El Clasico!


God förmiddag!
Idag är det dags för årets första El Clasico och som vanligt är det otroligt mycket prestige även fast det är cupmatch som gäller.

Real saknar viktige Di Maria medans Barcelona saknar Villa och Pedro så det är ungefär lika. Tyvärr så missar jag lite av matchen eftersom jag själv har match som börjar kl 20.00.

Gårdagens spel blev inte alls bra och Bollnäs 1,60 förlorade med hela 6-3 nere i Vänersborg som fortsätter att skrälla gång på gång. Bollnäs missade därmed chansen att gå upp i serieledning tillsammans med Västerås men man har bara sig själv och skylla för man låg faktiskt under med 3-0 efter bara några minuter...........

Gripen 2,15 fick nöja sig med kryss borta mot Lidköping och det verkade som att man bara ville ta poäng för att inte låta Lidköping komma ikapp och nu är kvalplatsen till Elitserien i princip klar för Gripen. Laget låg under med 5-2 med 7 minuter kvar men ändå så lyckades man att göra 3 mål på 2,5 minuters spel och matchen slutade 5-5 så Gripen är säkerligen helnöjd.

Sverige 1,65 vann åtminstone och det var det viktigaste för nu är man med igen och tydligen hade man spelat riktigt bra igår och fortsätter man sådär så skall man tydligen bli oerhört svårslagna, av vad jag hörde. Kim Andersson hade briljerat och han är verkligen helt dominant uppe i luftrummet, mycket tack vare hans längd och fruktade skott. Jag längtar till nästa match för jag missade den igår pga träning. GO Sweden!

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Bahrain-Sverige 2 (1,43) Fotboll, Träningslandskamp
Bahrain är knappast något av de bättre lagen här i världen så självklart är det Sverige som kommer att ta tag i taktpinnen från start. Sveriges startelva är i princip klar och mittfältet domineras av Elfsborgsspelare där Ishizaki, Hult, Hiljemark och Svensson väntas starta. Med andra ord så känner de varandra väl så detta blir nog inga som helst problem. Sverige vinner med minst ett par bollar.

Västerås-Edsbyn 1 (1,60) Bandy, Elitserien
Edsbyn spelade riktigt bra sist och besegrade Kalix med hela 10-4 och hade ett bra driv framåt. Innan det så har man haft det tufft men man ligger ändå på en fin 3:e plats. Västerås var inför säsongen rankad som ett mittenlag av de första 8 men nu leder man serien istället och är obesegrade hemma i ABB Arena. Jag tror att Västerås vinner ikväll men det blir tufft som f*n.

Köping-Katrineholm 2 (1,95) Bandy, Allsvenskan norra
Köping har spelat 3 raka matcher utan förlust och senast blev det 3-3 uppe i Haparanda vilket är riktigt starkt. Lagen möttes den 17:e december och då vann Katrineholm med hela 7-1 men det var på hemmaplan och där är man ett helt annat lag. Katrineholm har vunnit 5 matcher denna säsong och fyra av dom har kommit i de fyra senaste matcherna så laget har verkligen nått toppformen och jag tror att man spinner vidare på den. Mycket bra tvåa!

Wolverhampton-Birmingham 1 (2,00) Fotboll, FA-Cupen
Det första mötet slutade 0-0 och då rörde Birminghamtränaren om rejält i grytan och flyttade på 7 spelare från matchen innan som var mot Peterborough i ligan. Det lär bli något liknande ikväll och lagkaptenen Stephen Carr och mittfältaren Guirane N'Daw saknas pga skada respektive landslagsspel. Eftersom Birmingham nu har fått vittring på playoff-platserna i ligan så ligger allt fokus på The hampionship och det tror jag blir avgörande här. Wolves prioriterar väl inte hellaer den här matchen som högst men man ställer upp ett helt okej lag ikväll och man har hemmaplan där man brukar vara starka så ettan känns vettig till fina 2 gånger pengarna.

Ha en kanondag och glöm inte Real Madrid-Barcelona ikväll för bättre fotboll än så blir det inte....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0