dit!



Mycket har vi att tacka Erik Hamrén som skötte det teoretiska i klass med den bästa Lagerbäck nivå under hans 10 åriga period, förbannat jävla bra! Försvarsinsatsen var bättre än 5 stjärnigt, det var till och med bättre än vad som är möjligt för Sverige. Vi pressade och stötte alltid i dom rätta lägena och vi gjorde det tillsammans och det var väldigt mycket sånt vi såg under den första halvleken. Mikael Lustig tycker jag var fenomenalt bra och levererade i offensiven med det avgörande 3-2 målet när han skickade iväg ett snabbt inkast till Johan Elmander medans Mathijsen och Strootman slappnade av. Egentligen var det hela pga den 15 åriga bollkallen som snabbt skickade en ny boll till Lustig och då hängde inte holländarna med, och det var det som blev våran EM-biljett, snacka om små marginaler.

Kim Källström satt den snyggaste frisparken genom alla tider i det svenska landslaget (varianten 94 räknas ej). Johan Elmander måste gjort något slags löpr/krigrekord, jag har fanimej aldrig sett någon kämpa så mycket som han gjorde igår, visserligen gör han det match efter match men igår var det något helt annat. Löpningen som han tar i den 91 minuten efter hörnan då såg han så trött ut så jag trodde att han skulle avlida. Lika Seb Larsson som tar en 50m löpning helt på egen hand utan hjälp och gör så att världens näst bollsäkraste land blir tvungen att spela ända hem till målvakten, ja det är onekligen inte någon överraskning att gårdagens stora snackis Huntelaar hyllar Sverige.

Dom krigar och spelar felfritt i 90 min och slår landet som inte har förlorat en kvalmatch sedan 2007 och inte en tävlingsmatch efter full tid på 40 omgångar och som hade 17 raka segrar, jag säger bara wow, det är så vackert så det finns inte!

I övrigt så imponerade Martin Olsson stort på mig och äntligen har vi hittat en vindsnabb ytterback som är född för att spela offensivt, han vill framåt hela tiden.

Gårdagens spel då..

Det började med att den tidigaste matchen Österrike gick åt helvete, man fick bara kryss där men man hade inte heller något att spela för så dom blev väl inte alltför ledsna, men jag trodde ändå man skulle slå ett svagt Kazakstan. Tyskland 1,35 och Schweiz 1,68 gjorde vad man skulle och vann enkelt, båda vann med 2 mål och tyskarna gick därmed igenom kvalet med 10 segrar av 10, dom är en maskin och det är imponerande. Tjeckien 1,48 som var tvungen att ta poäng gjorde också sitt jobb och krossade Litauen med hela 4-1. Skottland som låg före hade ingen chans och Spanien vann med 3-0 så alltså hade kryss räckt för Tjeckien.

Grekland som jag tyckte var gårdagens spik med fina 1,70 vann med 2-1 men det satt hårt inne. Man låg under med 1-0 borta i Georgien men satte sedan avgörande 2-1 i 85:e.

EM-kvalets största skräll:

Det blir Estland utan snack, laget har aldrig varit med i ett tävlingsmästerskap, EM och VM alltså. Debuten i EM-kvalet skedde inte förrän 1996 och då slutade det med 10 raka förluster. Enligt mig rankades dom som näst sämst i sin grupp där Italien, Slovenien, Nordirland, Serbien och Färöarna var övriga lag, Färöarna var det sämsta laget. Men man hade också lite tur, Serbien som  jag reka till 1,70 trodde jag stenhårt på, man behövde egentligen bara ta en poäng borta i Slovenien som redan var borta, men man lyckas inte utan dom förlorade med 1-0 och man missar nu chansen att ta sig till EM.

Det är riktigt dåligt gjort av Serbien och jag tror att hela landet skäms idag men man har haft stora problem på sidan av planen som verkar ha fått laget helt ur balans. Det var i samband med bortamatchen mot Italien den 16 oktober 2010 som matchen fick stoppas pga huliganer. Väldigt synd med tanke på att man är ett väldigt bra fotbollslag när man vill.

Idag har jag inga spel utan jag ska bara fortsätta att njuta av den underbara 3-2 segern igår.

