Sverige-Ryssland i JVM-Final!!!


God dag!
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att det blev ett sånt sent inlägg men det blev en hemskt sen natt eftersom jag satt uppe och kikade på Ryssland-Kanada också och jag ångrar mig inte en sekund.

Sverige hade lekstuga med Finland under hela matchen tycker jag och skotten blev hela 58-24 till Sverige. Det var en fruktansvärt bra ishockeymatch som innehöll allt, framförallt nervositet eftersom vi hade ett 2-0 underläge inför den sista perioden. Sverige gjorde 2-1 i PP genom en mycket tursam styrning av William Karlsson på skott av Johan Larsson och sedan började trycket komma rejält och Sverige körde och körde och tillslut så gjorde man 2-2 med 1.44 kvar av matchen och det var en tabbe av målvakten Aittokallio som åkte ner bakom mål och sköt iväg pucken men Johan Sundström lyckades att plocka ner den med handen och spela fram Max Friberg som stod helt fri framför mål och behövde bara raka in den, såååååå underbart!! Vilket adrenalin man fick, herregud.

Sedan vann vi på straffar där Collberg och Friberg satte sina två stensäkert vilket även Finlands Joel Armia gjorde. Syndabock i Finland blev turneringens störste stjärna Mikael Granlund. För er som inte vet så var det han som gjorde det berömda och helt otroliga zorromålet i semifinalen mot Ryssland under senior-VM ifjol, det finns till och med på frimärke. Målet ser ni HÄR!

Ryssland-Kanada blev inte mycket sämre den, snarare bättre. Ryssland körde över Kanada totalt och ledde med hela 6-1 och såg ut att gå mot en klar seger och folket i hallen började att traska hem. Med 10.40 kvar av matchen gjorde Kanada 6-2 genom backen Dougie Hamilton och då jävlar blev det fart i matchen. 6-3 kom, 6-4 kom och även 6-5 kom inom loppet av 5 minuter. Hela hallen KOKADE, det var ett sådant sinnessjukt tryck så man trodde att hallen skulle explodera. Evgeni Kuznetsov blev avgörande och hade 3+1, vilken fantastisk ishockeyspelare.


Fruktansvärt skönt att se Ryssland besegra Kanada i Kanada inför 19.000 åskådare!

Gårdagens vinster: Broberg 1,50 och Tottenham 1,30.
Broberg vann enkelt uppe i Kalix och resultatet blev 4-1. Tottenham vann med 1-0 ot West Brom.

Gårdagens förlust: SAIK 1,40.
SAIK förlorade nere i Vänersborg för första gången på 14 år men man ägde matchen totalt och borde ha vunnit med 10-4, säger tränaren Isaksson. Bara oflyt, inget annat.

Dagens bästa spel kommer från Svenska Spel!

Orduspor-Fenerbahce 2 (1,52) Fotboll, Turkiet Super Lig
Nykomlingen Orduspor har 7 raka förluster och på de 3 senaste matcherna har man en målskillnad på 2-9 och det är helt horribelt. Fenerbache ligger tvåa 5 poäng bakom Galatasaray med en match mindre spelad. Otroligt viktig match och en vinst är ett måste. Laget har hållit nollan i ca 300 minuter.

Falun-Helsingborg 1 (1,65) Innebandy, Superligan
Falun ligger tvåa i serien och går som tåget. Helsingborg ligger på en 6:e plats och gör det OK. Rasmus Enström i Falun är en av världens bästa spelare nu och bara öser in poäng, 44 poäng på 15 matcher. Mycket bra etta.

Mölndal-Gripen 2 (1,45) Bandy, Allsvenskan Södra
Det är klasskillnad mellan lagen så det råder ingen tvekan om att tvåan sitter. Lagen möttes 21 december och då vann Gripen med 9-2. Säker tvåa.

Nässjö-Motala 2 (1,35) Bandy, Allsvenskan Södra
Nässjö har förlorat samtliga 4 hemmamatcher i år och det är under all kritik. Motala leder serien och kommer att spela i Elitserien nästa år, laget har inte ens varit i närheten av en förlust och i seriefinalen mot Gripen så blev det en enkel 5-1 seger. Laget mötte senast Stjärnan där man vann med pinsamma 16-1. Dagens säkraste spel.


Ha en underbar dag och njut av Sveriges fantastiska seger!

Kämpa på Svenska Spel....... :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0