Nu är jag tillbaks!


Halloj alla vänner!
Now I'm back. Det har varit en rolig och inspirerande arbetsvecka och det är ett helt underbart gäng jag har att jobba med, jag känner i princip alla 25 stycken på firman så det är såå kul. Sedan att vi jobbar i Stockholm gör knappast saken sämre, jag har varit i Sköndal och sanerat i grunden på Liljeholmshallarna (Högalids hemmahall i innebandy).

Det som är veckans höjdpunkt var helt klart Zlatans fantastiska insats mot Kroatien i landskampen i tisdagskväll. Zlatan gjorde 1 mål och 2 assist och Sverige vann med 3-1 och blev det andra laget som lyckades besegra Kroatien på bortaplan på hela 20 år...!!! (England är det andra) Zlatan passade först fram till Rasmus Elm som kom fri men blev neddragen av Stipe Pletikosa och domaren blåste straff och den tog Zlatan väl hand om. När han sedan blev utbytt i andra halvlek så hyllades han av hela Maksimir Stadion för hans magnifika insats och det är stort tycker jag, att motståndarnas fans hyllar en då har man verkligen varit briljant. Zlatan spelade som släpande anfallare och det är verkligens hans "nya" position här i landslaget.

Några citat från Kroatiens tränare, tidningar och stjärnan Josep Simunic:
"Zlatan  är den bästa anfallaren i hela världen, speciellt som han spelar nu"
"Vi kunde bara se på hur professor Ibrahimovic spelade"
"Han är en  utomjordisk spelare"
”Han är världsklass, dominant på alla plan, och  titta bara hur vad han gör med bollen. Barnen fick se hur det ser ut när man har talang och sedan slipar den"
osv.

Det har varit en hygglig idrottsvecka utöver detta, men att Djurgården åkte på en strafförlust mot Timrå igår var inte alls bra. Linköping vann sin match mot Skellefteå och gick därmed om Djurgården med en poäng så det blir en fruktansvärt spännande avslutning och de båda möter samma lag i slutomgångarna, Hv71 och Modo. Det kan verkligen inte bli jämnare än så typ, det skulle vara om de hade samma poäng isåfall.

Ikväll är det dags för kvartsfinalerna i bandy igen och Bollnäs har chans att skicka ut Broberg ur slutspelet eftersom man har 2-0 i matcher. Jag tror att man vinner ganska lätt ikväll hemma på Sävstaås. Matchens sänds på TV4 Sport med start 19.15, forza.

Idag är jag sjuk så blir hemma ikväll och det blir inget gym eller hockey, tråkigt..... Imorgon så spelar jag förhoppningsvis min sista ishockeymatch som junior, det blir tragiskt :(

Dagens bästa spel från Svenska Spel

Duisburg-G.Fürth 2 (1,80) Fotboll, Bundesliga 2
Duisburg har 4 raka förluster och ligger nere på kvalplats på samma poäng som Erzgebirge Aue och Greger Fürth har kanonform och vann med hela 6-2 senast mot Bochum och nyförvärvet Gerald Asamoha stod för 2 mål. Man har dock Eintracht Frankfurt, St:Pauli och Paderborn jagandes i ryggen med bara 1 poäng efter. Fruktansvärt viktig match som man vinner enkelt.

Mora-Borås 1 (1,23) Ishockey, Allsvenskan
Mora är piskade till att vinna ikväll för att ta sig vidare till playoff, men det är inte säkert att man lyckas. Man är nämligen beroende av andra resultat, Malmö måste tappa poäng mot Almtuna borta eller så måste Oskarshamn förlora borta mot Rögle. Mora är i bra form och är mycket bättre än Borås och de vinner busenkelt.

H43-Drott 2 (1,63) Handboll, Elitserien
Jag spelat emot mitt favoritlag nu men det är bara för att H43 typ redan är klara för kvalspel och Drott måste vinna för att inte tappa slutspelsplatsen, man ligger 8:a med en poäng före Lugi. Hemmalaget måste vinna 4 av sina 5 återstående matcher om man skall undvika kval och det lyckas man nog inte med, dock är det ingen omöjlighet. Drott vinner det här.

Sandviken-Edsbyn 1 (1,30) Bandy, Kvartsfinal 3:5
Det står 1-1 i matcher och Edsbyn vann den första med 8-7 efter förlängning och SAIK revanscherade sig snabbt och vann senast med 8-5 efter att ha vänt 4-5. Ikväll kör man över byn.

Benfica-Porto X (2,20) Fotboll, Portugisiska ligan
Det här är en tuff match. Lagen ligger delad 1:a på 49 poäng, båda har 15 vinster, 4 kryss och 1 förlust. De har samma målskillnad på bortaplan, 15-7. Den enda skillnaderna mellan dessa lag är att Porto har släppt in 3 mål mindre på hemmaplan än vad Benfica har, men med samma antal gjorda mål 32 stycken. Porto har 32-6 medans Benfica har 32-9 fast Benfica har full pott på hemmaplan, 10 raka vinster. Häftig match väntar och jag tror att kryss är rättvist, men det återstår att se.

Ha en underbar fredagskväll allihopa!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Gröndal heter det...

2012-03-03 @ 09:38:07
Postat av: Micke

Såklart! Fel av mig, Gröndal är alldeles riktigt! :)

2012-03-03 @ 09:58:45
URL: http://spelaettkrysstva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0