Micke Andersson






EM-kval!


Ikväll smäller det och Sveriges öde avgörs, jag tror inte att vi måste slå Holland för att ta direktplatsen till EM som bästa tvåa.

För jag tror att Portugal kommer att slå Danmark på Parken i Köpenhamn vilket behövs för att kryss ska räcka för Sverige.  Sen finns det också risk för att Kroatien kör över Lettland med 5 mål eller mer och då räcker inte kryss för Sverige hur det än går i Danmark-Portugal, men det har jag svårt att tro.

Holland kommer till spel utan världsstjärnorna Sneijder och Robben och det är två jätteminus, det finns även fler som saknas.

Dagens bästa spel:

Kazakstan-Österrike 2 (1,68)
Österrike är ett bättre lag och Kazakstan har förlorat 8 av 9 matcher här i kvalet, dessutom har bortalaget en ny tränare, Marcel Koller. Givetvis vill spelarna visa upp sig.

Tyskland-Belgien 1 (1,35)
Tyskland är sedan förra omgången klara men man ska nu göra allt för att ta maxpoäng i gruppen, 9 raka vinster blir efter ikväll 10. Belgien måste egentligen vinna eftersom Turkiet bara är en poäng efter och dom möter Azerbajdzan och allt annat än 3 poäng där vore en rikitgt knall. Tyskland är ostoppbar, dom är en maskin.

Schweiz-Montenegro 1 (1,60)
Montenegro är redan klar som grupptvåa och därför kommer man till spel med ett riktigt B-lag. Man vill inte riskera avstängning och skador inför play-off. Ett mer motiverat Schweiz med hemmaplan blir avgörande.

Slovenien-Serbien 2 (1,70)
Ett av mina favoritlag är Serbien och dom bara måste ta poäng ikväll för annars blir det Estland som knallar vidare till play-off. Det är svårt att gå in för att ta en poäng, det är bara full fart som gäller och serberna kommer att storma Slovenien, luktar storseger.

Georgien-Grekland 2 (1,70)
Grekland vann sexpoängsmatchen senast mot Kroatien med 2-0 och leder nu gruppen med två poäng. Man har inte råd att förlora ikväll för Kroatien kommer att köra över Lettland rejält. Grekerna har champagnen är på kylning.

Litauen-Tjeckien 2 (1,48)
Tjeckien ligger trea en poäng bakom Skottland som dock möter Spanien ikväll. Med stor sannolikhet så kommer spanjorerna att ta tre poäng ikväll och då räcker en poäng för Tjeckien. Man förlorade den första matchen mot just Litauen och är nu revanchsugen så jag tror man vinner med 2,3 bollar.

Nu väntar lite styrketräning och sen är det bara hem och ladda inför den fantastiskt spännande matchen som börjar 20.15! Jag hoppas att alla är lika förväntansfulla som jag och hejar på vårt Sverige i 90 minuter.

Kämpa..

Micke Andersson









Pinsamt!


God kväll!
Igår gick det inte riktigt som planerat, jag trodde att jag hade matcherna men med 2 stora skrällar så förstördes det hela för att kunna klassas som en bra dag. Det blev lite pinsamt.

Det började med att Dalkurd inte lyckades knyta ihop säcken för andra helgen i rad! Det är faktiskt riktigt dåligt av dom, rent ut sagt bedrövligt. Valsta Syrianska krigar för att hålla sig kvar men det ska inte räcka mot ett av seriens bästa lag eller kanske det allra bästa? Dalkurd ledde med 1-0 men förlorade med 4-2. Valsta är i övrigt ett jävligt dåligt hemmalag men tydligen inte igår.

Dalen var gårdagens andra stora skräll och det räknar jag som årets största skräll hittills då nykomlingarna Tyresö vinner uppe i Umeå med 6-4. Jag trodde helt ärligt att Dalen skulle förbli obesegrade på hemmaplan denna säsong men där hade jag fel. V Frölunda och Skövde kryssade båda två och det var inte riktigt vad man hade siktat på men båda ligger åtminstone ovanför kvalstrecket och det är huvudsaken.

