JVM Semifinaler

Godmorgon!
Nu står det klart att det blir Finland som vi möter i kvällens semifinal medans Kanada tar sig an Ryssland. Sveriges match börjar 23.00 och Kanada-Ryssland spelar 03.00.

Jag såg ingen av gårdagens kvartsfinaler men jag vet att det satt mycket hårt inne för ryssarna som gick vidare via sudden där det var en SOLKLAR hög klubba vid segermålet, se själva HÄR! Finland vann med 8-5 mot Slovakien och fick också jobba hårt för segern så jag hoppas att finnarna är lite halvtrötta och slitna till kvällens match mot Sverige, dock tror jag inte att det behövs eftersom att vi vinner lätt ändå.

Winter Classic vanns av NY Rangers med 3-2 efter att ha vänt ett 2-0 underläge till seger. Det var Flyers som var det bättre laget och framförallt i den sista perioden där pressade man hårt och Henrik Lundqivst var som en vägg i målet (som vanligt....) och det var han som blev matchhjälten för utan honom hade Rangers fått storstryk igår. 2-2 målet som Rangers gjorde var en STOR målvaktstavla av den ryske Sergeij Bobrovski i Flyers-målet, så jag skyller faktiskt förlusten till stor del på honom. Däremot så hade Flyers fruktansvärt mycket lägen och borde gjort många fler mål än 2 och dom fick även straff med 20 sekunder kvar men Danny Briere lyckades tyvärr inte att överlista våran svenske Henrik Lundqvist.
Det är kung-henrik som vinner matcherna åt Rangers, gång efter gång och det är bara därför laget leder NHL för laget i sig är inte i närheten av så bra.......

Kvällens häftigaste semifinal blir ju självklart den andra matchen och det skall bli roligt och se hur Kanada står upp ikväll för de brukar ju alltid förekomma fula grejer och lite fusk om Kanada ligger i underläge och i år har man även målvaktsproblem så det blir en spännande match.

Gårdagens vinster: Derby 4,15, West Ham 1,40 och Chelsea 1,55.
Gårdagen blev väldigt bra ändå eftersom jag satt Derby till skyhöga 4,15 gånger pengarna och det är jag mycket nöjd med. Laget vann med 1-0 borta mot Hull efter mål av Robinson i 46:e minuten.
West Ham vann med 1-0 hemma och det var duktige Kevin Nolan som avgjorde. Chelsea tog en viktig seger borta mot Wolves där Frank Lampard avgjorde i 89:e minuten så det var verkligen med nöd och näppe.

Gårdagens förluster: Southampton 1,97, Ipswich 2,35 och Philadelphia 2,35.
Southampton fick stryk med hela 3-0 borta mot Brighton och det är för mig väldigt konstigt eftersom Brighton hade 4-6 startspelare borta, kanske mer till och med. Ipswich var inte heller nära och förlorade mot Nottingham med 3-1 och därmed sprack Nottingham sin dystra svit på 7 matcher utan mål.
Philadelphia förlorade med 3-2 som sagt och även fast man hade en 2-0 ledning och förde spelet i stora delar av matchen så tappade man det hela. Flyers ägde den sista perioden och körde över Rangers men man fick inte in pucken eftersom Henrik Lundqvist storspelade.

Dagens bästa spel från och

GAIS-Tillberga 1 (1,45) Bandy, Elitserien
GAIS har 3 raka förluster och en av dom var mot just Tillberga där siffrorna skrevs 8-4 till hemmalaget. GAIS gjorde en bra match sist uppe i Bollnäs och man förlorade bara med 5-4, då ska man veta att det är årets tuffaste och svåraste bortamatch. Vändningen måste komma nu snart så därför tror jag att det blir perfekt att få möta ett bottenlag som Tillberga ikväll.

Kalix-Broberg 2 (1,50) Bandy, Elitserien
När lagen möttes på Hällåsen för 3 matcher sedan så vann Broberg med 6-2 och den matchen var klar efter bara 10 minuters spel. Kalix är ett bättre lag på hemmalpaln men inte tillräckligt bra för att plocka poäng av Broberg. Bra tvåa.

Vänersborg-SAIK 2 (1,40) Bandy, Elitserien
SAIK har pratat igenom det gågna året och vad som var det sämsta respektive bästa. Det sämsta var poängtappet hemma mot Vänersborg som slutade 6-6 där Viktor Weiselius slog 5st långbollar som ledde till friläge där samtliga blev mål. Långbollar är absolut inget vapen för hemmalaget ikväll för det kommer SAIK framförallt att sätta stopp för. En rejäl revansch finns att utkräva och SAIK kommer köra över Vänersborg, eller kanske inte resultatmässigt men det räcker i alla fall för att vinna matchen.

Tottenham-West Brom 1 (1,30) Fotboll, Premier League
Tottenham har få problem i laget och hemma på White Hart Lane är man otroligt starka och har endast förlorat 1 match. Senast blev det 1-1 mot Swansea vilket man inte när nöjd med. W.B.A förlorade hemma mot Everton med
1-0 och kommer att få det tufft idag. Det är en för bra chans för Tottenham att missa.

Ha en underbar hockeykväll/natt och glöm inte Sverige-Finland 22.35 på TV3!