Messi fick tredje raka guldbollen!


Tjabba!
Lionel Messi fick guldbollen för tredje året i rad och blev därmed historisk tillsammans med Michael Platini som också fick den 3 år i rad. Messi fick hela 49 % av rösterna och det vara bara 2st av alla som röstade som inte hade Messi med på sin top-3 lista, så han är en värdig vinnare inget snack om saken.

Zlatan hade Messi som 1:a, Wayne Rooney som 2:a och Andres Iniesta som 3:a. Något som förvånade mig och övriga världen nå otroligt var att Zlatan tydligen skall ha röstat på Pep Guardiola som bäste tränare? Det är för mig helt ofattbart och jag tvivlar starkt på det. Dock så låter det konstigt om man har "fejkat" Zlatans röstning. Guardiola vann pirset som årets tränare och det delade han med rivalen José Mourinho eftersom han tyckte att han också förtjänade priset. Fjäsk?

Imorgon så spelar Skutskärs bandy sin första match för säsongen på hemmaplan, tidigare har man fått spela i Göransson Arena/Jernvallen (SAIKS planer). Vi har naturis nere på IP (bandypanen) och eftersom det äntligen har kommit lite kyla så kommer isen vara perfekt tills imorgon. Jag längtar tills att jag får stå där och heja på de underbara grön/gula grabbarna och lyssna på blossa-kören. Man har inte riktigt trott på detta eftersom det har varit en sådan kass vinter hittills men nu så, är det äntligen dags.

Gårdagens två spel var Kungälv 1,45 och Arsenal 1,22 och Kungälv förlorade med 3-0 mot Sirius på en riktigt dålig is pga regn. Arsenal vann med 1-0 och slog ut Leeds ur FA-Cupen och vilken fest det blev när Theirry Henry kom in på planen. Han blev inbytt i 68:e minuten och i 78:e så rullar han snyggt in 1-0 i högra stolproten från vänsterkanten. Det var på ett sätt som påminner Henry om sina bästa dagar och snacka om glädjefnatt, han blev helt överlycklig så jag tyckte att det var skitkul för Henry att just han fick göra mål, i debuten dessutom. Det var trots allt 5 år sedan han spelade där sist.

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Hästö-Hallby 1 (1,60) Handboll, Allsvenskan
Hallby har blandat och gett och förlorade båda mötena mot Djurgården här i början av januari då serien vände. Hästö hade sitt dubbelmöte mot tabellettan Skånela och första förlorade man med 29-23 men matchen efter slutade överraskande oavgjort. Hallby saknar sin lagkapten och ytterligare 4 spelare.

Sverige-Ryssland 1 (1,45) Handboll, Landskamp
Sverige är bättre än Ryssland och ska vinna det här. Formen är god efter helgens Croatia Cup där man som väntat slutade 2:a efter Kroatien, såklart.

Hannover-Eisbären Berlin 2 (1,80) Ishockey, DEL Bundesliga
Eisbären har inlett det nya året på bästa sätt och tagit två raka vinster medan Hannover har förlorat en och vunnit en. Eisbären leder serien 1 poäng före Mannheim trots att man har 2 matcher mindre spelad. Hannover ligger näst sist och har 31 poäng mindre än Eisbären.

Barnet-Swindon 2 (1,95) Fotboll, England Johnstone's Paint Trophy
Båda lagen spelar i League Two men Barnet ligger på en svag 20:e plats medans Swindon ligger 4:a. Barnet har tagit 15 av sina 23 poäng i serien här på hemmaplan. Swindon måste spela den bästa fotbollen just nu och förra veckan så tog man ett rejält kliv och slog ut Wigan ur FA-Cupen. Swindon har förlorat 1 match av de 18 senaste.

Ha en bra dag, kämpa......


Kommentarer
Postat av: R.L

Kul och se vad du tyckte om Henry! ;) sjukt stort och roligt var det..

2012-01-11 @ 17:53:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0