Vad var det som gick bra igår? Jo, Varberg vann till 1,35 och sprang ifrån Sylvia och leder nu med 5 poäng. Nästa helg möts dom i en ren seriefinal men jag tror ändå inte att Varberg släpper detta, även om dom skulle förlora så har man ändå 2 poäng tillgodo och det räcker. Umeå 1,65 och Sirius 1,40 vann med uddamålen och skickade ner Dalkurd till 4:e plats. Vilken dramatiskt avslutning det kommer att bli i Division 1 Norra.

Tyvärr har jag inte tid att skriva om några matcher idag men jag får hoppas att ni har lite koll själva!

Kämpa....

Micke Andersson





För mycket bra spel idag!


Mina spel igår satt väldigt bra där 3 av 4 gick hem, tyvärr lade jag fel lag på min lången vilket händer alldeles för ofta. Det är 1 av 4 alltså 25% chans att man väljer det enda laget som förlorar och återigen lyckas man med den bedriften. Det var Sylvia som förlorade hemma mot Rosengård med 2-0, nu tror jag inte längre att dom har chansen på seriesegern.

Att jag valde Farsta, Eskilstuna City och Karlskoga tycker jag var snyggt av mig, för det var inga dåliga odds heller. 1,97, 1,55, 1,90 ger ett odds på 5,80 och det måste vara den bästa trippeln jag någonsin skulle ha gjort om jag inte valde Sylvia istället för Farsta............. Farsta vann med 5-2, City med 7-0 och Karlskoga me 6-0, snacka om att jag visste vad jag pratade om i dessa matcher, tre stora krossar!!!! Jag känner mig stolt! Eskilstuna City vann därmed serien och är klara för Div 1 nästa år och Karlskoga klarade nytt kontrakt i Div 2.

Idag finns det helt sjukt mycket spel och svårigheten med dagens spel är att veta vilka lag man skall ha på vilka lappar, för det är ju tyvärr alltid någon som ryker.

För er som inte vet så hyllades Peter Forsberg inatt i Denver, Colorado och hans tröja hissades i taket i Pepsi Center. Därmed får nummer 21 i Colorado aldrig mer användas. Det var det mest magiska ögonblick jag någonsin har sett, jag blir alldeles tårögd när jag ser det och för er som ännu inte har sett det,  kopiera länken här: http://www.nhl.com/


Här är dagens bästa spel:

Valsta Syrianska-Dalkurd 2 (1,95) Fotboll, Division 1 Norra
Förra matchen slutade 6-1 (!) till Dalkurd och jag tror att det blir vinst med 2-3 bollar nu igen. Att Valsta är seriens sämsta hemmalag skall också tilläggas och man måste vinna för att försöka hålla sig kvar men tjaaaa.. Seriens sämsta hemmalag mot ett taggat, hungrigt och betydligt bättre Dalkurd som kämpar för direktplatsen till Superettan? Skulle inte tro det.

Varberg-Sleipner 1 (1,35) Fotboll, Division 1 Södra
Återigen kan Varberg springa ifrån Sylvia i kampen om direktplatsen upp till Superettan eftersom Sylvia vek ner sig igår. Sleipner har ingenting att spela för och här på hemmaplan är man ett säkert kort med 25-9 i målskillnad och 9-1-1 i matchfacit.

Dalen-Tyresö Trollbäcken 1 (1,25) Innebandy, Superligan
Inte världens bästa odds men dagens i särklass säkraste spel. Nykomlingarna skall ställas mot seriens tuffaste hemmalag som har lekt sig fram hittills och har en målskillnad på 28-14 och 3 av 3 möjliga segrar, säker etta.

Tvååker-V Frölunda 2 (2,40) Fotboll, Division 2
Frölunda ligger på säker mark men det skiljer bara 1 poäng, så om man förlorar idag samtidigt som tenhult och kållered vinner så ramlar man ner. Därför är det säsongens viktigaste match och man har faktiskt 2 raka segrar och är i bra form samtidigt som Tvååker inte alls är i form.

