Handbolls-EM gick inget vidare....


Godmorgon!
Gårdagen blev en fruktansvärd dag och Milan förlorade derbyt med 1-0 trots massivt spelövertag. Milan skapade några farligheter mot slutet men den absolut bästa var Mark Van Bommels stenhårda ribbskott i 45:e minuten precis innan paus, det hade varit grymt skönt med en 1-0 ledning inför andra.

Milan ligger fortfarande tvåa bakom Juventus och vi hade tur att Udinese som ligger trea förlorade igår och hämtade inte in nånting. Inter ligger 5 poäng bakom Milan vilket ändå är väldigt mycket.

Handbolls-EM drog igång igår och Sverige fick tyvärr bara 26-26 mot Makedonien efter en jättetabbe av Dalibor Doder på 25-24 målet. Dalibor och Sverige var påväg mot anfall och den svenske målvakten gick bort mot bänken för att prata och då tappade Dalibor bollen som siste man och Makedonien kan enkelt sätta sitt 24:e mål i tom bur.
Sverige ledde med 25-22 men tappade till 25-26 på två minuter men domarna var helt förjävliga mot oss. Makedonien fick anfalla i typ 1 min medans domaren höll upp handen efter bara 20 sek när vi anföll, de fick ett straffkaft där det var solklart övertramp osv. Hela hallen var fylld med röd/gula supportrar som gapade och skrek och det påverkade domarna rejält, tyvärr........

Tjeckien skrällde och vann mot Tyskland också, vilka är Sveriges två övriga motståndare.

Vita Hästen 1,90 vann på övertid och Arlanda 1,40 åkte på sin första förlust i Allettan.

Gårdagens vinster: Pixbo 1,40, Storvreta 1,90 och Falun 1,45.
Pixbo ångar på och går som tåget, igår krossade man Tyresö med fina 12-5 och sprang ifrån lite. Storvreta vann med 6-5 uppe i Umeå och ligger fortfarande på samma poäng som ledande Falun som vann med 5-3 hemma mot Linköping. Det var Faluns 10:e match utan förlust.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Frankrike-Spanien 1 (1,53) Handbolls-EM, Herrar
Igår missade jag båda handbollsmatcherna och det är svårt att förutse såhär innan turneringen, men jag tror ändå att Frankrike som är världens bästa lag vinner sin match mot Spanien som inte håller speciellt hög klass.

Wigan-Manchester City 2 (1,35) Fotboll, Premier League
Botten mot toppen och här vinner City klart. Wigan ligger sist i serien och har inte varit speciellt bra framförallt inte på hemmaplan där man bara har vunnit 1 match av 10. City leder serien på samma poäng som United men med en match mindre spelad, så här har man ett perfekt läge att springa ifrån lite.

Detroit-Buffalo 1 (1,65) Ishockey, NHL
Buffalo övertygar knappast och man faller allt längre ner från slutspelstrecket. Detroit är inne i en makalös svit på hemmaplan och man har 14 raka segrar vilket är rekord. Lidström sade såhär: - Även om vi är mitt i ett tajt race för slutspel är detta något vi kan vara stolta över. Den här organisationen har inte haft en liknande vinstrad på hemmaplan sedan 1960-talet och det säger en hel del om vad vi har lyckats åstadkomma här. Självklart är det alltid bra att ha något som motiverar dig lite extra varje kväll och detta har fungerat så för oss, säger "Lidas". Jag tror att Detroit vinner ikväll igen.

Ha en bra dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0