Matchdags!


Godmorgon! Sverige vann igår med 2-1 i världens spöregn och planen var gyttjig och liknade en gammal engelsk plan från 50-talet, men vi gjorde vad vi skulle och tog dom där 3 poängen, även om vi mestadels var utspelade av ett fantastiskt bra Finland! Vilken skillnad det var jämfört med det Finland som vi såg här hemma på råsunda, herregud.

I matchen tycker jag att Martin Olsson verkligen visar att han är en man för startelvan, han är pigg och teknisk och älskar att vara kreativ och ta dom där offensiva löpningarna, just därför har han också gjort 4 mål på 5 matcher vilket han inte ens har gjort i ett klubblag under en hel säsong!!!! Imponerande. Jag tycker även att Zlatan visade vilja och sprang mycket mer än vanligt och pekade och gestikulerade till sina lagkamrater vart dom skulle springa medans han själv hade bollen, det är inte varje spelare som har tid till att göra så men alla har en enorm respekt för våran trollgubbe och det tycker jag är häftigt.
Mikael Lustig är en av mina favoriter och han var löjligt säker igår liksom övriga försvarare, och Isaksson i målet visade verkligen att han behärskade underlaget och vädret på absolut bästa sätt.

Nu väntas en galen match på tisdag och jag är redan lite nervös, men jag ser verkligen fram emot den. Hemskt tråkigt är att Zlatan är avstängd efter hans andra gula kort igår som var SÅÅÅÅ dåligt av domaren, han bad till och med om ursäkt till Zlatan efter matchen men han visste inte att han skulle bli avstängd, kanske hade han inte tagit upp kortet då?

Här har vi dagens bästa spel:

Smedby-Eskilstuna City 2 (1,55) Fotboll, Division 2
Här har vi säsongens sista match, en otroligt viktig sådan för båda lagen. Smedby spelar för sin existens i Div 2 och ligger just nu på nedflyttningsplats men det skiljer bara 1 poäng till kvalplats och det handlar både om deras egna resultat och om Gute som är precis ovanför, vinner eller inte. Det spelar ingen roll tycker jag för City spelar för sin direktplats upp till Div 1 och man leder med 2 poäng och det skall ske ett under om man missar att ta dessa 3 poäng. Tvåa

Arameiska-Syrianska-FOC Farsta 2 (1,97) Fotboll, Division 2
Arameiska tog poäng senast av just serieledande City, 1-1. Om City förlorar idag och Farsta vinner så blir det ombytta roller och Farsta får ta steget upp. Med andra ord är det bara vinst som gäller samtidigt har hemmalaget ingenting förutom viljan att spela för. Är lite orolig då man senast släppte in 3 mål den sista kvarten och jag rök på just den matchen men jag hoppas ändå och tror starkt på att Farsta inte gör om samma misstag, då vinner man den här matchen.

Karlskoga-Gunnilse 1 (1,90) Fotboll, Division 2
Karlskoga kämpar för nytt kontrakt och ligger just nu på nedflyttningsplats. Man har spelat bra på slutet och vann senast mot Tibro med 3-1. Laget ovanför är Jonsered och dom möter Skoftebyn som ligger precis under Karlskoga, där blir det en riktigt spännande fight. Skoftebyn är starka på hemmaplan och man måste vinna vilket jag tror man gör, då har Karlskoga allt i sina egna händer och vid vinst idag så säkrar man kontraktet, Jonsered blir dom som åker ur.

Sylvia-Rosengård 1 (1,40) Fotboll, Division 1 Södra
Förra helgen åkte jag på Sylvia som blev överkörda av Örgryte med hela 4-0, riktigt uselt! Där missade man att ta chansen med att överta serieledningen från Varberg som bara kryssade mot just Rosengård. Kan man sno åt sig en poäng av Sylvia uppe i Norrköping? Nej, nu är det slutlekt, Rosengård får börja förbereda sig på kval om man vill hålla sig kvar. Riktigt viktig match för båda två och Sylvia säkrar kval till Superettan om man tar en poäng. Idag kör man över "Zlatans barndsomsvänner?", storseger.

Nu är det dags att börja ladda för egen match, vi möter Hudiksvall för tredje gången i år. Vi ska bara vinna!

Dagens trippel:
Smedby-Eskilstuna City 2 (1,55)
Karlskoga-Gunnilse 1 (1,90)
Sylvia-Rosengård 1 (1,40)
Odds: 4,12

Kämpa.....

Micke Andersson




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0