Umeå FC-Vasalund 1 (1,65) Fotboll, Division 1 Norra
Umeå är ett starkt hemmalag precis som Vasalund, men Vasalunds bortaspel har allt annat än övertygat. Umeå går upp i serieledning om man vinner här samtidigt som Dalkurd förlorar, men om båda vinner så är man i alla fall tvåa och på kvalplats till Superettan och det är inte dåligt.

Sirius-BK Forward 1 (1,40) Fotboll, Divison 1 Norra
Dagens osäkraste spel av mina rekar, också med alldeles för lågt odds. Båda lagen har kapacitet till att kryssa, framförallt Forward som har kryssat 11 av 23 matcher! Sirius bortaspel är betydligt bättre än hemma, men det finns inget annat än vinst här, då försvinner chansen om spel i Superettan.

Skövde-Kristianstad 1 (1,95) Fotboll, Division 1 Södra
Kampen om att klara sig kvar fortsätter för Skövde och att Rosengård skrällde till sig en seger igår mot topplaget Sylvia förbättrade knappast sina chanser. Vinner man här är man på säker mark och då är läget under kontroll. Kristinastad har inget att spela för.

Dagens trippel:
Valsta Syrianska-Dalkurd 2 1,95
Varberg-Sleipner 1 1,35
Dalen-Tyresö T 1,25
Odds: 3,29


Ha en fortsatt trevlig sportsöndag och glöm inte kampen om Allsvenskan 2012, Ängelholm-Öster visas på TV4 och senare ikväll är det ju Gustafsson 3 tr.

Kämpa.....

Micke Andersson




Matchdags!


Godmorgon! Sverige vann igår med 2-1 i världens spöregn och planen var gyttjig och liknade en gammal engelsk plan från 50-talet, men vi gjorde vad vi skulle och tog dom där 3 poängen, även om vi mestadels var utspelade av ett fantastiskt bra Finland! Vilken skillnad det var jämfört med det Finland som vi såg här hemma på råsunda, herregud.

I matchen tycker jag att Martin Olsson verkligen visar att han är en man för startelvan, han är pigg och teknisk och älskar att vara kreativ och ta dom där offensiva löpningarna, just därför har han också gjort 4 mål på 5 matcher vilket han inte ens har gjort i ett klubblag under en hel säsong!!!! Imponerande. Jag tycker även att Zlatan visade vilja och sprang mycket mer än vanligt och pekade och gestikulerade till sina lagkamrater vart dom skulle springa medans han själv hade bollen, det är inte varje spelare som har tid till att göra så men alla har en enorm respekt för våran trollgubbe och det tycker jag är häftigt.
Mikael Lustig är en av mina favoriter och han var löjligt säker igår liksom övriga försvarare, och Isaksson i målet visade verkligen att han behärskade underlaget och vädret på absolut bästa sätt.

Nu väntas en galen match på tisdag och jag är redan lite nervös, men jag ser verkligen fram emot den. Hemskt tråkigt är att Zlatan är avstängd efter hans andra gula kort igår som var SÅÅÅÅ dåligt av domaren, han bad till och med om ursäkt till Zlatan efter matchen men han visste inte att han skulle bli avstängd, kanske hade han inte tagit upp kortet då?

Här har vi dagens bästa spel:

Smedby-Eskilstuna City 2 (1,55) Fotboll, Division 2
Här har vi säsongens sista match, en otroligt viktig sådan för båda lagen. Smedby spelar för sin existens i Div 2 och ligger just nu på nedflyttningsplats men det skiljer bara 1 poäng till kvalplats och det handlar både om deras egna resultat och om Gute som är precis ovanför, vinner eller inte. Det spelar ingen roll tycker jag för City spelar för sin direktplats upp till Div 1 och man leder med 2 poäng och det skall ske ett under om man missar att ta dessa 3 poäng. Tvåa

Arameiska-Syrianska-FOC Farsta 2 (1,97) Fotboll, Division 2
Arameiska tog poäng senast av just serieledande City, 1-1. Om City förlorar idag och Farsta vinner så blir det ombytta roller och Farsta får ta steget upp. Med andra ord är det bara vinst som gäller samtidigt har hemmalaget ingenting förutom viljan att spela för. Är lite orolig då man senast släppte in 3 mål den sista kvarten och jag rök på just den matchen men jag hoppas ändå och tror starkt på att Farsta inte gör om samma misstag, då vinner man den här matchen.

Karlskoga-Gunnilse 1 (1,90) Fotboll, Division 2
Karlskoga kämpar för nytt kontrakt och ligger just nu på nedflyttningsplats. Man har spelat bra på slutet och vann senast mot Tibro med 3-1. Laget ovanför är Jonsered och dom möter Skoftebyn som ligger precis under Karlskoga, där blir det en riktigt spännande fight. Skoftebyn är starka på hemmaplan och man måste vinna vilket jag tror man gör, då har Karlskoga allt i sina egna händer och vid vinst idag så säkrar man kontraktet, Jonsered blir dom som åker ur.

Sylvia-Rosengård 1 (1,40) Fotboll, Division 1 Södra
Förra helgen åkte jag på Sylvia som blev överkörda av Örgryte med hela 4-0, riktigt uselt! Där missade man att ta chansen med att överta serieledningen från Varberg som bara kryssade mot just Rosengård. Kan man sno åt sig en poäng av Sylvia uppe i Norrköping? Nej, nu är det slutlekt, Rosengård får börja förbereda sig på kval om man vill hålla sig kvar. Riktigt viktig match för båda två och Sylvia säkrar kval till Superettan om man tar en poäng. Idag kör man över "Zlatans barndsomsvänner?", storseger.

Nu är det dags att börja ladda för egen match, vi möter Hudiksvall för tredje gången i år. Vi ska bara vinna!

Dagens trippel:
Smedby-Eskilstuna City 2 (1,55)
Karlskoga-Gunnilse 1 (1,90)
Sylvia-Rosengård 1 (1,40)
Odds: 4,12

Kämpa.....

Micke Andersson




50/50


Godkväll!
Ödesmatchen mot Finland kommer allt närmre och imorgon smäller det. Vid vinst är vi klara för minst play-off till EM och om vi sen lyckas vinna hemma mot ett halvlojt och omotiverat Holland i sista matchen så är vi klara för EM som bästa tvåa.

Jag har inte varit ett dugg orolig för Sveriges del, inte då och inte nu. Alla skriverier innan Ungernmatchen som löd: Måstematch för Sverige, Sverige måste vinna, Vi får inte förlora osv... vilket skitsnack säger jag! Vi har (även fast vi förlorade mot Ungern) fortfarande allt i våra egna händer. Gör vi bara vad vi ska så KAN vi inte missa EM. Jag tror inte att Holland orkar eller kommer gå för 100 för att försöka vinna mot Sverige när man redan är klara, samtidigt vet jag att holländarna gillar Sverige väldigt mycket. Eftersom vi har en hel drös med svenska spelare i den holländska ligan så får man höra en del och senast förra veckan så berättade Rasmus Elm att i princip alla vill ha Sverige vidare , och det är positivt såklart.

Jag vill absolut se Elm i startelvan, och även Christian "Chippen" Wilhelmsson har spelat fruktansvärt bra på slutet, han är kreativ och snabb och älskar att utmana och det kommer vi att behöva borta i Helsingfors imorgonkväll.

Mina spel var ganska bleka igår då jag tycker att man borde vara 100% om man rekar två mantcher. Men Teg slarvade och tappade sin ledning, i box play skall tilläggas!!!! Ett svagt Kalix lyckades alltså kriga till sig 1 poäng och förstörde det hela. Olofström vände dock och vann med 4-3. Dom har ett starkt lag i år med två riktigt bra nyförvärv, Henrik Hetta och Eric Przepiorka båda från Asplöven, sistnämnda gjorde sagolika 73 poäng på 38 matcher.


Inga spel idag, istället sitter jag och hejar på Sverige U21 mot Slovenien, dom leder med 1-0 efter en halvtimmes spel nere på Vångavallen i Trelleborg.

Micke Andersson




En säker dubbel


Det är återigen en dålig dag med spel och jag har även väldigt ont om tid.


Gårdagens spel var 50 procentigt och det är väl okej. Helsingfors vann enkelt precis som jag sade men Jönköping klarade tyvärr inte av att vinna men Öster hade som sagt en väldigt bra form och är ett bättre lag så det var ju ingen skräll direkt, hemmaplan hade dom också dessutom.

Halmstad-Olofström 2 (1,47) Ishockey, Div 1
Toppen mot botten. Olofström slog lätt Nybro senast, samma Nybro som krossade Halmstad matchen innan och jag kan inte se att Halmstad ska kunna rubba Olofström. Jag spelar Olofström till 1,47.

Kalix-Teg 2 (1,70) Ishockey, Div 1
Jag tycker att Teg är mycket bättre än Kalix och jag tror att bortalaget vinner ganska lätt här.

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag tycker att det är hemskt det där som hände den 24-åriga väktaren som blev brutalt ihjäslagen. Det är ju hemskt att det ska behöva ske ett dödsfall för att man ska få upp ögonen för det. Hur skall en 1.59cm lång väktare utan kurs i självförsvar kunna leda ut en helt galen vuxen man utan hämningar helt själv??????  Sänder en tanke till denna tjej.

Kämpa....

Micke Andersson




Klent med spel


Idag fanns det inte mycket bra att spela på, men jag hittade ändå två stycken matcher som jag tänker lägga en slant på.


Öster-Jönköping S 2 (3,40) Fotboll, Superettan
Öster har ruskigt bra form men har stora problem inför dagens match då viktiga duon Borg och Söderberg är avstängda, det är stora avbräck för Öster. Sedan är även Karlsson avstängd och Blomqvist-Zampi tveksam pga sjukdom. Lägg därtill att Öster är på säker mark i serien medans Jönköping har allt att spela för i kampen om att undvika ett hemskt kval. Jag tycker 3,40 på Jönköping är ett kanonspel!

SSV Helsinki-Mlada Boleslava 1 (1,25) Innebandy, Champions cup
Här är SSV helt överlägsna och jag tror att de vinner stort, mycket säker etta till 1,25.

Ha en underbar dag.

Kämpa....

Micke Andersson




Rejäl förbättring!


Sådär ja, då var söndagens spel avklarat och det gick riktigt bra måste jag säga. Men till en början så måste jag be om ursäkt. Damallsvenskan avgörs inte i nästa omgång, utan det återstår 2 omgångar och det är Tyresö, Malmö och Göteborg som slåss om guldet.

Tottenham vann hemma med 2-1 till fina 2.20 efter ett svagt ingripande av Szczesny i Arsenalmålet, men det tackar vi för. Boden hade inte några som helst problem med att slå Hammarby precis som väntat. HTTF:s sjukt svaga bortaspel fortsätter och har nu 1-34 i målskillnad. Förutom dessa två så satt också Dalen 1.55, Chelsea 1.50 och LdB Malmö 1.20.

Nu siktar jag in mig på kvällens toppmatch i Serie-A där mitt AC Milan spelar borta mot Juventus och jag hoppas att Zlatan är pigg och gör en stormatch som vi alla förväntar oss.

5 av 7 spel är verkligen steg i rätt riktning och jag är mest nöjd med att jag vågade reka Tottenham som jag hade en bra känsla för.

Nu återstår det att se när nästa inlägg dyker upp, kanske kan jag hitta några fina matcher imorgon då jag har en sen hockeyträning vilket betyder att jag har lite tid till att klura.


Ha en fortsatt trevlig söndagskväll allesammans och ni som inte redan sitter där framför tvn med TV4 Sport på och hejar på Zlatan, borde göra det. Enligt mig finns det inget bättre sätt än att sitta klistrad framför tvn och njuta av underbar fotboll på söndagskvällarna. Glöm heller inte fotbollskanalen Europa som börjar strax därefter, 23.00-00.00




4 av 8


Godmorgon! Det var en bra födelsedag igår men den hade kunnat blivit ännu bättre om vi hade tagit 3 poäng istället för 2, vi vann på sudden med 4-3 efter att vi tappat en 3-1 ledning, svagt av oss.

4 av 8 spel satt och det får jag väl ändå vara nöjd med om man jämför med fredagens pinsamma spel. Manchester City vann säkert med 4-0 till 1.53, Valencia med 1-0 till 1.25 och även Tyresö 1.48 och Aston Villa 1.57 gjorde vad man skulle.

Varberg orkade tyvärr inte göra sitt jobb nere i Rosengård och kan nu ha sålt guldet till Sylvia. Dalkurd gjorde likaså, man ledde med 1-0 på övertid och såg ut att gå mot 3 poäng men sedan såg jag att Frej fick med sig en poäng och det efter ett sent 1-1 mål på övertid och Väsby har nu chansen att springa ifrån om man vinner imorgon. Innebandy-Warberg svek rejält mot Tyresö Trollbäcken och föll med 8-5, väldigt förvånad.

Dessutom valde jag fel matcher på min trippel, det stod mellan Varberg och Aston Villa och jag tog Varberg pga oddset, men se så fel jag gjorde.

Dagens bästa spel:

Bolton-Chelsea 2 (1.50) Fotboll, Premier League
Bolton ligger sist i tabellen och har förlorat 5 av 6 matcher, man har även släppt in mest mål, 16 stycken. Chelsea verkar vara på gång och det råder klasskillnad, säker tvåa!

Boden-Hammarby TFF 1 (1.40) Fotboll, Div 1 Norra
Boden kämpar för att hålla sig kvar och har i dagsläget 6 poäng upp till Akropolis, det är 12 poäng kvar att spela om. HTFF har 0 poäng på bortaplan med sinnessjuka 1-31 i målskillnad!!! måste vara något slags rekord? vettig etta.

Örgryte-Sylvia 2 (2.60) Fotboll, Div 1 Söda
Örgryte sumpade sin chans för kval till Superettan senast då man förlorade mot Oddevold med 3-1, det finns en matematisk chans att man lyckas men då måste Sylvia gå poänglösa de sista återstående matcherna, vilket inte kommer att hända. 1 poäng räcker för att säkra kvalplatsen men Sylvia siktar på direktplatsen upp till Superettan och nu när Varberg bara fick oavgjort så övertar man förstaplatsen vid seger.

Assyriska-Åtvidaberg 2 (1.90) Fotboll, Superettan
Kval för att hålla sig kvar VS seriesegern och säkrad plats i Allsvenskan 2012? jag tror att seriesegern väger tyngre och Åtvid borde fixa det här.

Mullsjö-Dalen 2 (1.55) Innebandy, Superligan
Dalen har värvat tungt och är ännu bättre än ifjol, man har 2 raka segrar och snittar 10 mål per match, ser ingen anledning till att något annorlunda skall ske ikväll? säker två.

LdB Malmö-Kristianstad 1 (1.20) Fotboll, Damallsvenskan
Utan 3 poäng här så förlorar man kampen om SM-guldet mot Tyresö. Efter denna match återstår 1 omgång och Tyresö leder serien på målskillnad om Malmö vinner här, jämnare avslutning än så kan det inte bli.

OBS. Dagens chansning
Tottenham-Arsenal 1 (2.20) Fotboll, Premier League
Dags för North London derby 2011. Arsenals försvar har varit darrigt och långt ifrån imponerande inledningsvis här i ligan. Jag tror inte att det räcker mot ett offensivt starkt Tottenham som dessutom kommer från 2 raka segrar där man nyligen körde över Liverpool med hela 4-0.

Kämpa på... och kom ihåg, spela inte om känslan säger något annat.





Födelsedagstippning!


God Morgon! Idag är det den 1 oktober och det betyder att det är min födelsedag.
Den ska jag fira med mina två närmsta vänner fredrik & johannes. Men först ut idag är det ishockey, Valbo J20, vi har hemmapremiär i serien mot Hedemora och det blir min första seriematch för i år. Vi känner oss i mycket bra form och siktar på full pott.


Gårdagens spel blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, så jag hoppas att ni inte ryggade speciellt hårt? det gick helt åt helvete med andra ord. Tex så låg Ängelholm under med hela 5-0 redan efter 48min!!!! Man blev totalt avklädda och tränaren skämdes så mycket att han funderade på att gå ut och sätta sig i bussen.

I övrigt är jag hemskt förvånad att FOC Farsta förlorade sin sinnessjukt viktiga hemmamatch. Man ledde med klara 2-0 men när klockan stod på 90 så var resultatet helt plötsligt 2-3 och Nyköping kunde därmed fira sin första bortaseger för säsongen. Något jag vill påpeka är att man släppte in 2-2 i 85:e och 2-3 i 90:e. Det måste ha varit ett fruktansvärt darrigt försvarsspel från Farstas sida.

Visby kunde inte heller hålla sitt starka hemmaspel, även Hudiksvall svek och förlorade, men det måste varit en väldigt konstig match. Efter andra perioden ledde Hudik skotten med 29-8 men låg under med 4-2! Målvakten hade alltså 50% och blev med all rätt utbytt men då var matchen tyvärr redan över.

Med andra ord så var det bara Hammarby som satt och 1 av 6 spel (7 om man räknar med Ängelholm) är givetvis inte godkänt! Men vi tar nya tag.


Här kommer mina bästa spel idag:

Piteå-Tyresö FF 2 (1.48) Fotboll, Damallsvenskan
Piteå säkrade kontraktet senast i och med bortasegern mot seriens bästa hemmalag Kristianstad 2-0, starkt jobbat!! Tyresö leder serien på målskillnad före Ldb.FC Malmö och här har man inte råd att tappa några poäng. Målskillnaden blir viktig och man går för storseger.

Rosengård-Varberg 2 (1.90) Fotboll, Div 1 Södra
Det här blir ingen snäll match eftersom båda lagen har säsongens hittills viktigaste match, Rosengård för att hålla sig kvar och Varberg för seriesegern. Förstnämnda har 1 poäng upp till Skövde som är utanför kvalplats och Varberg leder serien på 47 poäng, 1 poäng före Sylvia. Ruskigt viktig match där båda går för 3:an, och det blir Varberg som fixar detta.

Dalkurd-IK Frej 1 (1.45) Fotboll, Div 1 Norra
Enligt mig är oddset lite för lågt om man tänker på att Frejs förlustfria svit på 9 raka matcher, men förra helgen tog det stopp. Men Dalkurd krigar för seriesegern och det väger tyngre här,  man har inte råd att förlora när det bara återstår 4 omgångar.

Hoffenheim-B.München 2 (1.45) Fotboll, Bundesliga
Hoffenheim är med och krigar i toppen och ligger idag på en 4:e plats med 12 poäng. Bayern har börjat säsongen vansinnigt bra och har förkrossande 21-1 i måkskillnad och har tagit 18 av 21 möjliga poäng. Man gör inget misstag här.

Aston Villa-Wigan 1 (1.57) Fotboll, Premier League
Aston Villa får tillbaka både Darren Bent och Emile Heskey samtidigt som Wigan saknar sin viktigaste spelare Rodallega. Jag tror att man vinner ganska lätt här.

Blackburn-Manchester City 2 (1.53) Fotboll, Premier League
Manchester är klasser bättre och känner revanch efter veckans förlust i Champions League borta mot Bayern München. Svenske Martin Olsson är avstängd men det spelar mindre roll. Storseger väntar för Mancinis grabbar.

Tyresö Trollbäcken-Warberg 2 (1.35) Innebandy, Superligan
Nykomlingen Tyresö vann senast borta mot den andra nykomlingen Jönköping med knappa 5-4. Om allt går som det skall så har Warberg både Kimmo Eskelinen och Magnus Svensson tillbaka på plan, men Martin Emanuelsson är fortfarande skadad. Denna rek anser jag som säker.

Valencia-Granada 1 (1.25) Fotboll, La Liga
Mitt favoritlag förutom AC Milan är Valencia och här räknar jag med en stark 3 poängare!!! Man fick mycket beröm efter veckans 1-1 match mot Chelsea i Champions League och många säger att man har världens mest talangfulla lag och spelar en kreativ och intensiv fotboll som publiken bara älskar. Borta på Mestalla tar ett nykomliga lag som Granada 0 poäng.


Dagens Trippel:
Piteå-Tyresö 2
Rosengård-Varberg 2
Valencia-Granada 1
Odds: 3.51



Kämpa..




RSS 2.0